Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Το ΚΑΔΕ ενώνεται με το ΚΕΑΔ

Η απάντηση Ντούλε στο Συνέδριο του MEGA
Συμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη», σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η ενσωμάτωση στο ΚΕΑΔ του Κινήματος για Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ελευθερία (Levizja per te Drejtat dhe Lirite e Njeriut LDLNJ”).
Το κόμμα αυτό είχε δημιουργηθεί το 2004 μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Καραμέλιου,  ενός εκ’ των τριών βουλευτών του ΚΕΑΔ. Ο γιατρός από την Κορυτσα είχε διεκδικήσει την προεδρεία του ΚΕΑΔ με αντίπαλο του Ντούλε το 2002 υποστηριζόμενος από τον απερχόμενο πρόεδρο Βασίλη Μέλιο, παρόλο που ο ίδιος είχε αποχωρίσει από το συνέδριο κατηγορώντας την Επιτροπή Συνεδρίου, με αρχηγό το Θωμά Μήτσο για παρατυπίες και αντικαταστατικές συμπεριφορές, που σκοπό είχαν να φέρον στην προεδρεία το Βαγγέλη Ντούλε. Ο πραγματικός λόγος της αποχώρησης πάντως δεν ήταν αυτός αφού είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, με το Μέλιο να απαιτεί τη θέση του Επίτιμου Προέδρου  με περιορισμένες αρμοδιότητες (αντίστοιχος θεσμός υπάρχει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με το Sabri Godo).  
Το ρήγμα του ΚΕΑΔ δεν μπορούσε να επουλωθεί με αποτέλεσμα ο Καραμέλιος να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, βρίσκοντας στήριξη στους ανθρώπους του Μέλιου, ενώ μικρή ήταν η στήριξη από την Ελλάδα αν εξαιρέσουμε την ομάδα του Μπ. Καραθάνου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2005 το ποσοστό του ήταν λίγο κάτω απο 1% παναλβανικά, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι είχε περισσότερους ψήφους από το ΚΕΑΔ στα Τίρανα και την Κορυτσά. Στις Τοπικές Εκλογές κατάφερε να εκλέξει μόνο κάποιους συμβούλους ενώ μοναδική νίκη μπορεί να θεωρηθεί η εκλογή του Έπαρχου Σωκράτη Καλτσούνη στη Δίβρη το 2007.   Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 συμμάχησε με το κόμμα του Ιλίρ Μέτα και τα αποτελέσματα ήταν μηδαμινά, χωρίς πάντως να μπορεί κανείς να τα εκτιμήσει καθώς όλα τα μικρά κόμματα «κατακρεουργήθηκαν» από τις εφορευτικές επιτροπές αφού δεν δικαιούνταν να έχουν ούτε παρατηρητές.

Γέφυρες επικοινωνίας Ντούλε – Καραμέλιου είχαν δημιουργηθεί πριν από τις εκλογές του 2009 αλλά η αποδοχή του Καραμέλιου της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείο Εργασίας που του πρόσφερε ο Κώστας Μπάρκας, μετά την απομάκρυνση του Α. Μάρτου, εξόργισε το Ντούλε με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο «γάμος» λίγο πριν τις εκλογές.

Τη στιγμή που ο Καραμέλιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την πολιτική - εγκατέλειψε μάλιστα την πρωτεύουσα της Αλβανίας και εγκαταστάθηκε στη Κορυτσά – του ζητήθηκε (ή το ζήτησε δεν ξέρουμε) να αναλάβει το Παράρτημα της Ομόνοιας Κορυτσάς, κάνοντας μάλιστα δήλωση ότι το κόμμα του συνεχίζει να λειτουργεί. Απ’ ότι φαίνεται όμως όλο αυτό ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι ώστε η συνένωση με το ΚΕΑΔ να τύχει κάποιας προβολής και να αποτελέσει την απάντηση στο πρώτο Οργανωτικό Συνέδριο του MEGA, που θα πραγματοποιηθεί στους Αγίους Σαράντα στις 11 Δεκέμβρη.   

12 comments:

Γκορος Νικος είπε...

ποτε απο δω και ποτε απο κει...απο οτι βλεπω εχουμε πολους πηδηχτουληδες να μας εκπροσωπησουν στην αλβανια.
τουλαχιστον με αυτα που κανουν..φενεται πως δεν πρεπει να τους παρουμε ποτε στα σοβαρα,κανεναν.

Ανώνυμος είπε...

Ελεος.......οχι αλλο καρβουνο!
Μας τρελλανε εντελως!

Ανώνυμος είπε...

αυτός μας αντιπροσωπευεί όμως με μια ηλίθια ένωση,
που δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικότητα και εκεί και εδώ
το μόνο που κάνει είναι ότιδήποτε να κρατήσει την καρεκλα του ο ΝΤούλε,ούστ

Ανώνυμος είπε...

Αμ που είναι και τα δύο αυτά τα κόμματα για τον ΚΑΔΟ. Κι από κει στη χωματερή της ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

Λογοπαίγνιο γραμμάτων ήταν τελικά. Από ΚΕΑΔ άλλαξαν τις θέσεις των γραμμάτων και το έκαναν ΚΑΔΕ. Έτσι βόλευε τότε. Τώρα βολεύει αλλιώς. Από ΚΑΔΕ αλλάζουμε ξανά τις θέσεις των γραμμάτων κι επανερχόμαστε εκεί που ξεκινήσαμε, στο ΚΕΑΔ.

Ανώνυμος είπε...

έτσι όπως πέφτει ο ΧΟΤΖΑΣ ΕΔΩ http://3.bp.blogspot.com/_ZMzsgfMvT_M/TP_f5pU8bTI/AAAAAAAAAzM/yeXOwpMqomg/s1600/%25CE%25B2%25CF%258C%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF+%25CE%25AE%25CF%2580%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2581o+%25CF%2580%25CF%2584%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B7+%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B1%25CF%2582+%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BD+%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25B2%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25B1.jpg

θα πέσει και ο ΝΤΟΥΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Είδατε είδηση. Το Κόμμα του Καραμέλιου είχε μείνει ως κάδος κάτω από τα βάτα μόνο με την Ευγενία. Ο Καραμέλιος του είχε λησμονήσει και το όνομα. Το ήμισυ της Ένωσης είχε γίνει όταν ο Καραμέλιος έγινε πρόεδρος του ενός τρίτου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Κορυτσά και θα ολοκληρωθεί με την καθιέρωση της Ευγενίας στο αξίωμα του προέδρου του ΚΕΑΔ στα Τίρανα. Ζήτω! Και όλα αυτά ο Ντούλες τα κάνει για να λησμονήσουμε τη συνεργασία του με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Κατεβαίνει κρυφά που και πότε στο Αργυρόκαστρο, βρίσκει κάποιους σοσιαλιστές και τους λεει έρχομαι με εντολή του Ράμα να ασχοληθώ με το Σ.Κόμμα εδώ στη θέση του Τάβο. Εγώ θα το βγάλω το Σ. Κόμμα Αργυροκάστρου από τη διχόνοια και απ΄εδώ θα ξεκινήσει η πορεία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρώπη. Βλέπετε, πως μαζεύει τις ψήφους του ο Ντούλες. 15 χρόνια κυνηγάει κόσμο και κοσμάκη στη Δρόπολη και τώρα τους λέει ότι εγώ θα είμαι ο ηγέτης σας και εκείνου σαν τα πρόβατα θέλουν να του πάνε από πίσω.

Αναγνώστης είπε...

Επιτέλους !!!!!!!! έρχεται η συσπείρωση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ αδέρφια!!!!!!

Ας καβαλήσει τώρα και το MEGA το καλάμι και ας συμβάλει και αυτό.

alekos είπε...

vangjeli opoios den se ftanei as lamanizei.
eisai o pragmatikos igeths ths V-H

EVLOGITOS είπε...

TI KALA POU ANALIEIS ESEI VRE VORIOIPIROTI BRAVO SOU!!!!!!!!!
MONO KATA TOU DULE!!!!!!!!!!EVGE SOU GAIDARE

Ανώνυμος είπε...

3.08 όπως λες, του αξίζουν οι έπαινοι του Ντούλε. Τα βρήκε με τον ΛΙΓΟΡΑΚΙ. Σαν να χτυπάς νερό στο χαβάνι και να περιμένεις βούτυρο. Μετά τι είναι ανάγκη να το λες. Ο Βαγγέλης (ο Ντούλες) είναι ηγέτης της Β.Η, αλλά εκείνης που σου ταιριάζει και του ταιριάζει και όχι την Β.Η των Ελλήνων και του Ελληνισμού.
Έτσι εξηγείται Ευλογητέ με σκατωμένα γένια που τα έχουν βάλλει όλοι με τον Ντούλε για να σου πουν εσένα και της παρέας σου ότι εσύ είσαι ο γάιδαρος γιατί σαν εκείνος, δεν καταλαβαίνεις τι καιρός περάει

Ανώνυμος είπε...

Ο μπαρκας του εδωσε μια θσεη προεκλογικα στο υπουργειο, και μετα απο αυτος πηγε με τον ντουλε.Κοινως πουλημα. Συνηθισμενο φαινομενο στην πολιτικη σκηνη μας.

Απο κωλοτουμπες να χαρω εγω. Αυτη ρε ειναι η συσπειρωση??? Αυτοι ειναι τυχοδιωκτες γμτ την τρελλα μου.


Τωρα ειναι καλος ο γληγορακης ε ντουλε? ε μπολανο? Οταν θα τα ξανατσουγκρισετε θα ειναι κακοι ε?

Δημοσίευση σχολίου