Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Που αποσκοπεί η ανακίνηση «θέματος» για παρανομία Καχριμάνη στην έγκριση βιβλιαρίων πρόνοιας των βορειοηπειρωτώνΤου Παναγιώτη Μπάρκα  
Το θέμα που προέκυψε την προηγούμενη βδομάδα με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, κύριο Καχριμάνη, απαιτεί βαθύτερη ανάλυση, σοβαρότητα, υψηλή ευθύνη και εθνική επαγρύπνηση!
Η ανακίνηση θέματος με τα βιβλιάρια πρόνοιας σε όφελος των Βορειοηπειρωτών αποτελεί χτύπημα κάτω από τη μέση κατά του Περιφερειάρχη. Ταυτόχρονα είναι το πρόσχημα ενός βαθύτερου παιχνιδιού.

Είναι γνωστό απ’ όλους ότι θεσμικά η δικαιοδοσία έκδοσης βιβλιαρίων πρόνοιας για τους Βορειοηπειρώτες, εδώ και μερικά χρόνια ανήκει πλέον στην αρχή του Δήμου Γιαννιωτών και όχι στον Περιφερειάρχη. Είναι, επίσης, γνωστό ότι μεταξύ Δημάρχου και Περιφερειάρχη υπήρχε δίαυλο επικοινωνίας για εξυπηρέτηση, όπου ήταν δυνατόν, των ομογενών παρά τα ασφυκτικά απαγορευτικά μέτρα των κεντρικών υγειονομικών αρχών. Εντούτοις, δεν μπορεί να ξεφύγει της προσοχής το γεγονός ότι «με στόχο την υγειονομική εξυπηρέτηση» Βορειοηπειρωτών γύρω από την αρχή του Δήμου, γυροφέρνει ομάδα ανθρώπων αποτελούμενη από Ελλαδίτες πολιτικάντηδες και βορειοηπειρώτες πολιτικούς, με διασυνδέσεις με αλβανο-βορειοηπειρώτες μεσάζοντες με διαμονή στην Αλβανία και Γιάννενα.
Δεν νομίζω ότι ο Περιφερειάρχης να μην είχε γνώση του φαινομένου. Αλλά, θέλω να πιστεύω πως του υπαγόρευε σιωπή η γνωστή ανοχή του με γνώμονα την αρχή να μη πέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά της διάσπασης μεταξύ των Βορειοηπειρωτών και των εκπροσώπων τους. (Αποδείχτηκε πλέον παρωχημένη και ασύμφορη και για τον ίδιο).
Ωστόσο θα ήταν λίγο το κακό αν το πρόβλημα εντοπίζονταν σε ύπουλο ανταγωνισμό με στόχο την Γιαννιώτικη εσωκομματική πολιτική, ή τον αποκλεισμό της μία πλευράς (του Περιφερειάρχη) από τη δυνατότητα παροχής υγειονομικής στήριξης, προς τους Βορειοηπειρώτες. Ούτε έχει τόσο σημασία η σκανδαλολογία, αυτού καθεαυτού, ούτε ασφαλώς θέλω να πιστεύω και να αφήσω υπόνοιες ότι ο Περιφερειάρχης έκανε κατάχρηση. Απεναντίας!
Εκείνο, που πρέπει να ανησυχήσει είναι ότι η προσπάθεια σπίλωσης του κυρίου Καχριμάνη, αποτελεί δείχτη της αναμενόμενης σκληρής αντιπαράθεσης στις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία και ιδιαίτερα στην περιφέρεια Αργυροκάστρου. Ο προβληματισμός δεν εστιάζεται στο επιφαινόμενο γεγονός ότι επιδιώκεται (από παρομοίως «εμπλεκομένων» σε θέματα βιβλιαρίων πρόνοιας) η εξουδετέρωση του κ. Καχριμάνη, στη στήριξη συγκεκριμένου Βορειοηπειρώτη υποψηφίου βουλευτή. Η ουσία αφορά την πολιτική κάλυψη και ισχύ που απαιτούν συμφέροντα ένθεν και ένθεν των συνόρων, τα οποία, ουδεμία σχέση έχουν με ανθρώπινα κι εθνικά δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.
Στην περιφέρεια Αργυροκάστρου με πέντε έδρες, όλα δείχνουν ότι θα κερδίσουν δύο Έλληνες υποψήφιοι Βουλευτές στις δύο συμμαχίες των δύο αλβανικών κομμάτων εξουσίας. Τα νούμερα και η παράδοση φέρνουν επιτυχόντες, τον Σπύρο Ξέρρα, δεύτερο στο ψηφοδέλτιο του κυβερνόντος Δημοκρατικού Κόμματος και τον Αναστάση Αγγελή, τρίτο στο ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Στο παιχνίδι έχει μπει σκληρά και ο Βαγγέλης Τάβος, πρώτος στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης του Ιλίρ Μέτα.
Οι υποψήφιοι του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Κόμματος των Ελλήνων, σε πρώτη όψη φαίνεται ότι θα δώσουν την μάχη για τιμή των όπλων.
