Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πάγκαλος: Η Αλβανία δεν μας έχει ανάγκη !


Τι λέει ο πρώην υπουργός για το ''Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέεε...''
''Η Αλβανία συγκεντρώνει όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να μπει στο ευρώ, ασκεί μια συστηματική πολιτική αυτοδύναμης προσέγγισης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή, με άλλα λόγια, δεν μας έχει ανάγκη'' αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στο Βήμα της Κυριακής ξεκινά με μια μικρή αναδρομή στην ήττα της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου από την αντίστοιχη της Αλβανίας τον Σεπτέμβριο του 2006 και τα αιματηρά επεισόδια που ακολούθησαν.

''Όπως ήταν επίσης φυσικό, μερικοί από το 1 εκατομμύριο Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα αισθάνθηκαν την ανάγκη να πανηγυρίσουν σε διάφορα σημεία της Αθήνας και σε ορισμένες πόλεις της επαρχίας. Ξέσπασαν τότε επεισόδια. Στην Ομόνοια, στην Πανεπιστημίου, στον Λευκό Πύργο και αλλού, Αλβανοί ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν από την Αστυνομία'' σημειώνει.
Όμως γιατί κάνει αυτή την αναφορά; Ο ίδιος αναρωτιέται και εξηγεί: ''Τώρα γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά και σας απασχολούμε; Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια θα πουν μερικοί. Μα γιατί μας έπεσε στα χέρια μια απόρρητη μελέτη που προέρχεται από το 'Center of Intelligence' της γνωστής σε όλους μας αμερικανικής υπηρεσίας CIA''.
Η σύγκριση των οικονομικών
Ο κ. Πάγκαλος προβαίνει σε μία σύγκριση των οικονομιών των δύο χωρών: ''Η Ελλάδα έχει βέβαια 10πλάσιο ΑΕΠ από την Αλβανία, 280 έναντι 26 δισ. δολαρίων. Της Ελλάδας όμως το ΑΕΠ κάθε χρόνο κατεβαίνει από τα 321 δισ. στα 299 και τέλος στα 281 δισ. δολάρια τα έτη 2010, 2011 και 2012 αντίστοιχα. Η Αλβανία στα ίδια χρόνια έχει 25 δισ. δολάρια ΑΕΠ το 2010, 26 το 2011 και κάτι παραπάνω από τα 26 το 2012 και αυτό γιατί η πραγματική αύξηση του εισοδήματος το 2010 στην Αλβανία είναι 3,45%, 3% το έτος 2011 και 1% το έτος 2012 ενώ στην Ελλάδα το ΑΕΠ μειώνεται -3,5% το 2010, -7% το 2011 και -6% το 2012.
Τώρα κρατηθείτε όπου και αν κάθεστε γιατί αυτό που ακολουθεί δεν μπορεί να το φανταστεί κανείς. Η Ελλάδα έχει 24% ανεργία και είναι στην 172η θέση στον κόσμο ενώ η Αλβανία έχει μόνο 13% ανεργία και είναι 133η στον κόσμο. Ίσως και για αυτό κάτω από τη γραμμή της φτώχειας κινούνται 12% των πολιτών στην Αλβανία και 20% στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις σε σταθερό κεφάλαιο είναι 10% του ΑΕΠ στην Ελλάδα και 25% στην Αλβανία.
Τώρα ας δούμε και τα δημοσιονομικά μας. Η Αλβανία έχει έλλειμμα του προϋπολογισμού -3,3% ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται να μείνει στο -9,5% ου φέτος φαίνεται να βαδίζει προς το -15%. Ως εκ τούτου το δημόσιο χρέος της Αλβανίας είναι 60% του ΑΕΠ ενώ το αντίστοιχο της Ελλάδας είναι 161% του ΑΕΠ. Η Αλβανία είναι 47η στον κόσμο ως προς το χρέος ενώ η Ελλάδα είναι 3η ως προς το ύψος του χρέους''.
Ενώ κλείνει αναφέροντας: ''Έτσι η Αλβανία συγκεντρώνοντας όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να μπει στο ευρώ, ασκεί μια συστηματική πολιτική αυτοδύναμης προσέγγισης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ή αν θέλετε, με άλλα λόγια, δεν μας έχει ανάγκη (...) Φαντάζομαι ότι δυσκολευόσαστε να τραγουδήσετε το στίχο του τίτλου με την ίδια αμεριμνησία που βασίλευε το 2006''.

http://news247.gr

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

kai ti kathete o shoris kai den paei na kanei kana merokamato stin albania (kai arvanitis estin)
pangallos kai mallaqia
hronia tora einai apartia
re, den to voullonei i foqia. aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
$$$$

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο θα έλεγε το χονδροκούραδο της Αρβανιτιας αφού σε ενα Βαλκανικό συνέδριο της Τουρκίας ο Μπερισα τον αποκάλεσε αδερφό και μάλιστα στα αλβανικά.. Ρε μαζεψτε τον πριν γίνουμε θέμα στα μουτζαζεντίνικα των αλβανικων ΜΜΕ

aristera είπε...

Λιγο μπαγιάτικο δεν ειναι; Για πρωτη φορα δημοσιευτηκε πριν κανα μηνα σε μεγαλη εφημεριδα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, τι περιμένει ο Θόδωρας, να φύγει πρώτα ο Μητσοτάκης;!

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα που με βασανίζει δεν είναι το γιατί μιλάει ο κ. Π έτσι που μιλάει αλλά γιατί δίνουν βήμα μόνον σε αυτόν και όχι σε ..... μένα! Η απάντηση είναι η εξής : Διότι η πολιτική και κοινωνική ζωή στη χώρα τούτη δεν διέπεται πλέον από αξίες αλλά από αντιαξίες και υποαξίες.

Ανώνυμος είπε...

Πότε επιτέλους θα απαλλαγούμε από αυτόν τον αντιπαθητικό κουράδα.

Ανώνυμος είπε...

ο Φάγ(αμε)καλος!

Ανώνυμος είπε...

Ομολογω οτι ουδολως εκπλησσομαι με τας δηλωσεις του παγκακου Παγκαλου,διοτι,κατα την ρησιν των προγονων ημων,< Γαστηρ παχεια ου λεπτον νουν τικτει >,τουτεστιν κοιλια παχεια δεν γεννα λεπτον μυαλο!!!! Εξεστι νεοελλησι πολιτικοις ασχημονειν!!!

Ανώνυμος είπε...

προς ανωνυμο του σχόλιου 12:09 π.μ.

Οι αρβανίτες δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με τους αλβανούς και είναι ΕΛΛΗΝΕΣ είτε σ'αρεσει είτε όχι!

Υ.Γ.
Οι περισσότεροι οπλαρχηγοί της επανάστασης του 1821 ήταν Αρβανίτες!!!

Βασιλειος Κυρανης είπε...

Ως Ελλην Ηπειρωτης και Χαονιας εντροφος(γεννημα και θρεμμα)ων,πιστευω ακραδαντως οτι οι Αρβανιται προκατακλυσμιαιως ΕΛΛΗΝΕΣ ακραιφνεις υπηρξαν και τοιουτοι παρεμειναν κατα τας διαρευσασας χιλιετηριδας. Κατα τους ζοφερους δε χρονους της τουρκοκρατιας γεγονασι σωτηρες του υποδουλου Ελληνισμου,σντελεσαντες λυσιτελως εις την παλιγεννησιαν της μητρος Ελλαδος.Προσετι δε αναριθμητοι Αρβανιται πολλακις αυτοπροαιρετως εθυσιασθησαν εις τον βωμον της ποθεινης ελευθεριας της Ελληνικωτατης,αλλα φευ!αλβανοκρατουμενης Βοπειου Ηπειρου.Ειλικρινως σεμνυνομαι δια τον ενθεον Ελληνικον πατριωτισμον των Αρβανιτων και ανυποκριτως ευγνωμονω αυτους.Αρβανιται γαρ Ελληνες εισι και υπερ της σωτηριας του αλυτρωτου Ελληνισμου αεναως μαχονται.Βασιλειος Κυρανης,εκ Καινουργιου,Αγιων Σαραντα,Χαονιας,Βορειου Ηπειρου ορμωμενος και εν Βοστωνη των ΗΠΑ ναιων(διαβιων).

Δημοσίευση σχολίου