Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Φωνή διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση από 6 Ηπειρωτικές οργανώσεις

Μη κόβετε τις συντάξεις ΟΓΑ από γέροντες που ζουν στη Β. Ήπειρο
• Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν 6 Ηπειρωτικές οργανώσεις για την απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσει τη χορήγηση των συντάξεων του ΟΓΑ στους ομογενείς γέροντες που διαμένουν στη Βόρειο Ήπειρο.
Σε ανακοίνωσή τους οι έξι οργανώσεις με έδρα την Θεσσαλονίκη (Ηπειρωτική Εστία, ΣΦΕΒΑ, ΠΑΣΥΒΑ, Σύλλογος Φιλίας Θεσσαλονίκης - Κορυτσάς, Σύλλογος Ελληνοβλαχων Βορείου Ηπείρου και Αλβανίας «Η Μοσχόπολη», Σύλλογος Ομογενών και Μεταναστών «Η Φωνή του Μετανάστη» εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, ο οποίος επανειλημμένως έχει  ρωτήσει τους αρμοδίους της Κυβέρνησης πότε θα αρθεί το άδικο μέτρο.
«Το ίδιο το μέτρο είναι προσβλητικό για την ιστορία που κουβαλούν στις πλάτες τους οι άνω των 65 ετών δικαιούχοι Βορειοηπειρώτες. Είναι άδικο γι’ αυτούς που άντεξαν σε ένα απολυταρχικό καθεστώς να κρατούν ψηλά τη Σημαία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και το 2010 πρέπει να αφήσουν την πατρογονική γη, ιερά και όσια για 330 ευρώ τον μήνα», τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Ακόμη με έμφαση επισημαίνουν ότι «το κάθε χωριό και το κάθε σπίτι Βορειοηπειρώτη σε όλη την Αλβανία, είναι μια μικρή Ελλάδα και πρέπει να μείνει ανοιχτό και να μη σβήσει από τον χάρτη. Τα 330 ευρώ είναι πηγή ζωής και ελπίδας αλλά και αναγνώρισης από την μάνα Ελλάδα ότι έχει και στην Αλβανία Έλληνες γηγενείς που κράτησαν και θα κρατήσουν όσοι αντέξουν τα νάματα της ελληνικής φυλής».
Οι οργανώσεις ζητούν από την Κυβέρνηση έστω και αργά να ανακαλέσει το άδικο αυτό μέτρο, τονίζοντας ότι «η υποχρεωτική διαμονή εντός της ελληνικής επικράτειας για να μπορεί ο ομογενής να έχει την κάρτα του, τη σύνταξη και τους γιατρούς του, σε συνδυασμό με την υπερβολική καθυστέρηση στην απόδοση της ελληνικής Ιθαγένειας και κατ’ επέκταση στον εφοδιασμό με  Ελληνικές ταυτότητες, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση των υπερήφανων γηρατειών της Βορείου Ηπείρου ακόμα και από τα νεκροταφεία».
Πηγή: Πρωινός Λόγος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου