Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο Ξέρας διαπλικτίστικε με βουλευτίνα του Σ.Κ. γιατί του έκαναν παρατήρηση που μίλησε ελληνικά στον Κώστα Μπάρκα

Ένας χαιρετισμός στα ελληνικά [Καλημέρα] του υπουργού Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, Σπύρου Ξέρα, στάθηκε ως λόγος για δημιουργία διαπληκτισμού με την αντιπολίτευση στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την εργασία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής, ο υπουργός  Εργασίας – ελληνικής καταγωγής- χαιρέτισε τον πρώην υπουργό και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, Κώστα Μπάρκα, λέγοντας στα ελληνικά ‘Καλημέρα!»



«Η Χρήση της ελληνικής γλώσσας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτή της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, Eglantina Gjermeni, που με έκπληξη άκουσε να μιλάνε ελληνικά στο αλβανικό κοινοβούλιο», γράφει το σλαβικό κείμενο που επικαλείται το αλβανικό Balkan Web.



“Από πότε η ελληνική έγινε επίσημη γλώσσα στο Κοινοβούλιο; Είστε επικεφαλής του Κοινοβουλίου και πρέπει να μιλάτε αλβανικά και όχι ελληνικά”, φώναξε έντονα η Γκέρμενι.



Σημειώνεται ότι τα ελληνικά ΜΜΕ μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία τον Ιούνιο του 2009, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εκλογές προσφέρουν «ελληνικό χρώμα στο Κοινοβούλιο».



Μάλιστα, από τα 140 μέλη του αλβανικού Κοινοβουλίου, επτά είναι από την ελληνική μειονότητα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

15 comments:

Ανώνυμος είπε...

poioi einai 7 re paidia oso kai na ta bazw katw 7 de bgainoyn

Ανώνυμος είπε...

po po patriotismos bravo sto levendi de ligo tha tous pei kai kalynixta

Ανώνυμος είπε...

Kseras ,Mparkas,Tavos,DULE,.....kai isws oi aloi treis einai sta megala kommata ekei sta Tirana ,,,

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος πατριώτης ο Ξέρας!

Ρε αθεόφοβε Ξέρα!!! Ποιον νομίζεις ότι κοροϊδεύεις?!
Δεν τον άφησαν λέει ναι πει καλημέρα... και "πήρε τα όπλα"... ο πατριώτης!

Ρε Ξέρα, αυτό το κόμμα του οποίου είσαι υπουργός, λέει ότι η Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα, ρε αθεόφοβε! Αυτό το κόμμα του οποίου είσαι υπουργός συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους εχθρούς της Ελλάδος, τους Τσάμηδες!

Εσύ νομίζεις ότι οι Βορειοηπειρώτες που σε παρακολουθούν είναι ζαβά?! Οι νέοι Βορειοηπειρώτες σήμερα, εσένα, σε πουλάνε και σε αγοράζουν ρεεεεε!

ακούς εκεί... θίχτηκε δήθεν ο πατριώτης και το έγραψαν και οι εφημερίδες.
Αν ήσουν πατριώτες το συγκεκριμένο θέμα δεν θα άφηνες να διαρρεύσει στα μέσα... Αλλά δεν έχεις και τίποτε άλλο να παρουσιάσεις και "ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται".

Η μαλέκο φοινικιώτισα είπε...

Χα, χα, χα, δεν το έκανε ο Ντούλες για να σχολιάζονταν ως ο Μέγας πατριώτης.Αλλά οι πιο πάνω σχολιαστές γνωρίζουν ότι ο Ντούλες όχι μόνο δεν μιλάει ελληνικά στους επίσημους θεσμούς της Αλβανίας, είτε στο κοινό αλλά ούτε τολμάει να πιάσει στο στόμα το όνομα της εθνικής ελληνικής μειονότητας έστω και στην Αλβανική. Οπότε τα δικά του τσακάλια προσπαθούν να σπιλώσουν όποιονδήποτε επιχειρεί να δείξει ελληνικά την ελληνικότητά του, γιατί μειώνει τον Αρχι... γό τους

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλης Ντούλες, Σπύρος Ξέρρας, Κώστας Μπάρκας, Βαγγέλης Τάβος, Λουίζα Παπαθανάση (Τζουβάνη), Βασιλική Χύσι (Μπάρκα), Δαμιανός Γκικνούρης, Βίκτωρας Γκούμης, εμένα μου βγαίνουν 8. Θέλετε να προσθέσω και τον Λεονέρδο Ντέμη (τσάμης πατέρας, λεσινιτσιώτισσα μητέρα); Δεν αναφέρουμε στους φιλέλληνες. Από κρυπτοέλληνες έχει η πιάτσα πολλούς.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ παντως λεω το πολύ απλό (γιατι νομιζω πως πολλοι σχολιαστές
ειτε ειναι φανατισμενοι προσωπολάτρες ή υποστηριζουν τα συμφεροντα τους υποστηριζοντας πρόσωπα.)

Βλέπουμε σε πολυ απλά παραδείγματα
πως οφείλει η μειονοτητα να έχει δική της ανεξάρτητη φωνή στο κοινοβούλιο..!!

Ουτε λοιπον σε βουλευτές Ελληνικής καταγωγής μέλη Αλβανικων κομματων (Ξερας, Τάβος, Μπάρκας), χωρίς να έχω κάτι με τα προσωπα αυτά.

Αλλα ουτε και σε βουλευτες Ελληνικων κομματων (ΜΕΓΚΑ-ΚΕΑΔ) που θα προκύψουν μέσα απο συνεργασία με καποιον Αλβανικό συασπισμό κομμάτων.

Δροπολίτης.

Ανώνυμος είπε...

Παραλείψαμε το Γκιέργκι Παππά που βγαίνει με το ΔΚ στην Κορυτσά. Από το Σωπίκι Αγίων Σαράντα, εκτός και δεν του υπολογίζεται για Έλληνα. Μου βγήκαν αισίως δέκα οι έλληνες βουλευτές στο αλβανικό κοινοβούλιο. Μην αρχίσω κι αναφερθώ τους αλβανούς βουλευτές με ελληνίδες γυναίκες. Μην γελάτε. Δεν είναι μόνο ο Ντούλες με αλβανίδα γυναίκα βουλευτής!

Ανώνυμος είπε...

Eπρεπε να ελεγε σε αυτην την σκιπταρια τσαπερδωνα και στην παρεα των (σοσια)ληστων της οτι και εμεις ειμαστε πολιτες της Αλβανιας και εχουμε τα ιδια αστικα και νομικα δικαιωματα οπως αυτη και τους υπολοιπους.Εφοσον το αλβανικο κρατος αναγνωριζει επισημα την υπαρξη Εθνικης Ελληνικης Μειονοτητας εστω στις λιγες περιοχες που το αναγνωριζει.Και το αλβανικο συνταγμα μας θεωρει αλβανους πολιτες με Εθνικη Ελληνικη Καταγωγη και προβλεπει οτι ειμαστε ισοι με τους υπολοιπους Αλβανους και μας επιτρεπει τη γλωσσικη,πολιτιστικη και εκπεδευτικη αυτονομια και ελυθερια.Ετσι και ο Ξερας εφοσον ειναι ελληνικης καταγωγης εχει το δικαιωμα να μιλα τη μιτρικη του γλωσσα οπουδηποτε στην Αλβανια.Αλλα σιγα μην καταλαβουν ποτε οι καθηστερημενοι η μηπως παριστανουν πως δεν καταλαβαινουν γιατι μας φοβουνται.

Ανώνυμος είπε...

nje shqiptare me kombesi greke i eshte dhene mundesia ne cdo qeveri te mari pjese ne shqiperi, por nje mysliman nga thraki ska qene dhe ska per te mare pjese asnjher ne cdo qeveri qe te krijohet ne greqi, thjesht shqiperia ka jetuar dhe do jetoje ne menyre harmonike me kombesi te tjera, por greqia ska per te jetuar kurre

Ανώνυμος είπε...

Cna thua tani dhe ti! Se e kemi neve greket fajin qe jemi me te zgjuar se turqit? Shqiperia pa greket nuk do te ekzistonte si shtet per 1001 arsye qe si anetare i ketij kombi i di me mire se ne.

Me agaph kai tolerance.

Ανώνυμος είπε...

Τον διαπληκτισμο μονο ο βορειοηπειρωτης πρεπει να τον ειδε απο αυτα που γραφει!

Ανώνυμος είπε...

Σε μια ΕΠΊΣΗΜΗ ομιλία, στη βουλή ή οπουδήποτε αλλού, ο Ξέρας και οποιοσδήποτε άλλος φυσικά που θα μιλήσει την αλβανική ως τη μόνη επίσημη γλώσσα της Αλβανίας. Ένας χαιρετισμός σε έναν φίλο ή ομοεθνή, ιδιαίτερα δε όταν γίνεται ήρεμα χωρίς να χρειαστεί να βάλει κάποιος τον τελάλη, δεν αποτελεί επίσημη ομιλία και έχει το δικαίωμα να τον απευθύνει οποιοσδήποτε, ακόμη και στα αλαμπουρνέζικα. Είμαι σίγουρος ότι και στη Β. Κορέα τούτο είναι κατανοητό και γίνεται ανεκτό. Η κυρία Γκερμένη είναι αμφίθυμη. Αμφίθυμος λέγεται εκείνος που διακατέχεται από αντικρουόμενα συναισθήματα μίσους και αγάπης, οι πρόγονοι της ήταν έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι

Ανώνυμος είπε...

Τον διαπληκτισμό δεν τον είδε μόνο ο βορειοηπειρώτης, αλλά και τα μέσα μαζική ενημέρωσης. Απεναντίας, ο Βορειοηπειρώτης παρέλειψε τη σταράτη απάντηση Ξέρρα που δεν τσιούρισε το μάτι. Την παραθέτουμε στα αλβανικά, όπως την καταγράφει η ίδια η εφημερίδα "Panorama": "Perdorimi i gjuhes greke ne Komision ka ngjallur reagimin e deputetes se Partise Socialiste, Eglantina Gjermeni, e cila ka shprehur habi per perdorimin e greqishtes ne Parlament. "Qe kur greqishtja eshte bere gjuhe zyrtare ne Parlament? Jeni titullar institucioni dhe duhet te flisni gjuhen shqipe dhe jo greqishten ne Parlament" u shpreh Gjermeni. Nderkohe qe ministri i Punes dhe i Ceshtjeve Sociale ka ftuar deputeten e PS-se qe te kontrolloje legjislacionin dhe vecanerisht Karten Evropiane per Gjuhet Rajonale ose Minoritare. Αυτά γράφει η εφημερίδα και δεν χρειάζονται άλλα σχόλια.

Δημοσίευση σχολίου