Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Το MEGA για τα γεγονότα του Αλύκου

Δελτίο τύπου
Και μετά από το πετυχημένο Συνέδριο του ΜEGA οι συνηθισμένοι λασπολόγοι εξακολουθούν να σπιλώνουν την όλη προσπάθεια της νέας γενιάς που πάει να απεγκλωβίσει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα από το φαύλο κύκλο που την έχει περιελίξει το κατεστημένο της μέχρι τώρα πολιτικής και της φερόμενης ως ηγεσίας του Ελληνισμού στην Αλβανία. Μια μέρα μετά, στις 12 Δεκεμβρίου, όπου ηγεσία και μέλη του Συνεδρίου του Ελληνικού Κόμματος, κατέβηκαν σύσσωμοι να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων του Αλύκου, η επίθεση του αρχηγού του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε στα αλβανικά ΜΜΕ και στα μπλόκ , ξεπέρασε τα όρια. Κατηγόρησε ευθέως το ΜEGAότι υποδαύλισε την αντίδραση των κατοίκων του Αλύκου για να επωφεληθεί πολιτικά.

Διευκρινίζουμε ότι την εκδήλωση του Αλύκου την οργάνωσε η επαρχία Αλύκου σε συνεργασία με την Ομόνοια και, το MEGA βρέθηκε σ’ αυτή όπως τα άλλα πολιτικά κόμματα που είχαν  ανοιχτή πρόσκληση από τους διοργανωτές μέρες νωρίτερα σε τηλεοπτικά κανάλια των Αγίων Σαράντα. Ο Πρόεδρος του Κόμματος κύριος Χρηστάκης Κίτσιος είχε την εντολή του προεδρείου να χαιρετήσει την εκδήλωση και να καταθέσει στεφάνι όπως όλοι οι πολιτικοί φορείς.  Ο χαιρετισμός του ΜEGAδεν ήταν πολιτικός και είχε ως εξής:
«Αγαπητοί Αλυκιώτες,
Πριν κάτι ημέρες έφτασαν στα γραφεία της εφημερίδας μας  MEGA BHMA, μερικές ξεθωριασμένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ερασιτεχνικά ακριβώς πριν 20 χρόνια σ΄αυτό το μέρος.
Στη μία, ένα μεγάλο πλήθος προσεύχεται στην Αγία Βαρβάρα.
Στη δεύτερη, το ίδιο και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων στέκεται γύρω από ένα ζίσι του συνεταιρισμού και φαίνεται σαν να λούζεται στη βροχή και στα δάκρυα. Τα μάτια των ανθρώπων γεμάτα θλίψη και αγανάκτηση.
Και στην Τρίτη, ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι σε πορεία, που κρατούσαν σφιγμένες τις γροθιές και κάποια συνθήματα στη μητρική μας: «Κάτω η δικτατορία», «Ανοίξτε τα σύνορα», « Θέλουμε λευτεριά».
Τις είδαμε, τις ξαναείδαμε με τους συνεργάτες και συγκινηθήκαμε βαθιά και είπαμε: μεγάλη η αξία αυτών των φωτογραφιών!
΄Ηταν εκεί η δική σας Αγία Βαρβάρα, η δική σας πλατεία, οι ίδιοι που κλαίγατε τα σκοτωμένα  από τη δικτατορία παιδιά σας, εσείς οι Αλυκιώτες που πορευτήκατε ατρόμητα ως την Πόλη για να σωριάσετε το βασανιστικό φρούριο της δικτατορίας.
 Και σκέφτηκα, όπως εκείνος  ο ερασιτέχνης φωτογράφος δεν αντιλήφθηκε την αξία αυτών των φωτογραφιών, έτσι κι εσείς δε γνωρίζατε τότε ποια  θέση θα καταλαμβάνατε στην ιστορία του Ελληνισμού. Οι Αλυκιώτες είναι πλέον αναγνωρισμένοι πρωταγωνιστές της ηρωικής ιστορίας του τόπου μας γιατί και πριν 20 χρόνια και πριν πενήντα και πριν εκατό χρόνια σταθήκατε πρόμαχοι αντίστασης κατά της σκλαβιάς, της υποδούλωσης και της αλλοίωσης. Αξίζετε καλύτερη τύχη, αξίζετε περισσότερο απ΄ό,τι σας προσφέρανε μέχρι τώρα.
Ζήτω το Αλύκο! Ζήτω ο Ελληνισμός!»
            Στην εκδήλωση αυτή όμως, οι συγγενείς των μαρτύρων, οι πρωταγωνιστές της εξέγερσης αλλά και οι  προσκεκλημένοι ένιωσαν βαριά προσεβλημένοι. Οι συγγενείς των πεσόντων περίμεναν στην Αγία Βαρβάρα,που ήταν κλειστή, ενώ η λειτουργία τελούνταν στο καινούργιο ναό των Αγίων Σαράντα. Μετά από επιμονή τους και με την παρουσία του εκπροσώπου του Γενικού Ελληνικού Προξενείου έφτασαν ιερείς από τη Μητρόπολη και λειτούργησαν στην Αγία Βαρβάρα καθώς τελέστηκε τρισάγιο στα μνήματα των σκοτωμένων, που δεν ήταν προγραμματισμένα από τους διοργανωτές.
Ακολούθησε μετά η εκδήλωση μπροστά στο μνημείο των μαρτύρων. Ομιλητές του πρωτοκόλλου των διοργανωτών: έπαρχος Αλύκου  Ηλίας Θανάσης,  Νίκος Φίλιππας, εκπρόσωπος Ελληνικού Προξενείου ,Βαγγέλης Ντούλες προεδρος ΚΕΑΔ, Γκιέργκι Μάνος αντιπεριφερειάρχης και στοπ. Οι βουλευτές κ. Ξέρας του Δημοκρατικού Κόμματος και κα Τζιουβάνη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο αρχηγός του Ελληνικού Κόμματος κ. Κιτσιος και οι συγγενείς των μαρτύρων έμειναν άναυδοι . Τότε ήταν που ο κύριος Ξέρας πήρε από μόνος του το λόγο. Και μετά απ’ αυτόν βγήκε στο βήμα ο Αλυκιώτης και ένας από τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης ο κ. Γιώργος Μάνος. Ο έπαρχος Αλύκου ηλέκτρισε περισσότερο την ατμόσφαιρα αφαιρώντας το μικρόφωνο από τον ομιλητή επικαλούμενος το σεβασμό του πρωτοκόλλου.
Ο πρόεδρος του MEGA δεν επιχείρησε ούτε να μιλήσει, ούτε να αντιδράσει, αλλά η αγανάκτηση των συγγενών των μαρτύρων ήταν τόσο έντονη που πέταξαν τα στεφάνια των πολιτικών από το μνημείο και διαμαρτυρήθηκαν λεκτικά στον έπαρχο, στο πρόεδρο του ΚΕΑΔ και στον πρόεδρο της Ομόνοιας για την προσβολή που τους έκαναν μιλώντας πολιτικά στην εκδήλωση αυτή, αλλά και για τον περιορισμό του λόγου των προσκεκλημένων.
            ΄Ετσι είχε όλη η εξέλιξη της ημέρας εκείνης. ΄Οποιος θέλει ας τη διαψεύσει. Το θράσος όμως του κυρίου Ντούλε και του οικείου έπαρχου να συκοφαντήσουν το Κόμμα των Ελλήνων για εισβολή και διασπαστικές ενέργειες  και να υποβαθμίσουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων, δεν έχει προηγούμενο.
            ΄Εσπευσαν να χρεώσουν τα επεισόδια στην κυβέρνηση Μπερίσια, ενώ τα προκάλεσαν οι ίδιοι με την αλαζονική τους στάση να ιδιωτικοποιήσουν την εκδήλωση, να παραβλέψουν τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης και να αποκλείσουν το λόγο σε νομοθέτες που με το νόμο δικαιούνται να μπουν υποχρεωτικά στο πρωτόκολλο. Στην εκδήλωση ήταν δύο κόμματα με κεντρική παρουσία: το ΚΕΑΔ και το MEGA. Στο ΚΕΑΔ εδόθη ο λόγος, ενώ στο MEGAόχι. Δεν είναι αυτό δικτατορία, αυθαιρεσία; ΄Αλλωστε αυτό πλέον έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια τρόπος διοίκησης στις ηγεσίες της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ. Το MEGA για αυτούς τους κυρίους της αυθαιρεσίας αποτελεί μια σοβαρή απειλή, γιατί στηρίζεται στους ΄Ελληνες, τους σέβεται και τους υποστηρίζει. Οποιαδήποτε προσπάθειά τους να αγνοήσουν την ύπαρξή του, μέρα με την ημέρα πέφτει στο κενό.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

επιτελους να πει και καποιος την αληθεια για τα γεγονοτα... εστω και ετσι, απ το δελτιο τυπου αυτο.
με εκπλήσεις βορειοηπειρωτη ... ξανα γινεσαι δημοκρατικός και αναρτεις κειμενα που εναντιωνονται με τα δικά σου.... γιατι εσύ άλλα μας έγραψες! Τι λες γι αυτη την εκδοχή?
Ψευτικη μήπως???
Ευτυχως που υπαρχουν και τα βιντεο και ομολογουν!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παλιόαμόρφωτοι , πρώτων δεν είστε εσείς σε θέση να κρίνετε αν είναι πετυχημένες οι συνεδριάσεις σας , και δεύτερων την εκδήλωση την οργάνωνε η ομόνοια σε συνεργασία με την επαρχία. Επίσης, είσαστε απαράδεκτοι γιατί προβάλλετε την αλβανική ορολογία του κόμματος σας (=Mega , Και μόνο από αυτό φαίνεται η "ελληνική" σας διάθεση), και γιατί αναφέρεστε σε ρεμπελισμους λες και είναι κάτι φυσιολογικό .
Και ρωτάω εγώ , γιατί ο <> δεν διοργάνωσε μόνος του μια αντίστοιχη εκδήλωση , αφού θεωρεί τον εαυτό του τόσο καλλίτερο από τους άλλους, και φέρετε σαν αγρίμι .

Υ.Γ α)αυτό που έγινε στην Αγία Βαρβάρα δεν ήταν λειτουργία β)συγνώμη αν παρεξηγήθηκε κάποιος από την λέξη αμόρφωτος . Δεν ξέρω τις σπουδές που έχει κάνει ο καθένας , αλλά τουλάχιστον αυτό μου προβάλλεται.

Ανώνυμος είπε...

"΄Εσπευσαν να χρεώσουν τα επεισόδια στην κυβέρνηση Μπερίσια",Και λέτε μετά ότι δεν είστε όργανα του Μπερίσα. Παλιό χαφιέδες ουστ από εδώ.

Δημοσίευση σχολίου