Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Συγκεντρώνονται υπογραφές στήριξης του Αναστασίου

Η  “Gazeta Shqiptare” το «γιορτάζει» με πρωτοσέλιδο
Τις τελευταίες μέρες στις Ορθόδοξές κοινότητες της Αλβανίας κυκλοφορεί έντυπο στήριξης προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ. Αναστάσιο, στο οποίο οι πιστοί δηλώνουν τη στήριξή τους, στον πνευματικό τους ηγέτη. Με την πρωτοβουλία αυτή επιχειρείται να δοθεί απάντηση στις συνεχόμενες επιθέσεις  της “Gazeta Shqiptare” με άρθρα που υπογράφει ο ιστορικός Κρίστο Φράσερι. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε δύο φορές στο Φράσερι με πολυσέλιδα κείμενα που φιλοξενήθηκαν στην ίδια εφημερίδα, σημειώνοντας  τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία και όπως είναι φυσικό συνεχίζει να συντηρεί το θέμα.
Δεν ξέρουμε ποιανού ιδέα και πρωτοβουλία είναι η συγκέντρωση υπογραφών στήριξης προς τον Αρχιεπίσκοπο - αν κρίνουμε από το ύφος και το  περιεχόμενο μάλλον δεν προέρχεται από την επίσημη εκκλησία - αλλά τη θεωρούμε περιττή αν όχι κακή. 1) Γιατί είναι σαν να τίθεται υπό αμφισβήτηση ο Αρχιεπίσκοπος κάτι που δεν υφίσταται πλέον. Ο Αναστάσιος δεν είναι μόνο αποδεκτός από το σύνολο των Ορθοδόξων (Αλβανών και Ελλήνων) αλλά χαίρει και την εκτίμηση της πλειοψηφίας των αλλόθρησκων Αλβανών. 2) Ποιος είναι ο αριθμός υπογραφών που στοχεύουν να συγκεντρώσουν; Όσες και να συγκεντρώσουν θα είναι λίγες.
Το φυλλάδιο που έγινε πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης “Gazeta Shqiptare” έχει το ακόλουθο περιεχόμενο:
"Τους τελευταίους μήνες, ορισμένοι κύκλοι οι οποίοι στα χρόνια του διωγμού της θρησκείας απολάμβαναν τίτλους και θέσεις, και στα είκοσι χρόνια της Δημοκρατίας δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτε στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, επιχειρούν να γράψουν με τον δικό τους τρόπο την ιστορία της και να μας διδάξουν κανονικό δίκαιο και θεολογία της Ορθοδοξίας. Αναφέρονται για θέματα στα οποία είναι ανειδίκευτοι ζητώντας δήθεν να μας προστατεύσουν από φανταστικούς εχθρούς
Εμείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί που υπογράφουμε, γνωρίζουμε επί πολλά έτη τον πνευματικό μας ηγέτη, ο οποίος έχοντας βαθιά θεολογική γνώση και αυταπάρνηση οδηγεί την Εκκλησία μας με ειρηνικό πάντοτε λόγο και δημιουργικό έργο.
Του συμπαραστεκόμαστε με ευγνωμοσύνη και εμπιστοσύνη ακλόνητη».
(Ακολουθούν αριθμημένες σειρές με τα στοιχεία των υπογραφόντων)

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ιδέα του Χρήστου Νάση, είμαι σιγουρος, γνωστός και ως Μαβίλης.
Γιατί ρε Βορειοηπειρώτη, τι έχει το κείμενο που δε σου αρέσει;

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεν είπα δε μου αρέσει αλλά αν αυτή η πρωτοβουλία είχε την έγκριση του Αρχιεπίσκοπου έχω την αίσθηση ότι δε θα συμφωνούσε με αυτό το κείμενο. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά νομίζω πως εκφράζεται σε άλλο ύφος.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, μετά την κίνηση αυτή, η αμφισβήτηση του κκ Αναστασίου είναι περισσότερο εφικτή. Τι προσάπτουν στον Αρχιεπίσκοπο οι Αλβανοί πολέμιοι του. Ότι είναι Έλληνας και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Βορείου Ηπείρου. Τι λέει αυτή η φυλλάδα. Ότι την προετοίμασαν οι Έλληνες βορειοηπειρώτες. Άρα πιάνουν οι κατηγορίες. Τόσο το χειρότερο όταν ο Αρχιεπίσκοποσ για να μη κατηγορηθεί ότι εξυηπρετεί τους βορειοηπειρώτες αποστασιοιήθηκε από τα δικά μας προβλήματα. (Άφησε όντως τους Βαβιλίδες να κάνουν "προκοπή" για λόγο τους. Κι αυτοί κατ΄εντολή των αφεντικών τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτόν τους στο ξεπούλημα των συμφερόντων μας) Ο αρχιεπίσκοπος καταπιάστηκε από το έργο ανόρθοσης της Αλβανικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Άρα είναι μια καλοστειμένη παγίδα

Ανώνυμος είπε...

O Arxiepiskopow den ua symfvnouse oute me tin protoboulia. Ayto kanoun ta lamogia. O Arxiep;iskopos einai stis kardies olon ton orthodokson. Den exei anagki yperaspisis. Ta lamogia "ipiretoun" etsi ti thesi tous.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Kai oi atopes kiniseis tou Ntoule feroyn se dyskoli thesi ton Arxiepiskopo.

Ανώνυμος είπε...

Afse tis bourdhes anonime tis 5.32.Eroto: Oi kinisis tou Ntoule eine panta atopes, sinfona me ti n gnomi sou,i kinisis pou kanoun i fili sou tis kivernisis mipos pane ligo para pera enantias tis EEM?Eeixoun geini tromos kai fovos i patriotikes kinisis tou Ntoule gia tous prodhotes.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητοί φίλοι αν έχετε κάτι να κάτι επί της ουσίας να το πειτε. Ζείτε σε άλλο κόσμο, δηλαδή δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για κάτι που γίνεται; Την εκτίμηση μας για τον Αρχιεπίσκοπο και την εκκλησία την δείξαμε με πολλά δημοσιεύματα. Λυπάμαι που το βλέπετε έτσι και ποιο πολύ που εμπλέκετε πρόσωπα χωρίς να γνωρίζεται

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος, μεγάλε Λεωνίδα!

Ανώνυμος είπε...

11.11. Jati ana peis kati kata tou otnule simainei oti eisai me tous antipaloot tou.Ti lojiki ftiniariki einai afti.
Alla jinete skopima. To dhimosievma einai ksekatharo. Poios apo tous dhikous mas tou ti fernei tou arxiepiskopou. Entopizonte ols ioto periballon tou DULE. S'aresei dhe s' aresei 11.11
afti einai i alitheia, an psahneis iaveva ji afti.

Δημοσίευση σχολίου