Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Κλείδωσε η συμφωνία ΣΚ – ΚΕΑΔ;!



Ποιος είναι ο γηπεδούχος στην Αυλώνα;!
Παρόλο που δεν ανακοινώθηκε ακόμα, από χθες αποτελεί κοινό μυστικό πως η συμφωνία του Κόμματος Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) θα είναι στη συμμαχία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας. Ακόμα δεν έγινε γνωστό αν ο κ. Ράμα ικανοποίησε τα τρία αιτήματα ή εμπόδια συνεργασίας όπως τα ονόμασε  ο κ. Ντούλες στο Γ.Σ. της Ομόνοιας, δηλαδή την παρουσία του τσάμικου κινήματος, της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας και του νέου κόμματος στην Ελληνική Μειονότητα το ΕΕΜΜ-MEGA. Η πληροφορία ότι η συμφωνία έκλεισε προέρχεται από το περιβάλλον του Σ.Κ., γι’ αυτό κρατάμε κάποια επιφύλαξη γιατί μπορεί να αποτελεί απλώς πόθο των Σοσιαλιστών. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για δυσφορία του προέδρου του Έντι Ράμα προς τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ καθώς θεωρεί παράλογα τα ...
.... αιτήματα του. «Να μου ζητούσε πράγματα για την ελληνική μειονότητα, ένα έργο ανάπτυξης ή ένα σχολείο, θα το καταλάβαινα, τι τον νοιάζει αυτόν ποιον άλλον θα έχω στη συμμαχία μου», φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ο κ. Ράμα.
Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία βρίσκονταν  ήδη απομακρυσμένη από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η συμμαχία ο κ. Ντούλες θα έχει να λέει πως έκανε ότι μπορούσε για να «καθαρίσει» το τοπίο διώχνοντας κάποιους αλλά όπως είπε σε κάποια συνέντευξη «συνθήκες εργαστηρίου δεν υπάρχουν»!
Εκτιμούμε πως η συνεργασία του ΚΕΑΔ με την αριστερά της Αλβανίας είναι μονόδρομος καθώς όπως είπαμε άλλη φορά ο κ. Ντούλες είχε επενδύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στους σοσιαλιστές της μειονότητας. Η συμμαχία αυτή ήταν πολύ αποτελεσματική στις τοπικές εκλογές, οπότε γιατί να μην είναι έτσι και στις βουλευτικές!  

Σε περίπτωση που τελικά και τα δύο κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των ελλήνων βρεθούν στην ίδια συμμαχία, στην Αυλώνα που παιζουν δυνατά υπάρχουν τα εξής τρία ενδεχόμενα: 1) Να βγάλουν και οι δύο από μία έδρα.  2) Να βγάλει έδρα ένα από τα δύο κόμματα. 3) Να μην εκλεχθεί κανείς.  
Το πιο πιθανό σενάριο είναι το δεύτερο ενώ δεν αποκλείεται και το πρώτο με συμμέτοχη ψηφοφόρων από την Ελλάδα,  όχι περισσότερων από τους μισούς που ανέβηκαν στις τοπικές εκλογές. Απίθανο θεωρείται το τρίτο σενάριο αλλά δεν αποκλείεται, θα συμβεί αν το κόμμα του Μέτα πάρει περισσότερους ψήφους και οι δύο μείνουν κάτω από τους 4.500 ψήφους. Αξίζει να αναφέρουμε εδω για να έχουμε μια εικόνα πως το 2009 που από την Ελλάδα δεν ήρθε σχεδόν κανείς (αν εξαιρέσουμε το χωριό του Παντέχη) το ΚΕΑΔ έλαβε 6.100 ψήφους ενώ το ΛΣΙ 3.800. 
Υπό προϋποθέσεις τα δύο κόμματα μπορεί να έχουν από ένα βουλευτή αν ξεπεράσουν τους 4.500 ψήφους ενώ  για να πούμε πως εξασφαλίζουν και οι δύο βουλευτή θα πρέπει να έχουν ο καθένας πάνω από 5.300 ψήφους.   

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως στην Αυλώνα η μάχη θα είναι μεν άγρια αλλά δεν συμφωνούμε με αυτούς που λένε πως θα είναι αλληλοεξοντωτική. Πιστεύουμε πως ένας τέτοιος συναγωνισμός θα εξασφαλίσει σίγουρα τη μία έδρα και πιθανών να ωφεληθεί και ο δεύτερος. Ως προς τις συνθήκες αυτού του αγώνα, οι του ΚΕΑΔ υποστηρίζουν πως είναι σε πλεονεκτική θέση γιατί στο Σοσιαλιστικό παίζουν «εντός έδρας» αφού το Μέγκα ήρθε από άλλο πολιτικό χώρο, αντίθετα αυτοί του Μέγκα ποντάρουν εκτός των άλλων και στην εντοπιότητα αφού και οι δύο εν ενεργεία  βουλευτές της περιοχής (Μπάρκας και Ντούλες) προέρχονται από το Αργυρόκαστρο και αυτή τη φορά θα ψηφίσουν ένα «δικό» τους παιδί.  

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

Και τωρα,ο DULE θα εχει μαζι με το συντροφο Ραμα το τσαμικο στο προγραμμα του????
Και θα ψηφισουν τη σοσιαλιστικη Rezoluta μαζι χερι χερι ????
χαχαχαχαχαχα !!!

Ανώνυμος είπε...

Re paidia ,,ena den mporw na katalavw........
O DULE, as poume etsi , gia ta provata kai to kathe logis vio pou ton akolouthei,evale leei orous gia tous tsamides kai tous kuqezides...gia to MEGA omws ti symainei to embargo???

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti:Stamata tin propaganda os sinhronos Gebels.Min kseftilizese alo an ke ine poli arga gia kati tetio.Eno Mas les pos kratas epifilaksi gia ti simfonia vazis se isagogika ke theoris aftusia afta pu anaferis pos ipe o Rama gia to Dule.I i pigi pu se pliroforise dld to perivalon tu Rama i ine aksiopisti ke ine apolita afta pu anaferis ke stis dio periptosis i i pigi su ine anaksiopisti ke elehete ke stis dio periptosis meseos dromos den iparhi.To psema ehi konda podia vorioi[iroti mu.

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΈΡΑ...
ΟΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΗΦΟ, ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΤΟΥΛΕ, ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ, Ο ΒΟΥΡΚΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΙΖΙΩΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

Ανώνυμος είπε...

Poles diasindesis ke dalaveria tha ehis me tus sosialistes vorioipiroti.Den eksigite diaforetika to oti to perivalon tu Rama milise se sena ke ta alvanika mesa den piran tipota habari.Ai hasu pia esi i anartisis su ke ta sholia su.

Ανώνυμος είπε...

kala re atheofove 8-17....
esena se peirakse apo pou vrike to blog tis plirofories,enw i endexomeni symfwnia tou Dule me to Rama den sou leei tipota???
O dule sou kseskistike dithen kata twn tsamidwn,pws tha to xonepsei o kathe timios borioipirwtis twra na psifisei " dulerama",otan o Rama dilwse anoixta pws exei sto programma tou to tsamiko,alla kai oti tha valei na psifistei ki ali "Rezoluta",sketi sosialistiki gia tous tsamides???
esena se kovw gia provato tou dule,i gia lamogio pou perimenei to kokkalo tou apo ayti ti synergasia!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εννοειται, γηπεδουχος θα ειναι ο υποχηφιος που θα ειναι απο Βουρκο, Ριζα η Χιμαρα.
Ο Ντουλες θα παρει ... ασε μη το πω.

Ανώνυμος είπε...

εμπρος παλικαρια πεταξτε την χολερα την δροπολιτικη λυμαινεται την βορειο ηπειρο απο την εποχη του τζατζι ενβερη ολοι κιτσιο ολοι βουρκαρη η ριζιωτη να φυγει η χολερα αερα αερα να φυγει η καστρινη χολερα

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti arhisame tis logokrisies ke tis maimudies.An den gustaris na dimosiefsis ena sholio min to dimosievis dikeoma su.Min dimosievis ta sholia misa epilegondas afta pu se volevun ke opos se volevun.Telika ise megalo lamogio ke tha paris tin apandisi su.O 8 17 ime tha ta ksanapume opos su armozi.

Ανώνυμος είπε...

Ανικανοι και "υποπτοι" επικεφαλεις του ελληνισμου στη Βορειο Ηπειρο! Δεν καταφερατε να καθισετε σε ενα τραπεζι και να τα βρειτε να επελθει η ενωση και να αρχισει ο πολεμος στους αλβανους και στα σκυλια τους που υπηρετουν τα αλβανικα κομματα!Για ακομα μια φορα θα συνεργαστειτε με τον εχθρο..Δεν θελουμε καμια συνεργασια, θελουμε ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ και αυτονομη καθοδο στις εκλογες!
Υ.Γ. Τοπικιστικα μουλαρια καντε κατι για τον ελληνισμο και αφειστε το μισος για τους Δεροπολιτες και τους Χειμαρεους!Αυτα που πρεπει να μας ενωνουν ειναι πολλα και μετα την απελευθερωση της πατριδας ας τα δουμε και τοπικιστικα τα πραγματα!
Μπερδεμενος

Ανώνυμος είπε...

