Απροστάτευτοι από Αλβανία, δυστυχώς και από Ελλάδα.
Του Τηλέμαχου Λαχανά
Οι Βοδινιώτες, όλοι οι Δροπολίτες, από χθες θρηνούν τον χαμό του συγχωριανού και συμπατριώτη μας Παντελή Μαγκλάρα. Ενός φιλήσυχου 76χρονου που ποτέ δεν είχε κάνει κακό στην ζωή του. Τον δολοφόνησαν 2 αλβανοί που κάποτε τους είχε προσφέρει δουλειά, 2 αλβανοί που μέσα τους ξύπνησε το ένστικτο του βάρβαρου, το ένστικτο του Τουρκαλβανού.
   Συμπατριώτες! Μην αφήσομε το έγκλημα του Βοδίνου να περάσει ατιμώρητο, καθώς μπορεί να επαναληφθεί σε κάθε χωριό, σε κάθε οικογένεια.
Και τιμωρία δεν εννοώ κάποια εκδίκηση. Κινητοποίηση όλης της κοινότητας με διαμαρτυρίες στην Περιφέρεια και την Αστυνομία Αργυροκάστρου και μαζί στο Ελληνικό Προξενείο. Οι μεν να περάσουν το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι στις περιοχές μας έχει υποχρέωση να μας παράσχει προστασία, να λειτουργήσει σαν κράτος, και το δε καθώς υποτίθεται ότι βρίσκεται στο Αργυρόκαστρο επίσης για προστασία μας.
   Να απευθυνθούμε σε όλα τα κόμματα που καλλιεργούν τον εθνικισμό να μας απαντήσουν που πήγε αυτή η αδερφοσύνη, αυτή η ισορροπία ισοτιμίας που χαίραμε υπό το δικτατορικό Καθεστώς; Ασχέτως όσων υπέστησαν την ταξική διάκριση. Τι κακό έχουν δει από εμάς οι γείτονες λιάπηδες; Απεναντίας να μας ευγνωμονούν για πολλά.
   Παράλληλα συνιστώ στην Αδελφότητα του Βοδίνου και στην Ομοσπονδία της Πάνω Δρόπολης να πράξουν το ίδιο φιλήσυχα και ειρηνικά προς την Αλβανική Πρεσβεία και προς το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο χαμός του συγχωριανού και συμπατριώτη μας Π. Μαγκλάρα να γίνει το σύμβολο για να θέσουμε αλβανούς και έλληνες υπό ευθύνη για την ασφάλεια και την ομαλή επιβίωση στις περιοχές μας χωρίς να μας ενοχλούν, εφόσον δεν ενοχλούμε. Απεναντίας συμβάλουμε το ίδιο για την ευημερία τους. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς συνιστώντας να πράξουμε όσα πιο πάνω για να απαλύνουμε και τον πόνο τους.