Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ο αγώνας των Λυβινιωτών δικαιώθηκε!



Το Εφετείο Τιράνων ακύρωσε την λειτουργία του λατομείου της εταιρίας «Παπαγιάννη»
Μετά από μία χρόνια διαμάχη μεταξύ των κατοίκων της Λύβενας και τους ομογενείς επιχειρηματίες Παπαγιάννη, το Εφετείο Τιράνων ακύρωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας που έδινε άδεια λειτουργίας λατομείου, κάποιες εκατοντάδες μέτρα  από τα μειονοτικά χωριά Λύβενα και Βελιάχοβο.
Το Πρωτοδικείο είχε αφήσει σε ισχύ την άδεια λειτουργίας, το Εφετείο την ακύρωσε ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη» η εταιρία θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Θεωρούμε πως πλέον είναι δύσκολο να βρεθεί δικαιοσύνη γιατί ο «εμφύλιος» αυτός πόλεμος που έγινε και με την ευθύνη κάποιον τοπικών παραγόντων, δημιούργησε μη αναστρέψιμες καταστάσεις όπως ήταν το κάψιμο μηχανημάτων της εταιρίας, ενέργεια την οποία οι ιδιοκτήτες αποδίδουν στους κατοίκους αλλά και η σωματική και ψυχολογική βία που χρησιμοποίησε η εταιρία με κρατικούς και μη παράγοντες προς τους κατοίκους.
Προς τέρψη των αλβανών και κυρίως των δικαστών, η ιστορία αυτή θα έχει πολύ δρόμο μπροστά και θα ήταν καλύτερα οι δύο πλευρές να βρουν μόνοι τους μία λύση.             

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

από που και ως που ομογενείς;
όταν είσαι ομογενείς δεν μαζεύεις τους μαφιόζους του δέλβινου να σακατέψεις στο ξύλο άλλους ομογενείς...
δεν δείχνεις τα α...... στις γριές και λες τα έχω μεγάλα.
δεν λες στις γυναίκες ότι ...................................................
δεν προσπαθείς με κάθε τρόπο να φυλακίσεις ανθρώπους φτάνοντα στο σημείο να κάψεις μηχανήματα και να ισχυριστείς ότι τα έκαψαν οι χωριανοί για τους ενοχοποιήσεις και να τους αποδυνάμωσης.
δεν
δεν
δεν
και αλλα πολλά δεν...

αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι αλλα μαζί με αυτούς και κάτι μπουμπούκια δικά μας..

Δημοσίευση σχολίου