Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Οι Λυβενιώτες ζητούν βοήθεια από τη Χρυσή Αυγή!




Επιστολή Λυβινιώτη δημοσιευτικε στη σελίδα της Χ.Α.

Λατομείο 300 μέτρα μακρυά από χωριό στη Βόρειο Ήπειρο
Αξιότιμοι κύριοι,
Ονομάζομαι Γιώργος Μ. και είμαι απ'την Βόρειο Ήπειρο και συγκεκριμένα απ'το χωριό Λύβενα. Εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρία DYNAMIKA των αδερφών Παπαγιάννη εκμεταλλεύεται το ποτάμι μας με σκοπό την παραγωγή άμμου καταστρέφοντας εκτάσεις και οικόπεδα μας. Έριξαν γέφυρα η οποία είχε κατασκευαστεί για να παρέχει στον κάμπο μας νερό για πότισμα.


Πριν 2 χρόνια, αφού έχουν ρημάξει τα πάντα στο ποτάμι θέλουν να έρθουν και να ανοίξουν λατομείο ανάμεσα σε 2 χωριά μας (Λύβενα και Βελιάχοβο) σε απόσταση που δεν εγκρίνει ο νόμος. Προσπάθησαν να ανέβουν στο χωριό με την βία και τους εμποδίσαμε. Ανοίξαμε δικαστήριο ελπίζοντας ότι θα βρούμε το δίκιο μας. Αποτέλεσμα, ενώ δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές κέρδισαν τη δίκη (δωροδοκία).
Ζητήσαμε 2ο δικαστήριο και πήραμε την έγκριση. Χωρίς να έχει γίνει ξεκίνησαν πάλι προς το μέρος εξόρυξης. Τους εμποδίσουμε έχοντας επεισόδια. Βλέποντας πως αρνούμαστε να επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό στον τόπο μας έφτασαν με 40 Αλβανούς με ρόπαλα και λοστούς. Χτύπησαν γυναίκες και άνδρες που πήγαν να εμποδίσουν την ανάβασή τους, χτυπώντας ακόμη και στο κεφάλι (έριξαν αναίσθητη μια γυναίκα, μάνα 2 παιδιών) και φώναζαν «να πάτε στην Ελλάδα σας». Έπειτα, έβαλαν φωτιά το βράδυ σε ένα μηχάνημα τους και κατηγόρησαν εμάς, με αποτέλεσμα ο πατέρας μου μαζί με άλλους 6 να βρίσκονται στο κρατητήριο κατηγορούμενοι για κάτι το οποίο ποτε δεν έκαναν. Νεολαία του χωριού έφτασε άμεσως να βοηθήσει αφήνοντας τις δουλειές, άλλα η αλβανική αστυνομία τους έκανε κατάσχεση τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και παίρνοντάς τους κρατουμένους με αποτέλεσμα πολλοί να φεύγουν πάλι προσπαθώντας να μην μπουν φυλακή. Δύο από αυτούς τους σταμάτησαν πληρωμένοι μπράβοι στη μέση του δρόμου και τους ξυλοκόπησαν μπροστά στα μάτια τις αστυνομίας, η οποία παρατηρούσε.
Με αυτό το e-mail αναζητώ την στήριξη στον δύσκολο αγώνα μας απέναντι στο αλβανικό
κράτος που δεν μας υπολογίζει και αδιαφορεί για το καλό μας μιας και είμαστε Έλληνες. Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω. Αντιστεκόμαστε και είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.
Το μόνο που θέλουμε είναι να μας στηρίξετε. Δώστε την ευκαιρία να
μάθει ο κάθε Έλληνας για ποιούς αγωνίζεστε.


Διαβάστε σχετικά άρθρα:

http://borioipirotis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7575.html

http://borioipirotis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html


Ευελπιστούμε και παρακαλούμε στην βοήθεια σας.

Γιώργος Μ.

http://www.xryshaygh.com


11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη επιστολη παντως

Ανώνυμος είπε...

Δεν δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι οι Β/Ηπειρώτες αδελφοί στρέφονται στην ΧΑ για βοήθεια, αφού η "μητέρα"-Ελλάδα έχει αδιαφορήσει πλήρως για την άλλοτε ελληνική Β. Ήπειρο. Και γράφω αυτό το 'άλλοτε' με πίκρα, διότι η Ελλάδα ήρε μονομερώς την κατάσταση εμπολέμου με την Αλβανία το 1987, χαρίζοντάς της ουσιαστικά την σκλαβωμένη Β. Ήπειρο.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά ποιος είναι ο ρόλος της αστυνομίας εκεί?
τι μια λένε πως έρχονται στο χωριο απλά να προστατέψουν τον κόσμο για να μην "γίνουν φασαρίες" και από την άλλη σήμερα βαράγανε αλύπητα τις γυναίκες. και δαρμένη και φυλακισμένοι δλδ. συλλάβανε τη Βασιλική Παγούνη και λιποθυμήσανε άλλες δυο γυναίκες αλλιώς θα τις είχανε συλλάβεις και αυτές...
τι έκαναναν και τους φυλακίζεται ρε?
καλά αυτός ο παπαγιάννης δεν σκέφτεται ότι έχει και αυτός οικογένεια?

Κεραύνιος είπε...

και η απάντηση της χρυσής αυγής είναι..
κο κο κο

Ανώνυμος είπε...

Κακοίς ομιλών καυτός εκβήσει κακός..OPENMIND

Ανώνυμος είπε...

Τι να σκεφτει? τους εχει πληρωμενους ολους ,εχουν πεσει τοσες υπαγραφες και εχου κανει τοσα παρανομα πραγματα

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΑΥΝΙΕ ΒΙΑΖΕΣΑΙ...ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.
ΜΟΝΟ ΘΥΣΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ .
ΕΝΑΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ITHELLA NAKSERA RE LEVENDES APO TI LIVENA KE ANAROTJEME EAN IETERIA PAPAJANI DEN ITAN ELINIQA KE ITAN OPO TO LAZARATES THA IHATE TA KOCJA TIN STAMATISATE I THA STRONETE XALA JANA ANEVENAN STO VUNO.....

Ενας ξενιτεμενος Λυβενιωτης είπε...

Τι μαλακιες λες? Δεν καταλαβαινω τι γραφεις...και ασε τα αν και τα αν...

Ανώνυμος είπε...

ela mhn trelathoume kiolas bohtheia apo thn xrysh augh ama pathsei kapoios tetios to podi tou sthn albania tote tha deite poso kalh einai oi albanoi kai to kako tha to pathoun oi ellhnes ths albanias oxi ta xrysa auga.ta xrysa auga einai magkes mono me tous lathrometanastes pou sthn ousia den exoun thn dynamh na diekdikhsoun ta diakaiwmata tous giati ta xrysa auga den kanane magkia se kanenan emporo narktikwn oi stous eidious tous politikous p exete. enw oi aderfoi autoi einai ellhnes vreite lysh ellhna pros ellhna

Δημοσίευση σχολίου