Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Δήλωση στα αλβανικά ΜΜΕ του Κώστα Μπάρκα για την απογραφή


Με αρχηγική εμφάνιση από το Αργυρόκαστρο ο βουλευτής του ΔΚ κατηγορεί την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ ότι επιθυμούν τα προβλήματα για εσωτερική κατανάλωση και όχι την επίλυση τους
Κάλεσα  την παρούσα συνέντευξη τύπου με αντικείμενο την αναμενόμενη απογραφή του πληθυσμού τον προσεχή Οκτώβριο για να ανακοινώσω μερικές ανησυχίες και προβλήματα πολλαπλής φύσεως, τα οποία δεν συνδράμουν στην ευόδωση της διαδικασίας αυτής. 
           
Πρώτον. Ενώ πρέπει να χαιρετίσουμε το νομοθετικό θεσμό και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του νομικού και διαδικαστικού πλαισίου για την πραγματοποίηση της απογραφής βάση των απαιτούμενων προδιαγραφών ευπρόσδεκτων από τους δυτικούς εταίρους, πρέπει να επισημάνουμε ότι οι εκτελεστικοί φορείς της απογραφής εκδηλώνουν ελλείψεις και καθυστερήσεις στη συγκρότηση των απαιτούμενων δομών. Έπρεπε ήδη να ήταν σε εξέλιξη η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η συγκρότηση και η κατάρτιση των ομάδων εργασίας, η επικοινωνία και συνεργασία με τις ενδιαφερόμενες ομάδες κλπ.   
 
           
            Δεύτερο. Η πραγματοποίηση της απογραφής βάση των προδιαγραφών που περιέχει το ερωτηματολόγιο, αποτελεί μια ρεαλιστική δυνατότητα για δημογραφική, οικονομική, εκπαιδευτική, πολιτιστική, κοινωνική, εθνική κλπ ακτινογραφία της κοινωνίας μας. Τα αποτελέσματά της τα θεωρούμε ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για τη διάγνωση της πραγματικότητας, αλλά περισσότερο ως αποτελεσματικό εργαλείο για τη χάραξη των αναπτυξιακών πολιτικών του μέλλοντος σε όλες τις κατευθύνσεις.  

Τρίτο.  Στο ερωτηματολόγιο συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά μετά το 1932, δύο προαιρετικά ερωτήματα που σχετίζονται με τον αυτοπροσδιορισμό του ατόμου στο θέμα της εθνικότητας και του θρησκεύματος. Το γεγονός είναι τόσο φυσιολογικό και αντικειμενικό, όσο και συνταγματικό.
Είναι συνταγματικό διότι το δικαίωμα να ανήκεις σε μια εθνική μειονότητα απορρέει από την βούληση και τη συνείδηση του ατόμου και δεν αποφασίζεται απριόρι από εκτός αυτού θεσμούς.    
Είναι φυσιολογικό και αντικειμενικό διότι το ολοκληρωτικό καθεστώς, το οποίο χρονικά καλύπτει το ήμισυ της ζωής του αλβανικού κράτους, έχει ακολουθήσει μια παραμορφωτική πολιτική προς τις δύο κατευθύνσεις. 
Απαγόρευσε με νόμο τη θρησκεία, ενώ το θέμα της εθνικότητας και της εθνικής καταγωγής το μετέτρεψε σε μέσο προς εξυπηρέτηση των στόχων εθνικής αλλοίωσης και αφομοίωσης της πολιτικής του. 

Ξεπέρασε το μέτρο πίεσης για την άρνηση της εθνικότητας μέχρι το σημείο της αυτομόλησης της εθνικότητας, με αντάλλαγμα την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Επέβαλε την άρνηση του δικαιώματος τήρησης της εθνικότητας σε κατοικημένα κέντρα εκτός των λεγόμενων μειονοτικών ζωνών, με αποτέλεσμα, ακόμα και σήμερα, να έχουμε εντός της ίδιας οικογένειας κάποια μέλη με ελληνική εθνικότητα και κάποια άλλα όχι. Η πολιτική αυτή οδήγησε στην μηχανική αλλοίωση του αριθμού αυτής της μειονότητας. Έφερε την εξάλειψη της βάσης των αποδειχτικών και δεδομένων, που σχετίζονται με την πραγματικότητα της δημογραφικής δομής, ειδικά της ελληνικής μειονότητας.   
Υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, η απογραφή του πληθυσμού με το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης στη δήλωση της εθνικότητας και του θρησκεύματος, διορθώνει ένα σοβαρό ιστορικό λάθος και σέβεται το νόμιμο δικαίωμα του ατόμου και της μειοψηφίας.   
Από πλευράς του, το Κράτος, θα πρέπει να εγγυηθεί και σεβαστεί στους πολίτες που αυτόπροσδιορίζονται εθνικά, τα δικαιώματα που τους τυχαίνουν ως τέτοιοι, έτσι όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας και τα αντίστοιχα διεθνή ντοκουμέντα.  
Η δημιουργία ομαλών συνθηκών για την δήλωση κατά ελεύθερη βούληση της εθνικότητας και του θρησκεύματος, αφαιρεί τα καταχραστικά επιχειρήματα από διάφορους κύκλους σε σχέση με τον αριθμό και την γεωγραφική επέκταση της ελληνικής μειονότητας , ή και λοιπών μειονοτήτων στη χώρα

Τέταρτο. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ, νομικά αντισυνταγματική και σε ανθρωπιστική βάση, ποταπή κυνική, αναχρονιστική και συκοφαντική, τόσο για την ελληνική μειονότητα, όσο και για την πλειοψηφία, την στάση μερικών οργανώσεων και ΜΜΕ, για να εμποδίσουν την απογραφή του πληθυσμού βάση αυτών των προδιαγραφών. Τόσο το χειρότερο όταν ηγούνται της εκστρατείας αυτής υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του κράτους.
Οι πράξεις τους είναι αντισυνταγματικές διότι καλλιεργούν και υποκινούν διεθνικά μίση.
Ο σκοπός τους είναι συκοφαντικός και ποταπός, σε πρώτη μοίρα για την ίδια την πλειοψηφία στη χώρα. Οι συγκεκριμένες δομές θέτουν υπό αμφισβήτηση την ηθική και εθνική κυριαρχία των μελών της πλειοψηφίας. Το κάνουν αυτό για να καλλιεργήσουν φόβο και μίσος κατά της μειοψηφίας.  

