Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

«Ομόνοια»: Οι κυβερνητικοί βουλευτές επιτίθενται αμυνόμενοι


Η απάντηση της «Ομόνοιας» στη δήλωση του Κ. Μπάρκα.

ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ
Με αφορμή την ομίχλη που σκόπιμα επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι στρατευμένοι της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη στάση και τις θέσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για το απαραίτητο της Διαδικασίας Απογραφής Πληθυσμού, ας αποσαφηνίσουμε άλλη μια φορά:
Η ΟΜΟΝΟΙΑ παραμένει σταθερή στην εκτίμηση ότι 20 χρόνια μετά την πτώση του ολοκληρωτικού καθεστώτος παραμένει μετέωρη η σταθερή απαίτηση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για μια διαδικασία δίκαιης και ειδικά με βάση την ελεύθερη δήλωση των πολιτών της εθνικής καταγωγής, μητρικής γλώσσας και θρησκεύματος για τα μέλη της και σε όλη  τη γεωγραφική της έκταση.

Με την ελπίδα ότι η διαδικασία που αναμένεται και αναβάλλεται λόγω έλλειψης βούλησης απ’ τις κυβερνήσεις να την πραγματοποιήσουν κατά τις προδιαγραφές που επιβάλλει η ΕΕ και άλλοι εξειδικευμένοι οργανισμοί, η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ έχουν μήνες που ζητούν την επίσημη επικοινωνία και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη απάντηση ούτε διαπιστώνεται κάποια βούληση απ’ τους ιθύνοντες για περισσότερη διαφάνεια.
Σε ότι αφορά την λεκτική επίθεση του κ. Κώστα Μπάρκα, σε εντεταλμένη αποστολή του προϊσταμένου του  αλβανού πρωθυπουργού, κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ να του υπενθυμίσουμε απλώς ότι παραμένει η ίδια και αναλλοίωτη  η γραμμή και το πολιτικό της πρόγραμμα όπως όταν εκείνος ήταν στέλεχος της. Εκείνος μάλλον έχει μεταλλαχτεί. Η μεταλλαγή ειδικά στην πολιτική είναι ότι πιο επικίνδυνο. Το γνωρίζει ο ίδιος και οι ακολουθούντες τον ίδιο δρόμο Σπ. Ξέρας και Β. Τάβος, οι οποίοι επιτίθενται αμυνόμενοι. Είναι τόσο εκτεθειμένοι με την υπερψήφιση στη Βουλή των τροποποιήσεων στον νόμο για την απογραφή (τροποποιήσεις που έγιναν καθ’ υπόδειξη του ανθελληνικού ακραίου Κόμματος Δημοκρατία για Ενότητα και Ένταξη) που έχουν απωλέσει οριστικά το δικαίωμα να εκφραστούν ειδικά σε ότι αφορά το ζήτημα της Απογραφής.
 Επίσης μας δίδεται κι άλλη μια φο0ρά η ευκαιρία να αναφερθούμε και στις ενστάσεις που έχουμε σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις για την απογραφή. Οι ανησυχίες αυτές αφορούν την ουσία και τη διαδικασία. Συγκεκριμένα ο Νόμος, όπως εγκρίθηκε απ’ τη Βουλή με τις τροποποιήσεις, όχι απλώς δεν εγγυάται το   δικαίωμα της με  ελεύθερη βούληση δήλωσης  της εθνικής καταγωγής, θρησκεύματος και μητρικής γλώσσας για τα μέλη της ΕΕΜ, αλλά απεναντίας επιβάλλει πρόστιμα αυστηρά για την άσκησή του. Το ερωτηματολόγιο όπως έχει διαμορφωθεί αποτελεί σημαντική οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδο σε ότι αφορά την ΕΕΜ καθώς από καθεστώς Εθνικής Μειονότητας επισήμως αναγνωρισμένη και με ειδικό καθεστώς από συστάσεως του Αλβανικού κράτους, από διμερείς και άλλες έγκυρες νομικές πράξεις,  κατατάσσεται τώρα σε εθνο – πολιτιστική ομάδα.
Σε ότι αφορά στη διαδικασία εκτός απ’ την προαναφερθείσα αδράνεια της πολιτείας για συνεργασία επί του θέματος με τους εκπροσώπους μας θέλουμε επίσης να διαπιστώσουμε την απαράδεκτη αδιαφάνεια που επικρατεί επί του θέματος. Επιπλέον οι προετοιμασία της διαδικασίας δεν έχει καμιά σχέση με τους ρυθμούς που επιβάλλει η νομοθεσία. Πέραν της φάσης της συγκέντρωσης στοιχείων δεν έχουμε καμιά εγγύηση για την διαφάνεια και το στατιστικό μηχανισμό στη φάση επεξεργασίας και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της διαδικασίας.
Εν πάση περιπτώσει, κάνοντας την θετική διαπίστωση την οποία και ο ίδιος ο κ. Μπάρκας κάνει, ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ έχουν ηγετικό ρόλο στον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, να υπογραμμίσουμε ότι δεν πρόκειται να καταχραστούμε το ρόλο αυτό. Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σαν πρόβατα προς σφαγή σε μια στημένη διαδικασία όπως την μαγειρεύει η Κυβέρνηση με τις ψήφους και των προαναφερθέντων. Απεναντίας επιμένουμε σε μια θέση που εκτιμάται απολύτως ορθή πολιτικά: η Αλβανική πολιτεία πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη ειλικρίνεια σε σχέση με τα θέματα της ΕΕΜ, να αλλάξει νοοτροπία και αντί της διάσπασης να επιλέξει την ευρωπαϊκή συμπεριφορά, διότι έτσι πλησιάζει περισσότερο την Ευρωπαϊκή  ολοκλήρωση και όχι απλώς την τεχνητή ένταξη.
Αγ. Σαράντα, στις 23 Αυγούστου 2011.
 Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας 

