Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Σύσκεψη Γενικού Προεδρείου «Ομόνοιας»

Αποφασίστηκε η βράβευση του Ριζόπουλου!
Μεταξύ των «φλεγόντων» θεμάτων που συζήτησε το Γενικό Προεδρείο της Ομόνοιας, που συνήλθε στους Αγίους Σαράντα, χθες (Σάββατο 20/8/2011),  ήταν και η βράβευση του Γενικού Πρόξενου Αργυροκάστρου κ. Ιωάννη Ριζόπουλο.  Πρόκειται για μία απόφαση που μαρτυρεί την υποτέλεια της σημερινής ηγεσίας που αν μη τι άλλο προσβάλει την ίδια την ιστορία της οργάνωσης.
Το όραμα των ιδρυτών της Ομόνοιας, ήταν η υπεράσπιση των δικαίων του ελληνισμού, η προστασία και η ανάδειξη των διαχρονικών αξιών  της Βορείου Ηπείρου κ.α. 

Για τη σημερινή ηγεσία και τον κ. Ριζόπουλο όλα αυτά φαίνεται πως είναι δευτερεύοντα  και εφόσον πετύχανε στη μειονότητα τη σοσιαλιστική ολοκλήρωση, τώρα ήρθε η ώρα για τα βραβεία τους!!!
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η πρόταση βράβευσης - απ’ ότι μάθαμε - έγινε από τον κ. Μπολάνο ενώ αντίθετη άποψη είχε μόνο ο κ. Β. Ζαφειράτης …

Κατά τα άλλα στο Προεδρείο συζητήθηκε το θέμα της απογραφής, όπου ορίστηκε επιτροπή θεμάτων απογραφής, αποτελούμενη από τους Τζομάκα, Σέλιου, Καίση και Γιάννη. Η επιτροπή αυτή είναι προσωρινή, καθώς απαιτείται έγκριση του Γ.Σ. και μάλλον θα παραμείνει η ίδια και μετά τις 17 Σεπτεμβρίου που ορίστηκε να συνέλθει το Γ.Σ.

Ένα άλλο θέμα συζήτησης που απασχόλησε το προεδρείο, ήταν η στρατηγική που θα ακολουθήσουν στις αρχαιρεσίες των Περιφερειακών Συμβουλίων. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν και φωνές για αποχώρηση από τη συνεργασία με τους σοσιαλιστές αφού υπάρχουν παράπονα γιατί δεν τήρηθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις όπως στο Δήμο των Αγίων Σαράντα.

Δέκα μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το προεδρείο δεν το απασχόλησε το θέμα της παιδείας! Εκτός και αν τα προβλήματα και κυρίως αυτό των σχολικών βιβλίων, φέτος αποφάσισε να το τακτοποιήσει ο πρόξενος γιατί τις προηγούμενες χρόνιες ασχολούνταν με τα ανώτερα ζητήματα όπως του πανεπιστημίου…    

Την προσφορά του κ. Ριζόπουλου μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

22 comments:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απόλυτα με τον κ.Ζαφειράτη αφού ο κ.Ριζόπουλος δεν προσέφερε τίποτα εκτός από την ανοικτή υποστήριξή του στην Ομόνοια και το ΚΕΑΔ λόγοι οι οποίοι άλλωστε οδήγησαν και στην "βράβευσή" του.......ο συγκεκριμένος πρόξενος δεν παρέστει ποτέ σε εκδηλώσεις της μειονότητας και ούτε καν τις προσκλήσεις του μητροπολίτη αργυροκάστρου δε δεχόταν.....!!!!!!συμφωνώ απόλυτα με τον κ.Ζαφειράτη αφού ο κ.Ριζόπουλος δεν προσέφερε τίποτα εκτός από την ανοικτή υποστήριξή του στην Ομόνοια και το ΚΕΑΔ λόγοι οι οποίοι άλλωστε οδήγησαν και στην "βράβευσή" του.......ο συγκεκριμένος πρόξενος δεν παρέστει ποτέ σε εκδηλώσεις της μειονότητας και ούτε καν τις προσκλήσεις του μητροπολίτη αργυροκάστρου δε δεχόταν.....!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

to kako
sas ton kairo oloi sas

Ανώνυμος είπε...

to xwrio kaigetai kai aytoi xtenizontai

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Ο Αθώος είμαι Βορειοηπειρώτη. Όλα τα περίμενα αλλά να φθάσει μέχρι εδώ η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν το περίμενα. Χάλια μαύρα. Εντελώς αδιάντροπα η ΟΜΟΝΟΙΑ αναγνωρίζει ότι την εκλογική νίκη στις εκλογές την οφείλει στον Ριζόπουλο και τον Εντι Ραμα. Το βραβείο όμως είναι άκυρο εφόσον κατά το καταστατικό της ΟΜΟΝΟΙΑ-ς, αν ποτέ το σεβαστεί, το προεδρείο δικαιούται να κάνει μόνο προτάσεις προς το Γενικό Συμβούλιο και το γενικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑ-ς δεν πρόκειται να συνέλθει πλέον. Ούτε ο ίδιος ο Ριζόπουλος αν θελήσει να το μάσει για να εγκρίνει το βραβείο του δεν μπορεί να το μαζέψει.
Μετά τι να το κάνει το βραβείο της ΟΜΟΝΟΙΑ-ς ο Ριζόπουλος, να το πάει στο Λουξεμβούργο. Αυτός το ήθελε πριν αποφασιστεί το επόμενο πόστο. Να το παρουσίαζε στο ΥΠΕΞ ως αναγνώριση εθνικής προσφοράς στο Βορειοηπειρωτικό. Το μάτι του γυάλισε για μια θέση στις Βρυξέλες. Αλλα το ΥΠΕΞ τον έστειλε στο κρατίδιο αυτό. Εκεί θεώρησαν ότι όποια ζημιά κάνει ο Ριζόπουλος δεν θα φέρει πονοκεφάλους στην Αθήνα. Βλέπετε η αναρρίχησή του στη διπλωματική καριέρα έγινε μέσα από βαριές εθνικές γκάφες.
Για το σκοπό του ο Ριζόπουλος, για να επιβεβαιώσει δλδ ότι έχει στήριγμα τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, πλήρωσε κάποιο δημοσιογράφο να του κάνει ερώτηση τύπου σε που οφείλονται οι καλές σχέσεις του με τον διπλωμάτη Ριζόπουλο. Γάτος ο Βενιζέλος απάντησε στο δημοσιογράφο με γέλιο και αδειάζοντας εντελώς τον Ριζόπουλο. "Χεμ ο Γιαννάκης, άστον αυτόν να τρέχει από πίσω..." κάτι τέτοιο είπε και όλοι κατάλαβαν την πληρωμένη ερώτηση.
Αν ήταν λίγο έξυπνοι και με αξιοπρέπεια αυτοί στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα έκαναν την πάπια για να μη χρεώνονταν αυτή την διπλωματική μπόχα. Αλλά η μπόχα στη μπόχα θα πάει. Σιώπησε λένε και η Έφη, αυτή η παρτιζάνα των υψηλών αρχών.... Μπορεί να πιστεύει στις καλές σχέσεις του Ριζόπουλου με τον Βενιζέλο η κοπέλα.
Είδατε ωστόσο, ο Μπολάνος δεν μπορεί να συγκεντρώσει το Γ. Συμβούλιο και καλεί προεδρείο. Από το χυμένο μαζεμένο που λέει και ο λαός. Τι εθνική εκπρόσωπο που έχουμε ούτε για την απογραφή του πληθυσμού δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ύστερα προσέξτε αποφάσεις. Τον Οκτώβρη, έχουμε την απογραφή, στις 17 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει, αν συνέλθει, το Γ. Συμβούλιο να αποφασίσει μέτρα για την απογραφή. Με ποιον κοροϊδεύουν αυτοί οι άχρηστοι και εθνικά επικίνδυνοι;! Πάντως έτοιμοι είναι. Αν βγει κοπέλα θα κατηγορήσουν το αλβανικό κράτος και όλους τους άλλους Έλληνες. Αν βγει παιδί, διότι έτσι α αποφασίσουν και καλά θα κάνουν, οι απλοί Έλληνες βορειοηπειρώτες, τότε θα τρέξουν να πάρουν τα γαλόνια....