Πέμπτο. Ως μέλος της εθνικής ελληνικής μειονότητας και ως βουλευτής της, παρακολουθώ με ανησυχία την αδιαφορία και αδράνεια για την απογραφή, από μέρος των δομών που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν πολιτικά την εθνική ελληνική μειονότητα. Ανεξαρτήτως την διαπίστωση ότι πρόκειται για διαδικασία ιστορικής σημασίας για την ελληνική μειονότητα, οι δομές αυτές και σε πρώτη γραμμή η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ, καθοδηγούνται από γνωστές γι΄ αυτούς ταχτικές, του τύπου, καλύτερα να υπάρχουν προβλήματα για να έχουμε να διαμαρτυρόμαστε, παρά να επιδιώκουμε την επίλυσή τους. Αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις, αναζητούν προφάσεις για να καλύψουν την ολοκληρωτική τους ανικανότητα για να ηγηθούν μιας διαδικασίας με ιστορική σημασία για την ε.ε. μειονότητα. Οι αναφορές ότι δήθεν υπάρχουν στο νόμο ρυθμίσεις που προβλέπουν διοικητικές ποινές, που δήθεν εμποδίζουν την δήλωση με ελεύθερη βούληση της εθνικότητας, αποτελούν ένα ψεύδος πιο επικίνδυνο από της εκκλήσεις της συμμαχίας του μίσους.      
Με την ηθική και πολιτική ευθύνη ενός στελέχους και βουλευτή της ε.ε. μειονότητας, τους καλώ να αφήσουν κατά μέρος τους ισχυρισμούς και τις διαμάχες εντός του είδους, να βρούμε μεταξύ μας την κοινή γλώσσα και να συνεργαστούμε με τις αρμόδιες κρατικές δομές, κάνοντας τις συγκεκριμένες μας προτάσεις για την βελτίωση και θετική απόδοση των κρατικών δομών για την απογραφή.  
            Τους καλώ να παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας και να αρχίσουμε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, η οποία θα βοηθήσει κάθε μέλος της εθνικής ελληνικής μειονότητας να μετάσχει στην διαδικασία απογραφής.
            Καλώ επίσης σε συνεργασία τους ιθύνοντες των παλιών και νέων συλλόγων που εκπροσωπούν την κοινότητά μας στην Ελλάδα και εκτός αυτής. Να δεσμευτούν στο μέγιστο δυνατό, ώστε με την βοήθεια και την καθοδήγησή μας να συμβάλλουν αποτελεσματικά για την διεκπεραίωση με επιτυχία της διαδικασίας απογραφής, να συμβάλουν ώστε κάθε έλληνας μειονοτικός να μετάσχει στην απογραφή και απαλλαγμένοι από κάθε αίσθημα φόβου και πιθανότητα κυρώσεων, να δηλώσουν με ελεύθερη τη βούληση την εθνικότητα και το θρήσκευμά τους.     

Η παρούσα συνέντευξη τύπου μου δίνει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία
να δηλώσω υπεύθυνα την ετοιμότητά μου για την ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας και συνεργασίας με όλους τους παράγοντες που έχουν ξεκάθαρους και ειλικρινείς στόχους σε όφελος της διαδικασίας της απογραφής. Ή να ηγηθώ κάθε κινήματος που αποβλέπει στην έξοδο της ε.ε. μειονότητας από την σημερινή πολιτική κρίση. Είναι στιγμές υψηλών ευθυνών που επιβάλουν την συνεργασία όλων των παραγόντων άμεσου ενδιαφέροντος προς την εθνική ελληνική μειονότητα.

Έκτο. Παράλληλα με την έκκληση προς τους παράγοντες της εθνικής ελληνικής μειονότητας για συνεργασία και σοβαρή δέσμευση όσον αφορά την απογραφή, στις συνθήκες ενός κλίματος πίεσης, φόβου και αμφισβήτησης, που καλλιεργήθηκε τελευταία, ζητώ από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς να παρακολουθήσουν από κοντά την διαδικασία απογραφής του πληθυσμού μέχρι το τελικό στάδιο επεξεργασίας των δεδομένων.      
           
Ευχαριστώ
Ο βουλευτής                     
Κώστας Μπάρκας
22.08.2011

17 comments:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=XfS37s80F0c&feature=related
ma pws oi alvanares vrizoun to rizopoulo thn omonoia to kead to dule kai pws merikoi dikoi mas kanoun to idio!!!!!!!!
arage na eiste kai eseis alvanoi?

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=bSIYjHZwUjE&feature=related
deite ena wraio video kai akouste thn nina mas th sumvouleuei to niko

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εξεπλάγην από τα τέλεια..... ελληνικά του κ. Μπάρκα. Αυτό προς στιγμήν. Εγώ δεν τον άκουσα, εάν όμως τα διάβασε όπως διάβασε αυτά (...αφαιρεθηκε...) στα γιάννινα, τότε ...

Ανώνυμος είπε...

δεν έχει καμία σημασία 7.43, αν τα ελληνικά του είναι καλά ή αν τα διάβασε καλά σημασία έχει ότι αυτός αναλμβάνει την ευθήνη των οσων ειπόθηκαν σε αυτή τη δήλωση

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=_AUJ0__7xK8
kai th to tragiko ypothike re karamitro 7.54

Ανώνυμος είπε...

Κάτι πολύ σημαντικό. Να αφήσουμε τα νιάου-νιάου και να ασχοληθούμε στα σοβαρά με το ιστορικό θέμα της απογραφής. Προτείνει συγκεκριμένα μέτρα και δείχνε ότι τον Μπάρκα τον ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα της απογραφής, παρά τα κακαρίσματα του Ντούλε. Όποιος έχει λίγο μυαλό καταλαβαίνει ότι μια μέρα το Προεδρείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποφάσισε να μη ασχοληθεί κανείς με την απογραφή, ενώ ο Μπάρκας καλεί όλους σε συνεργασία για το ιστορικό αυτό θέμα.

Ανώνυμος είπε...

as vgaloume tis paropides aderfia..o kwstas mbarkas einai o dikos mas anthropos einai o anthropos tis diplanis portas, einai panta konta ston kathena mas,prepei mia fora na mathoume na anagnorisoume tin prosfora tou kai propanton stirizei panta ton ellinismo,,me sevasmo alexhs pandos

Ανώνυμος είπε...

Katse pita na se fao.......me teliomenous tha kanoume dulia???!!!O Kotsios vlepi tin katara tou ,kai arxipse na kunjete,as gelaso ha ha ha ....

Ανώνυμος είπε...

Mας δουλευει ο ΒΑRKA.Aυτος δεν ξερει Ελληνικα.Χαιρομαι που εμαθε να τα διαβαζει!Το κακο ειναι οτι δεν ξερει ουτε αλβανικα.Εδω μειονεκτει κατα πολυ του ασπονδου φιλου του ΚSERRA,o οποιος χειριζεται αψογα την αλβανικη γλωσσα!!!Παντως ,Βορειοηπειρωτη αν η αναγνωση ενος κειμενου γραμμενου απο τριτους δινει την εικονα αρχηγικης εμφανισης (παντα συμφωνα με σενα)τοτε, συγνωμη,αλλα εχεις κι εσυ προβλημα.Μηπως τελικα του την εγραψες εσυ;

Ανώνυμος είπε...

Περίεργο με όσα διαβάζω στη Δερόπολη. Και ο Κ.Μπάρκας στενός συνεργάτης του Ντούλε για περίπου 10 χρόνια, γενικός γραμματέας της Ομόνιας, υπουργός του ΚΕΑΔ και πολλά άλλα αξιώματα, μας βγήκε ανάντια τα συμφέροντα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Αυτό συμβένει με όλους όσοι λένε κάτι διαφορετικό από το Ντούλε; Όπως το πάμε θα έχομε προστάτη το Ντούλε... και τον κούκο. Η νοοτροπία που επικρατεί να κρατήσομε πάση θυσίας το αυταρχικό καθεστός στην Μειονότητα, μας οδηγεί να δίνουν βραβεία στο κάθε Ριζόπουλο και στον ξεριζωμό.

Ανώνυμος είπε...

Den ksero pou tin vlepis tin arxigiki enfanisi tou Kotsiou k.borioipiroti????O anthropos mas lei burdhes,oti o nomos eine entaksi.Eimai apolitos sigouros oti den to n eixi diabasi katholou to n nomo.Tou ton eixoun serviri etimo i allbani tin sinentevksi.To mono pou lei :"Ipostirizi dinata tin allbaniki kivernisi".Afou oli i prodhotes pou eixoun pai sto DK ,tou kanoun aera tou Berisa,ipe kai o Kotsios as miliso kai ego giati sto fthinoporo tha ginoun allages sti n kivernisi kai mi pos pjiaso ti n thesi tou Ksera.I katergarei sto bago tous.

Ανώνυμος είπε...

