Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Το KQZ βγάζει νικητή στην Επαρχία Φοινίκης το Ζήσο Λούτση


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (KQZ), στα Τίρανα, όπου εξετάστηκε η έφεση του υποψηφίου του MEGA Ζήσο Λούτση, κατά της Περιφερειακής Επιτροπής (KZAZ) Δελβίνου που είχε αναδείξει νικητή των επαναληπτικών εκλογών στις 31 Ιουλίου 2011, τον υποψήφιο του ΚΕΑΔ Σωκράτη Σπύρο με διαφορά μόλις μία ψήφο, σε σύνολο ψηφισάντων 2.495.
Το αποτέλεσμα αυτό είχε ψηφιστεί από τα τρία μέλη του Σοσιαλιστικού και ένα του ΚΕΑΔ ενώ αρνήθηκαν να ψηφίσουν οι τρεις εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος θεωρώντας ότι τα υπόλοιπα μέλη που είχαν την πλειοψηφία αλλοίωσαν το αποτέλεσμα  «μαγειρεύοντας» τα άκυρα! Από την εξέταση των αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων  σε δύο εκλογικά κέντρα, του Αγίαννη και του πρώτου από τα δύο κέντρα του  χωριού Φοινίκη, το KQZ με ψήφους 4-2 βγάζει νικητή τον Ζήσο Λούτση με διαφορά 5 ψήφους.  
Στα δύο αποτελέσματα δεν υπάρχει υποψία δικαιοσύνης αφού και στις δύο περιπτώσεις τα μέλη των επιτροπών ψήφισαν κομματικά.
Το λόγο τώρα θα έχει ξανά το ανώτατο δικαστήριο αφού το ΚΕΑΔ έχει ήδη προσφύγει στο εκλογοδικείο. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στις εκλογές της 8ης Μαΐου  με τι διαφορά τότε ότι και οι δύο επιτροπές είχαν βγάλει νικητή το Λούτση.  
Μέχρι στιγμής για τις τοπικές εκλογές του 2011, για την Επαρχία Φοινίκης είχαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και πέντε αποφάσεις. Καμία από τις αποφάσεις δεν μπορεί να θεωρηθεί  αξιοκρατική, εκτός από την πρώτη του KZAZ που έβγαζε νικητή το Λούτση με τέσσερεις ψήφους διαφορά, αποτέλεσμα το οποίο είχε ψηφήσει και το μέλλος της επιτροπής του ΚΕΑΔ. Όλες οι άλλες μπορούν να θεωρηθούν κάλλιστα κομματικές αφού δεν είχαμε καμιά κομματική «απώλεια». Η πρώτη απόφαση του εκλογοδικείου θεωρήθηκε απαράδεκτη από τον κ. Ζούτση και πιστεύει ότι οφείλεται στις προσβάσεις που έχουν άνθρωποι του ΚΕΑΔ στα ανώτερα όργανα της δικαιοσύνης.
Επαναλαμβάνουμε ότι το δίκιο θα ήταν μία τρίτη αναμέτρηση, αλλά βλέπουμε ότι το κοινό είναι πολύ κουρασμένο για μια νέα σεζόν στο σίριαλ, πόσο μάλλον οι δημιουργοί…

24 comments:

telpiero anagnostis είπε...

eixame den eixame gianni ton vaptisame... ayta den einai sovara pragmata. epitelous na teliosei kai auto to martyrio k o pio tyxeros epitelous na ksekinisei amesos douleia giati den paei allo ayti i katastasi.. egine olokliro sirial gia tin thesi enos k ta kapsonia kapion pou tin exoun dei os prosopiki kontra anamesa se ziso k tselio k oxi zisou-socrates...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Ο λαός μίλησε υπέρ του Λούτση και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα! Λούτση καλή επυτηχία! Όπως βλέπεις ο Τσιέλιο Ντούλι σε υπολόγισε μόνο με το τι είσαι πάνω από τη γη! Δεν γνωρίζει ότι τα μη ογκόδης ψάρια δεν καταλίγουν στο στομάχι της φάλενας και όταν βρίσκοντε στο στόμα της...Τέλος καλό όλα καλά για το καλό της Φοινίκης και της Ε.Ε.Μειονότητας.

Ανώνυμος είπε...

gia to finiki ola kala alla gia thn eem giati einai ola kala?????????
to mega pou allou kerdise????????

Ανώνυμος είπε...

Σε προηγουμενο σχολιο μου ειχα αναφερει το κοντοπουτ... ως εραστη της εξουσιας.Αυτο που δεν ανεφερα ειναι την απλησια σου κυριε διαχειριστα που κραταει πανω σου τη ρετσινια.Οπως σχολιαζεις για τον κυκλο του σβουρα θα επρεπε να σχολιαζεις και για τον κυκλο του Σωκρατη.Οπως λες για τον σβουρα πως λεει για τη δυναμη του ΚΕΑΔ στη δικαιοσυνη (οποιος θελει μπορει να το λαβει και ως ανεκδοτο,οι υπολοιποι απλα ως μια μαλακια του κοντορεβυθουλη και της πλανης του στη χωρα των θαυματων) θα επρεπε να αναφερεις και τα σχολια του απεναντι κυκλου που θεωρει δεδομενη την εκ των προτερων αποφαση της επιτροπης η οποια ελεγχεται απο το κυβερνων κομμα.Επισης θα επρεπε να ενημερωνατε τον κοσμο για την αρχικη απορριψη της ενστασης μεγκα και την ξαφνικη αλλαγη πλευσης οπως ορθα το κανατε 5 το πρωι για την μεγαλη νικη του κοντοπουτ.... χωρις να εχει βγει επισημο αποτελεσμα,χωρις να εχει γινει η επανεξεταση πολλων ψηφοδελτιων που καποιοι ηθελαν να βγουνε ακυρα.
Μετα τις 8 Μαιου ειχατε γραψει για τον πολεμο που δεχτηκε το μεγκα απο ολους μεταξυ αυτων και απο τον νονο του το ΔΚ.Αν εχεις τετοιους φιλους ε τι τους θελεις τους εχθρους?Βορειοηπειρωτη καληνυχτα και ονειρα γλυκα,εισαι σε μια κατηγορια ανθρωπων πλεον που εχουν κανει επαγγελμα τον αντιντουλισμο,τον πολεμο στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ οπως ο συνεργατης σου ο δημοσιογραφος.Επιτελους κοψε και αυτο το παλιο και ψευτικο παραμυθι της σωστης και δικαιης ενημερωσης.Ενα πιονι εισαι και εσυ αλλα να ευχεσαι να μη καταντησεις σαν τον συνεργατη σου, επαγγελματιας.

Ανώνυμος είπε...

borioipi tora qenete kathara pion ipostirizis, ofos les pos i proti apofasi tou KZAZ itan aksiokratiki, su ksefevji na pis pos afti i aksiokratia proirthe apo to majirema tis epitropis meta to teliko apotelezma tis metrisis ton psifon, pou ebjale nikiti to k spiro, qe tous panijirizmus ton ipostirikton tu .... meta apo 10 lepta alakse to apotelezma iper tou lyotsi,,, bebea agorazuntas me zesto xrima ena melos tis epitropis,,, lipame pu su ksefevjun aftes i leptomerjes ofoson les pos tis parakoluthis apo konta oles tis dhiadhikasies Bjale ta jiala qe dhes antikimenika opos thelis na les ....ofoson dhen exi teliosi tipota opOs to eksixis MI BJENIS ME TITLO TO KQZ....QE LIPA QE LIPA LUTSI ala ola tha krithun sto eklojodikio ....ANTIKIMENIKEEEEE...

Βορειοηπειρώτης είπε...

