Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Δηλώσεις Ντούλε για την απογραφή και την πρωτοβουλία ενότητας στην ελληνική μειονότητα (βίντεο)

Σε δηλώσεις προς τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, εξέφρασε την διαφωνία του για τις τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου για την απογραφή και για το γεγονός ότι επτά εβδομάδες πριν από την απογραφή, οι αρμόδιες αρχές δεν προχώρησαν σε καμία συγκεκριμένη ενημέρωση ως προς τη διαδικασία, κάτι που δεν προμηνύει μια διαφανή διαδικασία.  
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρωτοβουλία ενοποίησης της πολιτικής εκπροσώπησης της ελληνικής μειονότητας που είχε αναγγείλει ο ίδιος πριν από ένα μήνα,
ο Ντούλες είπε (γελώντας ξεκαρδιστικά) πως δεν εννοούσε του δημοσίους υπαλλήλους του Μπερίσα που χρησιμοποιούνται για τη διάσπαση της μειονότητας αλλά τις υγιείς εκείνες φωνές που όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκτός των φορέων της Ελληνικής Μειονότητας της «Ομόνοια» και του ΚΕΑΔ γενικότερα.



26 comments:

Ανώνυμος είπε...

teleios

Ανώνυμος είπε...

esena b/th to ena sou vromaei to allo sou ksinizei mipws exeis kai esu kamia kratikh thesh kai se enoxlh h dhlwsh????????
dld th prepei na pei gia na se aresei esena?????

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Ο Ντούλες εννοεί τις δημοκρατικές εκείνης δυνάμεις που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ενταγμένες στα αριστερά αλβανικά κινήματα (σκ κκα κλπ) και θεωρούσαν αυτούς της Ομόνοιας ακροδεξιούς.

Να μου το θυμάστε ότι η επόμενη μεγάλη σύγκρουση θα είναι Ντούλες – Μπολάνου. Αυτό βέβαια θα συμβεί μόνο αν κλοτσήσει ο Μπολάνος γιατί το Ντούλε μια χαρά τον βολεύει η εξόριση της Ομόνοιας στη Χιμάρα για να κάνει ότι θέλει με τους αριστερούς στις άλλες περιοχές και να δικαιολογείται στην Ελλάδα ότι έχουμε και δεξιούς, δε βλέπεται στην Ομόνοια έχουμε πρόεδρο το Μπολάνο.

Οχι ότι δεν έχει δίκιο με αυτός του Μπερίσα, μόνο που αυτός είναι χειρότερος απο αυτούς. Για εξουσία και την πολιτική του επιβίωση έκανε περισσότερες αμαρτίες απο τους προαναφερόμενους

Βορειοηπειρώτης είπε...

Διακρίνω μια προκατάληψη απέναντί στο "Βορειοηπειρώτη" 9,35, δεν λέει πουθενά το κείμενο ότι οι δηλώσεις είναι κακές
Δεν έχω καμία θέση και δεν είχα ποτέ
Έχω όμως αρκετούς φίλους που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τους σέβομαι για τον πατριωτισμό τους. Είναι και κάποιοι άλλοι από που πουλήθηκαν στο Μπερίσα για μία θέση δουλείας ή για λίγα χρήματα παραπάνω ή για λίγη ακόμα εφήμερη δόξα και μου είναι το ίδιο αντιπαθείς με τους νέους φίλους «αριστερούς» του Ντούλε που δεν πάτησαν ποτέ στην Ομόνοια από συμφέρον και απο συνείδηση

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από 10 χρόνια παρακολουθώ τον κ. Ντουλε , καλός ρήτορας αλλά χωρίς αποτελέσματα. Τα δικαιώματα μας από το κακό στο χειρότερο έχουν πάει όλα αυτά τα χρόνια που μας εκπροσωπεί ο κ. Ντουλε . Τη να την κάνουμε την ρητορική του κ. Ντουλε ? Πολιτική δεν μπορεί να παράγει γιατί αυτό έχει αποδείξει τόσα χρόνια. Μπορεί να μην γνωρίζω, αλλά ας μου πει κάποιος της επιτυχίες του κ. Ντουλε .
Απαράδεκτος στην δήλωση του για τους Έλληνες που είναι ενταγμένοι σε αλλά Κόμματα. Μέχρι πρόσφατα που συνεργαζόταν με τον Μπερισα ήταν όλη καλή ενώ τώρα καλή είναι όσοι συνεργάζονται με τον Ραμα . Αυτό που κατάλαβα στην δήλωση του είναι διάσπαση και όχι ενότητα μόνο και μόνο να κράτηση την θέση του
Μου δίνει την εντύπωση ο κ. Ντουλε ότι σκέπτεται μόνον τον εαυτούλη του και τίποτα άλλο. Κρίμα ……

Ανώνυμος είπε...

dld poios allos exei paragei ergo???????
o dules den mas ekane tpt??????????
e tote pite re lamogia poios ekane ti?????????
poios tha paei sth thesh tou????
poios einai gnwsths tvn problhmatvn?????
poios ?????????????????????????????????????????
pes mou me trelenhs.
kai oswn afora kurie b/h o dules lei oti osoi einai drejtorides tou sala den tous thellei sthn omonoia kai sto kead kai epidei esy to paizeis kai deksios gia pes mou ligo giati o samaras ekane pera th dora??????
file o proedros einai igeths kai pernei apofaseis.

Ανώνυμος είπε...

Ένας φίλος από τα παλιά έχει πει ότι όταν ακούς το Ντούλε τα 5 πρώτα λεπτά τον θαυμάζεις, τα πέντε δεύτερα τον βαριέσαι και τα 5 τρίτα βλαστημάς τον εαυτόν σου που κάθισες και τον ακούς.
Ο Ντούλες μετά από την αποτυχία που είχε στην προσπάθειά του να πάει την Αλβανία στην Ευρώπη, (πίστευε ότι οι Αλβανοί θα του έκαναν τότε άγαλμα στα Τίρανα εν ζωή μάλιστα), τώρα από την μια πάει να ενώσει τον εαυτόν του με τους σοσιαλιστές για να πει στην Αθήνα, "Να εγώ κάνω την ενότητα με τους δικούς σας ιδεολογικά ταυτόσημους" , από την άλλη για να πετύχει το άγαλμα στα Τίρανα, πουλάει τα εθνικά συμφέροντα της εθνικής ελληνικής μειονότητας.
Τώρα όσο για το νόμο, είναι έτσι όπως τα λέει. Ο νόμος δεν προβλέπει απογραφεί με ελεύθερη τη βούληση δήλωσης εθνικότητας και θρησκεύματος. Αλλά τώρα θυμήθηκε;! (Απ΄ ο,τι φαίνεται τώρα τον διάβασε ή του είπε κάποιος ότι έτσι και έτσι)
Από την άλλη να μη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε κανένα μέτρο. Αυτός τι κάνει για να πετύχουμε την ιστορική αυτή εθνική διεκδίκηση. Τίποτε!!! Ούτε το γενικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν μπόρεσε να μαζέψει για να συζητήσει το μέγιστο αυτό ιστορικό θέμα που τίθεται επί τάπητος τώρα.
Απ΄ότι φαίνεται ο Ντούλες ετοιμάζεται να μποϊκοτάρει κι αυτή την απογραφή. Αλλά οι Αλβανοί θα τον βάλουν στον ύπνο. Την τελευταία στιγμή θα αφήσουν θα βάλουν κουτσά-στραβά δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού εθνικά και θρησκευτικά. Ο Ντούλες όμως δεν θα έχει πάρει τα μέτρα του για την όπως πρέπει συμμετοχή στην απογραφή και η κάθε αποχή θα τον εκθέσει εθνικά.
Θα κερδίσει όμως κάτι. Το άγαλμα των Αλβανών για να το κατουρούμε όλοι μαζί....

Ανώνυμος είπε...

O Ntoule milaei gia enotita kai ehei sto piso meros tou kefaliou tou tin poniria gia na parasirei tous ellines "aristerous" na ton psifisoun, an hreiastei. Meta tha tous grapsei kanonika. Vrike nea lemonia gia zipsimo ap' ot i fainetai. Meta fovate mi pane me to MEGA gi ayt;o to apokalei dheksio kai toy Mperisia. Oi aristeroi dhio antipallous eihan (malista se ena) to Ntoule kai to Mperisia. Tora o Ntoules tous thelei mazi tous sosialistes. To MEGA env leei oti komma olvn ton ellinvn, koimatai kai dhe vlepei kai afto oti oi sosialistes einai ki aftoi ellines. Kanei to idio llathos opos o Ntoules. Etsi o Ntoules sti dhiaspasi paramenei kai o arhitektonas kai anantikatastato protipo...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4 : 37… 3 λαλούν και 2 χορεύουν

Ανώνυμος είπε...

4.37 που είσαι όλο ερωτηματικά.
Δεν σου είπε κανείς ότι κάποιος άλλος έκανε έργο.
Πρώτο. Ο Ντούλες δεν έκανε τίποτε. Έκτος από τη διάσπαση και την έχτρα μεταξύ των ελληνων, το ξεπούλημα των εθνικών μας συμφερόντων κλπ Αν εσύ έχεις κάποιο διαφορετικό επιχείρημα έργου που έκανε ο Ντουλε πέστο.
Δεύτερο. Ο Ντούλες δεν άφησε κανέναν άλλο να δείξει έργο 17 χρόνια τώρα μονοπολεί με τον πιο αυθαίρετο τρόπο την εκπροσώπηση της εθνικής ελληνικής μειονότητας.
Τρίτο. Ουδείς αναντικατάστατος. Υπάρχουν Βορειοηπειρώτες που και έργο έχουν κάνει και είναι ικανοί να κάνουν. Και δεν είναι μόνο που ο Ντούλες έχει πιάσει την ποριά και δεν αφήνει να περάσει κανένας άλλος μπροστά, αλλά έτσι όπως τα έχει κάνει τα πράγματα στην μειονότητα, σε τέτοια μοίρα που τα έχει καταντήσει, όποιος και να έρθει θα τα βρει σκούρα.
Πάντως ο Ντούλες εξασφάλισε μια θέση στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Εκείνη του νεκροθάφτη. Ούτε ο Χότζα είχε καταλάβει τη ζημιά που είχε κάνει στον τόπο του, ούτε γνώριζε πόσο τον μισούσε ο λαός του (όπως ο κάθε δικτάτορας). Χειρότερα ο Ντούλες, Αν αγοράζει πέντε ψήφους για να είναι νικητής, αυτό τον κάνει ΚαράΝτούλε
Τέταρτο. Όσο για ηγέτης άστο καλύτερα. Χ....α! Μπορεί να είναι ηγέτης σου. Γράψτου και κάνα τραγουδι. Αν δεν μπορεις μονο σου έχεις έτοιμα καλουπια από εκείνα του Χότζα

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti, prospatheis me kathe eykairia na taytizeis to kead me tin alvaniki aristera kai ton alvaniko sosialismo (edw to kaneis me tin asxeti foto), prokeimenou na dimiourgiseis texnito "keno" sto xwro tis deksias sta voreiipirotika dromena, to opoio tha erthei na kalypsei i diki sou politiki anyparksia!

Entelws mataio!

To kead stirizetai apo merikes ek twn pio deksiwn dynamewn (deksiotera aytwn... o toixos! - xairetw tous synagwnistes ;-)), pragma pou stelnei peripato tin outws i allws proxeiri taktiki sou kai to gegonos oti den to'xeis katalavei, epivevaiwnei apla tin politiki-ethniki sou anyparksia.

Ανώνυμος είπε...

arxidakia koitakste na deite th enooi o dules kai afiste ths saxlamares alla an thellete na figei den lete poios na erthei?
http://www.youtube.com/watch?v=b8D4I17YLQw&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ma aporw poios einai deksios sthn v/h????
tosa xronia oloi psifizan kead kai pa kai twra ksafnika einai oloi pd

Ανώνυμος είπε...

Έκτος από τη διάσπαση και την έχτρα μεταξύ των ελληνων, το ξεπούλημα των εθνικών μας συμφερόντων κλπ
to epixeirhma sou den blepw

Ανώνυμος είπε...

sas katanow kanenas sas den mpwrei na ton ftasei giati na ton thellete alla siga siga erxete to telos sas skoulikia...........

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:36...Στο σχόλιο σου …
«To kead stirizetai apo merikes ek twn pio deksiwn dynamewn (deksiotera aytwn... o toixos! - xairetw tous synagwnistes ;-)), pragma pou stelnei peripato tin outws i allws proxeiri taktiki sou kai to gegonos oti den to'xeis katalavei, epivevaiwnei apla tin politiki-ethniki sou anyparksia.» …. Σου απαντω … 3 λαλούν και 2 χορεύουν ……

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι λέτε μετά το Ντουλε το χάος ……. Αυτό λέγατε και για τον Enver Hoxha …. Μετά τον Enver το χάος …. Αλλά δεν ήταν ετσι ……
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ντουλε οπός ο σύντροφος Enver φρόντισαν να μην υπάρχει δεύτερος μετά από αυτούς . Ο μεν τους σκότωνε ο δεν θα το ήθελε πολύ να τους σκοτώσει αλλά δεν έχει την δυνατότητα , άπλα τους εξοντώνει πολιτικά . Το έχω ρωτήσει και άλλη φορά αλλά δεν πείρα απάντηση ….
Στο ΚΕΑΔ δεύτερος μετά τον Ντουλε ποιος είναι ? τρίτος ? ( μιλάμε για Έλληνες όχι άλλες εθνικότητες )

Ανώνυμος είπε...

VANGJEL DULE ο ορισμός του φιλοτομαρισμού και του καιροσκοπισμού για κάποιους δυνος ρήτωρ της αλβανικής. Μα πως είναι δυνατόν μια ελεεινή πολιτική σταδιοδρομία να καλύπτεται υπό το πέπλο της ρητορικής;;;;Πως είναι δυνατόν οι φανφάρες ενός πολιτικάντη φαφλατά να καλύπτουν την πολιτική του ανυπαρξία;;;Πως θα μπορούσαμε άραγε να αποδεχτούμε ως ηγετική μορφή και άξιο εκπρόσωπο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού έναν πιστό υπηρέτη και εντολοδόχο του τριαδικού πολιτικοθρησκευτικου κατεστημένου (τριαδικού υπό την έννοια των τριών πόλων εξουσίας)που σαν αρπακτικό τρέφεται από την σάρκα της ήδη ετοιμοθάνατης πατρίδος;;;Πως θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε ως ηγέτη έναν άνθρωπο που αναγάγει την πολιτική εκπροσώπηση ενός ολοκλήρου λάου σε προσωπικό πλουτισμό,τον πατριωτισμό σε ντουλεΐσμου ,τον ενδοτισμός κατά των αυλοκολάκων χειροκροτητών σε μια αξιοπρεπή πατριωτική στάση(εδώ θα ήθελα να προσθέσω για των εγωκεντρισμό που του προσάπτεται από τους πρώην συνεργάτες του και νυν μνηστήρων του ΜΕΓΚΑ ότι αυτός εγωκεντρισμός ουδέ μια σχέση έχει με την πολιτική πάρα μόνο με την μοιρασιά των αργυρίων).Δικέφαλε επειδής αναφέρθηκες στην μελλοντική σύγκρουση Μπολανου-Ντουλε που διαφαίνεται που μετά τα τελευταία γεγονότα στην Χιμάρα και την προκλητική επίθεση των γνωστών τρωκτικών της μητροπόλεως Αργυρόκαστρου στο περιβάλλον του με σκοπό την περιθωριοποίηση των δυνάμεων εκείνων που στηρίζουν μια ποιο εθνοπρεπή και ορθή στάση για το Βορειοηπειρωτικό ναι μεν το έπραξαν για να δείξουν στην αλβανική πλευρά ότι συντάσσονται στην ουσία μαζί τους ότι στην Χιμάρα είναι μόνο κάτι περιθωριακοί εθνικιστές τώρα ποιος ηγείται αυτών των ατόμων άφησαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης να το προσδιορίσουν.Το τριαδικό κατεστημένο σε απολυτή ταύτιση με κάθε τρόπο προσπαθεί να απομονώσει τον Μπολανο όχι τόσο τον ίδιο που έχει δηλώσει άπυρες φόρες υποταγή άλλα το περιβάλλον που τον στηρίζει αυτό είναι που δεν μπορούν να το ελέγξουν και για αυτό τους φοβίζει.Τα συγκεκριμένα τρωκτικά λόγο το ότι διακατέχονται θρασυδειλίας πότε δεν θα ενεργούσαν τόσο ωμά αν δεν ήταν σίγουροι για τις αδυναμίες αυτού του περιβάλλοντος.Τώρα μια τέτοια σύγκρουση θα η το καταστροφική για τον ίδιο γιατί λόγο έλλειψις οράματος κατά την οκταετή του θητεία στο δήμο Χιμάρας δεν έφτιαξε εκείνες τις πολιτικοοικονομικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια με θετική εξέλιξη άλλα στηρίχτηκε στους υπάρχοντες μηχανισμούς που αυτοί η μηχανισμοί υπόπτως δεν λειτούργησαν ως έπρεπε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.Πλέον αυτή η σύγκρουση για να αποφέρει καρπούς θα πρέπει να υπερισχύσει η γενναιότης από την προσωπική ευημερία με την έννοια των σχέσεων εργασίας..με εκτίμηση Αργυρής Χρήστος.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Επαναλαμβάνω την παράκληση όσοι θέλετε να γράφεται ανώνυμα, να γράφεται με κάποιο ψευδώνυμο για να συνεννοούμαστε.
Φίλε/η 1.36, το σχόλιο σου χωράει πολύ συζήτηση και δε νομίζω ότι μπορεί να εξαντληθεί σε δύο σχόλια. Μπορεί και να μη διαφωνώ μαζί σου αλλά να μου πεις πρώτα τι θεωρείς δεξιά; Τον πατριωτισμό, τον συντηρητισμό, την πίστη στην ελεύθερη αγορά, τι; Σε όποια ιδεολογία και αν πιστεύεις, καλά κάνεις και πιστεύεις αλλά να τα κρατήσεις για την Ελλάδα που «ανδρώθηκες» πολιτικά, στην ιδιαίτερη μας πατρίδα και όταν γίνεται λόγος για τους ανθρώπους που ζουν μόνιμα στη Βόρειο Ήπειρο, αν οι ιδεολογίες είναι δυσδιάκριτες, η δεξιά αγνοείται και θα ήμουν ο τελευταίος που θα έκανα τη Νικολούλη, γιατί θα στο πω απλά δεν έχουμε ανάγκη ούτε από τη δεξιά ούτε από κάποια άλλη ιδεολογία. Στη Βόρειο Ηπειρο και όχι μόνο έχουμε συμπατριώτες μας που σκέπτονται εθνικά, δηλαδή που θίγονται όταν προσβάλλεται οτιδήποτε ελληνικό και αυτούς που σκέπτονται ιδεολογικά, μάλλον «σοσιαλιστικά» που θίγονται όταν προσβάλλεται οτιδήποτε σοσιαλιστικό.
Εάν το ΚΕΑΔ θα το ενδιέφερε να κάνει ένα σοσιαλιστικό ιδεολογικό ρεύμα, θα το σεβόμουν και ας μην συμφωνώ εγώ. Αυτό που βλέπουμε ρε αδερφέ/η δεν είναι κάτι τέτοιο, αυτό που βλέπω είναι να δημιουργείται κάτι σαν τους συνδέσμους φιλάθλων που υποστηρίζουν κάποια ομάδα για να ωφεληθούν από τον πρόεδρο.
Δε σου κάνει εντύπωση που στη «Δερόπολη» δεν υπήρχε ούτε λέξη εναντίον του Ράμα και του Σοσιαλιστικού όταν εξέφραζαν ανθελληνικές θέσεις, είδες ποτέ κάποιον έλληνα σοσιαλιστή Νάτση, Τάβο, Τζοβάνη να παίρνουν θέση για κάποιον θέμα ελληνικού ενδιαφέροντος (χωρικά ύδατα, νεκροταφεία, απογραφή); Είδε ποτέ αυτούς τους κυρίους να καταφέρονται κατά του Kuqezi; Οι προαναφερόμενοι είναι υγηείς δυνάμεις της μειονότητας; Και οι σκοτεινές ποιες είναι;
Θα μπορούσα να σου πω ότι τη φωτογραφία δεν την επιλέξαμε εμείς, ήταν της αλβανικής τηλεόρασης αλλά σου λέω ότι ναι, τη βάλαμε επίτηδες όχι για αυτό που εσύ νομίζεις αλλά γιατί πιστεύουμε πως αυτή είναι η σημερινή εικόνα του ΚΕΑΔ.
Όσο για τους δεξιούς που είναι στην άκρη του τοίχου, να τους πεις να τον κρατάνε γερά γιατί αν θα πέσει θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων…
Αυτά εν συντομία και εις το επαναγραφειν

Ανώνυμος είπε...

more posoi apo sas einai etoimoi na paroume ta opla??????????????????????

Ανώνυμος είπε...

"Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι λέτε μετά το Ντουλε το χάος ……. Αυτό λέγατε και για τον Enver Hoxha …. Μετά τον Enver το χάος …."
Ανώνυμε 11 Αυγούστου 6:01πμ με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο σε όλο το μήνυμά σου.

Ντούλε, αν είσαι έξυπνος ξεκουμπίσου για να μην έχεις το τέλος των συντρόφων όλου του ανατολικού μπλοκ. Άι στα τσακίδια επιτέλους, έχεις καταστρέψει τον τόπο. Πάρε την αμαξάρα σου και ζήσε μόνιμα στα Γιάννενα ή στην Αθήνα και άσε μας ήσυχους. Πάρε και κανένα άλλο σύντροφό σου και για συντροφιά, δεν θα κλάψουμε που θα τον χάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

poios to g...... to pd re asxetoi?!
deksios einai aytos pou pire ta opla

Ανώνυμος είπε...

giati ta leei tora afta o dules re paidia;..tora ti na pei;;as pigene tote stin vouli pou psifizotane o nomos na ta elege alla vlepeis tote den pige stin vouli fovotane min ton malosei o ............ rammas

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 1,36 , τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς απ την πατρίδα. Περνα μια βόλτα να πιούμε κανά ρακι και να πούμε και τίποτα για τον τοίχο ;) και να βρισουμε και λίγο το Ντουλε γιατί αν δεν τον βρισουμε θα είμαστε πασε. Έλα άκρη άκρη όμως γιατί στο δρόμο θα βρεις πολλα παληκαρια που λαδωνουν τ άρματα. Μην σε πάρει κανα βόλι. Τους χαιρετισμούς μου...

Ανώνυμος είπε...

zitw o dule!

Ανώνυμος είπε...

skoulikia iste mpros ston vangjeli .. skoulikiaaaa! o vagjelis tha nai mia zoi arhigos kai seis skoulikiaaaaaa!

Δημοσίευση σχολίου