Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το ΕΕΜΜ ζητάει απο το Μπερίσα να ανακαλέσει τη δ'ηλωση του


Ανακοίνωση του ΕΕΜΜ για την αναβολή της επ'ισκεψης Αβραμόπουλου στα Τίρανα

Το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA,   παρατηρεί ότι  στην Αλβανία  ο εθνικισμός  και κυρίως ο ανθελληνισμός λαμβάνει ιδιαίτερη χώρα σε όλη την  πολιτική φιλολογία  των κομμάτων  που ήρθαν στην επικαιρότητα γι’ αυτό το σκοπό, αλλά πρόσφατα εξελίσσεται σε ένα  αδιάλλειπτο  ρεβάνς που  έχει κατακλύσει όχι μόνον  ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, των ΜΜΕ,  αλλά και τμήματα του ίδιου του επίσημου κράτους, όπως της δικαιοσύνης,αστυνομίας κλπ..

Το πνεύμα αυτό φαίνεται ότι παρέσυρε πρόσφατα  και τον πρωθυπουργό της χώρας να ανακοινώσει στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 27.11.2012  για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας στην Αυλώνα,ότι οι άντρες του αλβανικού έθνους το 1912 ανακήρυξαν « την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα». Η δήλωση αποτέλεσε την αφορμή ώστε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Αβραμόπουλος να  αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Τίρανα για την 28η Νοεμβρίου και να αντιδράσει έντονα, για πρώτη φορά στα χρονικά, σε τέτοιου είδους προκλήσεις.

Στις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν, το Κόμμα Ελλήνων θεωρεί ότι η τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με το περιστατικό, αρμόζει στο επίπεδο μιας χώρας που σέβεται την αυτοκυριαρχία της γείτονας, αλλά περιμένει το ίδιο κι απ’ αυτήν. Και, είναι υποχρέωση των αντρών που ηγούνται τα κράτη να βλέπουν μπροστά και όχι να οπισθοδρομούν  για να μπορέσουν οι λαοί τους να ζήσουν ειρηνικά και φιλικά.
Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, που ζει στις πατρογονικές εστίες της, εντός του αλβανικού κράτους, που ιστορικά απέδειξε ότι είναι ειρηνόφιλη και προδιατεθημένη να συμβαδίσει μαζί με την πλειοψηφία της χώρας προς την Ευρώπη, αισθάνεται να βρίσκεται  αυτές τις στιγμές σε αθωράκιστο περιβάλλον στο οποίο κυοφορούν κίνδυνος και αβεβαιότητα, περισσότερος περιορισμός δικαιωμάτων και περισσότερη εγκατάλειψη του  χώρου.Στο κράτος, στο οποίο εντάσσεται νομικά, επικρατεί έντονη ανθελληνική δραστηριότητα που την τρομοκρατεί ιδιαίτερα. Στο κράτος που ανήκει εθνικά αντιμετωπίζει επίσης την αδιαφορία και την εγκατάλειψη για τα προς τα ζειν και αισθάνεται έτσι απροστάτευτη μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης, αναζητώντας επί αιώνες τώρα την πραγματική της ηρεμία στον τόπο που της ανήκει σ’ αυτή την κοινωνία της περιοχής.
Το Κόμμα των Ελλήνων κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας να ανακαλέσει τα όσα δήλωσε περί Εθνικής Αλβανίας, γιατί σ’ αυτή τη χώρα οι ΄Ελληνες είναι και θα παραμείνουν μια διαχρονική πραγματικότητα. Εντωμεταξύ υπενθυμίζει στην Ελληνική Κυβέρνηση να αφιερώσει μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα των Βορειοηπειρωτών που εργάζονται στην Ελλάδα  ή που ζουν στα πατρώα τους εδάφη,γιατί πρόσφατα, η ενασχόληση της πολιτείας με τα οικονομικά, άφησε στο έλεος τα έθνικά, γιατί και το Βορειοηπειρωτικό  πάνω απ΄όλα είναι εθνικό θέμα.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ   Αγ.Σαράντα 28.11.2012

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα επρεπε να παραιτηθεί και ο Λουτσης από την θέση που κατέχει στο Αλβανικό Δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

to mega den krivete , einai edho eliniko kai patriotiko !!

