Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Άρθρο του "Πρωινού Λόγου" για το θέμα της Λύβενας



Άγριοι ξυλοδαρμοί ομογενών από Αλβανούς αστυνομικούς
• Ξυλοδαρμοί με ρόπαλα (!), εκφοβισμοί, φυλακίσεις και συνεχείς προκλήσεις αντιμετωπίζουν από την Αλβανική αστυνομία το τελευταίο διάστημα κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου!
Αφορμή είναι η επικείμενη δημιουργία λατομείου σε περιοχή ανάμεσα σε δυο χωριά, (Λύβενα και Βελιάχοβο), κίνηση η οποία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους κατοίκων των παρακείμενων περιοχών.

Φαίνεται όμως, ότι η Αλβανική αστυνομία δεν… καταλαβαίνει από αντιδράσεις, γι’ αυτό και προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρικό κλίμα, σε βάρος βέβαια των Ελλήνων ομογενών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η αστυνομία της γειτονικής χώρας, με αφορμή τις αντιδράσεις για την κατασκευή λατομείου, έχει ξυλοκοπήσει άγρια και νέους της περιοχής, που πήγαν από την Ελλάδα εκεί, για να συμπαρασταθούν στα αιτήματα των δικών τους ανθρώπων!

Τα περιστατικά…
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο λατομείο έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί σε απόσταση που δεν εγκρίνει ο Νόμος της Αλβανίας. Οι κάτοικοι πήγαν στο δικαστήριο τους αρμοδίους, όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη δίκη, παρά το γεγονός, ότι ο Νόμος είναι ξεκάθαρος! Μάλιστα, έκαναν και δεύτερο δικαστήριο, όπου το κέρδισαν!
Και εκεί ακριβώς ξεκίνησαν τα προβλήματα. Έφθασαν στην περιοχή περίπου 40 Αλβανοί με ρόπαλα και λοστούς και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτύπησαν γυναίκες και άνδρες, φωνάζοντας «να πάτε στην Ελλάδα σας»!

Κατασχέσεις!
Ακόμη, τους κατήγγειλαν ως υπαίτιους για φωτιά σε μηχάνημα της εταιρίας που θα κατασκευάσει το λατομείο, ενώ η Αλβανική αστυνομία, με το που είδε τη νεολαία της περιοχής να έρχεται από την Ελλάδα για να συνδράμει την κατάσταση, κατέσχεσε τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους!
Οι αγριότητες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι αφού εντόπισαν ορισμένους νέους που επέστρεφαν άρον- άρον στην Ελλάδα, τους ξυλοκόπησαν βάναυσα, μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, που δεν έκανε το παραμικρό!

Ζητούν απομάκρυνση!
Στο μεταξύ, οι «Τσάμηδες», που συνεχώς προκαλούν το κοινό αίσθημα, με τις πράξεις και τις απόψεις τους περί της δήθεν «μεγάλης Αλβανίας», που θα πρέπει… να φτάνει μέχρι την Άρτα (!), δεν άντεξαν και διασπάστηκαν. Όπως έγινε γνωστό, ιδρύθηκε νέα οργάνωση το «Τσάμικο Κίνημα», την οποία αποτελούν οι δυσαρεστημένοι του «Τσάμικου Κόμματος».
Πάντως, η νεολαία του τελευταίου ζητά την απομάκρυνση από το υπουργείο Εργασίας του Έλληνα υπουργού Σπύρου Ξέρα, επειδή απλώς είναι ελληνικής καταγωγής! Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για τη νέα ανθελληνική στάση αποτέλεσε ελληνικό δημοσίευμα για διάλογο του κ. Ξέρα με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής και Γιαννιώτη στην καταγωγή Χρήστο Παππά, που αναδημοσιεύτηκε διαστρεβλωμένα από την μεγάλης κυκλοφορίας αλβανική εφημερίδα «GAZETA SHQIPTARE».
Ο κ. Ξέρας συνομιλώντας με τον κ. Παππά, στο ναό του αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες, κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στρατιώτες το 1940 φέρεται να του είπε: «Να μάθεις πρώτα ποιος είμαι εγώ και τι αγώνα κάνω και μετά να μου πεις αυτά, που μου λες. Δίνω μάχες χρόνια ολόκληρα σ' αυτό τον τόπο».
Η αλβανική εφημερίδα αντικατέστησε τη λέξη τόπος με τις λέξεις «Βόρειος Ήπειρος» και χαρακτήρισε ως… σκάνδαλο τη χρησιμοποίηση του όρου από τον υπουργό!

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά, οι Παπαγιανναιοι, τα αφεντικα , ειναι δικόι μας, Βορειοηπειρωτες δηλαδή; Ποιος βαζει τους μπραβους να δειρουν τον κοσμο;

Ανώνυμος είπε...

de exw katalabei giati oi boreiohphrotikoi syllgoi de kanoyn kati ,eprepe ayto na to eixame kanei shmaia,kai to pio mikro na ginetai prepei na antidroyme kai ginetai ayto kai menoyme adraneis de mporoyme na perimenoyme ola apo politikoys ths eem h ths ellados ,an antidrasoyme oloi mazika tote einai poy 8a tre3oyn polloi politikoi na boh8hsoyn

Ανώνυμος είπε...

Η ελλαδα κοιμαται ακομα..

Ανώνυμος είπε...

19 Νοεμβρίου 2012 4:10 μ.μ.

TELEIOSAN TA LEFTA TELLOS O PATRIOTISMOS TON SYLLOGON AX AFTH H KRISHHHHHHHHHHHH TA FTEEI OLLA
TORA FOBOYNTE MI TOYS XTIPISEI H EFORIA THN PORTA

Ανώνυμος είπε...

O μόνος φορέας που αντέδρασε είναι το κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA να τα τονίζουμε αυτά

Δημοσίευση σχολίου