Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Ομόνοιας για το ταξίδι του Μπολάνου στην Αμερική



Επέστρεψε από την Αμερική ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλης Μπολάνος προσκεκλημένος του Διοικητή του Τάγματος Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δρ. Α. Λυμπεράκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ετήσιας ταχτικής συνεδρίασης η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο Οκτώβριο μήνα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Hilton στη Νέα Υόρκη. Ένα σημαντικό γεγονός που τελείτε σε αυτές τις συνεδριάσεις είναι και η βράβευση κάθε χρόνο με τον Αθηναγόρειο τίτλο μιας σημαντικής προσωπικότητας με παγκόσμια προσφορά και αναγνώριση. 

Φέτος με αυτή τη διάκριση βραβεύτηκε το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την προσφορά του στον οικουμενικό Ελληνισμό.
Ο κύριος Μπολάνος πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων, όπως με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. κ. Δημήτριο και τον Διοικητή του Τάγματος Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δρ. Α. Λυμπεράκη.
Στις 24 και 25 Οκτωβρίου ήταν καλεσμένος του Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον του κυρίου Χ. Παναγόπουλου, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΑΕ Αμερικής κύριο Θ. Σπυρόπουλο.
Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 είχε άλλη μια συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον κύριο Χ. Παναγόπουλο, καθώς και με μέλη του Δ. Σ της Ομογένειας και τον Πρόεδρο της ΠΟΑ κύριο Κούτουλα.
Στις  27 Οκτωβρίου 2012 ακολούθησε συνάντηση στην Φιλαδέλφεια με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου και εκδότη της ομογενειακής εφημερίδας THE HELLENIC NEWS OF AMERIKA κύριο Π. Κοτρότσιο.
Στις  28 Οκτωβρίου 2012 ως προσκεκλημένος του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ. κ. Δημητρίου ο  κύριος Μπολάνος παραβρέθηκε στη Δοξολογία για την επέτειο του ΟΧΙ οπού είχε συνάντηση με τον κύριο Σ. Μάνη. Τις επόμενες μέρες είχε συναντήσεις με μέλη της Χιμαριότικης κοινότητας Νέας Υόρκης η οποία είναι και αυτή ένα ζωντανό κομμάτι των Βορειοηπειρωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Μπολάνος εξέφρασε σε όλους την ευγνωμοσύνη του και αναγνώρισε την τεράστια προσφορά της Ομογένειας Αμερικής στους αγώνες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Τόνισε δε ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα είναι περήφανη για το έργο και την προσφορά τους.
Σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κύριος Μπολάνος έκανε μια εκτενή ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, όπως θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παιδείας, ιδιοκτησίας, το σημαντικό πρόβλημα της συστηματικής καταστροφής μνημείων, και γενικότερα για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Αλβανία.
Οι εκπρόσωποι της Ομογένειας εξέφρασαν σε όλες τις συναντήσεις την αμέριστη συμπαράσταση, και την πλήρη στήριξη τους. Τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να συμπαραστέκονται στον αγώνα που δίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ ως οι μόνοι αναγνωρισμένοι εκπρόσωποι και εκφραστές του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.
Αγ. Σαράντα, στις 05 Νοεμβρίου 2012
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ρε το "μόνοι αναγνωρισμένοι σας μάρανε" Απο ποιον αναγνωρίζεται ενα αλβανικό κόμμα όπως το pbdnj ως εκπρόσωποι του ελληνισμού που μιλάει μόνο για την ευρωπαική προοπτική της αλβανίας (στα αλβανικά φυσικά http://www.pbdnj.com) ενω αυτοί που έχουν αιτήματα για την ελληνική μειονότητα αυτοί τους θεωρούνε διασπαστές.

Αριστερά στη Αρχιεπισκοπή είπε...

Ανύπαρκτα ζώα για πιο Bolan μας μιλάτε και πια ανύπαρκτη ομόνοια .

Αριστερά στην Δρόπολη είπε...

Ποιος ο σκοπός και ποιος ο ρόλος της ύπαρξης ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

Η αλήθεια είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια προσπάθησα και ακόμη προσπαθώ να βρω απαντήσεις γύρω από τα βασανιστικό ερώτημα που έχει να κάνει με την ύπαρξη και το ρόλο της Ομόνοιας ως οργάνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Θέλω να πιστεύω πως πάρα πολλοί άνθρωποι βασανίζονται από παρόμοιο ερώτημα. Δυστυχώς όμως δεν παίρνομαι απάντηση. Στόματα ερμητικά κλειστά. Μάτια καρφωμένα στο κενό. Αυτοί που γνωρίζουν δυστυχώς δεν τα λένε.

Κρατάνε το στόμα τους ραμμένο. Κρατώντας έτσι, για μοναδική φορά στην άπληστη ζωή τους, τον όρκο που έδωσαν. Έναν όρκο που, δυστυχώς, έδωσαν στον Αλία. Δύο φορές δυστυχώς, γιατί όσο τον κρατούν, δεν είναι καθόλου προς όφελος της πατρίδας μας. Το θέμα όμως είναι πιο σοβαρό. Διαφαίνεται πως δεν θα πάρουμε απαντήσεις στο πιο πάνω ερώτημα.

Όσα αυτοί η ηγετική κλίκα της Ομονοίας θα στέκει ταμπουρωμένη στις δικές τους προσωπικές φιλοδοξίες, υπηρετώντας με μοναδική μαεστρία και εξαιρετικές ερμηνείες τον «μεγάλο αδερφό». Αυτή η κλίκα έχει προ πολλού καταλήξει στο τη τους ενώνει. Και δυστυχώς αυτό δεν έχει να κάνει με το μέλλον της Βορείου Ηπείρου, αλλά μόνον προς το αφεντικό που υπηρετούν.

Ένα μέλλον, που δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου, δεν θα υπάρξει όσο η Βορειοηπειρωτική κοινωνία μας, θα ανέχεται αυτή την διατροφική ηγετική κλίκα. Η πλατφόρμες που μας σερβίρουν όποτε νιώθουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν την εξουσία, δεν είναι τίποτα άλλα παρά μόνον σύννεφα στα παντελόνια.

Η αναλαγεί στην ηγεσία έχει ως μοναδικό στόχο την καθησύχαση του οργισμένου λαού και την διαστρέβλωσης της αλήθειας μπροστά στο αφηρημένο βλέμμα της αγελάδας. Μια αγελάδα που ικανοποιείται μόνον και μόνον επειδή στο όνομα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού κάποιοι την αρμέγουν.

Το μέλλον της Βορείου Ηπείρου δυστυχώς βρίσκεται σε λάθος χέρια. Η κοινωνία μας οφείλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό θα γίνει μόνον μέσο μιας μαζικής συμμετοχής στον αγώνα για επιβίωση.

Και μαζική συμμετοχή σημαίνει πως πρέπει να έχουν λόγο όλοι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον της Βορείου Ηπείρου.

Μια μορφή άτυπης Βουλής Βορειοηπειρωτών θα ήταν το πρώτο σωστό βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας περί μαζικής συμμετοχής στις αποφάσεις για το δικό μας μέλλον. Η οργάνωση του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με διαφορετικό τρόπο. Δυστυχώς η παρούσα ηγετική ομάδα της Ομόνοιας δεν μπορεί να καθοδηγήσει σωστά των Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Ούτε η ίδια η Ομόνοια, ως οργάνωση, δεν θα μπορούσε να ενώσει όλους τους Βορειοηπειρώτες. Η έστω αυτούς που σκέφτονται Ελληνικά. Όταν η ίδια η Ομόνοια με την εκάστοτε ηγεσία της διάσπασε τους Βορειοηπειρώτες σε δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους, σε πατριώτες και μη, δεν μπορεί τώρα να παίξει και να πετύχει την ενότητα.
Το πιο σωστό θα ήταν να συμβάλει στην ενότητα του χώρου μας αποχωρώντας από την πολιτική σκηνή. Δεν έχουν όμως ούτε θάρρος αλλά ούτε συνείδηση για να πράξουν κάτι τέτοιο. Για αυτό και είναι στο χέρι της δικής μας κοινωνίας να τους απομονώσει ως άκρος επικίνδυνα στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

1 :43 είμαι ένας οπαδός του νέου ελληνικού κόμματος αλλα αυτα που γράφεις κυρίως στην τελευταία παράγραφο έιναι και επικίνδυνα και αντεθνικα , ο αγώνας πρέπει να έχει συνέχεια η Ομόνοια πρέπει να αναβαθμιστεί αλλα πάνω στις παλιές κατακτήσεις και να έχει και συνέχεια. Σας το έχω πει δεν μπορείτε να γίνετε χαλιφηδες στη θέση του χαλιφι . Ένωση εδω ακαι τώρα και οποίος υπονομεύει την ενώσει αυτός θα κριθεί.

Ανώνυμος είπε...

GRAFES BORIOPIROTI GIA TO BOLANO OTI ANTAMOSE TOUS XIMARIOTES POY INE I DINAMI EDO STI NEA YORKY GIATI DEN MAS LENE KE EMAS NA TOUS ANTAMOSOME PISTEVO O KIRIOS MPOLALOS LEI OLA PSEMATA AN AFTOS ITANE ENAS KALOS PATRIOTIS KE STELEXOS TIS OMONIAS STI NEA YORKY IPARXI KE O SILOGOS TON VORIO YPIROTON POU TON KALESANE STIN EPETIO TIS 28 OXTOMVRIOU POU ITANE ORGANOMENO APO TA 2 SOMATIA TIS IPIROU PYRROS KE ANAGENISI KE OMOSPONDIA ELENIKON SOMATION KE THA ITANE MEGALI TIMI GIA AFDTON KE OLOUS MAS NA ITANE EKI ALA PROTIMISE NA VRETHI ALOU MIPOS KE TOU DOSOUN KATI GIA TIN TSEPOULA TOU ETSI PES TOU KIRIOU MPOLANOU

Δημοσίευση σχολίου