Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συσπείρωση των Ελλήνων σε έναν συνασπισμό, προτείνει το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος ΕΕΜΜ

Σε πλήρη εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη η προγραμματισμένη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος των Ελλήνων –ΕΕΜΜ την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο “BUTRINTI” των Αγίων Σαράντα,  με θέμα  τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.
Ο Πρόεδρος του Κόμματος EEMM Χρήστος Κίτσιος ενημέρωσε το συμβούλιο  για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα και για τις πρόσφατες κινήσεις και επαφές που είχε με παράγοντες του εθνικού κέντρου και με πολιτικά κόμματα στην Αλβανία. Αναφέρθηκε στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα και  στους  περιορισμούς  του εκλογικού νόμου που αναγκάζουν τα μικρά κόμματα να ενταχθούν σε συμμαχίες με τα μεγάλα κόμματα για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους. 
"Ως Κόμμα των Ελλήνων εμείς καλέσαμε από τις αρχές την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ να δημιουργήσουμε από κοινού τη Συμμαχία των Ελλήνων με σκοπό να μεγιστοποιήσουμε της αξίας της ψήφου των ομογενών, να ανακάμψουμε το κύρος της μειονότητας σ’ αυτή τη χώρα, να αναδείξουμε την αυθεντική και φυσιολογική εκπροσώπηση του Ελληνισμού, να πετύχουμε τη συσπείρωσή του, και να αποτρέψουμε την ανθελληνική προπαγάνδα που πρόσφατα έχει δαιμονίσει όχι μόνο την πολιτική, αλλά και την κοινωνία σ’ αυτή τη χώρα. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα βρίσκεται αυτές τις στιγμές όσο ποτέ άλλη φορά κοντά στο χείλος του γκρεμού, αφού καθημερινά κινδυνεύει η ασφάλειά της, η περιουσία της το ίδιο το είναι της.
Σ’ αυτές τις συνθήκες εμείς ως προεδρείο του Κόμματος των Ελλήνων καταθέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα τη σύμπραξη των Ελλήνων σε έναν συνασπισμό που είναι δυνατή επίτευξη του στόχου της εκπροσώπησης και η εφαρμογή της δημοκρατίας στους κόλπους του Ελληνισμού. Στείλαμε επίσημα την πρότασή μας στην Ομόνοια και στο ΚΕΑΔ, μα δυστυχώς, από τον πρόεδρο της Ομόνοιας πήραμε μια αξιολύπητη έγγραφη απάντηση στην οποία ουσιαστικά ζητείται η διάλυση του Κόμματος των Ελλήνων και η υποταγή στο ΚΕΑΔ, ενώ από τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κίτσιος.
Σε συνέχεια ο πρόεδρος συνεχάρη τα μέλη του συμβουλίου στη Βόρειο Ήπειρο και κυρίως στην Ελλάδα που  αυτό το διάστημα ασχολήθηκαν με τη συγκέντρωση υπογραφών για τη λίστα των υποψηφίων του κόμματος και τόνισε ότι αν δεν καρποφορήσει καμία από τις συνεργασίες να είμαστε έτοιμοι και για ανεξάρτητη κάθοδο στις εκλογές αφού έχουμε στα χέρια τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Για κάθε ενδεχόμενη συνεργασία και για κάθε σύμπραξη στις εκλογές το Κόμμα των Ελλήνων θα διαπραγματευτεί σαφή αιτήματα από το πλαίσιο των αιτημάτων και όχι κυβερνητικούς θώκους για πρόσωπα και ομάδες
"Σχετικά με την εφαρμογή της δημοκρατίας εντός του κόμματος, εμείς έχουμε δώσει πάντα το παράδειγμά μας. Και αυτό το εθνικό συμβούλιο προέκυψε από πραγματικές εκλογές σε όλη την Εθνική Ελληνική Μειονότητα τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα, όσο και στην Ελλάδα. Προτείνω ώστε και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση να σεβαστούμε τη δημοκρατία δίνοντας στον καθέναν μας την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση αν στην περιοχή που οριστεί φέρει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων. Εγώ προσωπικά ως πρόεδρος δεν πρόκειται να τσαλαπατήσω ποτέ αυτό το ιερό αγαθό που λέγεται δημοκρατία και που χαρακτηρίζει εν γένει τη φυλή μας, γιατί ένας από τους βασικούς λόγους που ιδρύθηκε αυτό το κόμμα ήταν και η αθέτησή της στους κόλπους της μειονότητας. Αυτή η δέσμευση θα κατοχυρωθεί και νομικά και πιστεύω ότι σίγουρα θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι λίστες των υποψηφίων να προικιστούν με νέα άφθαρτα πρόσωπα που ευτυχώς στους κόλπους μας υπάρχουν πολλά" σημείωσε ο κ. Κίτσιος.
Στις συζητήσεις, που ακολούθησαν, θεωρήθηκαν πρωτότυπες, ειλικρινείς και ευεργετικές οι προτάσεις του προέδρου και αυτό αποδεικνύει ακόμη μια φορά πιο είναι το μυστικό επιβίωσης του Κόμματος των Ελλήνων μέσα σε αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.
Στη σύσκεψη διατυπώθηκε από την πλειοψηφία ότι το διάβημα για τη συσπείρωση των Ελλήνων σε έναν συνασπισμό ήταν και παραμένει το πιο ιδανικό και το αίτημα αυτό θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ μέχρι να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια και αν αυτό δεν καρποφορήσει, να οριστεί η 20η Απριλίου ως η μέρα όπου το Εθνικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα κατέβει αυτόνομα ή με κάποια συμμαχία.
Αν και κάποιοι σύμβουλοι εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για θετική ανταπόκριση εκ μέρους του ΚΕΑΔ, η πρόταση ψηφίστηκε παμψηφεί και εντωμεταξύ το Εθνικό Συμβούλιο πρότεινε την ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον πρόεδρο όλο αυτό το διάστημα  να διερευνήσει περαιτέρω τη ρευστή πολιτική κατάσταση στη χώρα και να είναι σε διαρκώς επικοινωνία με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για οποιαδήποτε τροπή κι πάρουν τα πράγματα.
Στο τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος του Κόμματος "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" Χρήστος Κίτσιος έκανε μια σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης σχετικά με την ανασφάλεια στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται υπό καθεστώς τρομοκρατίας ληστών, διαρρηκτών και εκβιαστών, και για άλλη μια φορά τόνισε πως το κόμμα των Ελλήνων, ζητάει από το κράτος την άμεση ένταξη Ελλήνων στην αστυνομική υπηρεσία των νομών όπου διαβιεί η μειονότητα και τη δημιουργία αστυνομικών τμημάτων στις επαρχίες.
Αγ. Σαράντα 15.04.2013                                                 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΜΜ

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Το Κόμμα των Ελλήνων είναι εδώ για να φέρει της δημοκρατικές διαδικασίες και την ισοτιμία στης εκλογές δίνοντας την δυνατότητα σε όποιον δόση των καλύτερο αγώνα στις ερχόμενες εκλογές να έχει και την δυνατότητα να εκλεγεί

Ανώνυμος είπε...

Από τα πηγαδάκια ρέουν διάφορα σενάρια για την σύμπραξη του ΚΕΑΔ με το ΜΕΓΚΑ για τις βουλευτικές εκλογές. Είναι επιθυμία πολλών να βρεθεί μια λύση. Τώρα που μένουν μόνο λίγες μέρες, από το στενό περιβάλλον του πρόεδρο του ΚΕΑΔ διέρρευσε πως στην Περιφέρεια Αυλώνας θα υπάρχει έκπληξη. Εκεί λένε είναι και η Αχίλλειος πτέρνα. Πιθανολογείτε πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πέσει η πρόταση να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο του ΜΕΓΚΑ ο πρόεδρος της Ομόνοιας, μια που το κόμμα των ελλήνων είναι η συνέχεια, η αναβάθμιση της Ομόνοιας σε κόμμα. Το ΚΕΑΔ να κατεβάσει στις άλλες περιοχές τους δικούς του υποψήφιους. Ίσως να συμβεί και αυτό γιατί δεν λέγετε στα χαμένα πως στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ … Αρκεί να πετύχει ο στόχος της σύμπραξης του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού! Γιαννης

Ανώνυμος είπε...

η Αχίλλειος πτέρνα.
TO PITHAGORIO THEORIMA POU EINAI ;
O Ahileas to kserei;

Ανώνυμος είπε...

o mpolanos ipopsifios sto psifodeltio tou Maga ?? eeee tote na dis kati spirakia isa mena karidi pou tha vgali o dules.... o dules tou tin efere stis topikes tou mpolanou kai o mpolanos tora stis vouleftikes

Ανώνυμος είπε...

http://borioipirotika.blogspot.gr/2013/04/blog-post_17.html

Κεραύνιος είπε...

άμα το κλίμα είναι πλήρη τα υπόλοιπα περισσεύουν. όλα καλά θα πάνε.

Δημοσίευση σχολίου