Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Χειμάρρα και 25η Μαρτίου



Φωτογραφίες και ανακοίνωση του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσαμε στη Χειμάρρα στις 24-του Μάρτη με ιδιαίτερη λαμπρότητα την ημέρα της έναρξης της επαναστάσεως του 1821. Τότε που στις 25 του Μάρτη σύσσωμοι όλοι οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν κατά του τούρκου δυνάστη για Ελευθερία και Αυτοδιάθεση, την σημαντικότερη ημερομηνία στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδος την ημέρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας. 
Στις 25 του Μάρτη όμως γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τότε που ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε στην Παναγιά την είδηση ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί και η ο υιός του θεού «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην» της είπε ο Αρχάγγελος.

Αμέσως μετά την θεία λειτουργία η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών προς τη κεντρική πλατεία της Χειμάρρας όπου ακολούθησε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για τον εορτασμό των δύο αυτών χαρμόσυνων ειδήσεων.
Εκεί παρουσιάστηκε η εκδήλωση που είχαν οργανώσει οι μαθητές μαζί με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαο Μπρίγκο.
Ο κ. Μπρίγκος καλωσόρισε και χαιρέτησε τους παρευρισκομένους τονίζοντας την σημαντικότητα της ημέρας αυτής. Τότε που οι Έλληνες, οι ήρωες του 1821 έδωσαν την ζωή τους ώστε η πατρίδα μας να είναι μία ελεύθερη χώρα. 
Αξίζει επίσης να τονίσουμε, να σταθούμε και να συγχαρούμε τα παιδιά του σχολείο για την τόσο ζωντανή και θερμή εμφάνισή τους στην εκδήλωση αυτή. 
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και η πρόεδρος της «Ένωσης Χειμαρριωτών» Μαρία Μπολάνου καθώς και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου» κ. Δημήτρης Περδίκης.

Την επομένη μέρα αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημητρίος για πρώτη φορά το σχολείο της Χειμάρρας παρευρέθηκε στη Δερβιτάνη και παρέλασε μαζί με τα υπόλοιπα Ελληνικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου.
Αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση στο Μέγαρο Πολιτισμού Δερβιτσάνης. Την έναρξη έκανε ο Έπαρχος Κάτω Δερόπολης και πρόεδρος παρατήματος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος Μαλιούκης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Νικόλαος Κοτροκόης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο Γενικός Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλης Μπολάνος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες. 
Πλούσιο και με εθνικό παλμό ήταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των σχολείων του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου «Απόστολος Παύλος», της Φράστανης και της Χειμάρρας που ακολούθησε.


Εκ του γραφείου τύπου 

Παράρτημα Ομόνοιας Χειμάρρας

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Α, κάψο Νικολάκη, σε άφησε μόνο ο Βασιλάκης της Ομόνοιας να τραβάς κουπί! Έχει μούτρα πια να βγει μπροστά στους Χειμαρριώτες;!

Ανώνυμος είπε...

mpouzouki kai kithara. ohi mono kllarina.

Δημοσίευση σχολίου