Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Το 90% των Αλβανών πιστεύουν ότι οι πολιτικοί τους δεν εφαρμόζουν το νόμο.


Τραγικά τα αποτελέσματα για την παιδεία στη νέα έρευνα του Διεθνές Ινστιτούτου Ερευνών
Το Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών, δημοσίευσε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία και σχετίζεται με τις πολιτικές εντάσεις την οικονομία, την εφαρμογή του νόμου και την παιδεία. Οι έρευνες τελευταία του Δ.Ι.Μ. και της «Gallup International» στην Αλβανία και των γειτόνων της προκαλούν εντύπωση όχι μόνο για την ποσότητα των ερευνών αλλά και την προβολή που έχουν στα μέσα ενημέρωσης.

Πολιτικές εντάσεις
Στην ερώτηση για το που οφείλεται η πολιτική ένταση, το 35% απαντούν ότι το οι πολιτικές εντάσεις προκύπτουν από τον πόθο για εξουσία των πολιτικών, 25% ότι το κάνουν για
εσωτερική κατανάλωση οι πολιτικοί αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων και 20% θεωρούν πως το κυριότερο πρόβλημα είναι η παρατυπίες και οι νοθείες των εκλογών.

Εφαρμογή του νόμου
Σε ερώτηση αν στα 20 χρόνια δημοκρατίας εφαρμόζονται οι νόμοι, το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων απαντούν πως οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Συγκεκριμένα το 60% των ερωτηθέντων  θεωρούν ότι οι νόμοι στην Αλβανία δεν εφαρμόζονται και  το 75% εξ’ αυτών ότι δεν υπάρχει τάση βελτίωσης της κατάστασης.
Το 90% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως οι κυριότεροι που  καταπατούν τους νόμους είναι οι πολιτικοί, μετά έρχονται οι εγκληματίες, οι πλούσιοι, οι αστυνομικοί και οι άνθρωποι με διασυνδέσεις με τα κυβερνητικά γραφεία.

Οικονομικοί ανάπτυξη
Το 35% των Αλβανών πιστεύει πως η κατάσταση της οικονομίας είναι καλή και το 50% κακή. 7% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένοι με τη διανομή των περιουσιών στην Αλβανία, ενώ το 70% δεν είναι ικανοποιημένοι

Εκπαίδευση
Στην τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρεται  και το χαμηλό επίπεδο  της  εκπαίδευσης στην Αλβανία, πράγμα  που σχετίζεται και με την  χαμηλή ανάπτυξη της οικονομίας. Σύμφωνα με την  έκθεση η Αλβανία ξοδεύει λιγότερο στην  εκπαίδευση  και δέκα  φορές λιγότερο στην επιστημονική έρευνα σε σύγκριση με  τις χώρες τις ΕΕ. Η Αλβανία έχει το χαμηλότερο αριθμό απόφοιτων  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόλις 48,7%, ενώ ο μέσος όρος στα Βαλκάνια είναι 62%. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση έχει  το μικρότερο ποσοστό μορφωμένων υπαλλήλων σε σχέση με τις άλλες χώρες της περιοχής. Στο τέλος του 2009  περισσότερες από τις μισές  μεγάλες επιχειρήσεις  της χώρας ανέφεραν την έλλειψη γνώσεων των εργαζόμενων τους ως το μεγαλύτερο πρόβλημά τους.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

egw pisteyw oti einai poly megalo to postosto aytwn poy pisteyoyn oti oi politikoi stin albania efarmozei to nomo ;;;;;

Δημοσίευση σχολίου