Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτο προγραμματικό Συνέδριο του κόμματος ΕΕΜΜ (MEGA)

Εκλέχτηκαν ή Εκλογική Επιτροπή και η Επιτροπή Ελέγχου και Επιτήρησης του Καταστατικού
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στις 11 Δεκεμβρίου 2010 και ημέρα Σάββατο συνήλθε στους Αγίους Σαράντα το Πρώτο Προγραμματικό Συνέδριο του κόμματος ΕΕΜΜ (MEGA)
Αντιπρόσωποι από όλες τις επαρχίες των νομών Αγ. Σαράντα, Αργυροκάστρου και Δελβίνου, από τα Τίρανα την Κορυτσά και άλλα μέρη της διασποράς, έλαβαν χώρο στις διαδικασίες του Πρώτου Προγραμματικού Συνεδρίου, του νεοσύστατου κόμματος των Ελλήνων της Αλβανίας.

Άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Ρολάντος Βασίλης, για ν’ ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  Ελλάδος Τέο Βοριά, την Πρόεδρο της Διεύθυνσης Μειονοτήτων στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Βεζιάνη, τον Περιφερειάρχη Αυλώνας Ιλι Πύρρο, τον Αντιπεριφεριάρχη Αυλώνας Γκέργκι Μάνο, τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για το Παράρτημα των Αγίων Σαράντα Αρμπέν Βόγκλη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Βλάχων Αλβανίας Χρήστο Γκότση και την εκπρόσωπο του Παραρτήματος Ομόνοιας Κορυτσάς Ελένη Κοτέλη.
Διαβάστηκαν και οι χαιρετισμοί που έστειλαν ο τέως Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Αμερικής Μενέλαος Τζιέλιος, ο κ. Νίκος Γκατζογιάννης και το μέλος του Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Τρίχας.
Ο Προσωρινός Πρόεδρος του Κόμματος Χριστάκης Κίτσιος στην έκθεσή του έκανε μια λεπτομερή αναφορά στο νέο κόμμα των Ελλήνων, το MEGA , την αναγκαιότητα της ίδρυσής του, τους στόχους και τις επιτεύξεις του, δίπλα στους ελληνικής καταγωγής πολίτες αυτής της χώρας, για την διεκδίκηση και υλοποίηση όλων των αιτημάτων και δικαιωμάτων που άπτονται από Διεθνείς συνθήκες και Φόρα.
Ο κ. Κίτσιος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ίδρυσης της οργάνωσης Ομόνοια, λόγω του αποκλεισμού της από τις Κοινοβουλευτικές εκλογές, την ίδρυση του ΚΕΑΔ, οργανισμοί που δικαιολόγησαν στην αρχή το όνομα και την δημιουργία τους. Στην αρχή στο ΚΕΑΔ και αργότερα στην Ομόνοια, φάνηκε κάποια ύφεση με αποτέλεσμα να χάσουν την επαφή με τον κόσμο για να εκπροσωπήσουν επάξια τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Έτσι, τόνισε ο κ. Κίτσιος, όταν στη Βουλή περνούσε ο νόμος για τα λιβάδια, οι εκπρόσωποι του ΚΕΑΔ,  απουσίαζαν στο εξωτερικό, συνέπειες που ακολουθούν σήμερα στο χώρο μας. Αυτό συνέβη και με το περιουσιακό. Εμείς θα καταγράψουμε κάθε αδικία και θα διαμαρτυρηθούμε μέχρι την επίλυση αυτής της αδικίας που γίνεται σε βάρος των ελληνικής καταγωγής πολιτών μας. Δεν υπάρχει φάκελος με τα αιτήματα μας, πόσο μάλλον με τις αδικίες που έγιναν και γίνονται εις βάρος μας, για να εισηγηθούμε κάπου και να γίνουν συγκεκριμένες καταγγελίες. Δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο που μόνον σε ένα βράδυ στο χώρο μας έγιναν 30 ληστείες. Αυτή είναι η ασφάλεια μας;
Ο πρόεδρος του MEGA αναφέρθηκε στην παιδεία και τον πολιτισμό μας, όπου κάθε δραστηριότητα γίνεται τυχαία και όχι με μια κατάλληλη νομική κάλυψη, απουσίαζε ο σχεδιασμός. Στις σχέσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε πως αυτή θα είναι η θεσμική πλευρά του κόμματος στο ερχόμενο. Ως αναφορά για τις σχέσεις ΟΜΟΝΟΙΑ- MEGA ήταν σαφέστατος: MEGA σημαίνει η ίδια η Ομόνοια.
Ως αναφορά για τις σχέσεις του MEGA  με τα άλλα κόμματα τόνισε πως σκοπός του κόμματος θα είναι η ίδια απόσταση από όλα τα κόμματα με κυριότερο στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Ε. Ε. Μειονότητας.
Ο Αντιπρόεδρος Ρολάντος Βασίλης έκανε μια σύντομη ανασκόπηση του Καταστατικού και Προγράμματος του κόμματος, τα οποία, μαζί με τον Κανονισμό, επικυρώθηκαν με χειροκροτήματα από τους σύνεδρους.
Σύσσωμοι οι Σύνεδροι εκλέξανε την Εκλογική Επιτροπή με τους Γρηγόρη Ζαφείρη, Ελευθερία Μέξη, Βασίλη Σταύρο, Λευτέρη Καραγιάννη, Δημήτρη Τόλη, Θωμά Τζια και Θανάση Μπούταλη, καθώς και την Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου και επιτήρησης του Καταστατικού, με τους κυρίους  Ζήση Λούτση, Θωμά Νέκο, Χρήστο Τσιάβο, Πέτρο Μπερέτη και Σταύρο Κολιό.
Με την προϋπόθεση, βάσει του καταστατικού,  το  Διοικητικό Συμβούλιο και ο ίδιος ο Πρόεδρος να εκλεχτούν από τη βάση έληξε η συνεδρίαση του MEGA

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

vorioipiroti mipos gnorizis na mas pis pios ekprosopuse episima tin Eliniki Kivernisi se afto to sinedrio ? Afto pou katallava ine oti i episimi apo ton Alvaniko horo itan mono i Kivernisi Berisha. San aplos politis me afto pu vlepo gia to Mega katallaveno arketa..........

Ανώνυμος είπε...

e oxi kai katamesti vre voreioipeiroti
xronia exoume katsei stin aithousa afti kai de gemize sta forte tis omonoias oxi na gemisei stou mega............

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός ο από πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Αν μεταφέρονται σωστά όσα γράφει φιλικό ιστολόγιο προς το νεο-μπερισικό κόμμα ΜΕΓΚΑ και δεν ωραιοποιούνται, η πρώτη μου διαπίστωση είναι πως η σημερινή φιέστα διέψευσε ακόμη και τις προσδοκίες αυτών που ήταν κάπως φιλικά προσκείμενοι.

Για το μόνο που θα πρέπει να υπερηφανεύονται τα μεγκα-μορφώματα είναι η συμμετοχή εκπροσώπων από τα αλβανικά κόμματα όπως αυτή του τσάμη περιφερειάρχη του Δ.Κόμματος του Σαλί Μπερίσα κ. Ύλλι Πίρο, του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Αγίων Σαράντα Α. Βόγκλη και του βλάχου Χρ. Γκότση.

Επίσης σύμφωνα με το «πατριωτικό» ιστολόγιο έστειλαν χαιρετισμούς εξ Αμερικής ο πάλαι ποτέ πρόεδρος της ΠΟΑΚΑ , «γνήσιος» πλέον βορειοηπειρώτης κ. Μενέλαος Τζέλιος καθώς και ο άλλοτε «persona non grata» και τώρα επιστήθιος φίλος του Μπερίσα Νίκος Γκατζογιάννης.

Ωστόσο αυτό που «εντυπωσιάζει» είναι ο λόγος του προσωρινού προέδρου Χριστάκη Κίτσιου. Ο κ. Κίτσιος , επαναλαμβάνω, αν μεταφέρθηκαν σωστά από το «πατριωτικό» ιστολόγιο, με τα όσα είπε έδειξε πως ο ίδιος αλλά και η ποιότητα των στελεχών που τον περιβάλλει είναι αξιοθρήνητη.

Πάντως και εδώ το καταστατικό και το πρόγραμμα «επικυρώθηκαν με χειροκροτήματα από τους συνέδρους». Ζήτω… το Μεγκα me ta palia kostoumia.

Ανώνυμος είπε...

MUGA MUGA OEOOO
http://www.youtube.com/watch?v=6uzlQjwD_eU&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ... ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ .ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ( κοιταξτε καλιτερα στην σελιδα ΜΕΓΑ -ΕΕΜΜ )!!!!!

Ανώνυμος είπε...

οι φωτο αποδεικνυουν οντως τη μεγάλη συμμετοχη!
Η προσπάθεια αυτη θεωρω ειναι η τελευταια ελπιδα των β/των για ενωση και μια επαξια αντιπροσωπευση.
Το ΚΕΑΔ μας τελειωσε....ας ελπισουμε τουτοι του MEGA να διαψευσουν ολους τους κακοπροαιρετους και να κανουν κατι!
Παντως οφειλω να ομολογησω πως μου αρεσει ο τροπος που κινουνται που ειναι ανοιχτοι σε ολους, που ενημερωσαν ολους τους βορειοηπειρωτες χωριο χωριο...αυτο ειναι υπερ τους γιατι ο κοσμος τους γνωριζει απο πρωτο χερι και εχει τη δυνατοτητα της κρίσης....ενω οι αλλοι τοσα χρονια περναν ψηφους χωρις να το αξιζουν απλα γιατι δεν ειχαμε επιλογη!Και μη ξεχναμε πως δεν υπηρξε ποτε καμια δημοκρατικη διαδικασια στην εκλογη προσωπων.¨ολα μαγειρεμενα απο πριν οπως προσταζε ο πατερας Ντουλες!
Ευχομαι να σταθει το νεο κομμα ανταιξιο των προσδοκιων των βορειοηπειρωτων!

Ανώνυμος είπε...

Katharo komma MEGA-BAZAR me ton Xristo Gotsi.Pika na tous varesi!!!!!

alekos είπε...

anwnime 3.57 mia erwthsh mono
Auta pou les ta pisteveis??????????

Ανώνυμος είπε...

Giati tetia megali kritiki gia to MEGA? Katarxas simxona me to sintagma tu alvaniku kratus, kathe politis exi to dikeoma na dimiurgisi to diko tu koma, klp klp. Tosa xronia den exoume di stin OMONOIA kapia megaliteri epilogi gia tus ipostiriktes tis oso anafora to pios tha ine ipopsifios dimarxos i vuleutis! I OMONOIA den tus ekprosopi katholu OLUS tus ximareus i tus Borioipirotes, ke oute o k. Bollanos i o k. Ntules!

alekos είπε...

ela tha mas ekprosophseis esi anwnhme 6.38.
pou eisoun xamenos toso kairo ELA na se doume.
kai oson afora ton k. DULE den mporeis ute esi(LANDI) alla kai ute o (KICOS) na ton andikatastisetai dioti pisw sas einai oloi oi palia fara tis ONOMOIA kai tou KEAD.
An eisastan monoi sas o kosmos mporei kai na erxotan alla oso paei kai apomakrinonte.
Dustyxws lipame gia sas pou ginate en mesi plin safws marionetes tou barka ksera klp alla kai toutoxronos tou idiou tou ALLVANIKOU kratous
Na exete tin ygeia sas giati i pragmatikh OMONOIA esas tous katharous sas thellei to MEGA omws pote

Ανώνυμος είπε...

Nai anonime tis 4.57.To MEGA-BAZAR dhen kollai dhen to n vlepis kai eisi??ksexasa kai merikous allous,Bezani,ksera,mitso lloutsi klp klp.Krima gia kapjia nea pedhja pou pirane tin protovoulia na genoun ergalia tou berisha meso ksera,mitso,barka,lloutsi.Kai stin teliki efthia ayti tha menoun sti "llaspi"kai ntropiazmeni epidhi i kiri ayti(ksera,mitso.barka,lloutsi)tha kanoun tis epilloges tou sinfona me ta synferonta tous.

Ανώνυμος είπε...

8:50 den ekprosopo kanennan alon ektos ton eafto mu. Ti mas les tora re file gia tin OMONOIA, theli tous katharus????? Gia pigene mia piso stin istoria tis OMONOIAS ke gia pes mas mia, pos irthe o Bollanos os proedhros tis OMONOIAS? Pios itan prin? Ke ti egine se aftus pu pragmatika tin idhrisan tin OMONOIA??? I OMONOIA den ine ute Bollanos ute Dules!

Δημοσίευση σχολίου