9 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ola ayta poy aparithmite edo giati den ta lete kai toy Dule na sikothi sti vouli poy ton exei stilei o psifos toy laoy kai na diapragmateytei? giati otan psifistike i tropopoiisi toy nomo aytos eleipe? giati den emfanizetai pote sti voyli, ekei poy lynontai ta provlimata, kai kanete politiki mono mesa apo to diadiktyo?

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Διαβάσαμε και πάλι τα αίσχη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Όχι μόνο είναι ανύπαρκτοι, αλλά και πλέον επικίνδυνοι.
Διάλεξαν την ημέρα του Αγίου Κοσμά να κάνουν άλλη μια επίθεση ντροπής. Δεν είναι σε θέση να σεβαστούν ούτε τους κοσμογονικούς λίθους της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Την ημέρα αυτή έπρεπε να μιλούσαν για ενότητα, σύμπνοια, συνεργασία. Να έδειχναν λίγη περισσότερη ωριμότητα και γαλήνη. Αλλα...
Με δίκιο ο Μπάρκας τους λέει ότι είναι ανύπαρκτοι και υποτιθέμενοι ηγέτες.
Με τη συγκεκριμένη δήλωση έδειξαν ότι εκείνο που τους νοιάζει είναι να επιτίθενται σε κάθε άλλη άποψη και όταν δεν έχουν σταλιά δίκιο. Τα πρωτεία τους και τίποτε άλλο.
Επί του θέματος.
Η δήλωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζεται να μποϊκοτάρει την απογραφή. Απλώς ψάχνει τα θύματα για να τους φορτώσει την εθνική ιστορική ευθύνη, όπως κάνει πάντα. Γι΄αυτό τους έκαψε τόσο πολύ η δήλωση του Μπάρκα.
Μη λέτε κύριοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει βούληση να πραγματοποιήσει την απογραφή και πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, όταν εσείς βάζετε το Θανάση Πότση να υπογράψει αίτημα των πολιτιστικών συλλόγων για αναβολή.
Μη λέτε ότι ο νόμος υποβαθμίζει την την εθνική ελληνική μειονότητα σε πολιτιστική κοινότητα όταν εσείς οι ίδιοι για τα εκλογικά μαγειρέματα του Ντούλε μας βάλατε να καθίσουμε πολλές φορές στο ίδιο τραπέζι με το Ουράνιο Τόξο, τους Ρώμα, τους Γύφτους, τους Αιγύπτιους και με όλες τις άλλες ανακαλύψεις του Σόρος και των άλλων "έξυπνων" της Δύσης.
Είναι ντροπή κύριοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να λέτε ότι θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να σας βρει για να συνεργαστείτε. Θα πρέπει εσείς μέχρι τώρα να είχατε σπάσει την πόρτα τους. Να είχατε προτάσεις, ενστάσεις, λίστες με πρόσωπα για τις επιτροπές. Εμείς έχουμε ανάγκη , εκείνοι λένε αμήν και πότε να μη πάμε.
Ντροπή που επικαλείστε το δήθεν διοικητικό πρόστιμο του νόμου. Πρώτο δεν αληθεύει διότι από τη στιγμή που έχεις το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης να δηλώσεις την εθνικότητα, πώς θα σου βάλει μετά πρόστιμο; και δεύτερο με τον τρόπο αυτό παίζετε το παιχνίδι των Αλβανών που θέλουν να εκφοβίσουν τους Έλληνες να μη καταιβούν στην απογραφή.
Εσείς δεν μπορείτε να καλέσετε τα όργανά σας για να συζητήσετε το θέμα, πως τολμάτε να κατηγορήσετε τους άλλους για τις προσπάθειες που καταβάλουν.
Μετά αν υπάρχει θέμα προς συζήτηση είναι το θέμα ότι τα αποτελέσματα της απογραφής δεν θα βρουν ανταπόκριση στα ληξιαρχεία. Ο Μπάρκας στη δήλωσή του το επισημαίνει, (εμμέσως). Εσείς ούτε καν σας πάει η γνώμη.
Τον επιβεβαιώσατε τον Κ. Κ. Μπάρκα. Θέλετε να φωνάζετε για τα προβλήματα και όχι να τα λύνεται αυτά. Τώρα όμως το λουρί έχει σφίξει πάρα πολύ στο λαιμό σας. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν. Τους προδότες ουδείς. Είστε λοιπόν προδότες του εθνικού μας θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει ο Μπολάνος το τι γράφει το γραφείο τύπου από το Αργυρόκαστρο και υπογράφει Αγίοι Σαράντα; Γνωρίζει ο "πρόεδρος" Μπολάνος τι θέση έχει το σοσιαλιστικό κόμμα Αλβανίας, κόμμα του σοσιαλιστή βουλευτή Β.Ντούλε, για την απογραφή, η ακόμα νομίζει πως ο Γκόρο κέρδισε την Χιμάρα και δεν την πούλησε στους σοσιαλιστές ο Ντούλε; Να δούμε.Πάντος τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και το εθνικό μας θέμα θέλει ανάστημα. Ο Μπολάνος είναι ανάξιος των περιστάσεων για τη θέση που του έχει δώσει ο Ντούλε και μας οδηγούν στην βέβαιη καταστροφή. Το προσέξαται ότι ο τόπος καίγετε και αυτοί τίποτα. Οι συντάξης κόβοντε και αυτοί φωτογραφίζοντε με το προθυπουργό χαμογελαστοί. Τα βιβλιάρια δεν δίνοντε και αυτοί ξανά τίποτα. Στα σχολεία δεν έχει βιβλία και αυτοί τίποτα. Συζητάνε στη βουλή για την απογραφή αυτοί ξανά τίποτα. Όπως βλέπω τους έχομε στην αρχή για τίποτα και μας οδηγούν στο σίγουρο τίποτα....

Ανώνυμος είπε...

8.23,o doules ta eixi kani gnosya kai me epistoli pros tin kybernisi olla ta etimata kai tis elipsis pou eixi o nomos.O Kotsios itan masa mazi me tous tsamidhes kai ton psifise.Kai malista kini tin imera itan paron 69 bouleytes kai ton perasan me 71.Dyo bouleytes lipane.Giati den milai o Kotsios gia tis nothies mesa sti bouli.Kai an itan o ntoules eki ti tha allaze me touto to n kathesto pou kani oti koustari?Eine o kathestos tou Barka kai tou Ksera.

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα σημείο της απάντησης αυτής λέτε …… η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ έχουν μήνες που ζητούν την επίσημη επικοινωνία και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη απάντηση ούτε διαπιστώνεται κάποια βούληση απ’ τους ιθύνοντες για περισσότερη διαφάνεια……. Κάτι δεν μας λέτε καλά……
Νομίζω αυτούς τους μήνες που ζητάτε την επίσημη επικοινωνία από τους αρμόδιους φορείς , πρέπει να έχετε στείλει πολλές επιστολές προς αυτούς και βλέποντας ότι δεν σας απάντησαν στείλατε και προς τους Ευρωπαίους και διεθνής παράγοντες , Ελληνική Κυβέρνηση .
Επειδή μιλάτε για διαφάνεια θα σας παρακαλέσω να δημοσιεύσετε όλες της επιστολές αυτών των μηνών προς τους “αρμόδιους φορείς” όπως το λέτε. Θα σας παρακαλέσω επίσης να δημοσιεύσετε της επιστολές που στείλατε προς τους Ευρωπαίους και διεθνής παράγοντες , Ελληνική Κυβέρνηση .
Εάν δεν απαντήσετε είστε ψεύτες και μας κοροϊδεύετε κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

10.32.
Gia dhimosiefste afta poy eixe steilei o No;ule sthn kivernisi na doun ta matia mas kai na mi ta pistepsoume.
O Ntoules mehri simera dhen ehei grapsei dhio aradhes gramma gia to tipote koino kai ethniko. Leei mono me to stoma gia na entyposiazei. Oyte ypografei kanena harti. Nai, einai anikanos, alla taftoxrona pistevei oti etsi dhe tha afhsei piso toy ntokoumenta gia tin megali prodhosia kai ksepoulima pou maw ekane. Etsi nomizei omos

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα σημείο της απάντησης αυτής λέτε …… η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ έχουν μήνες που ζητούν την επίσημη επικοινωνία και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη απάντηση ούτε διαπιστώνεται κάποια βούληση απ’ τους ιθύνοντες για περισσότερη διαφάνεια……. Κάτι δεν μας λέτε καλά……
Νομίζω αυτούς τους μήνες που ζητάτε την επίσημη επικοινωνία από τους αρμόδιους φορείς , πρέπει να έχετε στείλει πολλές επιστολές προς αυτούς και βλέποντας ότι δεν σας απάντησαν στείλατε και προς τους Ευρωπαίους και διεθνής παράγοντες , Ελληνική Κυβέρνηση .
Επειδή μιλάτε για διαφάνεια θα σας παρακαλέσω να δημοσιεύσετε όλες της επιστολές αυτών των μηνών προς τους “αρμόδιους φορείς” όπως το λέτε. Θα σας παρακαλέσω επίσης να δημοσιεύσετε της επιστολές που στείλατε προς τους Ευρωπαίους και διεθνής παράγοντες , Ελληνική Κυβέρνηση .
Εάν δεν απαντήσετε είστε ψεύτες και μας κοροϊδεύετε κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=rOyBlLwOYNk
albanika ta leei o barkas
ellhnika ta blepoume ston boreiohpeiroth!!!!!
kai allh mia erwthsh se esas pou eiste pd(to mega gam) re filoi 8 eparxies kaerdise enas axristos doules emas mas aresei eseis kante ekloges valte ton louci ton kico ton mico h opoin thelete me ton dule mhn asxoliste.
kai esy melousa kairo eixame na se dhoume mas pire o ponos
ton barouta kala tpon exeis?
giati o filos o loucis trexei sta giannena kai den swnei....PROSEXE???????

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση,γιατί δεν γράφει τίποτα για τον Τόπι η δερόπολη? αλλά τι να γράψει αυτός έδωσε την επαρχία στο Σωκράτη

Δημοσίευση σχολίου