Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ο Αναστάσιος εγκαινίασε την εκκλησία του Αγίου Κοσμά στη Λιβαδειά


Επίθεση αγάπης από τον αρχιεπίσκοπο
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεια Λειτουργία που έγινε σήμερα για τον εγκαινιασμό του ναού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στη Λιβαδειά του νομού Αγίων Σαράντα. Στο συλλείτουργο συμμετείχε ο τοπικός Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, ο τιτουλάριος επίσκοπος Απολλωνίας  κ. Νικόλαος και δεκάδες ιερείς της περιοχής.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί ότι ο ναός αυτός θεμελιώθηκε το καλοκαίρι του 1997, στο αποκορύφωμα των ταραχών που γίνονταν στην Αλβανία, τότε που επικρατούσε η αναρχία και όλοι έψαχναν τρόπο διαφυγής, ο Αναστάσιος με την παρουσία του, τους λόγους του και κυρίως τα έργα του προσπαθούσε να ενθαρρύνει τους χριστιανούς παροτρύνοντας τους να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Στην σημερινή του ομιλία ο κ. Αναστάσιος, θλιμμένος μάλλον από την μικρή συμμετοχή των Λιβαδειωτών, χωρίς να μειωθεί η γαλήνη και η πνευματικότητα που εκπέμπει, ήταν αρκετά επιθετικός με το εκκλησίασμα λέγοντας πως δεν έχουμε μετανοήσει ακόμα.
Είπε πως σε αυτή την περιοχή δύο λέξεις είναι άγνωστες, το «ευχαριστώ» και το «συγνώμη». Έκανε λόγο για την ανάγκη ενότητας που υπάρχει στη κοινότητα μας και να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν λέγοντας πως δεν γίνεται να έχουμε «στους δέκα έλληνες, δώδεκα καπεταναίους».  Χαρακτήρισε αυτούς που επιτίθενται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, κοντυλοφόρους που δίνουν εντολές στους άλλους από μακριά πως πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ οι ίδιοι δεν τολμούν να ζήσουν ένα μήνα ή έστω μία εβδομάδα εδώ, ενώ οι άνθρωποι της εκκλησίας υπηρετούν 20 χρόνια τον τόπο.   
Στην τελετή παραβρέθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μ. Παντούλας ο οποίος με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Διεθνής Συνέλευσης Ορθοδόξων Βουλευτών, δώρισε στον μακαριότατο έναν σταυρό ευλογίας. Παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Β. Μπολάνος, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής της περιοχής κ. Ντούλες, έπαρχοι κ.α.
Αύριο, ανήμερα της Παναγίας, ο αρχιεπίσκοπος θα εγκαινιάσει το ναό του Αγίου Χαραλάμπους στους Αγίους Σαράντα  

27 comments:

Ανώνυμος είπε...

οταν λες μικρή συμμετοχή Λιβαδιωτών, δήλαδη πόσοι ήταν; μια φωτογραφία δεν μπορούσες να πάρεις

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεν γνωρίζω πόσοι ακριβώς ήταν.
Αυτό που ξέρω είναι ότι η εκκλησία ήταν μεν γεμάτη - ασφυκτικά δεν μπορείς να πεις - και οι ποιο πολύ ήταν εκτός Επαρχίας Λιβαδειάς.

Ανώνυμος είπε...

Τι ΒΗπειρώτη, θέλεις να πεις ότι συνεχίζει να υπάρχει η φορητή μειονότητα που επειδή έχουμε τα μέσα μπορούμε να μεταφέρουμε κόσμο απ΄εδώ και απ΄εκεί για να πούμε ότι έχουμε πολλούς οπαδούς;!

Ανώνυμος είπε...

τελικα εχουν μιαλο οι λιβαδιοτες, και τους ειχα παρεξηγήσει

Βορειοηπειρώτης είπε...

Λυπάμαι γιατί ένα μακροσκελές σχόλιο κάποιου ανώνυμου δεν μπορεί να δημοσιευτεί, είπαμε και άλλη φορά ότι τα ανώνυμα σχόλια από τα θιγόμενα πρόσωπα χρεώνονται στο Βορειοηπειρώτη. Εφόσον λοιπόν μας βάζετε σε πειρασμό, θα σχολιάσω κάποια από τα σημεία που θέσατε.
1. Διαφωνώ και θεωρώ απαράδεκτη τη στάση αποχής από την εκκλησία, επειδή κάποιοι νομίζουν ότι ο αρχιεπίσκοπος αναμιγνύεται στα πολιτικά. Δεν γνωρίζω σε ποιο βαθμό αναμιγνύεται αλλά προσωπικά θα ήθελα να ασχοληθεί πιο πολύ γιατί καλό θα έκανε και όχι κακό. Αν κάποιοι την εκκλησία την θεωρούν θέατρο ή χώρο πολιτικών συναθροίσεων καλά έκαναν και δεν πήγαν. Αν κάποιοι τη θεωρούν ότι είναι χώρος λατρείας και σπίτι πιστών και δεν πήγαν πολλές φορές κακώς.
2. Στην αναλογία προσφοράς της εκκλησίας μεταξύ ελλήνων και αλβανών, κάποιοι αλβανοί τον κατηγορούν ότι όλα τα κάνει για τον ελληνισμό ενώ εσείς (και πολλοί άλλοι) λέτε ότι κάνει πιο πολλά για τους αλβανούς. Από τη δύσκολη θέση που έχει, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν πατέρας το ίδιο προς όλα τα παιδιά του. Αυτό που μάλλον σας ξενίζει είναι γιατί δεν προσέχει πιο πολύ τους έλληνες αφού οι περισσότερες βοήθειες στην εκκλησία της Αλβανίας οφείλονται στην παρουσία των Ελλήνων. Αυτοί που του εμπιστεύονται το περίσσευμα τους, βρίσκουν τους λόγους να το κάνουν και δε θα τους ζητήσουμε λογαριασμό γιατί το κάνουν. Το ότι δεν εμπιστεύονται άλλους λέει και αυτό πολλά.
3. Δεν πιστεύω ότι η εκκλησία είναι χώρος οικονομικής διαφθοράς. Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι αχρείοι που κρατάνε ή τσιμπάνε κάποια τρίματα αλλά δε νομίζω ότι αλλοιώνουν την εικόνα της εκκλησίας. Εάν έχετε στοιχεία για κάποιον θα μας ενδιέφερε πολύ να τα δημοσιεύσουμε όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί είναι άδικο που μαζί με αυτούς τους αχρείους μπορεί να κατηγορούνται άδικα και κάποιοι άλλοι.
4. Το θέμα των σχολείων, είπα και άλλη φορά χωράει πολύ συζήτηση, σέβομαι την άποψη σας και δεν είμαι βέβαιος ποιο θα ήταν το καλύτερο.
5. Στο θέμα των λιβαδιών, είναι βλασφημία να λες ότι μας τα πήρε η εκκλησία! Αν εκκλησία ασχολείται με τα λιβάδια των μοναστηριών πολύ καλά κάνει, στο κάτω κάτω αυτά πάλι στην κοινότητα μας ανήκουν. Πολλοί άχρηστοι «δικοί» μας, έβαλαν την υπογραφή τους για να χαθούν πολλά λιβάδια, αυτό θα έπρεπε να κατακρίνετε και όχι το ενδιαφέρον της εκκλησίας για τις περιουσίες της.
6. Κάποια άλλα ζητήματα δε νομίζω ότι αξίζουν σχολιασμού.
7. Χρόνια πολλά στον Παναγιώτη και στη Μαρία! Η Παναγία που γιορτάζει σήμερα να μας φωτίζει όλους να κάνουμε πάντα το σωστό

Ανώνυμος είπε...

Είπε πως σε αυτή την περιοχή δύο λέξεις είναι άγνωστες, το «ευχαριστώ» και το «συγνώμη». Έκανε λόγο για την ανάγκη ενότητας που υπάρχει στη κοινότητα μας και να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν λέγοντας πως δεν γίνεται να έχουμε «στους δέκα έλληνες, δώδεκα καπεταναίους».

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ

freemind είπε...

Xronia Polla se olous!O Arxiepiskopos Anastasios exei prosferei polla ola auta ta 20 xronia kai oxi mono gia ton ellinismo alla kai gia olo ton alvaniko lao! Vathitata aleithina ta logia tou,oso gia tous polites pou eite vriskotan ekei ,eite kai gia autous pou apousiazan,kai akoma pio polu gia tous Telones kai Fariseous.....

Ανώνυμος είπε...

Oi boreioipeirwtes kseroun na lene euxaristw se opoion tous euergetei,kai suggnwmi otan ekanan lathos.O pasis Alvanias Anastasios den dikaioutai na mas poulaei pneuma.
O Anastasios den mporei na milaei pros emas gia enotita, enw einai akrivws oi dikoi tou anthrwpoi,me epikefali to psyxopaidi tou to Dule, ekeinoi pou spernoun ti dixonoia sti Boreia Hpeiro.
Oso gia to deka ellines - dwdeka kapetanaioi....den lew ,kala to xeiristike,ennoei kathws fenete pws mas ftanei o dikos tou "kapetan-DULE",tromara tou,kai den xreiazomaste allous.

Ανώνυμος είπε...

re file 4.20
giati ksanaasxolise me tn dule vres kati allo
oxi gia tpt alla diafimish tou kaneis......

Ανώνυμος είπε...

με τη Χιμάρα τι έκανε; γιατί χειριστικέ το θέμα με αυτόν τον τρόπο ο Δημήτριος; ο κόσμος εκει έχει θυμώσει πολύ

Ανώνυμος είπε...

ωραία στους αγίους σαράντα εγκαινίασαν εκλεισια και στη δροπολι την έκλεισαν γιατί δεν λέτε τυπωτά που στο τεριαχατη σινγκεκριμενα στην αγία παρασκευή δεν άφησαν να γίνουν 3 γαμη από ότι κσερο μέχρι σήμερα!!! ας μας απάντηση ο αρχιεπίσκοπος ποιος είναι ο σκοπός του ????ααααααα δεν μας είπε για τι μήνυση που έκανε στους τεριαχατινους που παραβίασαν την πόρτα της εκλεισιας για να προσκυνήσουν στη γιορτή της .....θα τούς βάλει φυλακή?????

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Αθώος είπε...

Βορειοηπειρώτη, Είμαι ο ανώνυμος που δεν δημοσίευσες το σχόλιο μου, αλλά βρήκες αφορμή να κάνεις ένα δικό σου. Για να είσαι εντάξει με τους όρους υπογράφω "Αθώος"
Για όλα όσα αναφέρεις έχω μόνο μια παρατήρηση απάντηση.
Μετά απ΄αυτή την "ελληνική" ηγεσία της ΑΟΕ της Αλβανίας ποιος θα αναλάβει τα ινία της ; Σίγουρα κάποιος (οι) Αλβανός (οι). Τότε τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι τίτλοι (πνευματικοί, εκπαιδευτικοί, περιουσιακοί, οικονομικοί, διοικητικοί) που εμείς παραχωρούμε στην Αλβανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας;
Ακόμα και η παράδοση της Τουρκοκρατίας μας διδάσκει διαφορετικά. Αυτό διότι τότε η εκκλησία ήταν ελληνική, άνηκε στην Ελλάδα, σήμερα η μητρόπολη Αργυρόκαστρου ανήκει στην Αλβανία και δεύτερο ότι αποτελούσε το μόνο επίσημο θεσμό στον οποίο οι ορθόδοξοι να εμπιστεύονταν τις περιουσίες τους.
Δεύτερο έχει σχέση με το γεγονός ότι η κάθε περιουσία αναγνωρίζονταν ως της ενορίας και όχι της μητρόπολης όπως συμβαίνει σήμερα. Το επισημαίνω αυτό διότι αύριο η (αλβανική) μητρόπολη Αργυροκάστρου θα έχει πολύ απλωμένο χέρι στα ελληνικά χωριά μας. Από τώρα, που η κεφαλή της μητρόπολης είναι σε "ελληνικά" χέρια, οι αλβανοί έχουν καταφέρει να ελέγχουν πολλά πράγματα στην κοινότητά μας. Αύριο..... όταν δεν θα υπάρχει και αυτή η τυπική ελληνική κεφαλή.....;;;;

Ανώνυμος είπε...

Είπε πως σε αυτή την περιοχή δύο λέξεις είναι άγνωστες, το «ευχαριστώ» και το «συγνώμη».
Μήπως να το πει αυτό ο Αναστάσιος και στον Μητροπολίτη Δημήτριο;;
Μήπως χρωστάει όχι ένα αλλά πολλά συγνώμη;;;

Γιατί μπορεί να ... ........ και να χάνει τον έλεγχο κάπου-κάπου αλλά όταν επανέρχεται η στοιχειώδης ευγένεια -πόσο μάλλον η θέση του- απαιτεί να ζητάει και κανα συγνώμη.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Εγώ νομίζω ότι ο ίδιος ο Προκαθήμενος κκ Αναστάσιος θα πρέπει να μας πει ένα τουλάχιστον μεγάλο συγνώμη. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το τέκνο του, ο Βαγγελάκης ευθύνεται πλήρως για την κατάντια του τόπου μας. Αλλά έτρεχε στην Αθήνα στον εκάστοτε υπουργό εξωτερικών και πρωθυπουργό και τον πρώτο λόγο που τους έλεγε για "το Βορειοηπειρωτικό" ήταν το Βαγγέλη και τα μάτια σας !!. Προκλητικά, όταν η βορειοηπειρώτες καταψήφιζαν το Βαγγέλη του, αυτός τον έβαζε δίπλα του να δείξει στους Βορειοηπειρώτες ότι η εκκλησία στηρίζει μόνο Ντούλε. Όπως έκανε και στην προκειμένη περίπτωση. Ο Ντούλες ήταν από το κοντό του Μακαριατάτου μέχρι το σημείο που οι υπόλοιποι ήταν αναγκασμένοι να απομακρυνθούν.
Το άλλο και πιο σημαντικό για΄τι πρέπει να μας ζητήσει συγνώμη είναι το γεγονός ότι άφησε όλη την ελληνική θρησκευτική μας παράδοση στο έλεος της τύχης, στην ασπλαχνία της καταστροφής του χρόνου. Αυτός για να δείξει το έργο του έχτισε νέους ναούς. ΟΙ περισσότεροι δεν έχουν μέσα αγιογραφίες. Σε κάποιες από τις αγιογραφίες που έγιναν εμφανίστηκαν και τα αλβανικά. Αύριο, όταν τα υπάρχοντα εκκλησιαστικά μας μνημεία θα έχουν καταστραφεί πλήρως, αύριο όταν ο κύκλος της ζωής του προκαθήμενου θα κλείσει και ο θεός τον πάρει μαζί του (μακριά να είναι αυτή η μέρα), στους ναούς που έχτισε ο μακαριότατος θα μπουν τα αλβανικά. Έτσι, μετά το Νόλι ο οποίος θεμελίωσε και καθιέρωσε την αλβανική γλώσσα στην αλβανική εκκλησία, μετά το Ζώγου που θεσμοποίησε το αυτοκέφαλο της ορθόδοξης εκκλησίας στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος, μετά την σκληρή μάχη που έδωσε το κομουνιστικό καθεστώς για την κατάργηση και ισοπέδωση και της ορθόδοξης εκκλησίας, η μακρόχρονη ελληνική παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας στην Αλβανία δεν εξαφανίστηκε. Τώρα η ελληνική κεφαλή της ΟΑΕ της Αλβανίας ετοιμάζει το έδαφος για να εξαφανιστεί ακριβώς αυτή η ελληνική παράδοση. Το τελευταίο ατράνταχτο στοιχείο της ελληνικότητας της περιοχής. (Τα ελληνικά σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Β Ηπείρου έχουν εκλείψει από καιρό. Η ελληνική συνείδηση στις πρόσφατες γενεές βορειοηπειρωτών, επίσης. Μετά την επίθεση που δέχεται η αρχαιολογία και η ιστορία του τόπου μας, χάνουμε τώρα και την ελληνική ταυτότητα στην εκκλησία. Ο ΑΘΩΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ!
Εγω αυτο το κειμενο το ανεβασα εδω και οχι εκει που το εβαλες εσυ. Το γιατι το εκανες δικο σου λογαριασμος


Ανώνυμος είπε...

Παιδιά του Βούρκου λεβεντιά
Ακούστε ένα χαμπέρι
Οι ναζιστάδες τα σκυλιά
Σκότωσαν τον Λευτέρη
Αχ Λευτέρη σύντροφε μας
Τίμιε αγωνιστή
.............


Βγήκαμε εμείς οι λασπώδες να κρίνομαι τον Αρχιεπίσκοπο που τον σέβεται όλη η οικουμένη?
Η μήπως έχει γεμίσει ο τόπος με πληρωμένους αντίχριστους?
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟ-ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.
17 Αυγούστου 2011 10:22 μ.μ.
ο Λασπάς απο το Βούρκο είπε...