Τι άχρηστη κοινωνία είμαστε. Έχουμε μπροστά την απογραφή και μας μας νοιάζει να δούμε το μαλί του κάθε Μπάρκα.
Εσείς του Ντούλε ταρακουνήστε-τον μι μας πάρει ι μπόρα. Ο Μπάρκας τα λεει σωστά και ξάστερα. Ασ πάρει τώρα ο Ντούλες την πρωτοβουλία συνεργασίας των παραγόντων της μειονότητας. Γιατί λέει ότι θα γίνει μετά, αφού τελειώσει η απογραφή . Για να μπορέσει να διώξει όσους θέλει και να κάνει ενότητα των συμφερόντων του. Αυτό κυττάξτε και μη ψάχνετε να βρείτε ποιος έγραψε το κείμενο του Μπάρκα, ή αν ξέρει να το διαβάσει ή όχι. Ο άνθρωπος έχει την ιδιότητα του Βουλευτή και αυτό λέει πολλά τόσο το περισσότερο όταν από θέση βουλευτή του κυβερνόντος κόμματος θέλει να συμβάλλει αποτελεσματικά στα της μειονότητας. Που είναι το κακό.
Περίεργο, όσο ήταν κοντά στο Ντούλε, ήταν και καλός άνθρωπος και καλός πολιτικός, και ήξερε να τα ελληνικά και μιλούσε αλβανικά. Τώρα που έφυγε από το Ντούλε δεν ξέρει τίποτε. Που σας πάει η Μούσκα λέω.

Ανώνυμος είπε...

TO NOMO TON EXO DIABASEI EGO, KAI O NOMOS AYTOS MAS DINEI TO DIKAIOMA NA DHLOSOYME THRHSKEIA KAI ETHNIKOTHTA... O MPARKAS TA LEEI MIA XARA OSO AFORA TO NOMO GIA THN APOGRAFH..
AYTO POY DEN ME NOIAZEI EINAI AN YPOSTHRIZEI THN KYBERNHSH H OXI...
TO MEGALO KAKO EIMASTE EMEIS OI IDIOI, ORISTE, EXOYME THN EYKAIRIA MPROSTA MAS NA PETYXOYME AYTO POY ZHTOYSAME PANTA, NA DHLOSOYN OLOI OI ELLHNES (KI EKEINOI POY KAKOS EINAI GRAMMENOI ALBANOI),THN ALHTHINH ETHNIKOTHTA KAI THN PISTH MAS ....
AYTO POY XREIAZETAI EINAI MIA KALH ORGANOSH,SYNTONISMOS,ENOTHTA, APOFASISTIKOTHTA..
APO OLA AYTA DEN EXOYME TIPOTA.KAI EIMASTE PARA POLY PISO XRONIKA...
H ORGANOSH THS OMONOIAS (DEN ME NOIAZEI KAN TO PBDNJ) EPREPE NA EIXE KIOLAS ARXISEI ENHMEROTIKH EKSTRATIA PANTOY KAI PRO PANTON STHN ELLADA. O KOSMOS AN DEN ERTHEI EDO DEN PROKEITE NA TON GRAPSEI KANEIS OYTE ELLHNA OYTE ALVANO.
OTAN EINAI H DOYLIA GIA PSHFOYS TSAKIZONTE OLOI NA VALOYN LEOFOREIA,TORA POY TO ZHTHMA EINAI ETHNIKO, EINAI KOMBIKH KAI ISTORIKH STIGMH,...EPEIDH H DULE-PAREA DEN MPOREI KAI DEN THELEI NA ASXOLHTHEI,KATHGOREI TO NOMO, THN KYVERNHSH TO MPARKA, KSERA, THEOYS KAI DEMONES,KAI KRYBETE POYLONTAS MAS MPOYRDES..
OI ALVANOI MAGKES THA MAS METRHSOYN KAI THA MAS BGALOYN 5 KOYKOYS KAI THA KANOYN TH DOYLIA TOYS,KAI DIKAIOMATA GIA 5 KOYKOYS THA MAS DOSOYN META...
ESEIS SYNEXISTE NA BRIZETE O ENAS TON ALLO..
KALHNYXTA BOREIO-HPEIROTES !!!

Ανώνυμος είπε...

o mbarkas einai o monos ellhnas vouleftis pou ekprosopoi tous ellhnes..o doules an kai vouleftis vourkou.panathematon vouleftis vourkou to mono pou ton noiazei an tha kanei ta kapritsia tou ramma kai oxi mono.giati den ton akousa pote na milaei gia ta provlimata tou vourkari ,alla ksexasa more aftos einai megalos politikos siga min asxolithei me ta mikra;aftos einai genimenos ritoras afou milaei kai kala milaei omorfa tous doulevei olous kanonika asxetos an tous aresei afto..tous exei olous siko siko katse katse.geia sas filipinezes mou omorfes

Ανώνυμος είπε...

Οδηγούμαστε σε αποχή στο θέμα της απογραφής; Πιθανόν, αφού η Ντουλεπαρέα (αυτή οι πέντε κούκοι που του κόλλησασν σαν το σκατό στο παπούτσι και δεν τους ξέκανε ακόμα) τα τελευταία χρόνια παράγει μόνο αρνητική ενέργεια. Θέλω όμως να κάνω μερικές επισημάνσεις: Πρώτο, η γενική απογραφή του πληθυσμού και των περιουσιών είναι η δεύτερη που διενεργείται στην Αλβανία σε συνθήκες δημοκρατικού καθεστώτος. Την πρώτη την έκαναν οι σοσιαλιστές του σημερινού Ντούλε και ήταν έτη φωτός φωτός μακριά από τη σημερινή που θα κάνουν οι δημοκράτες του Ξέρρα και του Μπάρκα. Γιατί η σημερινή απογραφή τα εμπεριέχει και τα τρία λήμματα, για τα οποία η Ομόνοια (γιατί μας μπλέκετε με το αμαρτωλό ΚΕΑΔ, παλί δεν το καταλαβαίνω, ίσως γιατί εκεί είναι αρχηγός ο Ντούλες) διαμαρτυρήθηκε και απείχε από την προηγούμενη απογραφή. Επειδή η απογραφή των σοσιαλιστών δεν πληρούσε τα ευρωπαϊκά στάνταρ δεν λήφθηκε υπόψη ως έγκυρη από την ΕΕ και δεν απαλείφθηκε από τα υποχτρεωτικά κριτήρια για την ευρωπαϊκή ένταξη της Αλβανίας. Η τρέχουσα απογραφή έχει πάρει το "ναι" από την ειδική επιτροπή της ΕΕ που επισκέφτηκε πρόσφατα τα Τίρανα. Άρα, έχουμε χάσει τον διεθνή παράγοντα στήριξής μας, ο οποίος ήταν μαζί μας στις αρχές της προγούμενης δεκαετίας για το ίδιο θέμα. Δεύτερο, το ερωτηματολόγιο μπορεί να ήταν πιο τέλειο, αν το είχαμε συντάξει εμείς οι ίδιοι, αλλά δεν είναι και τελείως απαράδεκτο, όπως ισχυρίζονται οι οπαδοί της υστερομπεζιανικής πολιτικής των εντάσεων. Τα βασικά αιτήματα εκπληρώνονται. Όσο για τον όρο έθνο - πολιτιστική ομάδα, όπως διατυπώνεται κάνει σωστά το διαχωρισμό της εθνικής μειονότητας και της πολιτιστικής μεινότητας. Αν αυτή η έννοια θα ήταν ταυτόσιμη, τότε δεν θα υπήρχε η διαχωριστική παύλα αλλά θα διατυπώνοντας ως "εθνοπολιτιστική" ομάδα. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι με μας τους Έλληνες που θα δηλώσουμε περήφανα "ελληνική", αλλά με τους υστεροέλληνες βλάχους, οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα να δηλώσουν οι "έλληνες" ή "βλάχοι". Αν και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα δηλώσουν αλβανοί, γιατί τους θεωρώ συμφεροντολόγους πρώτου μεγέθους. Τρίτο, αναφορικά με τα πρόστιμα, ας μη γελιόμαστε: υπάρχει η ανάλογη νομοθεσία (αλβανική και διεθνή) που απαλλάσσει από την ευθύνη κάθε πολίτη από δηλώσεις συνειδησιακής φύσης. Δεν μπορεί κανείς να διωκτεί γι' αυτό που πιστεύει. Ας αφήσουμε τα προσχήματα. Το ερωτηματολόγιο είναι ενιαίο και υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν και πρόστιμα όταν δηλώνεις ψευδή στοιχεία για περιουσίες και ιδιοκτησίες. Τέταρτο με τα τρία ερωτήματα για εθνικότητα, θρησκεία, γλώσσα το ερωτηματολόγιο έχει φύση συμπληρωματική, ό,τι μπορεί να σου στερήσει το ένα ερώτημα, σου το συμπληρώνει το υπόλοιπο. Πέμπτο, δεν μπορεί το θέμα της απογραφής να γίνεται παζάρι διαδυκτιακά με μένος και με συκοφαντίες. Ναι, οι Ξέρρας, Μπάρκας, Τάβος ήταν στη Βουλή και πέτυχαν με την ψήφιση των τροποποιήσεων στο Νόμο ότι ήταν δυνατόν, ενώ ο Ντούλες για άλλη μια φορά την έκανε κοπάνα. Και δεν δικαιούται να θολώνει τα νερά για να καλύψει την ανυπαρξία του.
Συμπερασματικά θα έλεγα ότι αυτή την απογραφή τη φοβούνται και οι Αλβανοί και οι Έλληνες. Γι' αυτό και υπάρχουν φωνές ενάντια κι από τις δύο πλευρές. Οι Αλβανοί φοβούνται ότι με την απογραφή με ελεύθερη βούληση θα βγούν πολλοί οι Έλληνες (φοβούνται ακόμα και την εμφάνιση κι άλλων μειονοτήτων σε υπολογήσιμα μεγέθη προσδίδοντας πολυεθνικό χαρακτήρα στο μικρό αυτό κράτος), ενώ εμείς φοβούμαστε ότι δεν θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τον κόσμο μας να δηλώσει ελεύθερα τη βούλησή του. Την αποχή θα την ήθελαν, λοιπόν, πολλοί. Γιατί υπάρχει η αβεβαιότητα των αποτελεσμάτων. Και ο Μπερίσα φοβάται, μάλλον περισότερο από μας, αλλά είναι το αναγκαίο κακό που δεν μπορεί να αποφύγει. Όλοι φοβούνται την αμφότερη αποτυχία. Γι' αυτό και η αντιπαλότητα μεταφέρεται στους κόλπους του κάθε στρατόπεδου. Όλοι έχουν δημοσιοποιήσει τις θέσεις τους. Εκτός από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα που περιμένει στη γωνία. Στην ίδια γωνία που περιμένει κι ο Ντούλες να σταυρώσει τους αντιπάλους.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Απάντηση σε σχόλιο που δεν δημοσιεύτηκε

Δεν θα σταματήσω να λέω ότι όσοι ανώνυμοι θέλουν να κάνουν διάλογο με το «Βορειοηπειρώτη» δεν τον αρνούμαστε αρκεί να αναφέρονται στο «Βορειοηπειρώτη» που δεν είναι τίποτα άλλο από τα γραφόμενα του. Όσοι θέλουν να κρίνουν, να χαρακτηρίσουν ή να κάνουν διάλογο με πρόσωπα που νομίζουν ότι διαχειρίζονται το "Βορειοηπειρώτη", πολύ ευχαρίστως να γίνει, αρκεί να τα πουν επώνυμα.

Εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας για το περιεχόμενο του σχόλιου, θα ήθελα να πω:
1) Είναι ανήθικο να χρησιμοποιείς φράσεις κάποιου σεβαστού προσώπου που έφυγε από τη ζωή για να υπερασπιστείς τους δύο αγαπημένους σου, λέγοντας μάλιστα ότι σου το είπε εσένα προσωπικά.
2) Η γύμνια, το πολιτικό αδιέξοδο και γενικά όλη η κατάντια μας, φαίνεται από το γεγονός ότι έχετε ταυτίσει το Βορειοηπειρωτικό με τον κ. Ντούλε.
3) Το ότι είμαι ψώνιο δεν το αρνούμαι, πως αλλιώς θα ξόδευα τόσες ώρες από εμένα και τους αγαπημένους μου για το «Βορειοηπειρώτη». Δεν δέχομαι όμως κανένα άλλο χαρακτηρισμό.
4) Το Μπερίσα, το Ράμα και τους συνεργάτες τους: Ντούλε, Μπάρκα, Ξέρρα, Τάβο, Μπεζιάνω και κάθε άλλο κόλακα της εξουσίας (που κατά τύχη οι περισσότεροι είναι από τα μέρη σου), σου τους χαρίζω, γιατί δεν με ενδιέφερε ποτέ η εξουσία και τα πόστα.
5) Η παρουσία στην ιδιαίτερη πατρίδα, είναι πολύ περισσότερη ωφέλιμη από οποιαδήποτε μπούρδα ή σοφία γράφεις από τον υπολογιστή σου στην Αθήνα. Κάποτε μάλιστα, για να γράφεις αυτές τις "σοφίες" πληρωνόσουν, όχι από τα χρήματα του "ηγέτη" (δεν περισσεύουν από την πολυτέλεια του) άλλα από κάποιους που τα έβγαζαν με κόπο και τα στερούσαν στην οικογένεια τους.
6) Αν δεν τα καταλαβαίνεις όλα αυτά πες μου το όνομα σου και θα βγω επώνυμα να σου πω περισσότερα. Όχι ότι με ευχαριστεί αυτό αλλά επιτέλους να σταματήσει αυτή η αηδία - κοροϊδία να αγιοποιείται το ανήθικο, από κάποιους συνειδητά και από κάποιους άλλους από άγνοια…
7) Υπογραμμίζω την έκκληση σου «όλοι στην Ομόνοια»! Οι άνθρωποι λειτουργούν με λογική και με καρδιά. Για αυτούς που τόσα χρόνια δεν ήταν στην Ομόνοια, φταίει η λογική τους και για αυτούς που δεν αγαπούν την Ομόνοια με την καρδιά τους φταίνε αυτοί που ηγούνται.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπω στον κοπο να απαντησω στα ψεματα και στις ανακριβειες που αραδιασες πιο πανω.Με 2 λογια δεν ειμαι ουτε φιλος του Ντουλε,ουτε κανενος.Ειμαι φιλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ακομα και πριν την ιδρυση της.Απ΄το 1993 εργαζομαι στην Πατριδα μου Ελλαδα και οτι εχω κατορθωσει μεχρι σημερα ειναι μονο με τον ιδρωτα μου.Δεν σπουδασα με λεφτα του Ελληνικου λαου,ουτε με της εκλησιας οπως μερικοι.Τελος.Θα ηταν πιο σωστο να αναρτουσες το σχολιο μου,αλλα εσυ ειδικα τωρα τελευταια ανεβαζεις μονο τα δικα και οτι σε συμφερει.Εμενω στην υποσχεση μου να μην ξαναασχοληθω πια μαζι σου!

Δημοσίευση σχολίου