Ανώνυμος είπε...

Nai re @@@@@@@ 4-53...na paraitithei ki o Loutsis,ki oloi oi ypoloipoi kai na afisoume tous albanous na mas koumantaroun !!!
aei sixtir kolopaido !!

Ανώνυμος είπε...

""Το Κόμμα των Ελλήνων κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας να ανακαλέσει τα όσα δήλωσε περί Εθνικής Αλβανίας, γιατί σ’ αυτή τη χώρα οι ΄Ελληνες είναι και θα παραμείνουν μια διαχρονική πραγματικότητα.""
Dyo erotisis pros anakinosi MEGA:
1-Ma ti einai politiko vrisimo gia na tin anakalesei?(einai dhillosi tou prothipourgou tis allbanias peri edhadi)
2-Tis sas eixei kani i EEM gia na tin ekseftilizete me tetio anakinothen??

TELIKA OUTE GIA EPARXOUS DHEN AKSIZETE ME TETIO POLITIKO LOGO!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

esteile mia epistolh sto bor/th kai ekame to thama tou kai palh to mega....alhmono se autous tous xestes pou theloun na mas hgiithoun alimono gia mas

Ανώνυμος είπε...

Ποια Ομόνοια και πιο MEGA; Τους είδατε να βγουν στα ΜΜΕ τα τελευταία δυο-τρία χρόνια και να κάνουν δηλώσεις; Τα άντερά τους βγάζουν στο Δερόπολη και τον Βορειοηπειρώτη, τα οποία διαβάζουν οι αργόσχολοι και οι κουλτουριάρηδες που δε σβήνουν ποτέ τον υπολογιστή. Εθνικής πολιτική, τι λέτε αυτοί εσείς; Πάψτε την παραπλάνηση. Παραιτηθείτε και τα δύο σχήματα, όχι γιατί έκανε εμπρηστική δήλωση ο Μπερίσα, αλλά γιατί είστε ανύπαρκτοι και δώσατε την ευκαιρία στο Μπερίσα να πει αυτές τις μ... που είπε. Αν καθοδηγούσατε τα δύο σχήματα την αντίσταση των βορειοηπειρωτών, θα μετρούνταν ο Μπερίσας, ο Ράμα, ο Σπαχίου, ο Ιντρίζι κλπ., πριν ψελλίσουν κάτι που θίγει την Ελλάδα.

ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ώπα ρε μεγάλε 12:00!!!!!!!!! πρόσεχε μην σκίσεις κανένα καλτσόν!!!!!!!!! για κάνε εσύ ηγετική κίνηση ρε παλικαρά να σε δούμε!!!!!!! αυτοί έκαναν και μια δημόσια τοποθέτηση, εσύ γιατι που δεν είσαι χέστης γιατί δεν παίρνεις τα όπλα να κάνεις αντάρτικο να σε ακολουθήσουμε όλοι;;;;;;; ρε ουουουστ αγωνιστές του καναμπέεεεεεεεε!!!!!!
ΜΕΓΚΑ και πάλι ΜΕΓΚΑ ρε! το μόνο κόμμα που αγωνίζετε για Ελληνισμό!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

OLOI EMEIS I ELLINES PREPEI NA KSYPNISOUME KSYPNISTE RE ZOA THA MAS PAROUNTIN AKPROPOLI KAI THA TOUS POUME KAI EYXARISTO TIN YPEIRO MAS TIN PIRANE TA ALMBANIA KAI EMEIS TOUS KRATAME AKOMI NA KSERETE MOUNIA OTI EAN GYNEI KATI PANW STA MERI MAS 700000 ALBANI POU EINAI EDW SBARNA THA TOUS PAROUME KAI THA TOUS PAME MEXRI TO KASOBO NA TOUS KANOUME SANTOUITS ME TA ADERFIA MAS TOUS SERBOUS KAI EPEIDEI EXW ZISEI STO BELIGRADI EINAI KAI TO PISTEBW AYTO O MONADIKOS LAOS POU MAS AGAPAI SAN ETHNOS

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε «μάγκες» αρχίσατε να τα μασάτε τώρα και να βγάζετε ανακοινώσεις ;Σύμμαχοι του Μπερίσια δεν είστε ; (Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι Ντουλικός αλλά σκέτο έλληνας ). Πέρα από το Μπερίσια που στο φινάλε αλβανός είναι και τα δικά του συμφέροντα υποστηρίζει δεν μου λέτε το «καμάρι» σας που σας οργανώνει προχθές στο Αργυρόκαστρο δεν κυκλοφορούσε με την αλβανική σημαία στο πέτο του κουστουμιού ;Άσε που δήλωνε: «….οτι γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας τις χώρας μας…..». Τη στιγμή που η Αλβανία ανακήρυξε την ανεξαρτησία εμείς σκλαβωθήκαμε. Για μας είναι ημέρα πένθους .100 χρόνια σκλαβιάς υπό τον αλβανικό ζυγό. Το ίδιο και ο θειος του στα Γιάννενα. Δικαίωμα του κάθε προξενείου να διοργανώνει εκδηλώσεις αλλά να είναι πρόξενος ελληνικής καταγωγής στα Γιάννενα και να καλεί και βορειοηπειρώτες να γιορτάσουν μαζί αυτή τη γιορτή δεν έχει λογική και εθνική ηθική. (θα μου πείτε που την βρήκαν την εθνική ηθική οι τύποι αυτοί)
Οι αλβανοί ας γιορτάσουν αλλά να γιορτάσουμε και να είμαστε εμείς οι Β/Η στην πρώτη γραμμή μαζί με τους αλβανούς είναι κάτι περισσότερο από αίσχος. Να τους ξαναψηφίσετε και να τους χαίρεστε αλλά ΜΟΥΓΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 30 Νοεμβρίου 2012 1:37 π.μ. αφού είσαι απλός Έλληνες γιατί δεν κάνεις τις δηλώσεις σου επώνυμα για να μπορέσουμε να σ απαντήσουμε όπως πρέπει, η μήπως κάνεις ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα μόνος σου πέρα στην ράχη και δεν θες να σου κλέψουμε την δόξα;;;

Ανώνυμος είπε...

Siga re MEGAli tou kanate ta moutra patsa tou Berisa.Sas parakalo therma ohi toso sklires anakinosis giati etsi ke katsi ke grapsi ke kamia anihti epistoli o Kocos o Barkas the tha ehi pou na krifti apo tis tipsis tou o Berisa.
Ai siktir...re poulimena tomaria glifete ta kokala pou sas petaei o Berisa ke poulate mana ke patera.
Opios de simfoni mazitou paretite ke ari tin embistosini tou pros to Berisa etsi den ine kirie Ksera kirie Barka irie Loutsi kirie Mitsio kirie Natsio kirie Dako klp klp tou MEGA.Idou ine i Rodos idou ke to pidima.
To idio ishioi ke gia to alo poulimeno tomari ton kirio Tavo.
I tris psifi pou kratate sta heria sas kratane to Berisa stin kivernisi ke tou dinoun ti dinami na kani teties dilosis.Ta souksou mouksou mandalakia teliosane.I me to Berisa ke ti megali Alvania i mazi mas meseos dromos den iparhi.Edo ke tora parte thesi.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3.00 , εσένα αυτο είναι το ζόρι σου; Το όνομα του οποιουδήποτε; Η η πραγματικότητα; Γιατι δεν απαντας σε αυτο που λέει, δεν σου αρέσει η αλήθεια; Απαντά λοιπόν για τον αγαπημένο σας Μπερισα και για όλους τους αγαπημένους σας του δεξιού κόμματος. Που είναι η πατρίδα ωρέ ; Εσείς δεν βρίζατε όσους δεν είναι με το Μπερισα για προδότες; Τωρα τι έγινε; Γίνετε και εσείς προδότες ; Και γιορταζετε και τα 100 χρόνια της Αλβανίας.; Ρε ουυυυυυστ

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσείς 1:37, 4:11, 4:23 σε άλλο γαλαξία πρέπει να ζείτε. Τι σχέση έχει το μεγκα με τον Ξέρρα, τον Τάβο, τον Μπάρκα και τον Ντάκο; όση και ο Καίσαρας με τον Ομπάμα μήπως; Χρίζετε ψυχιάτρου κύριοι/κυρίες.
Δεν έχετε τι να πείτε για το κόμμα των Ελλήνων και από την παραφροσύνη σας έχετε πάθει τραλαλά. Χαιρετίσματα στα αδέλφια σας τους Τσάμηδες που τους ψηφίσατε στη διεύθυνση για την υπηρεσία νερού στους Αγιους σαράντα.

Ανώνυμος είπε...

4:23 προφανώς όλα αυτά που λες αφορούν το Ντούλε και τους οπαδούς του και συμφωνώ απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

Αμ πριτς, που θα παραιτηθούν! Διαφορετικά πως θα δώσουν άλλοθι στο Μπερίσα: - Εγώ δεν καταπιέζω τους Ελληνες, δεν βλέπετε, αφού τους έχω υπουργούς και διευθυντάδες.
Ίδια $%@#@ το Mega με την Ντουλοπαρέα, γιαυτό χώρισαν τα τσανάκια δεξιά και αριστερά για να εξασφαλίσουν πάντοτε μάσα και άλλοθι στους αλβανούς.

Ανώνυμος είπε...

5:33 An den ine MEGA o Kseras ke o Kosta Barkas tote sigoura ine Zisos o Loutsis i mipos tha aparnithite ke ton kondo.I ekloges plisiazoun ke i maskes tha pesoun ke tha doume pios ine me pion.Iste ke tha paraminete to morfoma pou dimiourgise o Berisa gia na diaspasi ti mionotita Kseras,Barkas,Mitsios,Natsios,Beziani,Loutsis, Dakos klp klp.

Ανώνυμος είπε...

Έκτατη είδηση
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κύριος Λούτσης έδωσε γραπτή παραίτηση από την θέση που κατέχει ως επιθεωρητής παιδείας στο αλβανικό Υπουργείο Παιδείας. Στην γραπτή του παραίτηση ο Λούτσης γράφει ότι θα το πράξει αμέσως μόλις θα ολοκληρώσει την έκδοση των σχολικών βιβλίων για την εθνική ελληνική μειονότητα. Παράλληλα στο κείμενο απευθύνει έκκληση προς όλους τους βουλευτές ελληνικής καταγωγής να παραιτηθούν από το αξίωμα του βουλευτή. Το ίδιο ζητάει και για όλους του αιρετούς που χρηματοδοτούνται από τον αλβανικό προϋπολογισμό, καθώς και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι όλων των βαθμίδων. (ιατροί, νοσοκόμοι, δάσκαλοι, και κάθε άλλος υπάλληλος) . Η πρωτοβουλία του είναι στα πλαίσια του αιτήματος του σχολιαστή 29 Νοεμβρίου 2012, 4:53π.μ. Βουρκαριανός

Ανώνυμος είπε...

3:57 η περίπτωση σου είναι βαριά δεν χρειάζεται να το δείχνεις για να σε λυπηθούμε περισσότερο, ήδη σε λυπόμαστε. Αλλά ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο Durim Bajo και τα άλλα τσάμικα αδέρφια σας. Περαστικά σας τσαμο-ντουλάκια!

Δημοσίευση σχολίου