Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η πρόταση της «Ομόνοιας» για την εξεύρεση μιας λύσης ενότητας και μεγιστοποίησης της ψήφου ενόψει των εκλογών στην Αλβανία



Δ,Ε,Ε,Ε,Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ»  - Δελτίο τύπου 
Το Σάββατο 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στους Αγίους Σαράντα η προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου με ημερήσια διάταξη θέματα σχετικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Πριν από τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία το Προεδρείο της Οργάνωσης, το οποίο και διαμόρφωσε την σχετική τελική πρόταση που παρουσιάστηκε προς έγκριση στο Γενικό Συμβούλιο.
Κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλης Μπολάνος ενημέρωσε λεπτομερώς τα μέλη με τη μέχρι τώρα δράση και κινήσεις της Ομόνοιας με στόχο την ενότητα και τη μεγιστοποίηση των δυνάμεων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Ο κ. Μπολάνος διάβασε ενώπιον του ΓΣ και την τελευταία επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του κόμματος ΕΕΕΜ (ΜEGA), στην οποία και παραθέτει τις προτάσεις της Ομόνοιας: κοινό ψηφοδέλτιο των δυο φορέων υπό τη σημαία του ΚΕΑΔ και δεύτερη θέση σε κάθε περιφέρεια, συναπόφαση μετά τις εκλογές για τη βελτίωση των θέσεων και της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στα θέματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και εφόσον είναι επιθυμητό από την πλευρά του ΕΕΕΜ (ΜEGA), συγχώνευση των οργανωτικών δομών των δυο φορέων.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ έκανε γενικά λόγο για τις προεκλογικές εξελίξεις και ισορροπίες στην κεντρική πολιτική σκηνή και ενημέρωσε λεπτομερειακά για τις μέχρι τώρα κινήσεις του ΚΕΑΔ καθώς και τις πιθανές συμμαχίες και σενάρια καθόδου στις εκλογές της 23ης Ιουνίου.
Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστάσεις, το γενικότερο κλίμα και τις προσδοκίες για την εξεύρεση μιας λύσης ενότητας και μεγιστοποίησης της ψήφου, το Γενικό Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε το τελικό κείμενο προτάσεων του Προεδρείου:

1.      Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο Ομόνοιας και ΚΕΑΔ να συναποφασίσουν σχετικά με τις συμμαχίες και την κατάρτιση της λίστας υποψηφίων,
2.      Εάν το ΕΕΕΜ (ΜEGA) απαντήσει θετικά στην πρόταση της Ομόνοιας, η δεύτερη θέση σε όλες τις περιφέρεις θα ανήκει στο τελευταίο,
3.      Ορίζονται οι συντονιστικές επιτροπές, την ευθύνη του συντονισμού έχουν οι υποψήφιοι από κοινού με τους έπαρχους και σε άμεση συνεργασία με τα κατά τόπους μέλη του Γενικού Συμβου4λίου,
4.      Η απόφαση για τις συνεργασίες είναι καθαρά προεκλογική και όχι μετεκλογική.

Άγιοι Σαράντα 7 Απριλίου 2013

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας           

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti den ndrepese ligaki da gia afta pu mas eleges stin proigumeni anartisi.Den su perase apo to mialo pos i alithia den krivete me ton koskino.Tosa blog iparhun den su perase apo to mialo pos itan thema lepton na mathume tin pragmatiki alithia.Toso ma toso misos gia tin Omonia.Alithia ti skopo eksipiretis ekto apo afton tis dihonias ke tu diere ke vasileve.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε εξέλιξη στα της Ομόνοιας. ως το 2009 αποφάσιζε το Συμβούλιο της Ομόνοιας, όπως εξουσιοδοτούνταν από το Καταστατικό της οργάνωσης. Το 2009 το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας εξουσιοδότησε να πάρει την απόφαση το Προεδρείο της Ομόνοιας. Το οποίο αποφάσισε με πλειοψηφία ανεξάρτητη κάθοδο. Ο Ντούλες το καπέλωσε το Προεδρείο της Ομόνοιας και υπόγραωε με το ΣΚ. Εφέτος δεν εξουσιοδοτείται καν το Προεδρείο, αλλά οι πρόεδροι. Δηλαδή, ο Ντούλες με τον Μπολάνο. Φέσι που θα σου φορέσει Βασιλάκη ο Ντούλες!!!

Ανώνυμος είπε...

GEI SOY LEKA ME TA ALBANIKA SOY ! (11:43)

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ 11: 43 που την είδες εσύ την ΟΜΟΝΟΙΑ στα όσα έγιναν;

Εκεί Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!

Τι σου απέκρυψαν εσένα και δεν το έμαθες;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα συμβούλευα το ΜΕΓΑ να τα δεχτεί όλα αυτά με τον μόνο όρο ο Ντούλες να είναι υποψήφιος μόνο στο Αργυρόκαστρο, τότε υπάρχει περίπτωση στην Αυλώνα να έχομε 2 βουλεύτες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι με κανενα κομμα και θα ηθελα να βγαζαμε βουλευτεσ και οχι βολευτεσ.
Ωμοσ οχι στα λαμογια τησ ΟΜΟΝΙΑΣ.Ολοι θελουμε μια καλη ΟΜΟΝΙΑ αλα με αυτα τα λαμογια δεν μπωρεισ να κανεισ τιποτα.Απλα τα βλεπουν σκουρα και προσπαθουν με καθε τροπο να μην ξευτιλυστουν .Θα παρουν απο τουσ Β/Η το τριτο το μακριτερο.

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας ξεκαθαρίζει το τι συμβαίνει. Πρώτο, η Ομόνοια συνεδριάζει και βάζει πρώτο τον Ντούλε και όχι το Μπολάνο που έχει πρόεδρο. (Δηλαδή, πρόεδρος ο Μπολάνος και προεδρεύει ο Ντούλε. Δεύτερο, το Ντούλε δεν τον νοιάζει η ενότητα αλλά μόνο ο Βαγγέλης. Τρίτο, δεν θέλει την ενότητα ούτε άλλους εκπροσώπους ελλήνων στη βουλή, αλλά την διάλυση του Μέγκα, με απώτερο στόχο την αποκλειστικότητα!
Τώρα όμως το Μεγκα υπάρχει, μεγαλώνει, ενισχύεται και ασχολείται σοβαρά με τα καυτά προβλήματα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Η συμπεριφορά του Ντούλε του βουλευτή Αυλώνας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που όπως ειπώθηκε στο γενικό συμβούλιο της Ομόνοιας στις 6.4.2013, δεν ξέρει που είναι το ελληνικό σχολείο στην πόλη των Αγ. Σαράντα, οδηγεί τον τόπο και τον ίδιον σε ελεύθερη πτώση! Προσοχή, κίνδυνος!

Ανώνυμος είπε...

Χαρείτε τη δημοκρατία του Ντούλε αυτός να αποφασίζει για τα πάντα. και ο Ενβέρης είχε ένα ψεύτο - μπυρό πολιτικ. Ο δικός μας όλα μόνος του.

Καμαρώστε τον, εμπιστευτείτε τον, ψηφίστε τον δεν υπάρχει άλλος.

Αυτόν ξέρετε, αυτόν εμπιστεύεστε! Η μόνη λύση για το αποτελείωμα του τόπου!

Ανώνυμος είπε...

"Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο Ομόνοιας και ΚΕΑΔ να συναποφασίσουν σχετικά με τις συμμαχίες και την κατάρτιση της λίστας υποψηφίων"
Ποιος ο λόγος να γίνει αυτό; Γιατί να μην έχουν περισσότερα άτομα άποψη για το τι πρέπει να γίνει και να έχει μόνο ο ένας; Μήπως για να απαλλαγεί από καταστάσεις σαν του 2009 που η πλειοψηφία του προεδρείου της Ομόνοιας δεν συμφώνησε με την απόφαση του Ντούλε και του χάλασε το παζάρι;
Μην δίνετε απόλυτη εξουσία στο Ντούλε, είναι επικίνδυνος.
Αυτή είναι η χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσαμε να έχουμε. Απόλυτη δικτατορία.
Ξυπνήστε βορειοηπειρώτες!!!!

Ανώνυμος είπε...

afto protasi mporei na min esti
esti omos pordhe esy.

Δημοσίευση σχολίου