Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ο Ερντογκαν, ο "αδερφός" Έντι Ράμα και οι κίνδυνοι για τα εθνικά ελληνικά συμφέροντα.



Γράφει ο «Αθώος»
Σχεδόν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Έντι Ράμα, υποψήφιος πρωθυπουργός της Αλβανίας στις 29 Μαΐου τρέχοντος επισκέφτηκε με ταξίδι αστραπής στην Άγκυρα τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογκάν. Τη συνάντηση όμως σημαδεύουν κάποια σημεία στρατηγικής σημασίας. 
Πρώτο, ο Ερντογκάν αποκάλεσε τον Έντι «αδερφό». Πρόκειται για
αδερφική διασταύρωση ενός ορθοδόξου και ενός μουσουλμάνου, μέσω της οποίας εκδηλώνεται και η όλη στήριξη Ερντογκάν προς Ράμα.
Η αδελφοσύνη αυτή, αποτελεί εκτός των άλλων και αντίδραση κατά του Μπερίσια, ο οποίος σε πρόσφατη κόντρα του Ερντογκάν με τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ, τήρησε ουδέτερη στάση, που ερμηνεύεται υπέρ των ΗΠΑ.
Δεύτερο. Κατανοητό ότι στην ιδιότητα ΚΑΡΔΑΣΙ που απόχτησε Ράμα από τον Ερντογκάν μεγάλος ρόλο έπαιξε και η σθεναρή ανθελληνική στάση του ΈΝΤΙ κυρίως σε ότι αφορά τη συμφωνία για τα χωρικά ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στο Ιόνιο.
Τρίτο. Ο Ερντογκάν δώρισε με αυτόγραφο στον μικρό του μαθητευόμενο Αλβανό ορθόδοξο καρδάσι με ευρωπαϊκό όνομα (Έντι), το βιβλίο του με τίτλο “A VISION OF GLOBAL PEACE” (Το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης). Αναλυτές μιλούν ότι πρόκειται για το δόγμα της σημερινής Τουρκικής ηγεσίας για τον νέο τουρκικό επεκτατισμό, ή περί δόγματος του νέο-οθωμανισμού κυρίως στη Βαλκανική. Στο δόγμα αυτό αποτελεί βασικό στήριγμα το μουσουλμανικό στοιχείο (κυρίως αλβανικό) στα Σκόπια, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, αλλά και το μουσουλμανικό στοιχείο στη Βουλγαρία, Βοσνία και γιατί όχι στην Ελλάδα. Διαφορετικά είναι γνωστό ως το μουσουλμανικό τόξο στη Βαλκανική.
Τέταρτο. Μετά τη συνάντηση ο Έντι, όπως προσωπικά δήλωσε, υιοθέτησε το οικονομικό πρόγραμμα στην πολιτική Ερντογκάν για την ανάκαμψη της Τουρκίας, μοντέλο το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ο Έντι είπε « … θα αποτελέσουν και τις δικές μας επιτυχίες μετά τις 23 Ιουνίου»
ΙΙ
Αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα. Υπάρχει όμως και παρασκήνιο που ο ίδιος ο Ράμα από ενθουσιασμό αποκάλυψε έμμεσα.  Την επόμενη από τη συνάντηση με τον Ερντογκάν σε προεκλογική συνάντηση στη μέση Αλβανία, ο Ράμα, υποσχέθηκε ότι στην πρώτη τετραετία του ως πρωθυπουργός θα εξασφαλίσει στους ιδιοκτήτες τα ταπιά της γης. Πρόσθεσε δε ότι φίλη χώρα του υποσχέθηκε ότι θα του εξασφαλίσει τα γνήσια ταπιά. Εννοείται ότι η φίλη αυτή χώρα είναι η Τουρκία. (Μόνο που ο Ράμα δεν την είπε αδερφή). Επειδή όμως κατάλαβε ότι έκανε το λάθος, για να χάσει τα ίχνη προμήθευσε τον αλβανικό τύπο με την ψευδή είδηση ότι η φίλη χώρα των τίτλων ιδιοκτησίας επί της γης, είναι η Ιταλία της φασιστικής περιόδου στην Αλβανία….
Εδώ σημασία έχει το γεγονός ότι, όπως έχει, ο νόμος για την επιστροφή των περιουσιών στους πρώην ιδιοκτήτες στην Αλβανία αναγνωρίζει ιδιοκτήτες επί της γης τους κατέχοντες επίσημων εγγράφων, χωρίς να αναφέρει τίνος είναι αυτά, δλδ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, της φασιστικής….;!!!. Είναι επίσης γνωστό ότι σε υποστήριξη του νόμου αυτού έφτασαν στην Αλβανία κάποια αρχεία της Οθ. Αυτοκρατορίας με «Ταπιά», τα οποία μπήκαν στον μηχανισμό πλαστογράφησης της Αλβανίας και έφεραν τα άνω κάτω. Τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους δέχτηκε και δέχεται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός
Η είδηση που μας φέρνει ο μικρός Αλβανός ορθόδοξος καρδάσης του Ερντογκάν για νέα γνήσια ταπιά, ασφαλώς σημαίνει νέους πονοκεφάλους για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Η είδηση σημαίνει νέα ανακατανομή της γης (με βάση τα νέα γνήσια ταπιά Ερντογκάν). Κατανοητό τι πρόκειται να γίνει στις δικές μας ελληνικές μειονοτικές περιοχές και κυρίως στο τουριστικό φιλέτο της Χιμάρας.         
Το γεγονός ότι ο Έντι Ράμα έβαλε σχεδόν στην κορυφή του ψηφοδελτίου του κόμματός του στην Αυλώνα, τον Κότσιο Κοκεδήμα, είναι ένας επί πλέον κακός οιωνός για τα ελληνικά μειονοτικά συμφέροντα. Σίγουρα ο Ράμα, με στήριγμα τον Κοκεδιμα, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τον άγριο ενδιαφέρον και ζήλο για να έχει μοιράδι στο φιλέτο της Χιμάρας, θα επιδιώξει νέα ανακατανωμή με όποιο τίμημα. Ούτε είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Κοκεδίμα, με δικά του δημοσιεύματα, αλλά και αξιοποιώντας τα σε ιδιοκτησία του ΜΜΕ, εξαπόλυσε συνεχή εκστρατεία για να «αποδείξει» την αλβανική ταυτότητα της Χιμάρας. (!;).
Οι δηλώσεις του Μπερίσια κατά Κοκεδιμα, ανεξάρτητα από το κίνητρο (πιθανόν να δείχνουν φόβο για τα δικά του συμφέροντα στη Χιμάρα), αποκαλύπτουν ακριβώς τους σκοπούς αυτούς του Ράμα στη Χιμάρα και κατ΄ επέκταση σε όλη την ελληνική μειονοτική ζώνη. 
            Όλα δείχνουν ότι, διαφορετικά από το Μπερίσια, ο οποίος στήριξε κυρίως συμφέροντα του δικού του περιβάλλοντος στη Χιμάρα, ο Ράμα μαζί με τα συμφέροντα της ομάδας που εκπροσωπεί ο Κότσιο Κ, θα προωθήσει και τα συμφέροντα του Ερντογκάν στην περιοχή της Χιμάρας. Στόχος είναι να δέσουν καλά  τα αναπτυγμένα στρατηγικά συμφέροντα  της Τουρκίας στο Πασά Λιμάνι και Κουτσόβα (αντίστοιχα στρατιωτικές βάσης ναυτικού και αεροπορίας) με τα οικονομικο-τουριστικά συμφέροντα σε όλη την αλβανική ακτή του Ιονίου απέναντι στην Ελλάδα….

