Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων





Παρόλο που ψηφίστηκε και από κάποιους κυβερνητικούς βουλευτές η πρόταση απορρίφτηκε

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων
Η εθνοκτόνος μνημονιακή συγκυβέρνηση με τον νόμο 4093/2012 που ψηφίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου, αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της σύνταξης ΟΓΑ σε υπερήλικες ομογενείς, Βορειοηπειρώτες και Ποντίους, και με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά τις κατήργησε από τη στιγμή που είναι πρακτικά ανέφικτη η πλήρωση των προϋποθέσεων από οποιονδήποτε ομογενή.
Πρόκειται για μία πράξη κοινωνικά ανάλγητη, μία πράξη πολιτικής αγνωμοσύνης στην προσφορά των Ποντίων και Βορειοηπειρωτών προς το Έθνος, καθώς επίσης και για τη χαριστική βολή στην επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, είναι η πρώτη που κατάθεσε διά του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Χρήστου Παππά ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των συντάξεων προς τους ομογενείς μας. Η Χρυσή Αυγή συμμετείχε ενεργά και στις κινητοποιήσεις των Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων και στις 27-02-2013 επανήλθε με νέα ερώτηση, πιέζοντας τους αρμόδιους Υπουργούς για την επίλυση του ζητήματος.
Είναι προφανές ότι οι Κυβερνώντες, στην ουσία εντολοδόχοι των τοκογλύφων δανειστών μας, κωφεύουν στις ανάγκες των Ελλήνων και αντιστρατεύονται με τις αποφάσεις τους το εθνικό συμφέρον. Για το λόγο αυτό, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε Τροπολογία-Προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας: «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» με την οποία ζητάει την άμεση κατάργηση της επίμαχης παραγράφου 5 της υποπαραγράφου ΙΑ του πρώτου άρθρου του Νόμου 4093/2012.

Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα των γερόντων του Πόντου και της Βορείου Ηπείρου. Πρόκειται για μία εθνική ανάγκη. Ανάγκη για την επιβίωση του Ποντιακού και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού! Οι συναγωνιστές Βουλευτές του Κινήματός μας θα υπογραμμίσουν με τις ομιλίες τους σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, την αναγκαιότητα να γίνει δεκτή η συγκεκριμένη τροπολογία.

 http://www.xryshaygh.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου