Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στο κενό και η τρίτη διαπραγμάτευση για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία

Λευκό ψήφισε ο Β. Τάβος στην πρόταση του Σοσιαλιστικού
Με 69 ψήφους κατά, 56 ψήφους της αντιπολίτευσης υπέρ και με την ψήφο του Βαγγέλη Τάβου λευκή, το αλβανικό Κοινοβούλιο απέρριψε αργά  χθες βράδυ, την πρόταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας για την δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τις παρατυπίες και τη νοθεία των βουλευτικών εκλογών  του 2009 που επικαλείται η αντιπολίτευση.
Είναι η τρίτη διαπραγμάτευση, μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μεταξύ κυβερνήσεως, που ελέγχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και της αντιπολίτευσης, που πέφτει στο κενό. Μολονότι οι προηγούμενες επαφές μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων ομάδων, έδειχναν πως κάτι θα έμπαινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , εντούτοις  η ποθούμενη λύση δεν ήρθε και η πολιτική κρίση στην Αλβανία, όχι μόνον δεν εξασθένησε, αλλά επιδεινώνεται ακόμα πιο πολύ.
Ο Σαλί Μπερίσα, έκανε δεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης ώστε ο πρόεδρος της Ανακριτικής Επιτροπής της Βουλής να είναι σοσιαλιστής και η ψήφος του να ισοδυναμεί με τρεις, αλλά απέρριψε το άλλο αίτημά όπου τα εκλογικά υλικά να παίρνονται απευθείας από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή  και όχι από το Κεντρικό Αρχείο του Κράτους. Η Επιτροπή, πρότεινε ο Πρωθυπουργός Μπερίσα,  θα ανακρίνει βασιζόμενη στις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου, του Συντάγματος  και του Εκλογικού Κώδικα, ένα αίτημα που απέρριψαν οι σοσιαλιστές.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

are prodoti tabo poy tha kriftis meta;

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα πολύ χαίρομαι
φίλε πιο τομάρι ααπο τους σοσια-ληστές και το Ράμα
δεν υπάρχουν,τουλάχιστον για εμάς
να φάνε τα μούτρα,έτσι
παρακαλώ το δεροπολη γλυφτ. να παρηγορήσει το
φουκαρά το Ντούλε με ένα άρθρο του Λυγερού
αν δεν έχει,τουλάχιστον του Μπέτση
αλλά τι λεω σε αυτές τις περιπτώσεις ο μηχανισμός λειτουργεί από μόνος του
έχει αντανακλαστικά που λειτουργούν εκπαιδευμένα
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΙΠΤΩΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι κάνει ο Τάβος είναι κακό; Μόνο ο Ντούλες είναι θετικός σ' αυτό τον κόσμο; Η θέση του Τάβου αυτή τη φορά για μένα είναι σωστή και αποδεικνύει συνέπεια πολιτικού αντρός. Γιατί; Έμεινε συνεπής στην άποψή του ότι έγινε αγοροπωλησία ψήφων από τα δύο μεγάλα κόμματα. Γι' αυτό και δεν ψήφισες ούτε υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και ούτε υπέρ του ΣΚ με το οποίο αναδείχτηκε βουλευτής. Τότε θα ήταν ασυνέπεια. Η στάση του ήταν συνεπής και δεν επιδέχεται άλλη ερμηνεία.

Δημοσίευση σχολίου