Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ομόνοια: Όποιος συμβάλει στην ενότητα αμείβεται από την ιστορία!



Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» Ανακοίνωση Τύπου
Απέβη άκαρπη η προσπάθεια που ανέλαβε η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ως έχουσα την ευθύνη για το θετικότερο δυνατό πολιτικό κλίμα στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, σε σχέση με την επανένωση της ομάδας του σχηματισμού «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» - ΕΕΜΜ. Από πλευράς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξαντλητικά έγιναν όλα τα δυνατά βήματα και η υπόθεση απασχόλησε επανειλημμένως τα υπεύθυνα όργανα της.

Η διαδικασία περιέλαβε όπως πλέον είναι γνωστό όλα τα μέσα του δημόσιου διαλόγου: επίσημες επαφές του Προέδρου της Οργάνωσης, επιστολές με συγκεκριμένες προτάσεις γεφύρωσης καθώς επίσης και δημόσιες εκκλήσεις προκειμένου να βοηθηθεί η ανάληψη από πλευράς του ΕΕΜΜ των κινήσεων που θα οδηγούσαν στην ενότητα.
Οι πολιτικές συγκυρίες επιβάλουν ενότητα και όχι οποιαδήποτε τεχνική και τεχνητή εικόνα αριθμητικών παραφυάδων συμμαχιών!
Προφανώς είναι εύκολο να βγει το συμπέρασμα ποιον βαραίνουν οι ευθύνες για το ναυάγιο της προσπάθειας. Το βέβαιο είναι ότι η έλλειψη βούλησης από πλευράς του ΕΕΜΜ, για να αντιμετωπίσουμε την εκλογική πρόκληση με ενωμένες τις δυνάμεις, κινείται διαμετρικά αντίθετα με όσα οι καταστάσεις επιβάλουν. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός απαιτεί ενότητα και η λογική θέλει περισσότερους στο κοινό μετερίζι του αγώνα για δικαιώματα στην ΕΜΜ.
Ακόμη υπάρχει ελάχιστος πολιτικός χρόνος να ακυρωθούν οι κινήσεις και να επιτευχθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο με το ΚΕΑΔ. Όποιος συμβάλει για την ενότητα αμείβεται απ’ την ιστορία και το αντίθετο για όσους προκαλούν εντάσεις και διαιρέσεις, άλλο τόσο σε ώρες που αγώνας κρίνεται.     
Εάν αυτό δεν συμβεί εναπόκειται στο εκλογικό σώμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με την ψήφο του να διασφαλίσει την πολιτική ισχύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ επικροτώντας τις θέσεις και τους αγώνες τους. Θα λειτουργήσει τούτο και ως την καταλληλότερη υπόδειξη για το που πρέπει να κινηθούν οι εξελίξεις σε ότι αφορά την ενότητα και τον κοινό αγώνα στο μέλλον.

Αγ. Σαράντα, 22 Απριλίου 2013

Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

8 comments:

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Θα ήταν πιο ειλικρινής η Ομόνοια αν έλεγε: Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε και παραδώσαμε τα κλειδιά στην «τρόικα». Αυτή μας έδωσε το κείμενο και μας είπε να σας πούμε ότι έχετε δύο επιλογές ή θα μας κάτσετε ή θα σας πούμε πούστιδες…
Έλεος ρε Μπολάνο, σταμάτα να εξευτελίζεσαι άλλο, αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση, παραιτήσου…

Ανώνυμος είπε...

Θα αμειφτούν από την βορειοηπειρωτική ιστορία, αυτοί που θα την απαλλάξουν από έναν αλαζόνα που ξεζουμίζει ότι απέμεινε στην έννοια Ομόνοια και Βόρειος Ήπειρος.

Ανώνυμος είπε...

Bravo OMONIA,kanate to xreos sas.

Ανώνυμος είπε...

tin omonia o Dule tin katastrepse edho qe xronia. Tora pollai oti exi o borioipirotikos elinismos. ftani pja! I mahi tora arhizi na katharisi to topio. Bravo sto MEGA pu stoho ehi to ethniko. Oli mazi me to MEGA na qerdhisome tin edhra qe na vgalume tus tsamidhes apo tin vuli. Isos o Bollanos na katallavi qe stathi sto plevro tu MEGA! Oso ja to Dule pu vazi koqines grames sto eliniko komma na tu dhosome mathimata dhimokratias pu dhistihos dhen emathe ti simeni Dhimokratia.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπεί σας κ.Μμπολάνο και κ. Ντουλε, μην καταστρεφετε των Ελληνισμό επειδή θελετε τα προσωπικα συμφέροντα σας .Επίγων πρέπει να διορθώσετε δίνοντας το δίκαιο στον λαο μιράζοντας έτσι μια θέση στο ΜΕΓΑ(Περιφερια Αυλώνας) και μιά θέση στο ΚΕΑΔ(Περιφερια Αργιροκάστρου)αλιος θα είστε η καταστροφή του χώρου μας.

Ανώνυμος είπε...

Σα δεν ντρέπεστε λίγο!!! Ένας από τους όρους του Ντούλε στο Ράμα ήταν να μην συμμαχίσει και με το ΜΕΓΑ και τώρα βγαίνετε και λέτε πως εξαντλίσατε τα μέσα για την ένωση.
Οι μόνοι που δεν θέλουν την ένωση είστε εσείς.

Ανώνυμος είπε...

ο. ο τίτλος είναι πολύ ωραίος και τρανταχτός αλλά δεν αφοράει εσάς, δυστυχώς, είναι και ... σαρακοστή μην αμαρτάνεις και βαραίνεις άλλο τη συνείδησή σου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Bravo OMONIA
(kanate to xreos sas)
no, no, no. alla (kanate to peos sas)
kai peste sto bili-boll siga mi figei kana resteli apo to vareli.
avash or trim se u dhitem nga frika.

Δημοσίευση σχολίου