ΙΙΙ
Στο σχέδιο αυτό, το οποίο δεν είναι διόλου ουτοπία, αλλά στηρίζεται όπως βλέπεται σε στοιχεία τα οποία σκοπίμως κυκλοφορούν διάσπαρτα κατά καιρούς, έχει βρει τα δικά του στηρίγματα ανάμεσα στον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Ασφαλώς, το γεγονός ότι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός είναι διασπασμένος, ευνοεί ένα τέτοιο σχέδιο και καθηλώνει την εθνική εγρήγορση. Όμως δεν έγκειται μόνο εδώ ο κίνδυνος. Προσέχουμε ότι στην προεκλογική εκστρατεία ο Κότσιο Κοκεδίμα πάει πακέτο με τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα Τίρανα και σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ανδρέα Μάρτο. Ο Μάρτος ανέκαθεν, μπροστά στα συμφέροντά του και της ομάδας ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί, έχει δείξει μειωμένη εθνική συνείδηση.  Εντωμεταξύ, το τιμ των τοπικών αρχών του Ντούλε στις μειονοτικές περιοχές εκλέχτηκε με την ευλογία του Ράμα, ενώ στο δήμο της Χιμάρας, που δεν λειτούργησε αυτή η συνεργασία ο δήμος πέρασε στα χέρια του Σ. Κόμματος Αλβανίας, μετά από δύο θητείες Μπολάνου του ΚΕΑΔ.
Η συγκεκριμένη ομάδα έπαρχων του ΚΕΑΔ όχι μόνο που εκλέχτηκε με την ευλογία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όχι μόνο που και στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ ανήκει στην ίδια προεκλογική συμμαχία, αλλά έχουν δείξει με έργα και σε δεκάδες περιπτώσεις ότι, αν δεν υπήρξαν συνεργάτες των Αλβανών, έκαναν έναν μάτι γκαβό και ένα αφτί κουφό υπέρ της υφαρπαγής από τους δήθεν αλβανούς πρώην ιδιοκτήτες των δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων λιβαδιών και δασών κοινής περιουσίας των ελληνικών μειονοτικών επαρχιών.
Επίσης, γίνονται βαρύτερες οι εθνικές ευθύνες τους σε περίπτωση που αληθεύουν (εφόσον δεν διαψεύστηκαν ισχύουν) οι ειδήσεις ότι τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι έπαρχοι πολιτογράφησαν στις καθαρές ελληνικές μειονοτικές περιοχές πάνω από 1000 αλλοεθνείς οικογένειες.
Μετά από την ανάλυση αυτή νομίζω ότι ο καθένας θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να πράξει αναλόγως.

9 comments:

Ανώνυμος είπε...

Χωρις να θελω να μπω σε πολιτικη σκοπιμοτητα, θελω να πω τα εξης στον παντογνωστη "Αθωο", ο οποιος δεν επιδεχεται αμφισβητηση στα λεγομενα του:
Πρωτον ο Εντι Ραμα δηλωνει "καθολικος" και οχι "ορθοδοξος". Ο ιδιος στο βιβλιο του "KURBAN" το αναφερει αυτο, οπως και αναφερει για τη συμμετοχη του στην πρωτη θρησκευτικη λειτουργια στη Σκοδρα. Εσυ που κοπτεσαι για το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου, δε νομιζω να το αρνεισαι σε αλλους. Και τελος παντων δεν εχεις το δικαιωμα εσυ να προσδιοριζεις τους αλλους.
Δευτερον θαθελα να σε ρωτησω αν εσυ ο ιδιος εχεις ξεφυλλισει καθολου το βιβλιο "A VISION OF GLOBAL PEACE"? Αμφιβαλλω αν το εχεις κανει. Εστω και αν γραφει το βιβλιο αυτα που λες εσυ, ο παραλαβων τι επρεπε να κανει, να το πεταξει? Λες να το εχει βαλει κατω απο το μαξιλαρι του ο Ραμα? Λες να ειναι η βιβλος του Ραμα για τα επομενα χρονια?
Τριτον φαινεσαι ενοχλημενος που ο Ραμα δηλωσε οτι θα ακολουθησει το οικονομικο μοντελο του Ερντογκαν. Βρε κατι καουρες που εχεις! Παρεμπιπτοντως το οικονομικο προγραμμα που ακολουθησε ο Ερντογκαν ηταν πετυχημενο, εβγαλε την Τουρκια απο τη μεγγενη του ΔΝΤ και σχεδον εξοφλησε ολο το χρεος της. Οτιδηποτε προερχεται απο την Τουρκια δε σημαινει αυτοματως οτι ειναι κακο.
Τεταρτον ασχολησου με ουσιαστικα προβληματα της μειονοτητας και ασε τη μικροπολιτικη με τον "τουρκικο μπαμπουλα".

Διβριωτης

Δάσκαλος είπε...

Νομίζω ότι οι αναλύσεις του είδους άπτονται βαθιάς εθνικής και πολιτικής περισυλλογής. Ο Αθώος, όποιος και αν είναι αυτός δείχνει ότι έχει την ικανότητα να αποστασιοποιείται από την καθημερινότητα που μας εμποδίζει να βλέπουμε την σκληρή πραγματικότητα που παίζεται γύρω μας, ενώ εμείς καθηλωθήκαμε στο μικροπολιτικό παιχνίδι των συμφερόντων του Ντούλε και του κάθε Ντούλε.
Δάσκαλος

Ανώνυμος είπε...

29 Μαΐου είναι η μέρα που έπεσε η Πόλη...

Ανώνυμος είπε...

esy dibro- dulo-sosial poulimene,to kalytero pou exeis na kaneis einai na to rapseis giati eise kai asxetos!!!
O athwos,pou den gnwrizw poios einai,poly kala ekane kai episimane ola ayta,ta opoia briskw poly symantika ki endiaferonta,ki as einai kai ta misa alithina!!
Ki esy kathese kai mas grafeis mpourdes,ean o syntrofos tou DULE sou o Rama einai orthodoksos i katholikos!!Enas maswnos tou satana einai sta alitheia alla sta @@@@@@@ se poio satana pisteyei!!!
Ayto pou mas apasxolei einai pws o typos stis 29 Maiou, imera mayri gia ton ellinismo,pige ston aderfo tou ton tourko,kat arxin na parei ta sygxaritiria gia tin akyrwsi tis symfwnias tou AOZ ,alla kai na lavei tis nees entoles apo to kardasi tou ton Erdogan,gia peraitero "doulies",oles enantia sta symferonta tis Elladas kai tis B.Hpeirou!!!
Oso gia ta oikonomika tou S.Rama,perimene kai tha ta ziseis,o Giwrgakis tha sou fanei malama mprosta tou!!!

Ανώνυμος είπε...

Διβριώτη-πριν κάνεις την παρέμβαση, είδες τις ειδήσεις για το τι γίνεται στην Τουρκία με τον επιτυχημένο τουρκοπόντιο Ερντογάν?

Ανώνυμος είπε...

βρε ΡΑΓΙΆ 11-27 πμ , η είδηση σε ενόχλησε η μήπως σου έθιξε τον πατέρα . Φωτιά και τσεκούρι στους Π Ρ Ο Σ Κ Υ Ν Η Μ Ε Ν Ο Υ Σ !!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ta reportaz dytikvn kanalion gia tis dhjadhilloseis stin Tourkia epivevaionoun pliros ton pio p;anv arthrografo, o opo;ios tha kanei kalla na vgei me to onoma tou.
Tora enapokeitai stin politiki ijesia tou topou na topothtithei kai na pr;aksei avrio tha einai poli arga

Ανώνυμος είπε...

Αθώε, πληροφορούμε ότι αμόλησαν τα ζαγάρια να σε εντοπίσουν. Λένε ότι το κακό θα σου το κάνουν μετεκλογικά όταν ο Ραμα πάρει την εξουσία. Θα τους έχεις όλους καταπάνω σου. Ντούλε, Ραμα, Ερντογκαν....
Ποιος τη χάρη σου αδερφέ... !!!

Ανώνυμος είπε...

o rama aderfi tou erdogan
emena mou einai mono ksaderfi gamoto.

Δημοσίευση σχολίου