Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΒΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Δείτε τι αναφέρει ο Ν. 4093/2012 με τον οποίο εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαισίο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016) δηλαδή το Μνημόνιο 3, για τις συντάξεις του ΟΓΑ.
Όπως θα δείτε στο νέο νόμο αναφέρει ξεκάθαρα ότι έστω και 1 ευρώ σύνταξη να παίρνεις από την Αλβανία δεν δικαιούσαι σύνταξη του ΟΓΑ.

Στη συνέχεια αναφέρει πως απαιτείται μόνιμη διαμονή τα τελευταία 20έτη στην Ελλάδα και να συνεχίζει να μένει και κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής του – δηλαδή αν κάποιος ηλικιωμένος θέλει να καταθέσει τα έγγραφα σήμερα, θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα από 21/11/1992 – εκτός αυτού, προτρέπει τους ηλικιωμένους να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές εστίες και να παραδώσουν τη Βόρειο Ήπειρο σε Αλβανούς εποίκους που ήδη κατακλύζουν τα χωριά της μειονότητας. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!
Υποτίθεται ότι αυτά θα ισχύουν για τις αιτήσει που εκκρεμούν και όσες θα κατατεθούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 2012, πάμε στοίχημα όμως ότι με τα ίδια κριτήρια θα «επανεξεταστούν» (για ακόμη μια φορά) και οι υπάρχουσες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
5. Από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων του ν. 1296/1982 (Α” 128), όπως ισχύει, καταβάλλεται, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις:
α. Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
β. Δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, και επίσης, σε περίπτωση εγγάμων, δεν λαμβάνει ο/η σύζυγός τους σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος, του άρθρου 4 του ν. 4169/1961. (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!)
γ. Διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι (20) έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και εξακολουθούν να διαμένουν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους. (ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ: ΤΑΚΤΙΚΗ ΞΕΡΙΖΟΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΒΗ)
δ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι (4.320) ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων σαράντα (8.640) ευρώ.
Εξαιρούνται της παροχής οι μοναχοί/ες οι οποίοι διαμένουν σε Ιερές Μονές και συντηρούνται από αυτές και όσοι εκτίουν ποινή φυλάκισης.
Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ και του ΣΚΑ καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη της συνδρομής των προϋποθέσεων που ορίζονται στις περιπτώσεις β” έως δ” της προηγούμενης παραγράφου, και η διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων, καθώς και οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δύνανται να αναπροσαρμόζονται τα ποσά που αναφέρονται στην περίπτωση δ” .
Εκκρεμείς αιτήσεις, καθώς και αιτήσεις που υποβάλλονται μέχρι 31.12.2012 κρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος πλην του ορίου ηλικίας που ορίζεται το 65ο έτος.
Με τα κριτήρια που ορίζονται στις περιπτώσεις β” έως και δ” της παρούσας ρύθμισης, επανακρίνονται από 1.1.2013 και όσοι έχουν ήδη καταστεί συνταξιούχοι.
ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!!
Πηγή: http://borioipirotika.blogspot.com/2012/11/blog-post_4459.html

22 comments:

Ανώνυμος είπε...

psifiste ta zwa,,,etsi. na vgoun pio katw oi voreioi pou diafimizane pasok kai nd kai ta ipoloipa zwa tis ellinikis politikis skinis kai na apantisoun gia aftes tis eidiseis. opos episis kai ta "vlastaria" mas pou kosmousan ta psifodeltia olon twn kommatwn kai poulousan patriotismo. den einai na perimeneis kati allo apo elladiti politiko kai mallon sigoura kai apo tous dikous mas. apla kapoia mera tha tous sikosei kai tha tous parei olous.

Ανώνυμος είπε...

egw thelo ligo tin EFH na kanei ena sxolio

Ανώνυμος είπε...

Σιγα τα καστανα ρε παιδια.
Ηταν δεδομενο οτι αυτη η συνταξη δε θα δινοταν εσαει. Οσοι την εχουν παρει θα συνεχισουν να την παιρνουν.
Και κακα τα ψεματα, ελαχιστοι απο τους ηλικιωμενους ειδαν στα ματια τους αυτη τη συνταξη. Να την κοψουν για να μη τσακωνονται και τα παιδια τους.

Ανώνυμος είπε...

Kseri kanis na mou apantisi: Gia tis oikogeneies borioipiroton pou eixoun llavei tin elliniki ithagenia me politografi xanoun tin syntaksi?

Ανώνυμος είπε...

DEN THA KSERIZOTHUME GIA TI TO THELUN KAPOI THA PREPI NA NTREPUNTE OLOI TOUS MA THA MAS VRUN MPROSTA TUS GIA 300 EVRO DEN THA PULITHUME..

