Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ - Επανεκλογή Ελληνοαμερικανών στη Βουλή

Οι Ελληνοαμερικανοί Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός από το Μέριλαντ) και Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός από την Φλόριντα και συμπρόεδρος του "Ελληνικού Συνδέσμου") επανεκλέγονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Επίσης, επανεκλέγεται η Νίκη Τσόνγκα (Δημοκρατική από τη Μασαχουσέτη, σύζυγος του αείμνηστου Ελληνοαμερικανού γερουσιαστή και υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόνγκα).
Νικητής στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση είναι και ο σταθερός υποστηριχτής των ελληνικών θέσεων Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος επανεκλέγεται στη θέση που κατέχει στη Γερουσία από την πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ.
Θέση στη Γερουσία διεκδικεί από την πολιτεία Νεβάδα η Δημοκρατική βουλευτής Σέλι Μπέρκλεϊ, ελληνοεβραϊκής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη. Εάν τελικά δεν εκλεγεί η κ. Μπέρκλεϊ, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας γερουσιαστής ελληνικής καταγωγής μετά την αποχώρηση της Ρεπουμπλικανής Ολυμπίας Σνόου, η οποία δεν έθεσε υποψηφιότητα στις χθεσινές εκλογές.
Ακόμη δεν έγιναν γνωστά τα αποτέλεσμα για την ελληνικής καταγωγής Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική από τη Νεβάδα), η οποία διεκδικεί θέση στη Βουλή, ενώ έχασαν οι υποψήφιοι ομογενείς για τη Βουλή, Τζον Αρβανίτης (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ) και Τζέιμς Κάργας (Δημοκρατικός από το Τέξας).
 
Στη Νέα Υόρκη επανεκλέγεται η δημοκρατική βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι (συμπρόεδρος του "Ελληνικού Συνδέσμου" στη Βουλή).Σε πολιτειακό επίπεδο αναμένεται να εκλεγούν ο πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης, ενώ για την πολιτειακή Βουλή της ίδιας πολιτείας η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά και η Ρεπουμπλικανή, Νικόλ Μαλλιωτάκη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου