Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο σχολείο «Όμηρος» της Κορυτσάς



Κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης παρευρέθηκε στο παραδοσιακό έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος στην Κορυτσά. Ο κ Πεδιώτης απευθύνθηκε στους  εκπαιδευτικούς με τα καλύτερα και θερμότερα λόγια, επαινώντας την υπομονή και αφοσίωση τους. Αφού ευχήθηκε σε όλους για την νέα χρονιά να έχουν ότι καλύτερο στην ζωή τους, έκοψε την βασιλόπιτα.
Την στιγμή που όλοι έψαχναν το μερίδιο της βασιλόπιτας τους  να βρουν το φλουρί ο κ Πρόξενος τους ενημέρωσε ότι κατά τις επόμενες μέρες θα πληρωθούν όλοι. Μάλιστα εξήγησε τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που έκαναν συντονισμένα όλοι παράγοντες  με συμμετοχή και του Διοικητή των  Ελληνικών Σχολείων Κορυτσάς και Χιμάρας κ. Ανδρέα Μήτσιου. Επιπλέον ενημέρωσε πως θα γίνουν και οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε το πρόβλημα αυτό να λυθεί μια και καλή. Φυσικά αυτό έφερε την απαιτούμενη ηρεμία και ξελάφρωσε τους εκπαιδευτικούς.

Ακολούθησε και η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών την οποία είχαν οργανώσει οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές της Ε Τάξης.
Ο κ Γενικός εξεπλάγη ευχάριστα  από το θέατρο και το υποκριτικό ταλέντο των μαθητών. Τα μηνύματα της εορτής πολλαπλά και για όλους ανεξαιρέτως.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο: http://www.foniortodoksonkoritsas.com/2013/01/prerja-e-vasilopites-dhe-festa-e-tre.html#ixzz2JYzF9zpg

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου