Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πως βλέπει η “Shqip” το ενδεχόμενο της εισόδου του Κώστα Μπάρκα στην Αλβανική Βουλή



Το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας προκειμένου να κερδίσει τους μεγάλους δήμους της χώρας, Τίρανα, Δυρράχιο, Ελμπασάν και Αυλώνας που αποτελούν κάστρα της αντιπολίτευσης, αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα ποιο δυνατά χαρτιά που διαθέτει. Τα τρία από τα τέσσερα ονόματα που ακούγονται για τους συγκεκριμένους δήμους είναι βουλευτές και πρέπει να παραιτηθούν πριν καταθέσουν την υποψηφιότητα τους καθώς ο αλβανικός εκλογικός νόμος επιβάλει την παραίτηση από οποιοδήποτε άλλη πολιτική ιδιότητα των υποψηφίων, αναδεικνύοντας έτσι νέα πρόσωπα στην Αλβανική Βουλή.
Ο αρθογράφος της εφημερίδας “Shqip” - αρχισυντάκτης της οποίας είναι ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα Aleksander Cipa από την Πύλιουρη της Χειμάρρας - θεωρεί ως την ποιο ενδιαφέρουσα περίπτωση την Περιφέρεια Αυλώνας καθώς η κάθοδος του Ardian Kollozi στο Δήμο της Αυλώνας, ανοίγει το δρόμο της βουλής του Κώστα Μπάρκα, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην πολιτική εκπροσώπηση της Ελληνικής Μειονότητας. Σύμφωνα με τον αρθογράφο, αφαιρεί το μονοπώλιο της εκπροσώπησης από το Βαγγέλη Ντούλε και διευρύνει την πολιτική οντότητα του νέου κόμματος MEGA. Η εφημερίδα θεωρεί επίσης «παράδοξο» κατόρθωμα την συμβίωση στον δεξιό συνασπισμό εκπροσώπων της Ελληνικής Μειονότητας και των Τσάμιδων.
Το να κερδίσει το ΔΚ στο Δήμο Αυλώνας, είναι σα να λέμε θα κερδίσει η ΝΔ το Δήμο  Χανίων ή θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ στην Καστοριά!!! Ο Μπερίσα το ξέρει αυτό, οπότε ή θέλει το Μπάρκα στη Βουλή ή θέλει να διώξει τον Kollozi. Όσοι νομίζουν ότι όλα αυτά γίνονται για να ενισχύσουν το MEGA ή να μειώσουν του Ντούλε, νομίζουμε τους έχουν υπερεκτιμήσει και το Ντούλε και το MEGA πόσο μάλλον το Μπάρκα!   

13 comments:

Δεροπολίτης είπε...

Κύριε διαχειριστά, ως προς την τελευταία παράγραφο της ανάρτησής σου:
-ή είσαι κοντόφθαλμος πολιτικά, πράγμα που δεν πιστεύω, ή σκόπιμα θέλεις να αποπροσανατολίσεις τους αναγνώστες σου ως προς τις πραγματικούς στόχους του Σαλί Μπερίσα
-εγώ πιστεύω, άλλωστε το έχω αναφέρει σε σχετική ανάρτηση, πως και αυτά που γίνονται εις βάρος της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ (αν σου αρέσει ας το πω καλύτερα εις βάρος του Μπολάνου και του Ντούλε), είναι καλά οργανωμένο σχέδιο του αλβανικού κράτους κατά του Βορειοηεπιρωτικού Ελληνισμού,
-όποιος επιδιώκει να υποτιμήσει τα γεγονότα αυτά με αναλύσεις τέτοιου τύπου δεν προσφέρει και τίποτα καλό στα κοινά μάς.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεροπολίτη! Δεν έχω κανένα λόγο να θέλω να αποπροσανατολίσω τους αναγνώστες. Όσο για το κοντόφθαλμος νομίζω θέλουμε όλοι γυαλιά στιγματισμού γιατί δεν μπορούμε να δούμε πέρα από τον κύκλο μας και ποιο πολύ τα θέλουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά, για να μπορούν να βλέπουν και λίγο ποιο πέρα από το σπίτι τους.
Ειλικρινά δεν περίμενα το Ντούλε να συνεχίζει δύο χρόνια τώρα να μασάει την ιδια καραμέλα λέγοντας ότι ο Μπερίσα θέλει να διαλύσει τις πολιτικές δομές της μειονότητα. Δεν είναι πρώτη φορά που το λέω, στις τελευταίες εκλογές αλλα και σε όλη την ιστορία της μεταπολίτευσης, τη ζημιά μας την έκανε το Σοσιαλιστικό και εννοώ την πολιτική γιατί στην εθνική είναι συνεργάτες. Στο σύνολο των Ελλήνων της Αλβανίας, το Σοσιαλιστικό πείρε ποιο πολλους φήφους από το Δημοκρατικό με μεγάλο αγώνα μάλιστα, όταν γνώριζαν ότι οι ψήφοι του ΚΕΑΔ μετρούσαν και για αυτούς, άρα αυτοί μοιάζει να θέλουν ποιο πολύ τη διάλυση των πολιτικών δομών της μειονότητας. Δεν είναι ότι ο Μπερίσα δεν θα ήθελε τη διάλυση της Ομόνοιας, αλλά ξέρει ότι δεν πρόκειται να πάρει ποτέ πολλούς ψηφους, για τον απλουστατο λόγο ότι οι δεξιοί Έλληνες σκέπτονται πρώτα εθνικά και θα ψηφίσουν κάτι ελληνικό, ενώ τα συντρόφια σκέπτονται πρώτα ιδεολογικά και μετά εθνικά.
Ποιος έχρισε τον Ντούλε και το Μπολάνο (ή το ΚΕΑΔ και την Ομόνοια που προτιμάς εσύ) ως τους αποκλειστικούς εκπροσώπους της Βορείου Ηπείρου;;;;!!!!! Είμαστε πολίτες του Αλβανικού κράτους και το κάθε αλβανικό κόμμα όχι μόνο δικαιούται αλλά είναι υποχρεωμένο να ασχοληθεί και με τη μειονότητα. Το αν η μειονότητα πρέπει να τους ψηφίζει, εγώ ίσως είμαι ο ποιο φανατικά αντίθετος, όχι από ρατσισμό αλλά γιατί τα σημερινά αλβανικά κόμματα δεν τους νοιάζει η μειονότητα ως μια περιοχή της αλβανικής επικράτειας (της σημερινής για να μη παρεξηγούμαστε) αλλά ψάχνουν ανθρώπους να κάνουν τη δαυλιά τους, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Την ανάγκη να κάνουν αυτοί τη δουλειά τους θα μπορούσαμε να την εκμεταλλευτούμε και εμείς αλλά επειδή δεν είμαστε ικανοί επιλέγουμε να τραβήξουμε άλλο δρόμο. Εάν οι υπόλοιποι δε ακολουθούν και επιλέγουν την άσφαλτο του Μπερίσα και του Ράμα φταίει ο Ντούλες, ο Μπολάνος, το ΚΕΑΔ, η ΟΜΟΝΟΙΑ και δεν ξέρω ποιος άλλος που δεν τους έπεισε ότι ο δικός τους μπορεί να είναι χωματόδρομος αλλά φτάνουμε ποιο γρήγορα στον προορισμό. Αν και από αυτούς που έφυγαν οι περισσότεροι το ξέρουν, μαζί με αυτούς έφυγαν και κάποιοι γιατί σε αυτό το χωματόδρομο μερικοί είναι πάνω σε κάρα και άλογα ενώ κάποιοι άλλοι περπατώντας και ξυπόλητοι, κάποιες φορές μάλιστα έχουν και τη απαίτηση να τους σπρώχνουμε τα κάρα…

Ανώνυμος είπε...

Ολοι ρε να παρετε ποδι.
Εχουμε βαρεθει, ντουλε, μπαρκα , ξερρα , μητσο και ολα τα υπολοιπ σκ...α. Η πατριδα πεθαινει και αυτοι πλουτιζουν.

Βορειοηπειρωτη θες να σου θυμησω τι εχει πει ο Γιγας για τον Μπαρκα??
Αστα τωρα, παλιες ιστοριες.

Α-Α

Ανώνυμος είπε...

re anwnime 1.49 emeis tous exoume varethei alla aftoi de variounde pote.oloi tous einai axristoi

συμφωνώ είπε...

έχω γράψει πολλές φορές με το ψευδώνυμο ''δεροπολίτης'' ( π.χ για την ιστορία του Panajot Barka).
Αρα για να μην παρεξηγηθούμε δεν είμαι εγώ ο ''Δεροπολίτης 9:15 μ.μ''.
Διαχειριστή του Βορειοηπειρώτη,συμφωνώ μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

pros boreihpeiroth= to paradigma twn xaniwn kai ths kastorias einai aiolo . giati na min paroyme to paradigma ths thessalonikhw kai ths athinas. h anatropi sthn politikh einai synhthis fenomeno. O shmerinos dimarxos aylona shpetim gjika stis proigoumenes bouleytikes ekloges ekane megalitero agona na vgei vouleythw o filos tou Kreshnik Cipi me to dimokratiko komma kai oxi to sosialistiko na erthei sthn eksousia.ayto ton exei ferei se sygkpousi me tous psifoforous sthn aylona kai kat epektash me ton Rama.An o Rama den katebasei to Gjika ow ypopsirio alla kapoion allo einai pithano o gjika na voithish to filo tou KOLLOZI na ginei dhmarxos. sthn aylona yparxei megalos arithmos tsamidvn pou mporei na kanei thn anatroph. edw eginai o ''Dashi i Havase'' kinos Dashamir Tahiri vouleyths kai den tha gini dimarxos o Kollozi.exete mayra mesanyxta kai oi duo h kanete to xazo gia to pos dieksagonte h ekloges sthn alvania, Lekia na exeis kai ola ginontai.

Ανώνυμος είπε...

ntropis pragmata anwnime 5.33 oi filoi tou vorioipiroti einai patriotes alla otan tha papsei na tous exei anggei o salis tote na doume pou tha kriftoune.file VIPIOTI an einai etsi opws ta les ta pragmata tha sou kanw mia erwtish kai perimenw apandish: o kristaq kico mazi me to ziso luci pws kai pinan kafedaki me ton ylli pirro(proedros tou pd sarandi kai camis)
mipws to mega einai komma twn allvanwn?
kai ti exei na pei o proedros tou katharou ellinikou kommatos me enan cami

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ φίλε 11.07, σε ενημερώνω ότι δεν έχω κοινούς φίλους με το Μπερίσα! Επίσης δεν είπα ποτέ ότι το Μεγκα είναι καλύτερο από το ΚΕΑΔ. Θα ήθελα αν είναι δυνατόν να είναι και το ΜΕΓΚΑ και το ΚΕΑΔ καλά κόμματα και να παράγουν πολιτική για τη μειονότητα. Δεν ξέρω τι ρόλο έχεις στο ΚΕΑΔ αλλά θα σου πω ότι το ΜΕΓΚΑ ποιο πολύ το διαφημίσατε εσείς και οι φίλοι σου που βλέπουν φαντάσματα από τότε που ιδρύθηκε, παρα οι ίδιοι.

Το ότι ο Λούτσης και ο Κίτσιος πίνουν καφέ με τον πρόεδρο του ΔΚ Αγίων Σαράντα που τυχαίνει να είναι και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Αυλώνας, δε μου λέει τίποτα, όπως δε με μου λέει τίποτα που ο ντούλες πινει καφε με το Ραμα, τον Εριον Βιλιαγ και πολλούς άλλους σοσιαλιστές ανθέλληνες, οπως δε μου λέει τίποτα που ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας Ζαφειράτης δεν ήπιε μια φορά καφέ με τον Πιρο αλλα άπ’ ότι ξέρω ήταν ο κολλητός του και έπιναν καφέ κάθε μέρα.

Γκορος Νικος είπε...

σωστος ο βορειοηπειρωτης..

αν δεν κοιταζε ο καθενας το συμφερον του ,θα πηγαιναμε πολυ μπροστα!

Ανώνυμος είπε...

XEROMASTE POLI GIA TON KOTSIO BARKA,OXI MONO OTI THA GENI BOULEYTIS ALLA PJIO POLI OTI THA GENI YPOURGOS ERGASIAS STI THESI TOU MALL....KATO DROPOLITI KSERA.ME YPOURGO ERGASIAS KOTSIO BARKA I EEM THA EIXI TIN MEGALITERI YPOSTIRIKSI OPOS TIN EIXE OTAN ITAN YPOURGOS 2005-2008.BRAVO KOTSIO MPARKA TON AKSIZIS.

Ανώνυμος είπε...

E an alithevi ayto pou les anonime tis 9.13,totes pragmati i EEM tha eixi ipourgo.Ton erhomaste na alithevi

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω που θα φτασει ακομη η καταντια μας. Γιναμε σαν μεσημεριανες εκπομπες. Μονο κουτσομπολια , τι θα γινει ο Ντουλες τι θα γινει ο Μπαρκας τι θα γινει ο Ξερας... Λες και ολη μας η ζωη εξαρταται απο 5 προσωπα. Γραψτε τους κανονικα και κοιταξτε να κανουμε κατι για τον τοπο μας. Μετα μας φταινε οι αλβανοι. Τι φταινε οι αλβανοι εφοσον εμας δεν μας πιανει ο υπνος το βραδυ- θα γινει βουλευτης ο Κωστα Μπαρκας η θα γινει υπουργος... Δεν ξερω αν κανεις δεν κοιμαται το βραδυ που δεν εχομε λυσει τα περιουσιακα που δεν εχομε λυσει τα λιβαδεια που δεν εχουμε λυσει τις υποδομες. Κριμα..

Ανώνυμος είπε...

Apo mia merjia anonime tis 6.37 eixis dikio gia osa anaferis sto deytero meros tou sxolio sou kai sinfono apolita.Alla mi ksexnas ,proton: o pjios vriskete sti thesi tou ypourgou eixi polla na dhosi kai na voithisi gia to thema.deyteron:O Kseras epapse apo tin dhulia dekadhes sinpatriotes mas pou asxoliotouna stis dhulies,kai dhen eine oti proselabe patriotes mas,alla allbanous.Eno me ton Kotsio Barka itan oli elines kai ego pistevo oti to igdhjio tha praksi pali o Barkas an pigeni ypourgos me oti akoujete.O ntoules eine allo komma kai dhantipoliteysi kai dhini tis maxes tou sti bouli gia ta ethnika themata sinexos.

Δημοσίευση σχολίου