Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Σήμερα θα ανακοινωθεί η ένταξη στην αλβανική αριστερή συμμαχία του ΚΕΑΔ!



Τι θα γίνει με το ΕΕΜΜ-MEGA;!

nt ra
Σύμφωνα με την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Shqiptarja.com, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ράμα αναμένεται σήμερα να κλείσει την προεκλογική συμφωνία με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλε.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως  το τελευταίο διάστημα «ο Ντούλες το τελευταία διάστημα  δέχονταν πολιτικές επιθέσεις φιλίας από τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα ώστε να συμμετάσχει στις προεκλογικές συμμαχίες της 23ης Ιουνίου».

«Η μεγάλη αυτή αντιπαλότητα μεταξύ Ράμα και Μπερίσα για να αποσπάσουν συμφωνία με το Ντουλε δεν πηγάζει απλά από το γεγονός πως ο Ντούλες έχει ένα μέλος στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και τις άλλες επιτροπές, αλλά και λόγω του μεγάλου εκλογικού βάρους και ,όπως σημειώνει η εφημερίδα , συνήθως  ο Ντούλες κινείται προς τη συμμαχία που έχει περισσότερες πιθανότητες  να κερδίσει τις εκλογές, καθότι η μετάβασή του προς τη μια ή την άλλη πολιτική πλευρά προσδιορίζει και τις εκλογικές ισορροπίες και προς τα που θα πάει  η εξουσία».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΑΔ σε περίπτωση μετάβασης Ντούλε  στη συμμαχία της αντιπολίτευσης , η συμφωνία Ντούλε  θα είναι απλά διμερής, μεταξύ του ΚΕΑΔ και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

deropoli.com 

Σχόλιο ανάλυση του "Βορειοηπειρώτη" 



Με τη διευκρίνιση ότι η συμφωνία θα είναι διμερής, η «Δερόπολη» θέλει μάλλον να δικαιολογήσει το πάτημα των κόκκινων γραμμών του ΚΕΑΔ γιατί σε αυτή τη συμμαχία ενδέχεται να συγκατοικήσει με ανθελληνικά κόμματα όπως το νέο τσάμικο κίνημα, ίσως και την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία αλλά και άλλα εθνικιστικά κόμματα της Αλβανίας όπως η «Φυσική Αλβανία» του Koco Danaj  που έχει για έμβλημα την «Μεγάλη Αλβανία» που συμπεριλαμβάνει όλους τους νομούς της βορειοδυτικής Ελλάδος!!!
Την ίδια στιγμή το άλλο κόμμα της ελληνικής μειονότητας ΕΕΜΜ-MEGA, μην έχοντας άλλα διαπραγματευτικά «χαρτιά» εκτός από τους ψήφους κυρίως στην περιφέρεια Αυλώνας, η μετακίνηση των οποίων μπορεί να καθορίσει αν το αποτέλεσμα των συμμαχιών θα είναι 7-5 ή 8-4, ελπίζει πως ο Ράμα δεν θα υποκύψει στις πιέσεις του Ντούλε που δεν τους θέλει στην ίδια συμμαχία. 
Ο κ. Κίτσος είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτός στη δεξιά συμμαχία αλλά δεδομένου ότι αυτή η συμμαχία θα έχει λιγότερους βουλευτές, η εκλογή δεν είναι μόνο δυσκολότερη αλλά είναι και «δίκοπο μαχαίρι» γιατί σε περίπτωση που θα έχουν λιγότερους ψήφους από τους τσάμηδες, οι ψήφοι τους θα συμβάλουν στην εκλογή του βουλευτή του PDIU. Πάντως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε θα ήταν ακατόρθωτο να λάβει περισσότερους ψήφους από τους τσάμηδες, κατορθώνοντας έτσι δύο εθνικούς στόχους: α) την εκλογή ενός έλληνα και β) να αφήσει απ’ έξω τους τσάμηδες.   

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

Dhule thee vasta tin pae

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΑΔ σε περίπτωση μετάβασης Ντούλε στη συμμαχία της αντιπολίτευσης , η συμφωνία Ντούλε θα είναι απλά διμερής, μεταξύ του ΚΕΑΔ και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.....

Xaxaxaxaxa!!!!

diladi o DULE tha exei mono to syntrofo RAMA afentiko!!!!
Kai epeidi o Rama to tsamiko to exei sto programma toy PS, tha psifisoun mazi tin ARISTERH TSAMIKH REZOLUTA,-opws yposxethike o s. RAMA,me arketes veltiwseis, prosthetwntas kai alla pragmata pou exoun diafygei apo to PDIU...Mallon gia ti sysfyksi twn sxesewn PBDNJ-PS,ki efoson liges einai oi programmatikes diafores tous kairos einai na exoun ena mono programma,ayto toy PS,kai mazi ta dyo toys ,ta syntrofia dule kai rama na pane tin Alvania oxi mexri tin preveza pou eipe o SAlas alla mexri to Mesologji, ante tha exete kai tin ameristi voitheia tou mpampa Erdogan !!!!
DULE.....
oi prodotes plirwnoun...panta plirwnoun,...i prodosia pros to ethnos omws plirwnetai me molybi !!!
NAPOLEWN ZERBAS

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω γιατί,αλλα το σχόλιο του "Βορειοηπειρώτη"
σου δίνει την εντύπωση πως βλεπει με θετικό ματι την συνεργασια ΜΕΓΚΑ με ΣΚ και με αρνητικο αυτήν του ΚΕΑΔ με το ΣΚ.
Εντυπωση δεν θα έπρεπε βεβαια να μου κανει, παρόλο που αυτο δεν είναι λογικό, στην πολιτικη συμφεροντα υπάρχουν.
Απλά σημειωνω το οξύμορο του σχολίου..

Σε ότι με αφορά η συνεργασία με Αλβανικά κομματα είναι κοκκινη γραμμή. Οποιο απο τα δυο κομματα κατεβει αυτόνομα θα εχει και την ψηφο μου.
Ειναι προφανές πως δεν εγκρινω την συνεργασια ΚΕΑΔ - ΣΚ
και δεν προκειται να της εμπιστευτω την ψήφο μου (όπως και το 2009), αν και ειναι το μονο κομμα που εχω ψηφισει ανεκαθεν.
Δυστυχώς οι πολιτικοι μας ταγοι (ΚΕΑΔ & μαλλον ΜΕΓΚΑ ) μας οδηγουν σε αδιέξοξο και αποχή.

Δροπολίτης.

Ανώνυμος είπε...

Το αλβανικό δημοσίευμα, αν δεν γράφτηκε από τον ίδιο το Ντούλε, σίγουρα γράφτηκε από δημοσιογράφο που δεν γνωρίζει καλά τα πολιτικά πράγματα στη χώρα. Το ΚΕΑΔ, ισχυρίστηκε το 2009 πως όπου πάει αυτό πάει και η εξουσία. Να όμως που δεν τον θέλει η εξουσία! Πήγε αυτός το 2009 στο ΣΚ, έφυγε η εξουσία. Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί κι αυτή τη φορά! Τότε θα φωνάζει ότι του έκλεψαν τις ψήφους! Θα τον κλάψει το Γιάννη Γιάννη!

Ανώνυμος είπε...

Τι πρόκειται να πουλήσει αυτή τη φορά ο Ντούλες με τη διμερή συμφωνία με τον Ράμα; Το 2009 πούλησε τον Τσότση στο Αργυρόκαστρο, το Σόλη στα Τίρανα και τον Πότση στην Κορυτσά. Το 2011 με την ειδική συμφωνία με το Ράμα πούλησε τη Χειμάρρα μαζί με το Μπολάνο, έδωσε τζάμπα στο ΣΚ τον Ανδρέα Μάρτο στα Τίρανα. Αυτή τη φορά, να μοθ το θυμηθείτε, θα πουλήσει τον ίδιο τον εαυτό του.Τι σημαίνει διμερή συμνφωνία; Υπάρχει αυτή η έννοια στον εκλογικό κώδικα; Τότε πρόκειται για συμφωνία κάτω από το τραπέζι που εγγυάται την εκλογή Ντούλε. Με ποιον τρόπο όμως; Αν δεν είναι μέρος της συμμαχίας για να γίνει η μεταφορά ψήφων, το Ράμα τον έχετε για βλάκα; Να εκλεγεί ο Ντούλες και οι ψήφοι να πάνε στο ποτάμι; Μη τα τρώτε φίλοι μου! Ο Ντούλες, για την εκλογή του προτιμά να συμμαχήσει καλύτερα με τον Κώτσιο Ντάνο παρά με τον Κώτσιο Μπάρκα!

Ανώνυμος είπε...

Το ΜΕΓΑ δεν πρέπει να διστάζει και να ακούει ακόμα τον αφισοκολλητή του Νάνο. Στα δύσκολα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει μέλλον. Να μπει στη συμμαχία με το Μπερίσα και με συσπείρωση όλων των δυνάμεων στην περιφέρεια Αυλώνας να βγάλει έξω το κόμμα του Ιντρίζι. Να κάνει αυτό που δεν είχε τα κότσια να το κάνει ο Ντούλες το 2009! Ας κλείσει τα αυτιά 60 μέρες και να κάνει εκείνο που επιτάσσει η συγκυρία: έξω οι τσάμηδες από τα κέντρα εξουσίας! Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού είτε όπως λέει κι ο Κυριαζάτης "ο πολιτικός προνοεί". Στη συμμαχία Ράμα - Ντούλε πέρα από τα τσάμικα κινήματα, τη φυσική Αλβανία, είναι μέσα και όλη η Κομμουνιστική Αλβανία με τα τέσσερα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα. Ενώ στο πρόγραμμα του ΣΚ, το τσάμικο είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτης για το μεγκα: "Εκλεισε η συμφωνια μεγκα με το σοσιαλιστικο;"
Βορειοηπειρωτης για ΚΕΑΔ : "Σήμερα θα ανακοινωθεί η ένταξη στην αλβανική αριστερή συμμαχία του ΚΕΑΔ!"
Ανεξαρτητος και χωρις στοχο τη δημιουργια εντυπωσεων οπως παντα!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κίτσιο! Θα είναι τιμή σου αν δεν υποκύψεις στις μεγάλες πιέσεις που σου κάνουν. Το κόμμα των ελλήνων πρέπει να αντισταθεί, να συσπειρώσει τους έλληνες και να πάει στη βουλή. Να το πιστέψουμε όλοι μας πως θα τα καταφέρουμε. Η κίνηση Ντούλε είναι για να βγάλει εκτός παιχνιδιού ΜΕΓΚΑ, Ξέρα, Κ. Μπάρκα. Πουλάει Σόλη στα Τίρανα και τον Πότση στην Κορυτσά. Στο Αργυρόκαστρο ΣΚ,+ ΛΣΙ + ΚΕΑΔ = ΤΑΒΟΣ. Και θα είναι στη βουλή οι δύο Βαγγέληδες, οι δύο μεγάλη αντίπαλοι που έχουν φέρει στην σημερινή κατάσταση τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Το σχέδιο σε εφαρμογή… Καλούνται όλοι οι βορειοηπειρώτες να το χειροκροτήσουν. Μην αγχώνεστε, δεν χρειάζεται να ψηφιστεί! Απλά να χειροκροτηθεί γιατί όλα έχουν κανονιστεί !!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑ δείξε πως πραγματικά αξίζεις! Πήγαινε στη δεξιά συμμαχία. Αν πραγματικά είμαστε ενάντια στους τσάμιδες και τους θέλουμε εκτός είναι η μόνη λύση. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι ενάντια στους τσάμιδες. Αφήστε το Ντούλε να ονειρεύεται καρέκλες και κάλπικα παράσημα. Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο καθένας το δικό του μάθημα!

Ανώνυμος είπε...

10:51
Πούλησε είδη το Γιάννη Γιάννη της εφορευτικής επιτροπής στους σοσιαλιστές! Δεν είναι τυχαία η παραίτηση... Εκτός και αν τον βάλει στη λίστα για βουλευτή του σοσιαλιστικού.

Ανώνυμος είπε...

Kala, tosi korojdhia pia! prin liges meres bgike se diloseis kai katigoroyse to sosiolistiko komma pos itan tragiko lathos i ypothesi me ta nera. Tora paei kai synergazete mazi toys. ;Ola gia na anebasei to pazari ta kanei? den exei psixi aytos o anthropos? Den exei ntropi? Ti soi einai etsi? Egv pistepsa tha ftiaksei pollo oydetero i esto me to Bamir Topi. Aytos einai poylimeno tomari kai mas poylaei kai mas agorazei kathe mera. Na ton xaroyme gia mia akoma fora!

Ανώνυμος είπε...

Ta pragmata einai entelws ksekathara kai opoios den ta vlepei i tyflos einai,i glyftis tou DULE.
H perifimi frasi "η συμφωνία Ντούλε θα είναι απλά διμερής, μεταξύ του ΚΕΑΔ και του Σοσιαλιστικού Κόμματος."...prospathei na dikaiologisei ti synergasia PBDNJ-PS, opou einai kiolas arketoi alvanoi ethnikistes,alla kyriws na kryftei kapou san to strouthokamilo,otan kleisei kai i synergasia me tous KUQEZI-des...
diladi to DULE o Rama tha ton exei kapou se mia gyalla kleismeno kai prostateymeno apo tous diaforous tsamides, kuqezides,spahides klp.
Egw wstoso exw pros to" megalo ayto arxigo tis meionotitas": Kala esena tha se prostateyei o s. Rama, ti Boreia Hpeiro vre remali poios tha tin prostateyei pou tin exete kanei xilia kommatia???

Δημοσίευση σχολίου