Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στα Τίρανα (βίντεο)



Τα μηνύματα προς πολιτική ηγεσία της χώρα

Αφίσα της Αμερικάνικης Πρεσβείας στα Τίρανα
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στα Τίρανα. Η κυρία  Κλίντον που παρέμεινε στη γειτονική χώρα για τέσσερις περίπου ώρες συναντήθηκε με πολιτικούς ηγέτες της χώρας και της απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Αλβανίας η τιμητική διάκριση «το μετάλλιο της Σημαίας».


Η κυρία Κλίντον στην ομιλία της στο κοινοβούλιο της χώρας, εξέφρασε την ικανοποίησή της που ήρθε στην Αλβανία την πρώτη ημέρα της ενάρξεις τον εορταστικών εκδηλώσεων για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επικεντρώθηκε σε τρία βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η αλβανική κοινωνία, το ζήτημα των ελεύθερων εκλογών, της διαφθοράς και της πολιτικής συνεργασίας.

«Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για τη χώρα», δήλωσε η Κλίντον, αναφερόμενη στην απόκτηση του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ το τέλος του τρέχοντος έτους, και στης βουλευτικές εκλογές του 2013.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση προς την αλβανική πολιτική τάξη να καταπολεμήσει την διαφθορά και να συνεργαστεί για να ξεπεραστούν η διαφορές και να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Είναι η τέταρτη επίσκεψη ενός Αμερικανού υπουργού εξωτερικών στην Αλβανία, μετά τον Τζέιμς Μπέικερ το 1991, την Μάντλιν Ολμπράιτ το 2000 και τον Κόλιν Πάουελ το 2003.

-- --

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου