Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Οι αλβανοί απογυμνώνουν περιουσιακά τους βορειοηπειρώτες

Επανέρχονται οι "μπέηδες" στη Βραχογοραντζή με νέες διεκδικήσεις

 Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η υπόθεση του τεκέ των Μπεκτασήδων στην Βραχογοραντζή Αργυροκάστρου, όπου "απόγονοι" των μπέηδων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας διεκδικούν με ψεύτικα έγγραφα μεγάλη έκταση στην θέση Κερασιά. 

Όμως τώρα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εμφανίστηκαν άλλοι «μπέηδες», προερχόμενοι από το Λομπόχοβο, οι οποίοι με ψεύτικα στοιχεία, πλαστά ταπιά και ψευδείς μαρτυρίες, διεκδικούν τις ράχες της Βραχογοραντζής, τα λεγόμενα «Προσήλια». 




Ο Έπαρχος Κάτω Δρόπολης Δημήτρης Μαλιούκης, παρεμβαίνοντας στην υπόθεση άρχισε να ζητά μαρτυρίες από ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία που θα αντικρούουν τους ισχυρισμούς των Τουρκαλβανών.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεγαλύτερων, μέχρι το 1943 όντως Αλβανοί μπέηδες χρησιμοποιούσαν λιβαδικές εκτάσεις της Βραχογοραντζής, για τις οποίες όμως πλήρωναν ενοίκιο στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι ήταν - και είναι – οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Akouw sinexia gia arpagei periousiwn apo psevdis proin idioktites kai den katalavenw kati....
Ginete kati gia tin iperaspisi twn periousiwn mas i monon entopizoume to kako ?
Sigoura to komma pou mas ekprosopei to KEAD kati tha exei kanei gia na mas iperaspisei, ala giati den to anakininei gia na isixasoume ?
Me osa akoume ta teleftea xronia, gia tis periousies, sigoura to KEAD tha exei stisei epitropei entopizmou kai antimetopiseis tou megalou kakou pou mas ginete.....
Eimai sigouros oti arketi tou KEAD tha poun "ti les tora o rolos tou KEAD einai gia tin entaksi tis Alvanias stin Evropi, ti periousiaka lete tora ? afta tha ta lisoume sta Evropaika dikastiria...

Ανώνυμος είπε...

to KEAD palevei gia thn evropi.
o tavos ftiaxnei dromous...
o aggelis xtizei pnevmatika kentra...

me to periousiako pios asxolite telika? Sigoura to komma pou mas ekprosopei to KEAD kati tha exei kanei gia na mas iperaspisei.
ayto pistevo k egw.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτους τους τουρκομπειλαραδες δεν τους ανηκει ουτε μια πιθαμη στην ιερη γη μας Οι προγονοι τους μπηκαν δια της βιας σε αυτα τα ευλογημενα χωματα βιαζοντας και σκοτωνοντας μετα την πτωση της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας αυτοι ειναι κατακτητες ακομα και σημερα στον τοπο μας.Κουραγιο θα ερθει η Αγια Μερα που αυτα τα απομειναρια των οθομανων και ολοι οι τουρκοσποροι που θα παρουν ποοδι απο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΜΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Prin mia evdhomadha i agadhes tu Argyrokastroy ;ixan dhikastirio ja megales ektasis livadhjon qe xorafion se tris eparxies, Mesopotamo, Dhivri qe Aliko. Ektos ton ekprosopo tiw eparxias Dhivri pu parevrethiqe sti dhiqi, oi dhio ales eparxies ute kan parusjastikan. To egrapsa ja na to kseri o kosmos poso ipefthina atoma ehume stin topiqi eksusia. Oso ja to KEADH min to enohlite. 1 ekprosopo pu ihe i mionotita sti Kentriqi Eklogiqi Epitropi ton andallaksan me tin edhra tu Dule. Imarton.....

Ανώνυμος είπε...

εγώ είμαι σίγουρος ότι ο βαγγέλης μας θα μας σώσει από τους μπεχτατσίδες και από τους αλβανούς αφού έχει καταθέσει πολλές προτάσεις και στα αλβανικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια γιατί το μόνο που τον απασχολεί είναι το καλό του τόπου μας και δεν μας παζαρεύει καρέκλες για ιδίων όφελος...

Ανώνυμος είπε...

Πάτε καλά! Πότε νοιάστηκε ο Βαγγέλης για τα προβλήματα του τόπου μας; Οι έπαρχοι του είναι μόνο για τα πανηγύρια και ο ίδιος για μεγαλύτερα πράγματα, αυτά που του λέτε να κάνει είναι ασήμαντα. Καλά μας κάνει όμως εμείς τον φτιάξαμε τέτοιον δεν του ζητήσαμε πότε εξηγήσεις για το τι έκανε και τι δεν έκανε αλλά ατοιμαζόμαστε ξανά να τον ψηφίσουμε με τη μόνη δικαιολογία πως είναι υποψήφιος της Ομόνοιας.
Με γεια μας με χαρά μας! Όσο για το λιβάδια και τις περιουσίες θα τα ρυθμίσει όλα ο συντροφος Ράμα όπως την υφαλοκρηπίδα!

Ανώνυμος είπε...

Θα έρθει ο Ντουλες να τα λύσει όπος έχει λύσει όλα τα χαμενα λιβάδεια δάση και περιουσία δεν βλέπετε στην τελεοραση μόνον για αυτά μιλάει και όχι για καρέκλες Ντροπή του.

Ανώνυμος είπε...

Μην σας νοιάζει θα το λύσει ο Ντούλε το πρόβλημα θα δώσει την υπόθεση στον Ράμα μαζί με τα λειβάδεια του Βούρκου και της Χειμάρας γιατι τόσα χρόνια δεν βρήκε μεγάλο δικηγορικό γραφείο να τον ακούσει . Τώρα με τους Τσάμηδες μαζί θα τούς μαμήσει τους αγάδες.

Ανώνυμος είπε...

χα ..χα θα το λύσει ο Μαλιούκης το θέμα μην ενοχλείτε τον ηγέτη για μικρο - υποθέσεις. Αυτοί συμπεριφέρονται στους δροπολίτες χειρότερα από τους αλβανούς. Αν είσαι δικός τους σου ανοίγουν την πόρτα, αν όχι στην κλείνουν στα μούτρα.

Ανώνυμος είπε...

Στη Βραχογοραντζή βρέθηκαν το Σάββατο οι κυρίοι Λούτσης και Ζαρμπαλάς από το ΜΕGA. Οι Βραχοζοραντζινοί μίλησαν για Ομόνοια και είχαν μπροστά τους τον πρώτο πρόεδρο της Ομόνοιας, τον κ. Ζαρμπαλά, ο οποίος άκουσε τα προβλήματά τους και τους έδωσε θάρρος στον κοινό αγώνα για τα εθνικά μας δικαιώματα. Καμιά αναφορά δεν έγινε στον τελευταίο πρόεδρο της Ομόνοιας, τον κ. Μπολάνο, ο οποίος πουλάει ακόμα εκτάσεις στη Χειμάρρα στους αλβανούς.

Ανώνυμος είπε...

Οι κύριοι του ΜΕΓΚΑ θα ανοίξουν κανενα δικαστήριο εναντίον του Μπερίσα και του κράτους του οποίου ηγειται ώστε οι πολίτες της Βραχ/τζης και όλων των χωριών μας να μην χάσουν τις περουσίες τους. Εάν ναι τότε θα έρθουμε κι εμείς για συμπαράσταση διαφορετικά να αφήσουν "τις κορόνες και τα κούφια προεκλογικά λόγια".Η ΟΜΟΝΟΙΑ κι αυτή την υπόθεση όπως πολλές άλλες την έχει πάει διαμέσου της επαρχίας στα δικαστήρια.Θα χαρούμε πολύ να ειδούμε τα στελέχια του ΜΕΓΚΑ στα δικαστήρια.

Δημοσίευση σχολίου