Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η «Ομόνοια Κορυτσάς» καλεί τους Βλάχους της Αλβανίας να μη φοβηθούν να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή στην απογραφή


Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η Ομόνοια Περιφέρεια Κορυτσάς, κάνει έκκληση στους Βλάχους της Αλβανίας να μην φοβηθούν να δηλώσουν την Ελληνική τους καταγωγή, στην απογραφή που πρόκειται να γίνει τον ερχόμενο Οκτώβρη.
Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει έδρα την Κορυτσά και λειτουργεί ανεξάρτητα από την ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» με έδρα τους Αγίους Σαράντα και πρόεδρο το Βασίλη Μπολάνο. Η σύσταση της προέκυψε μάλλον μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Πρόξενου Κορυτσάς κ. Οικονόμου, για την αναδιοργάνωση του τοπικού παραρτήματος, καθώς είχε πολλά χρόνια που δεν λειτουργούσε. Οι πρωτεργάτες αυτής της αναδιοργάνωσης αρνήθηκαν να αποδεχτούν τον νεοεκλεγέντα (νεοδιορισμένο κατ αυτούς) Γρηγόρη Καραμέλιο ως πρόεδρο της Ομόνοιας Κορυτσάς, για τους λόγους που είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο. Ο  Ελληνόβλαχος Ναούμ  Ντίσος που πρωτοστατούσε της αναδιοργάνωσης, προχώρησε στην σύσταση νέας οργάνωσης (αναγνωρίστηκε με απόφαση πρωτοδικείου), λειτουργώντας ανεξάρτητα.
Στον ένα χρόνο λειτουργίας τους μάλιστα ανέπτυξαν έντονη δραστηριότητα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και ο καταδικασμός του κ. Ντίσου από την αλβανική «δικαιοσύνη»  με ένα χρόνο φυλάκισης, για τον καλλωπισμό του  μνημείου των Ελλήνων πεσόντων από τον πόλεμο του 40,’ στη Μπομποστίτσα Κορυτσάς.
Πριν από μία εβδομάδα, μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης έκαναν αίτηση στην INSTAT – αρμόδια αρχή για την απογραφή – για να συμπεριφερθούν στην ομάδα απογραφής πληθυσμού, κάτι που σχολιάστηκε ειρωνικά από τα αλβανικά μέσα. 

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

ο Μπολάνος δεν τους θέλει τους κορυτσέους στην οργάνωση του την Ομόνοια, αφού οι κύριοι αυτοί διαφωνούν με τον Ντούλε. Ο Καραμέλιος πήρε κάποια καραμέλα και από το περιθόριο που τον είχε πετάξει ο Ντούλε, πάει να πέξει "ενοτικό" ρόλο. Νομίζει ο καϊμενούλης ότι ο Ντούλε έχει τον ίδιο ρόλο με τον Καραθάνο. Κούνια που σε κούναγε Γρηγοράκη μου... Ο Χρηστάκης του ΜΕΓΚΑ δεν βλέπει ούτε τώρα που "ξεμπλεξε" με το Λούτση να κάνει δρ΄μο για την Κορυτσά; Η μήπως πάει να τα παρατήσει όλα. Πάντος θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την συνέντευξη στην εφημερίδα "Shqip". Κουνίσου Χρηστάκη, κάνε κάτι στην πράξη γιατί άρχησαν να ακούγωντε πως κάποιοι άλλοι πάνουν να βάλουν τάξη. Έτσι δεν είναι Μπεζιάνη;

Ανώνυμος είπε...

ωραια φωτογραφια.........

Δημοσίευση σχολίου