Ο Βαγγέλης Τάβος, ο οποίος έχει εκλεγεί βουλευτής τέσσερις φορές στην περιφέρεια Αργυροκάστρου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας, φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τα έδρανα της Βουλής. Στη μέχρι τώρα 15-χρόνη πολιτική αναμέτρηση είχε απέναντι τον Πρόεδρο του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλη Ντούλε, που όπως είναι γνωστό, η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ τους οδήγησε σε ανεπανόρθωτη διάσπαση τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες στο Αργυρόκαστρο και όχι μόνο. Τώρα ο κ. Τάβος για να εκλεγεί θα πρέπει όχι απλώς να ανατρέψει την παράδοση, αλλά να αποκλείσει έναν από τους δύο άλλους Έλληνες υποψηφίους:- ή τον Σπύρο Ξέρρα, ή τον Αναστάση Αγγελή.  Όντας στη συμμαχία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας, ο Τάβος έχει την άμεση αντιπαράθεση με το Σπύρο Ξέρρα. Στο πλευρό του έχει και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο όχι απλώς μετέχει στην κοινή με τον Τάβο προεκλογική συμμαχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά και οι δύο, θεωρούν αντίπαλο μέχρι τελικής πτώσεως τον Ξέρρα.
Ο Ξέρρας, λόγω οικογενειακών, εθνικών, πολιτικών και ιδεολογικών σχέσεων, θεωρείται ότι έχει υποστηρικτή τον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, ο οποίος, δυστυχώς για τους αντιπάλους του Ξέρρα, έχει εμπράκτως δείξει μακρόν και ειλικρινές ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της ε. ε. μειονότητας και κυρίως για την διασφάλιση της ενότητάς της. Ακριβώς, λόγω αυτών των αρχών και λόγω των τελευταίων αλλεπάλληλων κρούσεων ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της ε.ε. μειονότητας, ο κ. Καχριμάνης, είχε σχεδόν καθηλώσει την άσκηση επιρροής υπέρ του κ. Ξέρρα.
Άρα, ο κ. Καχριμάνης ήταν έμμεσος στόχος. Επιβεβαίωση αυτού αποτελεί το γεγονός ότι πληροφορίες από τα ίδια περιβάλλοντα αναφέρουν ότι ο Ξέρρας θα δεχτεί και άλλες επιθέσεις. Της προσπάθειας για ανακοπή της θεωρούμενης ισχυρής ελληνικής στήριξης υπέρ του Ξέρρα, (που ακούει στη προκειμένη περίπτωση στο όνομα Καχριμάνη), είχε προηγηθεί προεργασία, Βορειοηπειρωτών και Αλβανών που τον ανέβαζε και κατέβαζε στην Αλβανία Έλληνα εθνικιστή. Όπως αντιθέτως, κατά περίεργο τρόπο, δεχόταν (και δέχεται) στήριξη Ελλαδιτών, Βορειοηπειρωτών και Αλβανών Βορειοηπειρώτης  υποψήφιος που υπόσχεται ότι θα ανοίξει 500 αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα.
Υπό το σκεπτικό αυτό, δεν αποτελεί ανησυχία, αν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχτηκε ο κ. Καχριμάνης θα ανοίξουν τους δικούς του Ασκούς του Αιόλου υπέρ του Ξέρρα. Ο κ. Καχριμάνης ξέρει να τηρεί τα προσχήματα και τα μέτρα, με αποτέλεσμα να μη δώσει λαβή στις γνωστές βορειοηπειρώτικες ακρότητες και αντιπαραθέσεις.
Ανησυχητικό είναι τα πραγματικά κίνητρα που υποδαυλίζουν τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση, τα οποία δεν έχουν ούτε εθνικό υπόβαθρο, ούτε χαίρουν της στήριξης της επίσημης πολιτικής ηγεσίας της Αθήνας, αλλά ανακυκλώνουν την αντιπαράθεση και διάσπαση μεταξύ των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών σε έναν άλλο επίπεδο:- αυτό των διαπλεκόμενων συμφερόντων συγκεκριμένων συγκοινωνούντων ομάδων από τις δύο πλευρές των συνόρων, η ασφάλεια των οποίων απαιτεί πολιτική εξουσία και εθνικό μανδύα. Τέτοιου είδους εξελίξεις είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι οδηγούν σε αγκυλώσεις, η λύτρωση από τις οποίες απαιτεί θύματα.
Τέλος, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, επισημαίνω ότι δεν υπάρχει καμία μαρτυρία που να επιβεβαιώνει πώς ο κύριος Τάβος, διεκδικεί ενσυνείδητα υποστήριξη από τους πλήττοντες του Περιφερειάρχη και τα συμφέροντα που υπηρετούν, είτε επιδιώκει το συγκερασμό των πολιτικών φιλοδοξιών με τα συμφέροντα αυτά, είτε είναι θύμα αυτών, είτε απλώς επωφελείται από την πολιτική μάχη κατά του Περιφερειάρχη.
Παναγιώτης Μπάρκας για τον Βορειοηπειρώτη
Αργυρόκαστρο 18.05.2013

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

Γιώτη Μπάρκας speaking "X-FILES"....!!!!!!
Είναι γνωστό ότι ο Ξέρας, ως υπουργός της κυβέρνησης Μπερίσα, διατηρούσε καλές σχέσεις και με την Κύπρο, εξάλλου είχε παραγματοποιήσει και επίσημες επισκέψεις εκεί, μαζί με τον σύμβουλό του "τον Νεολαίο".
Γιατί νομίζετε, ότι η Κύπρος έφτασε εκεί που έφτασε??????? ΕΕΕΕΕΕ???!!
Δεν το ξέρετε??? Γατάκια...!!
Μα είναι ξεκάθαρο. Η σχεδόν οικονομική καταστροφή της Κύπρου έγινε στην ουσία για να "χτυπηθεί" πολιτικά ο κος. Ξέρας!!!
Αλλά αυτά δεν θα περάσουν!!!!!!!!!
Παναγιώτη να τα λες όλα. ξεμπρόστιασε το "σύστημα" την "μασωνία" που πολεμάει το παιδί μας!!!
ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

1913-1914 είπε...

geia sas borioipirotes aderfia.mipos to- -den tha gineis ellinas pote--to fonazoyn gia emas....leo ego tora me to ftoxo moy myalo.parte apo deka taytotites koloxarta albani tha mas lene panta.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, βγάζεις άσχετα θέματα προς δημοσίευση.....
Για τις συγκεντρώσεις του ΚΕΑΔ στην Κορυτσά και Αργυρόκαστρο μούγκα.....
Γιατί?????????
Τόσο μίσος πια ???????????????

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ κύριε/α, οι συντελεστές του «Βορειοηπειρώτη» δεν υποσχέθηκαν ποτέ ότι θα καλύψουν όλη την βορειοηπειρωτική επικαιρότητα. Άλλο είναι το επάγγελμα μας και η «δημοσιογραφία» γίνεται στο περίσσευμα του χρόνου και δημοσιεύουμε οτιδήποτε μας στέλνουν που σχετίζεται με τα θέματα που καλύπτουμε. Θεωρούμε πως για τα θέματα που αναφέρεις θα έπρεπε να βγουν δελτία τύπου από το κόμμα ή τον υποψήφιο και ευχαρίστως να τα δημοσιεύσουμε.
Θεωρούμε πως το πιο σημαντικό θέμα των δύο τελευταίων ημερών ήταν η Επέτειος που έγινε στο Δελβινάκι και εμείς δεν περιοριστήκαμε μόνο στο κείμενο της ΣΦΕΒΑ αλλά το ψήφισμα και οι υπόλοιπες φωτογραφίες ήταν δικές μας και δεν μας πείραξε καθόλου που δημοσιεύτηκαν και αλλού (χωρίς πηγή)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη το ΚΕΑΔ δεν βγάζει επίσημο δελτίο τύπου, γιατί ο κεντρικός διοργανωτής αυτών των συγκεντρώσεων ήταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας!....

Βασίλης Μουργκάνας είπε...

Εσείς μπορείτε να πείτε ο, τι θέλετε. Ακούστε την καμπάνα που χτυπάει ο Μάρκας. Μια αφανή αράχνη φτιάχνει τον ιστό των εθνο-ναρκωτικών ο οποίος πρώτον όμηρο θα έχει την ε.ε. μειονότητα. Το παιχνίδι το είδαμε χοντρό στο Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια. Κάποιοι δικοί μας παίζουν "πολιτικά" με το Τσάμικο, για να καλύψουν το εθνικό έλλειμα που έγινε μαύρη τρύπα. Ο Μπάρκας δεν λέει ότι το πατριωτικό βάρος έπεσε στις πλάτες του Ξέρρα, αλλά λέει ότι θέλουν να φάνε τον Ξέρρα να προωθήσουν δικό τους πολιτικό που θα τους καλύψει τα, όπως τους καλύπτει τα μαύρα. Πηγές από την αστυνομία των Ιωαννίνων αναφέρουν ότι όντως κυκλοφορεί πράγμα το οποίο μπαίνει στο παιχνίδι της πολιτικής διαμάχης εκεί στη Βόρειο Ήπειρο.

Unknown είπε...

Μετά από αυτό το άρθρο υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που παίρνουν στα σοβαρά τον Μπάρκα; Βορειοηπειρώτη μέχρι πριν λίγο καιρό προσπαθούσες να είσαι αντικειμενικός. Από την ώρα που ξεκίνησε ο προεκλογικός πόλεμος αποφάσισες να πέσεις στην λάσπη; Μην το κάνεις, είναι κρίμα και θα το μετανοιώσεις.

Δημοσίευση σχολίου