Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΟΝΟΙΑ: Δε φτάνει που χρωστάνε, οι αλβανοί ζητάνε και το βόδι!



Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Η έγερση εδαφικών διεκδικήσεων δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις και προσβάλλει την ειρήνη σε μια ευαίσθητη περιοχή και περίοδο.

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»,- μας διδάσκει ο σοφός λαός για τα όσα ειπώθηκαν από επίσημα πλέον χείλη και αφορούσαν την ευθεία έγερση εδαφικών διεκδικήσεων από πλευράς της Αλβανίας εις βάρος της Ελλάδας.

Με ανεδαφικές και ανιστόρητες δηλώσεις αυτού του ύφους τίθεται σε απειλή η ειρήνη και η συμπόρευση των χωρών προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Όσοι αρθρώνουν τέτοιες απόψεις βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα με τα όσα οι καιροί επιβάλλουν και οι λαοί οραματίζονται.
Γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες καθώς προσβάλουν τις ελληνο – αλβανικές σχέσεις που αποτελούν ουσιαστική διάσταση στην επιζητούμενη ειρηνική συνεργασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον βρίσκονται μακράν του πνεύματος που πρέπει να διέπει, όπως επιβάλλεται και απ’ τα σχετικά ισχύοντα στους κόλπους του ΝΑΤΟ,  τις σχέσεις δύο εταίρων, εν προκειμένω Αλβανίας και Ελλάδας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτού του είδους δηλώσεις που απ’ τη μια εμπνέονται από δυνάμεις που κραυγάζουν υπέρ των συγκρούσεων και εντάσεων και ταυτόχρονα ενθαρρύνουν  αυτές τις δυνάμεις σε μια συνεχιζόμενη εθνικιστική έξαρση που παρατηρείται στη χώρα.
Καιρός να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα, ώστε το απόστημα του εθνικισμού να αποστηρωθεί και να επικρατήσει η επιβεβλημένη ήρεμη αναζήτηση εκπλήρωσης των προτεραιοτήτων της ομαλής διαδικασίας ένταξης και ειρηνικού εσωτερικού βίου που διασφαλίζει και την πρόοδο, και την ευημερία του Αλβανικού λαού.

Αγίοι Σαράντα, στις 29 Νοεμβρίου 2012.

Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικονωνίας

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

καιρος ειναι επιτελους να τεθει θεμα αυτονομιας τησ βορειου ηπειρου,το οποιο εκκρεμει ενωπιον των μεγαλων δυναμεων,στους διεθνεις οργανισμους

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λένε;
Καταλαβαίνει κανείς;
Πραγματικά ο αρθρογράφος έχω την εντύπωση πως ζορίστηκε πολύ να συντάξει το κείμενο προσπάθησε να μας πει κάτι αλλά έχασε τη μπάλα.
Πείτε τα απλά και κατανοητά να σας καταλαβαίνουμε....τι φοβάστε μη σας κάνει ντα ο Σαλα;
Ερμη Ομόνοια πως ήσουν και πως σε καταντήσανε.

Ανώνυμος είπε...

Dilosi ekleptismeni poy mporei na min tin katalabainoyn oloi, alla kamia sxesi me to ntatsimpao toy MEGA, to opoio zitaei na anakalesei o Mperisa les oti ekeinos doyleyei ston kipo toys. H OMONOIA exei myalomenoys, alla tempelides, to MEGA mpoyntalades, alla xamoriges!

Ανώνυμος είπε...

"προσβάλουν τις ελληνο – αλβανικές σχέσεις που αποτελούν ουσιαστική διάσταση στην επιζητούμενη ειρηνική συνεργασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης"

Η ιδια καραμέλα....οι ελληνοαλβανικές σχέσεις~!
Ελεοοοος. Ντροπή για την Ομονόια η οπόια πρέπει να παρει ξεκάθαρη θέση!
Τι μας λέει η αναοίνωση:Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτού του είδους δηλώσεις!
Αυτό περιμένουμε απ τον επίσημο φορέα εκπροσώπησης της ΕΕΜ. Φυσικά και ΟΧΙ.Βγείτε ρε ευθέως και καντε λόγο για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και αφήστε τα γλυψίματα...γυριστρούλες και κότες.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑ!!!!!!!! Τι έγινε ρε παιδιά;;;;; έβγαλε ανακοίνωση και η διχόνοια για τις δηλώσεις Μπερίσα; που είναι όλα τα παλικάρια που ειρωνευοντουσαν το ΕΕΜΜ για την ανακοίνωση του να πουν και δω τα ίδια;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο 5:06 παιδιά έχει απόλυτο δίκιο και πρέπει να το παραδεχτείτε εσείς του MEGA! βλέπετε ο συντάκτης της Ομόνοιας γράφει εκλεπτισμένες δηλώσεις γιατί είχε την "τύχη" να το πω, το "προνόμιο" να το πω, να σπουδάζει τη δεκαετία του 1980 στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δεν γράφει προχειρότητες σαν εσάς τους "αγράμματους"...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=OYB5EmSHrjY&list=UL
gia ta panygiria

Ανώνυμος είπε...

Εκατσα και διαβασα ολα τα σχολια σε ολες τις αναρτησεις...

Ρε σεις που γραφετε... εχετε την εντυπωση οτι ασχολειται κανεις μαζι σας?!

Δημοσίευση σχολίου