Νομίζω αγαπητέ 8.43, πως ο σκοπός σας δεν είναι ο διάλογος, τον οποίο εμείς τουλάχιστον κάνουμε κάποια προσπάθεια να τον σεβαστούμε.
1.Δεν σε πείραξε το άρθρο του «Βορειοηπειρώτη» για τη Φοινίκη, η αλήθεια είναι που σε πειράζει, που αν θα σε ενδιέφερε θα μπορούσες να δεις όλα τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια στο KQZ live, όπως καθίσαμε και είδαμε εμείς και αν θα σε εκοφτε η αντικειμενικότητα θα μου έλεγες ακριβώς το αντίθετο.
2) Για τις διασυνδέσεις του ΚΕΑΔ στη δικαιοσύνη. Εδώ υπάρχει ανέκδοτο και ο τίτλος του είναι «αλβανική δικαιοσύνη». Το ΚΕΑΔ όμως δεν μπορείς να πεις, κάποια κονέ τα έχει. Βέβαια αν θέλει ο Σαλιας όλα τα ελέγχει άλλα φαίνεται τη Φοινίκη ήθελε να τη θυσιάσει. Αν θυμάσαι η απόφαση του εκλογοδικείου για τη Φοινίκη βγήκε δύο μέρες μετα την εκθεση της ΕΕ για την αλβανία όπου στα 4 από τα 11 σημεία αναφέρονταν στη δικαιοσύνη. Ε, δεν μπορούσε να θυσιάσει τα Τίρανα κάτι άλλο όμως θα μπορούσε να το στείλει στο βωμό. Σύμπρωση θα μου πεις; Μπορεί. Πάντως επανάληψη εκλογών γιατί δεν γράφτηκαν χειρόγραφα οι άριθμοί των ταυτοτήτων (ενώ ήταν τυπωμένοι στις λίστες) δεν μου φαίνεται λογικό, άλλωστε όπου είχε πολύ κόσμο χάριν συντομίας δεν τους έγραφαν, και δεν επαναλήφτηκαν πουθενά αλλού εκλογές για αυτό το λόγο.
3) Γιατί αναφέρεσαι μόνο στην πάθηση του αντιντουλισμού και δεν αναρωτήθηκες ποτέ για την αιτία; Οι πνευματική άνθρωποι αυτό κάνουν πάντα ψάχνουν την αιτία. Έγραψα και εγώ στο δικό σου συνεργάτη κάτι όχι για να του την πώ αλλα πίστευα πως μέσα σας, δεν μπορεί, θα υπάρχει λίγος πόθος για ειλικρινή διάλογο αλλα η άποψη μου άντεξε μόνο λίγες ώρες δημοσιευμένη, αφαιρέθηκε αμέσως με την παρότρυνση κάποιου συνεργάτη φαίνεται. Να ξέρεις εγώ προτιμώ τους δικούς μου από τους δικού σου συνεργάτες γιατί όπως είπα και στο απαγορευμένο «Αν ο ντούλες αποχωρήσει τώρα, μετά τόσα χρόνια στην «ηγεσία» της μειονότητας, η Βορειοηπειρωτική ιστορία δεν θα έχει κανέναν απολύτος λόγο να τον αναφέρει. Εξουσία είχε, ηγέτης δεν ήταν ποτέ. Επαναλαμβάνω την ερώτηση μου : ποια ήταν η πρωτοβουλία εκείνη που πήρε για αυτό τον τόπο και η οποία σε κάνει περίφανο.
4) Κατηγοράτε τον «επαγγελματία» συνεργάτη μου. Ναι είναι επαγγελματίας σε αυτό που δηλώνει και πάντα επειδή δεν κάθεται στα αυγα του, πότε δίκαια, πότε άδικα, τον κυνηγάνε και δεν είδα κανένα αλβανικό κράτος να τον προστατεύει. Αντίθετα βλέπω ότι το αλβανικό κράτος πάντα πασχίζει να βγει βουλευτής ο Ντούλες (96 Δρόπολη, 2001 Dushku κλπ.) είναι ο μακροβιότερος βουλευτής (4 ή 5 φορές) χωρίς να έχει εκλεγεί ποτέ από το λαό το σκέφτηκες ποτέ;
5) Ελπίζω πως δεν πήγε πάλι χαμένος ο κόπος μου να σου απαντήσω και θα βρήκες κάποιους λόγους να θεωρούμε ότι αυτό που κάνουμε είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα τούρκικο σίριαλ αναφέρεται ότι μόλις η αυτοκρατορία των οσμανλίδων πέρασε από το καλύβι στο πολυτελές σαράι, σημάδεψε και την αρχή του τέλους της. Έτσι συμβαίνει και την εξουσία. Όταν στραγγαλίζει και την τελευταία σταγόνα δημοκρατίας και περνάει σε απολυταρχία, το τέλος της είναι σίγουρο. Αυτό επιδεικνύει τώρα ο Ντούλες. Η περίπτωση της Φοινίκης το επιβεβαιώνει περίτρανα. Επιδιώκει την αυθαίρετη απολυταρχία και δεν σταματάει μπροστά σε τίποτε. Το τέλος του όμως έχει ξεπεραστεί και κακώς ως ανδρείκελο προσπαθούν να τον κρατήσουν στο πόδι, ως κατεστημένο του κατεστημένου, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, εκκλησία, αγράμματοι και μειοδότες. Είναι πλέον ο σκουριασμένος τροχός που περισσότερο από το πονεμένο σώμα της ε.ε. μειονότητας δεν τραυματίζει κανέναν άλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ
ΛΟΥΤΣΙ ΝΤΟΥΛΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΕΠΑΡΧΟΣ Ο ΛΟΥΤΣΙΣ?

Δελβινιώτης είπε...

Βορειοηπειρώτη 10:17 π.μ.
Μπράβο για την απάντηση σου!
Συμφωνώ απόλυτα!
Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ότι δεν αρέσει στο Δεροπολίτη, βρίσκει κάτι να θολώσει και να σκαρόσει συγχρόνος. Δεν μπορεί να αποδεκτεί το αποτέλσμα που έδωσαν οι κάτοικοι της Φοινίκης υπερ του Λούτση. Χθες μας έλεγε σιγά τη νίκη Λούτση κέρδισε ένα αλουμινά και τι έγινε; Έγινε εκείνο που έπρεπε. Αφού ο Σπύρου είναι ένας αλουμινάς, που τον πήγενε ο Ντούλι και τον ήθελε έπαρχο; Μετά, όταν το ΜΕΓΚΑ έχασε στις άλλες επαρχίες γιατί ένα νέο κόμμα δεν ήταν έτοιμο να αντιμετοπίσει το δύο σε ένα αντίπαλο που έχει τόσα χρόνια στην πιάτσα και στα μαγυρέματα μαριονέτων. Τι να κάνεις φίλε, δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχει με μία μόνο άποψη αλλά όχι λιγότερο από δύο. Αν Ντούλε και η κλίκα δεν έκαναν κάτι το σωστό για την ΕΕΜ, νομίζω δεν φταίει το ΜΕΓΚΑ. Αν ο Ντούλε ψάχνει και κάνει εχθρούς όπως ο πατερούλης Ενβέρ πάλι δεν φταέι το ΜΕΓΚΑ. Το καλό θα είναι να πει ο εξουσιάρχης μας ότι στη Φοινίκη χάσαμε πάρα την γενική συστράτευση των αδελφών σοσιαλιστών. Τώρα ο κ. Σπύρου, να ξεκουραστεί και να εργαστεί να μάσει κανένα φράγκο γιατί τον ξετίναξαν οι αφέντες με τις κομπίνες τους. Αν ο Μπολάνος συνήλθε απο την πώληση Ντούλε, ας καθήσει να δει τι ακριβός να κάνομε για τον τόπο μας. Να βάλει στην ίδια καρέκλα τον κ. Κίτσιο με το Ντούλε και να καλέσει τη διανόηση για διάλογο και όλα θα αρχίσουν να φτιάχνοντε. Αν συνεχήσει να κρίβεται πίσω απο το Ντούλε θα κάνει δυο κακά. Το πρώτο κακό θα βλάψει όκομα περισσότερο την Ε.Ε.Μ. και το δεύτερο θα στήλει γρήγορα στο σπίτι τον Ντούλε. Εγω νομίζω ότι όλοι χρειάζοντε και μπορούν να προσφέρουν και σαν απλοί φαντάροι.

Ανώνυμος είπε...

o lutsis bjike eparxos ke stis dio anametrisis giati o 8eos itan mazitou ite to 8eloun ite oxi ontoules ke takoutabakia
tou pou exoun ma8i tosa xronia tous eparxouis na tous bgazoyn kato apoto trapezi ki oxi me dimokratiki diadikasia oso gia to berisiako koma pou lei as mas pi ti doulia ixe obouleutis tou ps arben malaj stin finiki stis eklojie mipos to kead ine ramaiko koma ke o malai na pai sto tepeleni sto m tis manas tou ke na afisoun to mega eleutero giati ine elinikotato koma o ilias obou rkaris

Χάρης είπε...

Σας είχα ξαναγράψει για το παλιά μου τέχνη κόσκινο της Ντουλεπαρέας.Για το αποτέλεσμα πιστεύω πως αυτή τη φορά θα χρειαστούν καινούργια χρήματα γιατί τα προηγούμενα έφτασαν μόνον για την προηγούμενη απόφαση.
Ο Λούτσης μπορεί να έχει κάποια ελπίδα γιατί λόγω της κρίσης η Ελληνική κυβέρνηση μάλλον δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα .Δεν σας κάνει εντύπωση φίλοι μου που το ΚΕΑΔ θέλει να λιώσει και τον τελευταίο των "Μωηκανών" και με οποιοδήποτε τρόπο για να μην ξανασηκώσει ποτέ κανείς κεφάλι έναντι της Ντουλεπαρέας.
Και μην μαλώνεται τόσο παθιασμένα γιατί έτσι η συζήτηση γίνεται τυφλή και με χαμηλό επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

borioipiroti sas brisko entelos anenimeroto giati to kead den exei kanena logo na paei sto eklogodikeio . an paei kapios sto eklogodikeio einai to mega kai h parea toy
an exete agnosta shmeia ths ypoueshs symboyleytite kanena nomiko
kalinyxta

Ανώνυμος είπε...

Από την εξέταση των αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων σε δύο εκλογικά κέντρα, του Αγίαννη και του πρώτου από τα δύο κέντρα του χωριού Φοινίκη, το KQZ με ψήφους 4-2 βγάζει νικητή τον Ζήσο Λούτση με διαφορά 5 ψήφους.
poios psifise yper kai poios kata 4-2
gia na katalavoume th ginete???????????????

Βορειοηπειρώτης είπε...

Επειδή βλέπω ότι πολλοί σχολιαστές, ασχολούνται με το "Βορειοηπειρώτη" και με το κατά πόσο είναι αντικειμενικός ή ποιον υποψήφιο στηρίζει, θα ήθελα να πω τα εξής:
1.Δεν υπήρχε πρόθεση στήριξης κάποιου υποψηφίου. Όπως όλοι, δικαιούμαστε και εμείς να έχουμε άποψη, αν ήμασταν βέβαιοι για κάποια από τις υποψηφιότητες θα το κάναμε και δεν θα απολογούμασταν σε κανέναν.
2. Ενδεχομένως η άμυνα μας στις συκοφαντίες των «συναδέλφων» που μας χαρακτήρισαν μπερισικούς, μπορεί να φάνηκε σαν στήριξη υπέρ του Μέγκα ή του κ. Λούτση.
3. Εάν η μάχη θα ήταν Σπύρος – Λούτσης, δηλώνουμε με ευθύτητα ότι θα ήμασταν υπέρ του κ. Σπύρου γιατί απλά είμαστε υπέρ των αλλαγών και των νέων ανθρώπων. Μόνο που σε αυτή τη μάχη είχαμε από τη μία το Λούτση που πάλευε μόνος του έχοντας συμπαραστάτες την πλειοψηφία των νέων μικροεπιχειρηματιών που μένουν μόνιμα σε αυτή την επαρχία, με έναν αξιοσημείωτο ζήλο και από την άλλη ένα συνδυασμό κατεστημένων δυνάμεων που ήθελαν τη νίκη του Σπύρου για τη δική τους επίδειξη.

Ανώνυμος είπε...

boreohpeirwth afoy den exei teleiwsei tipota akomh yper toy loytsh giati biazese na panhgyriseis??h nikh einai toy Swkrath Spyroy kai twn psyfoforvn toy!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ton teliko nikiti, an to eklogodikeio tis Marias den apodosei dikaiosini yper toy Loytsi, blepv na odhgeite sto Strasboyrgo. O Loytsis pia kserei ti exoyn mesa oi kalpes kai nivuei nikitis. Osoi gnvrizoyn to Loytsi jeroyn oti einai kefali agyristo. Allo toso otan nivuei thn adikia toy Kommatos Anthrvpinvn adikimatvn toy ntoyle. Tha to kanei o Zisos, na me thimithite. Tha deiksei etsi sto Ntoyle, oti gia polla themata boreiohpeirvtikoy endiaferontos tha mporoyse ki ekeinos na pigene sto Strasboyrgo.

Ανώνυμος είπε...

o nikitis ine o zisos ke o sokraths o xamenos

Ανώνυμος είπε...

borio ipiroti o lutsis den paleve katholu monos tu, ixe qe exi ti stiriksi tu berisha, jia afto alakse to apotelezma tis protis anametrisis sto KZAZ delbinu otan teliose imetrisi ton psifodeltion iper tu k spiru... pitemas kati jia afto ti eksijisi dhinete esis den to anaferete katholu afto to jejonos,,, den bori na alaksi to apotelezma mesa se 10 lepta xoris majirema.... THA jeromuna na eblepa tin apantisi su jia afto an jinotan ola dimokratika apo tin arxi tha ixe teliosi afti i istoria iper tu Spiru ala plirose tin apiria tu

Ανώνυμος είπε...

kead, ps, liampides, tsamides, proksenia, astinomies, enantia toy zisoy kai pali den tou kanate tpt. tyxeo? den nomiszw..

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxa
tyxeo
tyxeo
pdiu+pd+mega+http://borioipirotika.blogspot.com/2011/08/mega.html+shik+roufianoi v/htes+1 ekatomyrio eyro= nikh gia to zhso
kai akoma den exei krithei

Ανώνυμος είπε...

dld exei roufianoys to mega kai den exei h omonoia thes na pes?

Ανώνυμος είπε...

oxi kai oi dyo exoun alla to mega to odoigoun enw sto kead einai sth thesh sunodhgou

Δημοσίευση σχολίου