Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μουσείο θρησκευτικής συνύπαρξης στα Τίρανα

Το δημαρχείο των Τιράνων, έκανε γνωστή την ιδέα για την ανέγερση ενός νέου μουσείου, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο του την θρησκευτική συνύπαρξη των πολιτών της Αλβανίας.
Ενώπιων των τεσσάρων αντιπροσώπων των θρησκευτικών Κοινοτήτων, μιας ομάδας μελετητών, ιστορικών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο Δήμαρχος των Τιράνων, Έντι Ράμα, μίλησε για τη σημασία ενός τέτοιου ιδρύματος, τόσο για τους πιστούς, όσο και για τους άλλους πολίτες, οι οποίοι θα γνωριστούν με την ιστορία της θρησκείας σ’ αυτή τη χώρα.
«Είναι ένα σχέδιο που χρειάζεται της πόλης των Τιράνων. Είναι ένα μουσείο που απουσίαζε στα Τίρανα. Όπως κάθε άλλο αναγκαίο  σχέδιο, όπως κάθε σχέδιο απόντα στην πραγματικότητα, μας υποχρεώνει για ένα διανοητικό πλησίασμα και για μια επιτυχές στάση», δήλωσε ο Ράμα.
Εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτή την συνάντηση ήταν ο Επίσκοπος Κρούγιας, Σεβασμιώτατος  Αντώνιος, ο οποίος τόνισε: « Αυτό θα είναι ένα ζωντανό μουσείο, διαφορετικό από όλα τα άλλα που είναι αντίκες. Εμείς θα πλησιάσουμε όλη την ετοιμότητα και το ανθρωπινό μας δυναμικό. Αυτό το μουσείο θα είναι μια έκφραση του διαλόγου και της θρησκευτικής συνύπαρξης, υλοποιώντας την ιστορία και την συνύπαρξη».
Το μουσείο θα ανεγερθεί  κοντά στους δύο Καθεδρικούς Ναούς (Ορθόδοξο και καθολικό) και του νέου τζαμιού. Το σχέδιο του, θα περάσει σε μια διεθνή επιτροπή, όπου το δημαρχείο των Τιράνων θα είναι ο κυριότερος καταλύτης.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας  «Ngjallja»

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Η συσκευασία ωραία το προϊών μάπα.

Δημοσίευση σχολίου