Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ρισκάρουμε πρόβλεψη


Κυβέρνηση Μπακογιάννη;
Ενώ το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών ήταν προβλέψιμο, κανένας δεν τολμούσε να σκεφτεί την επόμενη μέρα, ελπίζοντας πως τα νούμερα θα διαψεύδονταν.  Μόλις πριν από λίγο και πρίν ακόμα έχουμε ένα ασφαλή αποτέλεσμα, τα αρχηγεία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, απέκλεισαν  το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών. Η νέα κυβέρνησης (αν ποτέ δημιουργηθεί) θα προσπαθήσει να προβάλει φιλοευρωπαϊκό προφίλ με κύριο στόχο την παραμονή στο ευρώ και την αποφυγή χρεοκοπίας. 

Με τα αποτελέσματα των exit poll, τα μόνα κόμματα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι έδρες όμως που συγκεντρώνουν είναι οριακά στο 150. Η είσοδος του κόμματος της Μπακογιάννη στη βουλή, μπορεί να «νομιμοποιήσει» ακόμα πιο πολύ την εκκολαπτόμενη κυβέρνηση. Η συνεχής διόρθωση (προς τα πάνω) του ποσοστού του κόμματος της κα. Μπακογιάννη γεννά εύλογες  υποψίες. Και επειδή στις πολύ κρίσιμες στιγμές η δημοκρατία καταλύεται, εμείς ρισκάρουμε να προβλέπουμε ότι θα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ. ΣΥΜΜ.

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

ax trelonomai na dw sygkybernhsh ND-PASOK-SYRIZA.....to 8eatro toy paralogoy 8a einai....

Ανώνυμος είπε...

to MEGA-EEMM th tha mas apogenei????
samara kala na patheis g auto to logo den piga na psifisw........

Ανώνυμος είπε...

th me th ND th me to PASOK o pyrros ta idia skata....

Βορειοηπειρώτης είπε...

Εταπεινώθημεν σφόδρα…
Ήταν λάθος που αμφισβητήσαμε την εγκυρότητα αλλά υποψιαστήκαμε πολύ με το αβαντάρισμα που έκανε το ΜΕΓΚΑ στη Μπακογιάννη. Ενώ τα exit poll της έδεναν ανώτερο 2.8, οι του «μεγάλου καναλιού» έλεγαν συνέχεια πως ανεβαίνει η Ντόρα ανεβαίνει η Ντόρα …

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη ξεκαθάρισε λίγο με την λέξη ΜΕΓΚΑ γιατί θα έχουμε παρεξηγήσεις :P

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτη, "τοσα καταλαβαινεις, τοσα λες".... οπως για τα βορειοηπειρωτικα, ετσι και για τα ελλαδιτικα!

Δημοσίευση σχολίου