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος …. Το πρόβλημα των βορειοηπειρωτών είναι η βραβεύσει ενός “διπλωμάτη “ που ήταν μόνον αρνητικός στα εθνικά μας ζητήματα ? Αίσχος ..
Αλλά τη να περιμένουμε από το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας και το Προεδρείο της αφού όλοι τους είναι διοριζομένη και όχι εκλεγμένη. Τώρα πια γνωρίζουμε όλοι πώς έγιναν η εκλογές για το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας
Για αυτό που ανέφερα προκαλώ να μου απαντήσουν όσοι έχουν άλλη άποψη.
Θέλουμε μια Ομόνοια η όποια :
- Να κάνει δημοκρατικές εκλογές με διαφάνεια και όχι όπως μέχρι σήμερα με διορισμούς.
- Να μην είναι στην σκιά του ΚΕΑΔ αλλά το αντίθετο.
- Να αφαιρεθεί από το καταστατικό της ο όρος ότι συνεργάζεται μόνον με το ΚΕΑΔ.
- Να συνεργαστεί με κάθε κίνημα, οργάνωση , κόμμα που αγωνίζονται για τον Ελληνισμό και υπερασπίζει τα δικαιώματα μας
- Να λειτουργήσουν τα γραφεία της Ομόνοιας όπως του ΚΕΑΔ στα Τίρανα
- Να κυματίζει η Ελληνική σημαία στα γραφεία της Ομόνοιας
- Να απολογείται μερικές φορές το χρόνο για τα κατορθώματα της βάση καταστατικού για τα δικαιώματα μας.
- Να είναι Κόμμα των Ελλήνων και όχι οργάνωση που είναι τώρα.
Τέτοια Ομόνοια θέλουμε για να έχουμε πάνω από 3 βουλευτές στην βουλή από 1 που έχουμε τώρα και κανέναν που φοβάμαι στης επόμενες.

Ανώνυμος είπε...

MAZEYTHKE TO PROEDREIO TOY TIPOTA NA BRABEYSEI TON TIPOTA....

Ανώνυμος είπε...

GIA NA TO SXOLIASEI TO TIPOTA

Ανώνυμος είπε...

Ethniki kseftila!!!!! I klika dinei kai dekorata tora. Akribos opos ekane o Enveris. Prosekste... oxi dekorato gia tin prosfora toy Rizopoulou ston Ellinismo tis Alvanias( giati gia ayton ekane ta megalitera ethnika lathi)alla gia tin prosfora toy pros tin klika gia na mporesei na kratithi kai kamposo akoma. aisxos, sta tsakidia Rizopoule kai klika mazi. I Boreios Hpeiros exei dei kai xeiroteroys apo esas kai poli ta katafere kai tora tha sas deiksei ti aksizete.

Ανώνυμος είπε...

edho o kosmos kegete kai to m...ni ksirizete.oi anthropoi einai ektos topou kai xronou. gia poio logo ton vravevoun epeidhi xorise ti meionotita sta 2 i epeidhi afise tous papoudhes mas stis oures sto proksenio na taleporounte kai na pethenoun,ti allo tha dhoume akoma apo olous aytous tous gliftes kai ta lamogia;ntropi sas paliokseftilismenoi meta apo esas na paei na ton vravefsoun kai oi alvanoi gia to ergo pou ekane gia ti xora tous.ekso apo dho palioroufianoi.

Ανώνυμος είπε...

Προς τους σχολιαστες: Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο ασχολείστε ακόμα με όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου! Μπαίνω συχνά στο "Βορειοηπειρώτη" για ενημέρωση, αλλα πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθω ΓΙΑΤΙ σπάτε τα νευρα σας εΦ'όσον όλοι αυτοί οι ηθοποιοί του "ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ" ΘΕΑΤΡΟΥ θα συνεχίζουν να παιζουν το ρόλο τους και να δίνουν παραστασεις όσο οι χορηγοί τους θέλουν και τους χρηματοδοτούν!
Δεν μπορούν να πείσουν πια κανέναν, και αλληλοβραβεύονται νομίζοντας πως τρώμε κουτόχορτο!
Μια βραύβευση απ' την ελεγχόμενη ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν είναι βραύβευση των βορειοηπειρωτών (αυτό να θυμάται ο πρωην πρόξενος Αργυροκάστρου), αλλα ένα στημένο επικοινωνιακό τρικ να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα του "αγαπητού" διασπαστή της ελληνικής μειονότητας! Αυτή είναι η μόνη προσφορά του κ.Ριζόπουλου στη Βόρειο Ήπειρο:Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιο καμίνι θα παραγγελθεί η χάλκευση του βραβείου και τι θα γράφει; οι παραγγελιοδόχοι αποφάσισαν τα εξής: Κείμενο: Αναγνώριση του έργου ταφόπετρας του ελληνισμού. Οι νεκροθάφτες Ντούλε-Μπολάνο & Co.
Το περιεχόμενο θα έχει το Ριζόπουλο σε μορφή ταύρου με τα εργαλεία εν δράση που θα κυνηγάει ένα τρυφερό ελάφι. Στο φόντο μια σκισμένη ελληνική σημαία

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι πουθεναδες. Βγάλτε όση χολή θέλετε. Η ΟΜΌΝΟΙΑ είχε βραβεύσει και άλλους προξενους στο παρελθόν, που δεν ήταν και ότι καλύτερο είχαμε. Ο Βορειοηπειρωτης τότε δεν ακουγόταν, μάλλον θα είχε καλές σχέσεις μαζι τους, ενώ τώρα του είχε χαλάσει η μαγιά. Ο Ριζοπουλος είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους, όχι μόνον δεν διεσπασε αλλα βοήθησε στην Ένωση και στη μη διάλυση του ελληνισμού. Βγήκε μπροστά, υποστήριξε την απόφαση του εθνικού κέντρου να στηρίξει ΟΜΌΝΟΙΑ και μόνο ΟΜΌΝΟΙΑ, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί απο πολλούς. μπράβο του και γι αυτο ακριβώς του αξίζει η βράβευση. Τελείωσε μια και καλή μαζι με τον κόσμο το κατακαθι που λέγεται mega και αυτο θα μείνει στην ιστορία. Τώρα εσείς που βριζετε, ξεκινηστε απο τώρα αγώνα μπας και πείσετε τον κόσμο και πάρετε καμία επαρχία και αφήστε τα βρισιδια. Αυτο διασπαει τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Πλανάσαι πλάνην οικτρά 9:24 αν νομίζεις πως πείθουν οι ισχυρισμοί σου!
Ο Ριζόπουλος είναι αυτος που ενεπλάκει και απειλούσε στις εκλογες της 8ης Μαίου να ψηφίσουν τους "δικούς του" όπως έλεγε και όχι τους άλλους τους κακούς και προδότες βορειοηπειρώτες! Αν αυτό δεν είναι διάσπαση και είναι συσπείρωση τότε λυπάμαι αλλα ανήκεις και εσυ σε αυτούς που προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια!
Τέτοιους εκπροσωπους του ελληνικού κράτους δεν τους έχουμε ανάγκη!"Πήξαμε" απο αυτούς!

Ανώνυμος είπε...

Stin Omonoia prosfere, to Mega to polemise. ego anarotieme ston ellinismo ti prosfere pou na toy xrostame xari? pou paredose tin omonoia sta xeria ton sosialiston kai toy Enti Rama, poy poylise ti Xeimara pali stoys idioys, poy toys edose toys agones mas kai toys tsalapatoyn??? e aytoi den einai iroes einai p......!

Ανώνυμος είπε...

Για τους προσωπικούς του λόγους ο Ριζόπουλος ακύρωσε συμφωνίατου Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων με τη σχολή νεοελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. Εισηγήθηκε την κατάργηση των υποτροφιών των Ελλήνων φοιτητών στο πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και τα κατάφερε. Όπως κατάφερε να συνεργαστεί με τους αλβανούς ειδήμονες του ιδίου πανεπιστημίου να στείλει στον αλβανική εισαγγελία Έλληνα καθηγητή μέχρι και την εκδίωξη του από το πανεπιστήμιο.
Προς ενημέρωση του κοινού η υποτροφία που έδωσε σε γιο του Αλβανού κοσμήτορα για να τον κάνει εργαλείο στην εκδίωξη του Έλληνα καθηγητή, πάει χαμένη διότι ο Αλβανός γιος του Αλβανού κοσμήτορα που πήρε υποτροφία ως βορειοηπειρώτης δεν τα κατάφερε στον ελληνικό πανεπιστήμιο. Έμεινε στάσιμος

Ανώνυμος είπε...

Στον αριθμό των Ελλήνων θυμάτων στο γενικό ελληνικό προξενείο, αυτός ο "παρασημοφορημένος" από το προεδρείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ διπλωμάτης πρόσθεσε το δικό θύμα. Ένα παρήλικα που άφησε την αλαζονεία του πνοή στην ουρά του Προξενείου για να ετοιμάσει τα χαρτιά της σύνταξης. Η αλαζονεία του Ριζόπουλου να βλέπει τους βορειοηπειρώτες να υποφέρουν, αυτός ήταν ο λόγος θανάτου του άτυχου παρήλικα. Γι΄αυτό και η ΟΜΟΝΟΙΑ τον βραβεύει.

Ανώνυμος είπε...

Θα δεχτειτε ποτέ ότι χάσατε; Ότι τελείωσαν οι εκλογές και δεν πήρατε ούτε μια επαρχία; Ότι ο κόσμος σας έχεις στο μυαλό του ως τους διασπαστες του ελληνισμού; Διασπαστης δεν είναι κάποιος που στηρίζει την ΟΜΌΝΟΙΑ , αλλα αυτός που πηγαίνει και φτιάχνει άλλο κόμμα για να βολέψει τον κωλο του και ταυτόχρονα γίνεται και εργαλείο των Αλβανών. Όλοι μαζι στην ΟΜΌΝΟΙΑ για να την αλλάξουμε αν δεν σας αρέσει. Αλλα εσείς μόνο τα συμφέροντα σας κοιτάτε, αφήστε τους ψευτοπατριωτισμους. Σας έμαθε πια ο κόσμος. Και να ρωτήσω και κάτι άλλο. Δεν βαρεθηκατε 3 άνθρωποι εδω μέσα να γράφετε τα ίδια και τα ίδια με 10 διαφορετικά ονόματα ανωνυμίας; Νομίζετε πως δεν σας εχουμε πάρει πρεφα; Φτάνει, μας κουρασατε. Και παροτρυνω όλους αυτούς που ειναι υπέρ Του υγιούς διαλόγου να μην σχολιάζουν, για να ξεγυμνωθει η ανυπαρξία σας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε 1.03, αν την πουλούσε στο Μπερισα και τους τσαμηδες θα ήταν καλύτερα; Αντι να λες ότι με την κατάντια μας και την ανυπαρξία και την αδιαφοριαμας ως λαος αναγκαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με τα αλβανικά κόμματα, εσένα το πρόβλημα σου είναι ο Μπερισα; Απο που μου προκειψατε όλοι εσείς οι δεξιοί του κωλου; Ου να μου χαθειτε με την ασχετοσυνη σας, γιδια.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:24, συμφωνώ μαζί σου ότι βράβευσε στο παρελθόν και τον πρόξενο Κανέλλο. Τότε όμως στο χώρο του Προξενείου άφησε την τελευταία του πνοή το παλικάρι από τη Δερβιτσάνη, ο Κίτσιος. Ο Ριζόπουλος έχει το ελαφρυντικό ότι επί θητείας του άφησε την τελευταία του πνοή ένας παππούς. Η Ομόνοια από την πλευρά της έχει το ελαφρυντικό ότι "δεν ξέρει τι κάνει" είτε "δεν ξέρει τι της γίνεται". Ρωτήστε το Μπολάνο να σας πει αν "ξέρει τι του κάνανε".

Ανώνυμος είπε...

3-49....egrapses re file.
(MAZEYTHKE TO PROEDREIO TOY TIPOTA NA BRABEYSEI TON TIPOTA....)xa xa xa xa !!!
lakonika kai oxi malakies. kai na deis poy o 4-22 einai enas tipotas..

Ανώνυμος είπε...

8: 56 gia poio logo tha eprepe na poylithei i omonoia eite stoys aristeroys eite stoys deksioys? Ego ithela apla na kratoyse tin akeraiotita tis kai na mazeye gyro tis kai toys men kai toys de. Oxi na tin kanome xaratsi stoys aristeroys. oso gia deksioys o topos exei mpolikoys. 50 + 20 xronia eseis oi aristeroi me ta "ethnika" sas kamomata kataferate na kanete para poloys apenanti sas.

Ανώνυμος είπε...

Τι είπες 8.38; Εμείς οι αριστεροί;; Χαχαχαχαχαχαχαχα.. Εδω γελάνε πολυ. Είδες γιατί είστε άσχετοι και γιατί σας λεω δεξιούς του κωλου; Εκτός του ότι δεν κατάλαβες τι είπα. Όσο οι Βορειοηπειρώτες είμαστε τόσο άσχετοι και τόσο βόδια, ο Ντουλες θα είναι πολυτέλεια για μας είτε μας αρέσει είτε όχι. Ευτυχώς που είναι τέτοιος που είναι γιατί αν μας άκουγε θα είχαμε πιάσει πάτο 20 χρόνια νωρίτερα. Χωρίς να τον πάω μια, κάθε φορά που ακούω και διαβάζω τέτοιες αηδίες και πολιτικά ασχετοσυνες λεω πάντα το ίδιο πράγμα. Η πολιτική ηγεσία που έχουμε είναι η καλύτερη που μας αξιζει

Δημοσίευση σχολίου