Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Εκατέρωθεν πιέσεις για να μην τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα


  • Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας δεν απάντησε στο αίτημα της Ομόνοιας
  • Ο Γκόρος σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου «νίπτει τα χείρας»
  • Τοποθετήθηκε ήδη η προτομή
Ενώ ο Ελληνισμός της Βορείου ετοιμάζεται να συμπαρασταθεί  στην οικογένεια του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα,  στο ετήσιο μνημόσυνο του και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ένωση Χειμαρριωτών, σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα της Ομόνοιας, πολιτικά και άλλα κέντρα από Ελλάδα και Αλβανία πίεζουν να μην τοποθετηθεί κάποια προτομή, θεωρώντας την προκλητική ενέργεια!!! Το θέμα πήρε διαστάσεις και στον αλβανικό τύπου που την θεωρεί επίσης προκλητική ενέργεια ενώ συγκεχυμένες είναι η πληροφορίες σχετικά με τη στάση του νέου δήμαρχου Γκιέργκι Γκόρου.  
Σε συνέντευξη του που φιλοξενέι σήμερα η αλβανική εφημερίδα “Panorama” λέει πως δεν είναι σε γνώση κάποιας αίτησης σχετικά με το θέμα, αρνήθηκε να πάρει θέση λέγοντας ότι θα σχολιάσει μόνο εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο πάρει κάποια σχετική απόφαση ενώ τους διασφαλίζει ότι θα εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος και δεν πιστεύει πως η οικογένεια του Γκούμα θα θελήσει να πράξει κάτι παράνομο.  Ο πρόεδρος  του δημοτικό συμβουλίου παραδέχεται πως έχει λάβει κάποιο αίτημα από την Ομόνοια, αλλά όπως είπε δεν του έδωσαν καθόλου σημασία!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη», η προτομή τοποθετήθηκε ήδη απόψε το βράδυ (6 Αυγούστου 2011) και αύριο μετά το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια. Από τα τρία-τέσσερα σημεία που εξετάζονταν για την τοποθέτηση του, τελικά αποφασίστηκε στο χώρο μεταξύ εκκλησίας και ελληνικού σχολείου, στο δρόμο που οδηγεί στο κάστρο.
Στις αυριανές εκδηλώσεις στη Χειμάρρα αναμένεται να έχουν εκπροσώπους τα Ελληνικά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ

3 comments:

Hellas είπε...

Υπομονή αδέρφια μας!!!
Υπομονή παιδιά του Χριστού και της Ελλάδας!!!
Πονάμε οι αληθινοί Έλληνες για όσα συμβαίνουν στην αγαπημένη και τόσο αδικημένη μας Βόρειο Ήπειρο.
Θα έρθει ο καιρός...θα βάλει το χέρι του ο Θεός.
Υπομονή. Και μόνο που υπάρχει ο Ελληνισμός στη ΒΗ είναι ένα θαύμα!!! Γι'αυτό λυσσάξανε τα σκυλιά...

Ανώνυμος είπε...

κουνήσου, είπε, γι να σε βοηθήσω. Αν δεν τη θέλεις εσύ την πατρίδα σου τι να σου κανε ο θεός. μήπως δεν πάει άλλο και ήρθε καιρός να δούμε τα σκυλιά που έχουμε μεταξύ μας;
ξερεις η αδερφική μαχαιριά γετρεια δεν έχει και η ΒΗ δοκιμαζεται χρονια τώρα στην αδερφικη μαχαιριά. πόσο να αντεξει:

Ανώνυμος είπε...

Θελω να απευθυνθω στο Δημαρχο Χιμαρας Κ.Γκορο. Δεν ξερω αν ειναι αναγνωστης του Βοριοηπειρωτη, αλλα η λογικη λεει ειναι.
Ο Γκορος παλαιοτερα και προεκλογικα κατηγορουσε το Μπολανο οτι εχει κριση ταυτοτητας!
Αλλα ο Μπολανος δεν εχει αφησει ποτε ερωτηματικα σε αυτο το θεμα. Δηλωνει ειμαι Ελληνας τελεια και παυλα. Για πια κριση ταυτοτητας του Μπολανου μιλαει?
Για τη δικη του κριση ταυτοτητας ποτε θα μας μιλησει? Τι ειναι, τι νειωθει? Και αν αυτο ειναι προσωπικο δεδομενο, ενταξει, κατανοητο.
Αλλα τελος παντων ας μας πει το ονομα του, πως τον λενε, για να του απευθυνομαστε.
Γκιεργκι η Γιωργο?
Τα δικα μας μεσα ενημερωσης γιατι του χαριζονται σε αυτο το θεμα, γιατι δεν τον ξεσκεπαζουν?
Τη δικη του κριση ταυτοτητας παει να τη φορεσει σε αλλους!

Δημοσίευση σχολίου