Sxoliaste kai liges meres kai ta.leme stis 24,otan tha einai tris vouleftes tou kead kai to mega midhem.kalinixta sas

Ανώνυμος είπε...

12:37 Είχαμε κι άλλοτε 3 βουλευτές του Κεάδ, και τι με αυτό, ούτε μία άσπρη μέρα για τον τόπο, από το κακό στο χειρότερο. Εγώ λέω αυτή τη φορά να μην βγει κανείς μπας και αλλάξει το ριζικό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντούλε στο δημοκρατικό κόμμα για να συνεργαστεί μαζί τους έχει βάλει όρο να μην κατεβάσουν τον Ξέρρα στο Αργυρόκαστρο κι εσείς τώρα ρωτάτε τι πρόβλημα έχει με το ΜΕΓΑ.
Ντούλες ή τίποτα! Ο απόλυτος αρχηγός!ο Μέγας πατριώτης!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Μπερδεμένος.

Η συμμετοχή σε οποιονδηποτε από τους δυο συνασπισμούς δεν θα οφελήσει κάνεναν μας (εκτός απο αυτούς που πιθανόν θα βολευτουν κάπου).
Πρέπει να υπάρξει κοινή, αυτονομη καθοδος
ΚΕΑΔ-ΜΕΓΚΑ.

Υ.Γ.
Οσό γι'αυτους που λενε για τους Δροπολιτες.
Συγνωμη αλλα ο Βουρκός διατηρει τοσα χρονια τον Ντουλε βουλευτή (και συναμα στα πραγματα), αμα το παμε έτσι.
Αλλα δεν ειναι αυτή η ώρα, ουτε ειναι θεμα προσώπων αλλα πολιτικων.

Αυτόνομη καθοδός εδώ και τώρα
έστω και την τελευταία στιγμη...!!!

Δροπολίτης.

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti min koroidevis alo ton kosmo.O Dules edose sinendefksi stin ekombi"Bugajski Hour" sto "Albanian Screen"ke leoi akrivos ta anditheta apo afta [u les esi.Anikse ton alvaniko tipo ke tha vris aftusia ti sinendefksi dimosiefseti gia na dume tin kseftila su sto megalio tis.Ine anartimeni ke sto "Balkan web" ke stin ilektroniki ekdosi tis "Gazeta Tema"Ine thema hronu na dimosiefti sta ala elinika blog pu asholunde me to horo.Gia na se dume poso aksiopistos ke poso andikimenikos ise kirie l...... .Diaforetika ke i peripioisi mas apenandi su tha ine analogi. Oti kanis pathis kardia min se ponesi leei o laos mas.Parapliroforisi esi parapliroforisi ke emis.Htipimata kato apo ti mesi esi to idio ke emis.

Ανώνυμος είπε...

,Vorioipiroti iefimerida "Shekulli"ehi mia sinendefksi tu kiriu Karameliu giati oli se diasevdun se afta pu grafis,Alithia ti skopus eksipiretis?Ti dieresi ke ti dihonia?Tremis min epitefhti i simfonia KEAD MEGA ke minis ksilo kremameno.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Μην χάνετε την ψυχραιμία σας, έχουμε 70 μέρες μέχρι τις εκλογές…

Ανώνυμος είπε...

Οι προσωπικές κόντρες και οι εγωισμοί της αφρόκρεμας (ή μήπως να πω σκέτης κρέμας) του ΚΕΑΔ/ΟΜΟΝΟΙΑΣ της τελευταίας δεκαετίας στο μεγαλείο τους.

Από τη μία ο παπαμεγασύμβουλος με τη ντουλοπαρέα του (4 χρόνια στην ξέρα) και από την άλλη ο παπαμικροπαιδάκης με τη δικιά του μπαρκοπαρέα που φοβάται μην πέσει σε ξέρα αν φύγει ο Σαλής.

Το κοινό όλων είναι ότι έχουν τη "μπάρκα" τους γεμάτοι σαν αρκούδες με τη διαφορά ότι είναι μόνιμα σε χειμερία νάρκη.

Δημοσίευση σχολίου