Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Στις 13 Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία



Ποιος είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της υπηρεσίας και της κυβέρνησης 
Σε συνέντευξη της σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, η διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αλβανίας αποκάλυψε πως στις 13 Δεκέμβρη, θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής στην Αλβανία που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβρη του 2011.


Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των λυμάτων της εθνικότητας και του θρησκεύματος η κα. Nurja εξέφρασε την απογοήτευση της που για το πολύ σοβαρό εγχείρημα του κράτους που είναι η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών, τα ΜΜΕ επικεντρώθηκαν σε αυτά τα δύο λύματα που η ίδια τα θεωρεί δευτερεύοντα.  

  «Δεν θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να υπήρχαν αλλά από την απογραφή προκύπτουν πιο σημαντικά στοιχεία από αυτά για το κράτος όπως είναι ο συνολικός πληθυσμός των μόνιμων κατοίκων, των δημογραφικών μετακινήσεων, της ποιότητας ζωής κλπ» είπε μεταξύ άλλων η κα Nurja .
Για την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων είπε πως σε άλλες χώρες ανακοινώνονται σε 2 μέχρι 4 χρόνια και ότι χρειάστηκε εντατική εργασία από την υπηρεσία της, υπό την πίεση μάλιστα πολλών παραγόντων που περιμένουν αυτά τα αποτελέσματα.
Το μόνο που αποκάλυψε για τους αριθμούς, ήταν να επιβεβαιώσει την αρχική εκτίμηση απο τα πρώτα στοιχεία, δηλαδή ότι ο μόνιμοι κάτοικοι στην Αλβανία είναι 2.800.000  ενώ τα υπόλοιπα όπως είπες στις 13 Δεκέμβρη.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη», ο μεγάλος πονοκέφαλος της υπηρεσίας και της κυβέρνησης δεν είναι οι εθνικές ομάδες αλλά οι θρησκευτικές. Ο αριθμός των εθνικών μειονοτήτων σίγουρα θα είναι προϊόν «μαγειρέματος», με συνταγή αυτήν που είχε πει δημόσια κάποιος σοβαρός αλβανός αναλυτής στον αρμόδιο υπουργό Pollo, δηλαδή ότι: «Αν οι έλληνες βγουν πάνω από 80.000 θα έχεις πρόβλημα με τους αλβανούς, αν βγουν λιγότεροι από 150. 0000 θα έχεις πρόβλημα με τους έλληνες. Όπως είναι αναμενόμενο, τα ποσοστά των εθνικών ομάδων δεν θα γίνουν αποδεκτά από καμία πλευρά, το μεγάλο ερωτηματικό όμως βρίσκεται στις θρησκευτικές όπου παραδοσιακά ήταν 65% μουσουλμάνοι και 35% χριστιανοί (στην πλειοψηφία ορθόδοξοι). Σύμφωνα λοιπόν με κάποιες πληροφορίες οι χριστιανοί στην απογραφή του 2011 προκύπτουν περισσότεροι από τους μουσουλμάνους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί οι αδιάφοροι προς τη θρησκεία αλβανοί να μην απάντησαν στο προαιρετικό ερώτημα για το θρήσκευμα και γιατί πάρα πολοί αλβανοί τα τελευταία 20 χρόνια βαπτίστηκαν. Η ανακοίνωση όμως ενός τέτοιου αποτελέσματος (σε προεκλογικό περίοδο μάλιστα)  θα προκαλέσει έκρηξη στην Αλβανία.
Το αποτέλεσμα όπως προείπαμε θα είναι προϊόν μαγειρέματος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναγνωριστεί από κανένα φορέα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Θα είναι όμως ένας αριθμός που θέλουμε δε θέλουμε θα καταγραφεί στην ιστορία και όπως είχε ειπωθεί (εδώ) θα αποτελεί τη βάση για διάφορες εκτιμήσεις...     

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Nomizo oti kaneiw llathos "B/H" sthn ektimhsh tou thematow thriskeias ggiati, opos palia jeniteyontai kyrios oi hristianoi. Kai mi ksehnaw ta majeiremata.
O idhjos to les einai ponokefallos

Δημοσίευση σχολίου