Ανώνυμος είπε...

Nai re Seliou tora de lalame????
O SAMARAS sou den einai aftos?
Aftos pou agapa tous borioeipirotes?

Ανώνυμος είπε...

Να πω την αλήθεια , χαίρομαι ιδιαίτερα που κάποιοι μου ζητούν να απολογηθώ για τον Αντώνη Σαμαρά. Η αλήθεια είναι ότι αυτόν τον άνθρωπο τον πίστεψα και τον πιστεύω ως τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από αυτή την τραγική κατάσταση που βρίσκεται. Αυτό δεν αλλάζει ούτε γιατί κόβει τη σύνταξη της γιαγιάς μου, ούτε γιατί μειώνει την αναπηρική σύνταξη του πατέρα μου και της μάνας μου, ούτε γιατί με το ζόρι βγάζουμε όλοι το ενοίκιο μας. Δεν είναι ιδιοτελείς οι σκοποί που τον στηρίζω. Η πατρίδα είναι πάνω απ όλα και για μένα η πατρίδα δεν είναι μόνο η Βόρειος Ήπειρος, αλλά η Ελλάδα. Αν η Ελλάδα καταστραφεί, η μοίρα όλως μας θα είναι 1000 φορές χειρότερη.
Πάμε όμως στο θέμα της σύνταξης. Θεωρώ πως ο καινούριος νόμος που ουσιαστικά καταργεί τη σύνταξη στους Βορειοηπειρώτες είναι εγκληματικός. Και είναι εγκληματικός όχι γιατί αδικεί εμάς και δεν μας αρέσει, αλλά γιατί ουσιαστικά σε μια εποχή που ο αλβανικός εθνικισμός βασιλεύει, μας σπρώχνει αφοπλισμένους στα χέρια των Αλβανών. Από ψυχολογικής πλευράς είναι η πλήρης εγκατάλειψη των Βορειοηπειρωτών και είναι σαν να λέει στους Αλβανούς πάρτα τώρα τα ορφανά που τόσα χρόνια πάλευαν για να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ψυχή τους και βάλτα τουρσί. Αυτή η απόφαση δεν έχει καμία απολύτως λογική και σαφώς είναι ηλίθια η οποιαδήποτε προσπάθεια να δικαιολογηθεί.
Γνωρίζω πολύ καλά πως πάρθηκαν όλες οι αποφάσεις του μεσοπρόθεσμου. Σε ένα απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα έπρεπε να βρεθούν και να κοπούν τεράστια ποσά από τα υπουργεία, χωρίς να αφήνει το περιθώριο σε κανέναν υπουργό να πράξει τα πιο δίκαια. Πέραν αυτού έπρεπε με κάποιο τρόπο να βρουν και να κόψουν τις συντάξεις από όλους εκείνους τους Έλληνες της διασποράς, που ενώ παίρνουν συντάξεις από Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική , Καναδά κλπ ( οι οποίες συντάξεις ουδεμία σχέση έχουν με τα 40 ευρώ αλβανική σύνταξη που παίρνουν οι δικοί μας ), έπαιρναν και την σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα. Βρήκαν λοιπόν οι εγκέφαλοι του Υπουργείου Εργασίας αυτή τη φόρμουλα , χωρίς να σκεφτούν ειδικές κατηγορίες, απλά τσουβαλιάζοντας τα όλα.
Από δημοσιονομικής πλευράς, δεν έχουν κανένα επιχείρημα να το κάνουν, καθότι τα ποσά που διατίθενται για τις συντάξεις των γερόντων μας είναι απίστευτα μικρά. Αν θυμάμαι καλά πρόκειται για περίπου 7.000.000 ευρώ το χρόνο. Τίποτα δηλαδή. Ήμουνα από αυτούς που υποστήριζα πως μπορούμε να δεχτούμε να κοπεί η σύνταξη του ενός (αφού έτσι έλεγε ο προηγούμενος νόμος) αλλά με την προυπόθεση να παίρνουν όλοι οι υπόλοιποι , ανεξαιρέτως που κατοικούν. Στην παρούσα φάση, θα μπορούσα να δεχτώ και ένα συμψηφισμό με τη σύνταξη που παίρνουν στην Αλβανία, να αφαιρείται δηλαδή από τον καθένα, αυτό που παίρνει εκεί ( για να μην αδικήσουμε και τους υπόλοιπους Ελλαδίτες που παίρνουν σύνταξη από άλλες χώρες), αλλά το να κοπεί εντελώς το θεωρώ απλά ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ. Έχουν γίνει ήδη κάποιες διαμαρτυρίες τόσο στο Υπουργείο Εργασίας όσο και τον ίδιο το Σαμαρά. Οι πρώτες διαβεβαιώσεις είναι πως όντως έχει γίνει τσουβάλιασμα και η αδικία θα διορθωθεί ΑΜΕΣΑ με τροπολογία. Προσωπικά βάζω ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη να λυθεί το θέμα. Εάν δεν λυθεί, θα πρέπει για πρώτη φορά η αντίδραση να είναι έντονη και καθολική. Και ειλικρινά εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή, όσο και αν στηρίζω την κυβέρνηση. Εδώ δεν μιλάμε για ρεαλισμό, μιλάμε για ηλιθιότητα και προδοσία. Ειλικρινά όμως και γνωρίζοντας την ευαισθησία του Σαμαρά σε εθνικά θέματα, πιστεύω πως το θέμα θα λυθεί. Περιμένω...
Έφη

Ανώνυμος είπε...

twra tha ginetai alabanoi kai pali???
axaxaxaxax

Ανώνυμος είπε...

Κατα Εφη, "...αλλά γιατί ουσιαστικά σε μια εποχή που ο αλβανικός εθνικισμός βασιλεύει, μας σπρώχνει αφοπλισμένους στα χέρια των Αλβανών."
Και λοιπον, απ`αυτα που απορρεουν απο τα λεγομενα της Εφης, μεχρι τωρα ημασταν εξοπλισμενοι, ειχαμε τα 300 Ευρω οπλα και ασπιδες.
Δεν ειχα συνηθισει να ακουω Βορειοηπειρωτες να μιλουν τετοια γλωσσα, αυτη ειναι ελλαδιτικη γλωσσα, απ` αυτες που μαθαινωνται στις σχολες της ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και αλλων τετοιων, ειναι η γλωσσα αυτων που καταντησαν την Ελλαδα εκει που ειναι.

Lazaros είπε...

Πως κανετε ετσι μωρε

Σημασια εχει οτι αυτα ΠΟΥ ΔΕΝ θα παιρνουν θα ειναι παλι σε ευρω.

Ανώνυμος είπε...

EFH MIA ME TO NOMO PETRALA 2009 KOPIKE I MIA SYNTAKSEI KAI MIA TORA ME TON SAMARA GAMISETA POU LENE

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2.51 , η γλώσσα δεν είναι ελλαδιτικη η βορειοηπειρωτικη. Είναι ελληνικη και αν δεν την κατανοείς δικο σου πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

με δυο λογια εφη μου σταματαμε τα ηπειρωτικα και χορευουμε ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 12:51
Μια ειναι η Ελληνικη γλωσσα και οι λεξεις της κατανοητες για ολους. Αλλα επειδη μου φαινεσαι αργοστροφος/η σου εξηγω:
Με ελλαδιτικη γλωσσα εννοειται το λεξιλογιο της Ελληνικης που χρησιμοποιουν οι Ελλαδιτες. Ενα λεξιλογιο κλαψας, μεμψιμοιριας, γαυγισματος, οδοιρμου, ζητιανιας, απαισιοδοξιας, υπερβολης, ανευθυνοτητας, συνωμοσιολογιας και πολλα αλλα. Ενα λεξιλογιο που το εχει βαρεθει ο υπολοιπος κοσμος.
Οι Βορειοηπειρωτες δε μας ειχαν συνηθισει μεχρι σημερα με ενα τετοιο λεξιλογιο. Οι ηλικιωμενοι Βορειοηπειρωτες λεγανε "δεν τα δουλεψαμε αυτα τα λεφτα, αλλα ευγνωμονουμε την Ελλαδα για τη βοηθεια που μας δινει". Αυτη ηταν σωστη σταση.
Αλλα απ`οτι φαινεται αξια τεκνα μας που μορφωνονται στην Ελλαδα, κατεχουν πλεον το ελλαδιτικο λεξιλογιο.
Οποιος θελει να εχει δημοσιο λογο πρεπει να προσεχει τι εκστομιζει και να εχει υποψιν οτι απευθυνεται σε δυο κοινωνιες.
Καλα ειναι τα βαρυγδουπα της Εφης ως ενδειξη διαμαρτυριας, αλλα χωρις να το καταλαβαινει και η ιδια δικαιωνει τους Αλβανους που μας χαρακτηριζουν Ελληνες των 300 Ευρω.
Καλα ειναι να χορηγειται η συνταξη, να παλεψουμε για αυτο, αλλα ας αφησουμε τις υπερβολες στιλ Εφη "...αλλά γιατί ουσιαστικά σε μια εποχή που ο αλβανικός εθνικισμός βασιλεύει, μας σπρώχνει αφοπλισμένους στα χέρια των Αλβανών."
Υπηρχαμε και πριν τη συνταξη και θα υπαρξουμε και μετα απ`αυτη. Ειμαστε απλα Ελληνες, οχι Ελληνες μισθοφοροι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 5.19

Σαφώς και θα υπάρξουμε και μετά από αυτό και δόξα το θεό είμαστε περήφανος λαός και δεν θα αφήσουμε τους γονείς μας και τους παππούδες μας να πεθάνουν. Μην μου συγκρίνεις όμως ανόμιες εποχές γιατί πας σε εντελώς λάθος μονοπάτια. Καταλαβαίνω την ανάγκη σου και το πάθος να πεις ότι δεν μας κάνουν Έλληνες τα 300 ευρώ, γιατί σαφώς δεν μας κάνουν. Δεν μιλάμε όμως για μια εποχή του Χότζα, που μόνο η νοικοροσύνη μας έκανε να είμαστε ανώτεροι από τους Αλβανούς και σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όταν εκείνοι κοιμόντουσαν στη λάσπη, εμείς είχαμε κάτασπρα κεντήματα στα παράθυρά μας. Τώρα το χρήμα μπορεί να διαλύσει μια κατάσταση σε μέρες, όχι σε χρόνια. Αυτές οι συντάξεις αγαπητέ, ζούσαν πλουσιοπάροχα πολλές οικογένειες που δεν χρειάστηκε ποτέ επειδή πεινούσαν να πουλήσουν τα χωράφια τους στους Αλβανούς. Τώρα όμως, που η γενικότερη κατάσταση είναι άσχημη, που τα γερόντια ζούνε με αυτά τα λεφτά και βοηθάνε και τα παιδιά τους, άντε να τους πείσεις όταν εξαθλιωθούν ότι δεν είναι καλό να πουλήσουν τη γη τους, γιατί είμαστε Έλληνες και δεν πρέπει να τα δίνουμε στους Αλβανούς. Είναι σαν να το βλέπω μπροστά στα μάτια μου. Και εγω και εσύ αδερφε, μπορεί να ζητιανεύαμε και να μην τα πουλούσαμε, ξέρεις όμως πόσοι θα το κάνουν...?? Αυτό είναι που με τρομάζει. Μην με κατηγοριοποιείς λοιπόν επειδή θεωρείς ΔΑΠ-ίτικη τη γλώσσα που χρησιμοποιώ. Την αλήθεια μου λέω και δεν κάνω πολιτική. Άλλωστε τι να κάνω, αυτή τη γλώσσα έμαθα να χρησιμοποιώ απ τα 9 μου και είμαι 31. Χρησιμοποιώ ταμάμ και τα Δερβιτσιώτικα, αλλά αν τα έλεγα έτσι θα με έλεγες τζιοβόρι και τοπικίστρια. Ας μην μένουμε λοιπόν στην επιφάνεια και ας δούμε τα πράγματα στην ουσία τους, προκειμένου να βρεθεί μια λύση...
Με εκτίμηση Έφη

Ανώνυμος είπε...

o nomos aftos mas lei oti borioipirotes ehete mono ipohreosis stin ellada .dikeomata den ehoume .afto den mas lene ksekathara

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ.....ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Προς 24 Νοεμβρίου 2012 2:33 μ.μ.
Μονο που στη συγκεκριμενη περιπτωση τα παιδια φαγαν τη μανα Ελλας. Και αυτη που ωρυωνται περισσοτερο ειναι αυτοι που φαγαν πιο πολλα.

Ανώνυμος είπε...

ah efi efi , jiati jiati etsi?

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνουν,
Όλο αυτό είναι για να λέγονται Έλληνες, και πρέπει να σας πω ότι περνώντας σύνταξη δεν γίνεσαι Έλληνας.
Με αυτό το τρόπο και εμείς συμβάλαμε για να κάνουν αυτοί –τα πολλά πλαστά χαρτιά για να είναι δικαιούχοι των συντάξεων .
ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνουν,
Όλο αυτό είναι για να λέγονται Έλληνες, και πρέπει να σας πω ότι περνώντας σύνταξη δεν γίνεσαι Έλληνας.
Με αυτό το τρόπο και εμείς συμβάλαμε για να κάνουν αυτοί –τα πολλά πλαστά χαρτιά για να είναι δικαιούχοι των συντάξεων .
ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

Μια παροιμία λέει:Ο ΘΑΝΑΤΏΣΟΥ Η ΖΩΉ ΜΟΥ!! Άλλα εμείς δεν θα αφήσουμε τους γονείς μας να πάθουν το παραμικρό κακό, απευθύνομαι σε όλους αυτούς που ψηφίσαν τον νόμο αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου