Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ν.Δ. : Ας είναι η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα η τελευταία πράξη βίας στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ., βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στην Χειμάρα,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ένας χρόνος πέρασε από τη στυγερή δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στην περιοχή της Χειμάρας. Μερικούς μήνες αργότερα από την αποτρόπαια αυτή πράξη κάποιοι, με δημοσιεύματα στον αλβανικό τύπο, προσπάθησαν να παρουσιάσουν την δολοφονία σαν «ατύχημα», αν και αλβανοί πολιτικοί, όπως ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και άλλοι, είχαν καταδικάσει απερίφραστα το γεγονός το καλοκαίρι του 2010 και είχαν μιλήσει για απαίσια πράξη και δολοφονία.
Σε κάθε περίπτωση, ένα χρόνο μετά, η αλβανική Δικαιοσύνη δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία επίσημη ανακοίνωση. Αν ισχύουν όσα αναφέρονται στα αλβανικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το πόρισμα της σχετικής επιτροπής μετατρέπει ουσιαστικά τη στυγερή εγκληματική πράξη σε…”ατύχημα”, που συνέβη, μάλιστα- πάντοτε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- με ευθύνη του θύματος(!), τότε τίθεται θέμα μείζονος σημασίας για τα δικαιώματα και την προστασία του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
 Αναμένουμε από τις αλβανικές Αρχές την απονομή Δικαιοσύνης, όπως οφείλει να πράττει κάθε ευνομούμενο κράτος και κάθε χώρα που θέλει να είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θυμίζουμε πως η Ελλάδα είναι αρωγός και θέλει να βοηθήσει όλες τις γειτονικές χώρες στην προσπάθειά τους για τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό τους, καθώς και στην ευρωπαϊκή πορεία τους. Ταυτόχρονα, όμως, με κάθε τρόπο, καθιστά σαφές ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών πρέπει να είναι αμοιβαίες και να βασίζονται σε ειλικρινείς προσπάθειες, μακριά από δογματισμούς και φανατισμούς.
Εκφράζουμε, για άλλη μια φορά, τη θλίψη μας για όσα συμβαίνουν και διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά και με αμείωτο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις στη Βόρειο Ήπειρο και να αγωνιζόμαστε για να γίνουν απολύτως σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.
 Ας είναι η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα η τελευταία πράξη βίας στα όσα βιώνει, επί δεκαετίες ολόκληρες, ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Αιωνία του η μνήμη».
Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου