Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το 35% των Αλβανών πιστεύουν ότι η κυβέρνηση τους επηρεάζεται από την Ελλάδα


Ελλάδα & Σερβία αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή
Η εφημερίδα «Mapo» δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών επί διαφόρων θεμάτων (δημοκρατία, οικονομία, διεθνείς σχέσεις κ.ά.). Σύμφωνα με την έρευνα, γράφει η Mapo, το 51,6% των ερωτηθέντων αλβανών πολιτών δήλωσαν ότι το κράτος που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την Αλβανία είναι η Σερβία, το 47,9% η Ελλάδα και μόλις το 0,5% η Ιταλία. 
Στην ερώτηση ποιο κράτος επηρέασε περισσότερο τις αλβανικές κυβερνήσεις την περίοδο 1992 – 2010, το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν η Ιταλία, το 35% η Ελλάδα, το 12% οι ΗΠΑ και το 9% η Σερβία.
Παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός, σχολιάζει η ε/φ, ότι τη στιγμή που το 99% των Αλβανών δηλώνουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα προέρχεται από την Σερβία και Ελλάδα, οι αλβανικές κυβερνήσεις δηλώνουν ότι οι σχέσεις με τις δύο αυτές χώρες είναι άριστες. Η πλειοψηφία των Αλβανών θεωρούν επίσης ως μεγάλο κίνδυνο την έλλειψη χρημάτων για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και την απώλεια των θέσεων εργασίας τους.
Το 35% των ερωτηθέντων δήλωσαν ακόμη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της αλβανικής πολιτικής είναι η διαμάχη για εξουσία, το 18% η έλλειψη των ελεύθερων εκλογών, το 11% ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και το 5,7% ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα.
Πηγη: http://e-dragoumanos.gr

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Και να ξεςρετε. Ολοι αυτοι νοσηλευτηκαν σε ελληνικα νοσοκομεια. Καταχρεωσαν το ελληνικο δημοσιο... και να που ζηλευουν τους συμπατριωτες τους που ειναι εδω... Μετανοιωσαν δηλαδη που, μιας και ηρθαν για νοσηλεια, δεν εσφαξαν και πεντ΄εξι απο εμας, οταν θεραπευτηκαν!

Ανώνυμος είπε...

Δείρε το σκύλο να σε έχει φίλο.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Δε θα βλάψη να τους τρίξουμε 'λίγο τα 'δόντια,εκτιμώ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Αυτοί πώς κάθε τόσο με το παραμικρό καταπιέζουν και τρομοκρατούν τους Έλληνες Ηπειρώτες;TΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 'ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ,ΛΟΙΠΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

opa re megale. skilos eisai k fenese

Ανώνυμος είπε...

Merikes periptosis atomon den ekprosopoun mia xora olokliri. Ti tromokrates ke malakies mas les o arxaie xristiane? Sovareftite ke min asxoliste me themata pu den sas afora, stin ximara iparxun arketa gia na apasxolisun tus ximareus

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Οι Αλβανοσκιππετάρρηδες μόνο να τρομοκρατούν 'μπορούν για να 'μπορούν να υπάρχουν,αγαπητέ.Αλλιώς,είναι εύκολα αφομοιώσιμοι.
Δεν είναι μόνον η Χειμάρρα που καταπιέζεται αλλά ο λ ό κ λ η ρ η η ηπειρωτική γη από αυτούς που συμβατικά αποκαλούμε ''Αλβανούς''.Κατάλαβες;Έχεις γνώση ιστορίας;Aπό τα μέρη σας διαβάζω κατά καιρούς και εγώ 'λίγη ιστορία (π.χ.για το Σπυρομήλιο ή για τη ΜΑΒΗ) και θαυμάζω τα κατορθώματα προς την απελευθέρωση.Εσύ,φαίνεται,τα έχεις ξεχάση αυτά και ασχολείσαι μονοκόμματα και μονόπλευρα με τους Χειμαρραίους.Σωστά.

Ανώνυμος είπε...

Ti na su apantiso re arxaie xristiane, afu apo tin stigmi pu grafis den stekun afta pu grafis Logika (su sistino gia tin leksi "logika" na paris ena arxeo eliniko leksilogio gia na katalavis tin enia tis leksis) i apla na diavasis ligo perisotero gia ta erga tu Aristoteli! Tin istoria tis ximaras ixa tin tixi, oxi apla na akuso apo merikus palius tis ximaras, ala ke na diavaso merika erga merikon ksenon, pu stin teliki sta arxidhia tus gia tin ximara, apla ta pragmata ine ligo pio antikimenika, ektos to oti ixa ke tin efkeria na ziso ke gia arketa xronia ke stis dio xores (alvnia & eladha)oste na akuso ke dio diaforetikes apopsis oso anafora tin istoria tu topu mas

Δημοσίευση σχολίου