Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

«Άγγελος στη χώρα των δαιμόνων». Το νέο βιβλίο του Β. Παπαχρήστου

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει στα στυγνά χρόνια της κομουνιστικής δικτατορίας στην Αλβανία
Μετά από  τρία βιβλία με διηγήματα, κυκλοφόρησε, από τον Εκδοτικό Οίκο ΑΛΔΕ της Αθήνας, το πρώτο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Παπαχρήστου: «Άγγελος στη χώρα των δαιμόνων».
Στο μυθιστόρημα αυτό ο συγγραφέας αναπλάθει τους χαρακτήρες και εικονογραφεί με τρόπο απόλυτα ρεαλιστικό τον κόσμο εντός του οποίου ζουν και κινούνται οι τοπικές κοινωνίες ενός απολυταρχικού καθεστώτος.
Εναλλασσόμενες σκηνές της καθημερινής ζωής, του αγνού έρωτα δύο νέων δασκάλων που κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δημιουργούν την οικογένειά τους και της πολιτικής επιβολής ενός καθεστώτος που ρημάζει τις ζωές των αντιφρονούντων, δημιουργούν διακριτικό σασπένς για τον αναγνώστη και τον κρατούν σε εγρήγορση από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Συναισθήματα συμπάθειας αλλά και απώθησης δημιουργούνται, αντίστοιχα, γι' αυτούς που προσπαθούν να σταθούν «όρθιοι» στην άκρη του γκρεμού και γι' αυτούς που με κάθε τρόπο προσπαθούν να τους γκρεμίσουν στο χάος.
Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος καταφέρνει τελικά να μας μείνει το συναίσθημα της συγκίνησης και της αγάπης προς την ηρωίδα του μυθιστορήματός του που αναδεικνύεται ως ένας «Άγγελος στη χώρα των δαιμόνων».
Ένα δυνατό βιωματικό μυθιστόρημα με περιγραφές που εντυπώνονται για πάντα στη μνήμη μας.
Θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα  βιβλιοπωλεία της Αθήνας.

4 comments:

κωστας είπε...

Ευγε βρε φίλε Βαγγέλη και ειλικρινείς συγχαρητήρια, για το όλο σου δημοσιογραφικό και λογοτεχνικό έργο! Το νέο μυθηστόρημα ακόμη δεν το βρήκα να το διαβάσω. Φιλικά Μακαριάδης.

Ανώνυμος είπε...

με όλο το σεβασμό τι υπόθεση έχει το μυθιστόρημα? Γιάτι με τις παραπάνω γενικολογίες δεν κατάλαβα Χριστό!!!

αναγνώστης είπε...

Είναι η πραγματική ιστορία ενός νεαρού δασκάλου στα χωριά του Βούρκου. Το μυθιστόρημα είναι εμπλουτισμένο και με άλλα λογοτεχνικά πρόσωπα για να περιγράψει τις συνθήκες διαβίωσης και το πώς λειτουργούσε το καθεστώς στη δεκαετία του 70

Βαγγέλης είπε...

Ευχαριστώ, φίλε Μακαριάδη. Ευχαριστώ και όλους όσους θα έχουν την καλοσύνη να διαβάσουν και να κρίνουν το πρώτο μου μυθιστόρημα.
Όπως είπε και ο φίλος αναγνώστης (4.21) το περιεχόμενο του μθθιστορήματος είναι βασισμένο στην καθημερινή ζωή δύο διανοουμένων, που είναι και οι κυριότεροι ήρωες του μυθιστορήματος, οι οποίοι παρά την εντιμότητα, την εργατικότητα και την μεγάλη αγάπη τους ο έναν για τον άλλον, δεν μπόρεσαν να ευτυχίσουν, μπροστά στην λυσσαλέα ταξική πάλη, τις ραδιουργίες και τις μορφές ενός, στυγνού δικτατορικού καθεστώτος, όπως αυτό του αλήστου μνήμηςς Ενβέρ. Και διαμέσου των κυριωτέρων ηρώων προβάλλονται και οι συνθήκες διαβίωσης ολοκληρου του λαού. Η πάλη των τάξεων, η περιβότη σιγκουρίμη, ο τρόμος και ο φόβος ολόκληρης της κοινωνίας, οι φυλακίσεις και οι εξορίες, η ισοπέδωση κάθε ιερού και όσιου, οι δαίμονες...στο ΜΕΓΑΛΕΙΟ τους. Περιμενω τις παρατηρήσεις και την κρίση σας.
Σας ευχαριστώ!
Βαγγέλης Παπαχρήστος

Δημοσίευση σχολίου