Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του Κ. Μπάρκα στον Δ. Αβραμόπουλο για τις συντάξεις του ΟΓΑ



Ο έλληνας βουλευτής της Περιφέρειας Αυλώνας με το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας Κώστας Μπάρκας, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, ζητώντας του την τροποποίηση του νόμου που καταργεί τη σύνταξη από τον ΟΓΑ όλων των βορειοηπειρωτών

Προς:   Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
Θέμα:  Συνταξιοδότηση των Βορειοηπειρωτών από τον ΟΓΑ

Αξιότιμε, κύριε  Υπουργέ,
Απευθύνομαι σε σας προσωπικά, όχι μόνο ως Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά και ως Επίτιμο Δημότη Αργυροκάστρου για ένα θέμα που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις τάξεις του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Πρόκειται για τις τροποποιήσεις που έγιναν στο Ν. 4093/2012 με τον οποίο εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2013 – 2016). Αυτές οι τροποποιήσεις πλήττουν κέραια τους συνταξιούχους Βορειοηπειρώτες οι οποίοι, με τον προηγούμενο Νόμο, επωφελούνταν  σύνταξης του ΟΓΑ. Οι Βορειοηπειρώτες ζούμε έντονα τις δυσκολίες που περνάει η μητέρα Πατρίδα και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Η πλειοψηφία μας ζει κι εργάζεται στην Ελλάδα και δοκιμάζεται  στις συνέπειες της κρίσης έχοντας την πίστη ότι η δύσκολη στιγμή θα ξεπεραστεί με την προσπάθεια και το σθένος όλων μας. Οι συντάξεις του ΟΓΑ όμως που επωφελούνται τα περήφανα γηρατειά της Βορείου Ηπείρου, φρονούμε ότι δεν πρέπει να εντάσσονται σε δημοσιονομικές λογικές, γιατί πρόκειται για αμελητέα ποσά, αλλά στη λογική της εθνικής μας συνοχής και της ανάκαμψης  της Βορείου Ηπείρου με πλούσια προσφορά στον Ελληνισμό.
Κύριε Υπουργέ,
Οι Βορειοηπειρώτες έχουμε οξεία μνήμη. Σε προσωπικό επίπεδο, ενθυμούμαστε ότι το δίσεκτο έτος 1997, από τη θέση του Δήμαρχου Αθηναίων, επισκεφτήκατε τους Αγίους Σαράντα και το Αργυρόκαστρο και δώσατε κουράγιο σε μας να μην εγκαταλείψουμε τον τόπο μας εκείνη τη δύσκολη συγκυρία. Σας ακούσαμε και πετύχαμε. Η σημερινή δύσκολη συγκυρία που προέκυψε για τις συντάξεις του ΟΓΑ έχει και την ευτυχή πλευρά της. Στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται αυτές τις δύσκολες στιγμές ένα δοκιμασμένος φίλος των Βορειοηπειρωτών. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι με το κύρος και την ευαισθησία σας θα συμβάλλετε στην αναθεώρηση του άρθρου που πλήττει τους βορειοηπειρώτες συνταξιούχους του ΟΓΑ, γιατί πρόκειται για θέμα που δεν υπόκειται σε δημοσιονομική πολιτική, αλλά είναι αποκλειστικά θέμα εξωτερικής πολιτικής και ενίσχυσης της εικόνας του Ελληνισμού.
Με εκτίμηση
ΚΩΣΤΑΣ   ΜΠΑΡΚΑΣ
Έλληνας βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ, λέω ΑΝ αυτά τα 80.000.000 το χρόνο επενδύονταν την τελευταία δεκαετία στα μέρη μας, κοντά Ένα Δις Ευρώ, φαντάζεστε τι ανάπτυξη θα είχαμε;

Δεν θα δώσουν άλλες συντάξεις, αλλά δεν θα κόψουν κιόλας, ας μην τρελάνουμε τους δικούς μας πριν ακόμα βγει κάποια τροποποίηση.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ Β/Η ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΣΑΣ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΑΙ. ΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΩΣ Π.Χ. ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟ 1940-41 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ;;;;Τ Ι Π Ο Τ Α.

Ανώνυμος είπε...

Με εκτίμηση
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Έλληνας βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου
Μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανήας

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έχει πολυ γέλιο το πως θα προσπαθήσουν όλοι να χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά το θέμα με τις συνταξεις. Γιατι ως γνωστόν ο Βορειοηπειρώτης είναι γνωστός χαφτας και αν γίνει κάτι θα αρχίσει το γνωστο "αυτός μας την έδωσε, όχι αυτός μας την έδωσε" . Άρχισαν ήδη οι πορδιες απο όλους. Ένας ένας θα ξεφυτρώνουν οι ήρωες. Χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε "25 Νοεμβρίου 2012 8:52 π.μ." θα τα αξιοποιήσουν τώρα οι γερόντοι μας τα οστά. Θα φτιάξουν καμία σουπίτσα.

Ανώνυμος είπε...

Opa... ksipnisane ta kalopeda ke kanoyn psifothiria gia tin parti tou Berisa.Kalodehoymeni pende ke ala pende tha parete na sas ginoyn deka.Afta ta provlimata den linonde me anihtes epistoles gia to theathine.Prota pite mas gia ta erga pou mas taksate oti tha kanate sto horo mas logo gia ton opio opos mas ipate sinergastikate me to Berisa ke meta ola ta ala.Ta tesera hronia teliosane gia kande mas tora ke ton apologizmo na doume ke mis pio ine to timima pou plirose o Berisa gia ti dialisi tis Omonias.To parti tora arhizi kirie Barka ena ke ena kanoun dyo to ergo sas me onoma ke eponimo ke ohi froy froy ke aromata.ERGA me onoma taftotita ke diefthinsi.

Ανώνυμος είπε...

stirizoume stathera Barka sto Sarandi kai sto vourko!! kai ohi dhoule

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ 8 52 είσαι μεγάλος τενεκες

Ανώνυμος είπε...

o 8 52 den einai tenekes
einai kati xeirotero
almpanis probokatoras!!!
oloi kseroume pos krifokitane ta blog mas oi albanoi
den kitane ta xalia tous kalitera

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ σε αυτόν που αναφέρεται για τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών που μαρτύρησαν στα βουνά της Β. Ηπείρου. Το κατηγορώ σου να στραφεί προς τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά και στους συγγενείς εκείνων των μαρτύρων που που δεν ζήτησαν ποτέ από τους πολιτικούς ώστε από τα κλεμμένα να ξόδευαν και κάτι για την εύρεση εκείνων των μαρτύρων που τα οστά τους ανεμοδέρνονται πάνω στα βουνά της Β. Ηπείρου, που εσείς την προφέρετε Νότιο Αλβανία.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=4nbigj5E-RQ
ΑΠΑΝΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ 8,52

Δημοσίευση σχολίου