συντροφε 10.22, κάπως έτσι κάποτε έλεγαν και για το συντροφο Ενβερ. Όποιοι τολμουσαν να τον κρίνουν ήταν τα κατακάθια της κοινωνίας. Ναι εμείς οι λασπάδες μπορούμε να κρίνουμε καμια φορά εσας που μας βλεπετε με τα κυαλια απο τα μεγαρα.
Δεν καταλαβα, ο αρχιεπίσκοπος δεν πείνει απο το γάλα απο τις γελάδες που βόσκουμε εμείς οι λασπάδες, δεν τρώει κρέας απο τα ζώα που τρτέφουμε εμείς οι λασπάδες, δεν τον πυρώνει ο ίδιος ηλιος που μας βλέπει και εμάς, δεν πιστευει στον ιδιο θεό που πιστέυουμε και εμείς. αει σταματίστε καμια φορά ρε γλυφιντσούρια, να ξέρεις και κάτι άλλο ότι ο αντιχριστος δεν είναι και πολύ μακρια απο τα ράσα των παπαδων.

με αγάπη ο λασπάς
18 Αυγούστου 2011 5:19 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

και αυτο το σχολειο ανήκει εδω και να αφερεθει απο εδω "Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011
Εγκαινιάστηκε ο Άγιος Χαράλαμπος στους Αγίους Σαράντα "
Δεν καταλαβα πως βρεθηκανε σε αλο αρθρο


Ανώνυμος είπε...

για σενα "ο Λασπάς απο το Βούρκο είπε..." :

Μετανοείτε ως καλοί χριστιανοί όσο παράξενο και αν σας φαίνετε.
Δεν έχουμε φτάσει εμείς ακόμα να κρίνουμε τον αρχιεπίσκοπο.
Δοκιμάστε δυο μπουκαλάκια νερό. Στο ένα βάλτε καθαρό τρεχούμενο νερό βρύσης και στο άλλο βάλτε αγιασμό. Σφραγίστε τα μπουκαλάκια καλά να μην παίρνουν αέρα και μετά από ένα χρόνο κοιτάξτε την διάφορα.
Εσείς οι πεντακάθαροι λασπάδες που κρίνετε τα πάντα εδω ακόμα και τον θεό, θα δείτε πόσο βρόμικοι θα είσαστε μετά από ένα χρόνο όπως αυτό το πεντακάθαρο νερό της βρύσης που δεν αντέχει στο χρόνο ενώ ο αρχιεπίσκοπος που χαιρει τον σεβασμο των απανταχού χριστιανών θα μοσχοβολάει για πάντα σαν αυτό το αγιασμένο νερό γιατί είναι θέλημα θεού.
Οι καλοί χριστιανοί μετανοούνε, ενώ οι αντίχριστοι περνάνε την φάση της δοκιμής
Η μετάνοια είναι ένα δώρο του Θεού. Χωρίς αυτήν οι αμαρτωλοί δεν μπορούν να αναγεννηθούν. Είναι ένα θαύμα της άπειρης χάρης του Θεού.
18 Αυγούστου 2011 11:51 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Μη μας αγαπάτε πολύ, μας κάνει κακό.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Εγώ ο Αθώος Βορειοηπειρώτη διάβασα τελευταία ένα σύγγραμμα ενός ιερέα που ο Μακαριότατος τον προωθούσε στην αρχή για επίσκοπο Αργυροκάστρου αλλά στη συνέχισε δεν του πάει πολύ στα νερά και ο Άγιος Μακαριότατος τον επέταξε στους δρόμους. Εκείνος ρωτάει τον Μακαριότατο. Πως γίνεται που επιτρέψατε στους Αγίους Σαράντα να αλωνίζουν οι Ευαγγελιστές; Απάντηση καμιά. Και εγώ ρωτάω αλήθεια γιατί οι Α. Σαράντα έγιναν γενικότερα προτεκτοράτο του των προτεστάντων των καθολικών. Όσο και χωριό υπό την κηδεμονία τους έφτιαξαν οι καθολικοί έξω από το Βουθρωτό (!!!)
Η άλλη ερώτηση έχει ως εξής. Πω γίνεται ο κλήρος στην Αγγλία παρασημοφόρησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον Άγιο Μακαριότατο και πως γίνεται που εδω πέρασε στα ντούκου. Τι τρέχει στα γύφτικα και τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμιδια;!!!

Ανώνυμος είπε...

1-53...
H APANTHSH EINAI POLY APLH :

M A S O N I A !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΒΕΝΤΕΣ!Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ,ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ Κ΄ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ?ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ-ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΕΣΕΙΣ OI ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ,ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΤΕ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΜΥΑΛΟ?ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΑΣΤΑΘΗΤΕ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦOΡΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ!ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ!ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ!ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΣΑΣ?ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΦΑΛΜΑΤΑ,ΕΣΕΙΣ?ΕΙΣΤΕ ΑΛΑΘΗΤΟΙ?Η ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΑΘΗ?ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ?FILIATI.

Ανώνυμος είπε...

8.14. MHPOS THELEIS NA PEISA GIA SAS TOYS ALBANOYS? GIATI ETSI PAEI. KANEIS DHEN EIPE OTI O ARHIEPISKOPOS DHEN EINAI MIA AKSIA, ALLA GIA TOYS ALBANOUS. ENAS MEGALOS ELLINAS GIA TO KALLO TON ALBANON POU PISTEYEI OTI THA TOY DHOSOYN TIN ALBANIKI ETHNIKI DHOKSA.TO PETYHAINEI STREFOMENOS KATA THS ELLHNIKHS XRISTIANIKHS PARADHOSIS STON TOPO MAS KAI KATA TOY ELLINISMOY. GI AYTO VOLEVEI KAI KAPOIOYS ELLINES. AYTOI OI ELLINES EHOYN OMOS TO MEGALLO PROVLIMA. GI AYTO KAI DHEN MPOROYN NA TON PROSTATEPSOYN TORA. OPOS KAI ESI

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ!ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΛΑΟΥ?ΟΠΟΙΟΥ ΔΗΠΟΤΕ ΛΑΟΥ?ΕΙΣΤΕ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.FILIATI

Ανώνυμος είπε...

"Ανώνυμος είπε... 23 Αυγούστου 2011 12:12 π.μ. ENAS MEGALOS ELLINAS GIA TO KALLO TON ALBANON POU PISTEYEI OTI THA TOY DHOSOYN TIN ALBANIKI ETHNIKI DHOKSA.TO PETYHAINEI STREFOMENOS KATA THS ELLHNIKHS XRISTIANIKHS PARADHOSIS STON TOPO MAS KAI KATA TOY ELLINISMOY"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 12:12 π.μ.ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: http://stratisandriotis.blogspot.com/

Να ευφραίνεσθε όπου είσθε Ορθόδοξοι Χριστιανοί
Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

«Εγώ εδιάβασα πολλά περί Εβραίων, ασεβών, αιρετικών και αθέων. Τα βάθη της σοφίας ηρεύνησα. Όλες οι πίστες είναι ψεύτικες. Τούτο εκατάλαβα αληθινά. Μόνον η πίστις των Ορθοδόξων είναι καλή και αγία, το να πιστεύομε και να βαπτιζώμεθα εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος… Τούτο σας λέγω εις το τέλος, να ευφραίνεσθε όπου είσθε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να κλαίτε διά τους ασεβείς και τους αιρετικούς που περιπατούν εις το σκότος».


ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

"Κύριε ὁ Θεός ἡμῶν... τό εὐσεβές ἡμῶν ἔθνος τῆ δυνάμει σου κραταίωσον, τήν νεότητα παιδαγώγησον, τό γῆρας περικράτησον, τούς ὀλιγοψύχους παραμύθισον, τούς ἐσκορπισμένους ἐπισυνάγαγε, τούς πεπλανημένους ἐπανάγαγε καί σύναψον τῆ ἁγία σου Ἐκκλησία, ἤν τῆ θεία σου χάριτι καλῶς διαφύλαξον..."

Ανώνυμος είπε...

arxiepiskopos TIRANON DYRAXIOY kai pasis ALVANIAS !!!!
REEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!
ti doylia exoume emeis oi b.ipirotes me ton anthropo ayton kai tin Albania tou???
as ton sxoliasoun oi alvanoi an theloun eleos pia !!!

Ανώνυμος είπε...

pros 8-14
0 anthropos tis agapis opos ton les, giati espeire to misos kai ti dixonoia sth B.hpeiro ???

Ανώνυμος είπε...

pros 26 Αυγούστου 2011 7:08 π.μ.
kai 26 Αυγούστου 2011 7:10 π.μ.

KATI TETEIA KOYTAVAKIA SAN ESAS TA EIXAME SHNHTHISEI APO TON KAIRO TOY XOTZIA.
TIN PSIXI SAS POYLISATE GIA PENTARODEKARES. MOLIS TELEIOSANE TA LEFTA STIN ELLADA NOMISATE OTI MPOREITE NA TA PARETE APO ALLOY SPERNONTAS TO MISOS. OI VOREIOIPIROTES EXOYN ALH APOPSI KAI SAN KALOI XRISTIANOI DEN POYLLANE TIN PISTI TOYS OPOS ESEIS.

ISOYS XRISTOS NIKA
KAI TA KAKA OLLA SKORPA

Δημοσίευση σχολίου