Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Βράβευση του Πύρρου Δήμα από το Σύνδεσμο Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας


Στο κλειστό γυμναστήριο της άρσης βαρών στο Αλκαζάρ βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ» για να βραβεύσει τον χρυσό ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρο Δήμα, ανακηρύσσοντας τον άξιο εκπρόσωπο του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.
Πήραμε την απόφαση να βραβεύσουμε τον Πύρρο συναισθανόμενοι το βορειοηπειρωτικό ήθος και το μεγαλείο που τον διακρίνει καθώς και τον ανθρωπισμό ο οποίος πρεσβεύει.
Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τιμάμε ανθρώπους που με την παρουσία και την πρόσφορα τους στον αθλητισμό στις τέχνες στον πολιτισμό αναδεικνύουν το πολιτιστικό και πολιτισμικό επίπεδο της κοινότητας μας.



Αυτή είναι και μια απτή απάντηση σε ανθρώπους και συμπεριφορές που δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία υπό την ανοχή της πολιτείας, παρουσιάζοντας τον βορειοηπειρώτη εις αυτήν ως αλβανό, αποτρέποντας σε μεγάλο βαθμό την νεολαία μας, να δηλώσει την βορειοηπειρωτική της καταγωγή στο κοινωνικό της περιβάλλον.
Μετά και την συζήτηση που είχαμε, διαπιστώσαμε τον έντονο προβληματισμό του ιδίου για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και πως αυτή μεταφέρεται στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες βρίσκετε και η κοινότητα μας. Την αντίθεση του εξέφρασε με την συντονισμένη προσπάθεια οικονομικών και πολιτικών κύκλων στην Αλβανία με σκοπό την πολιτιστική αλλοίωση της επαρχίας Χιμάρας χάριν του πρόσκαιρου πλουτισμού, καθώς και για την διακριτή ανοχή των πολιτικών μας εκπροσώπων κατά καιρούς.
Με μεγάλη χαρά δεχόμαστε την θετική του ανταπόκριση στο να συμβάλει και ο ίδιος, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική του θέση προς την επίλυση χρόνιων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινότητα μας, εντός και εκτός των συνόρων της ελλαδικής επικρατείας. Προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τέτοιου είδους προτάσεις για την συμβολή του ιδίου σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα δεν του έγιναν κατά το παρελθόν.
Μήνυμα ενότητας στέλνει ο Πύρρος σε όλους μας, για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων της σύγχρονης εποχής.

Σ' ευχαριστούμε Πυρρό για τις χαρές που μας έδωσαν οι άθλοι σου.
http://www.o-pyrros.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου