Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου, στο ΣΚΑΙ, για την υπόθεση της προφιλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ. (βίντεο)


- Η επίσκεψη του Εφραίμ στη Ρωσία με την Τίμια Ζώνη, προκάλεσε μεγαλύτερη κοσμοσυρροή από τον θάνατο του Στάλιν και αυτό ενόχλησε κάποιους.
- Το διεφθαρμένο σύστημα του τόπου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πολιτικοί και κληρικοί,  θέλει να χτυπήσει το πρόσωπο της εκκλησίας
- Καταρρέουν και τα τελευταία οχυρά της πατρίδας μας που είναι η εκκλησία και η δικαιοσύνη
- Η «δικαιοσύνη» αναστάτωσε τη λογική και την αξιοπρέπεια μας



1 comments:

Δημήτριος Επανομίτης είπε...

Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή κάποιες ατυχείς επιλογές, γινόμαστε μάρτυρες μιας επίθεσης του κατεστημένου ενάντια στα Ορθόδοξα μοναστήρια. Ανασύροντας τα σκουριασμένα επιχειρήματα από τον καιρό της Βαυαροκρατίας και της αθεϊστικής προπαγάνδας του Ενβέρ Χότζα προσπαθούν να σπιλώσουν τα προπύργια αυτά του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού.
Οι μοναχοί ζώντας πτωχικά και εργαζόμενοι σκληρά, κατάφεραν άλλοτε με αίμα και αυτοθυσία και άλλοτε με διάλογο και διπλωματία, να κρατήσουν μέσα στους αιώνες την αυτοτέλεια των μοναστηριών τους και να προσφέρουν στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του μεταπολεμικού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της πατρίδας μας ενώ πλούτισαν προσωπικά, «κατάφεραν» άλλοτε από ραγιαδισμό και δειλία και άλλοτε από ανικανότητα και υστεροβουλία, να απεμπολήσουν εθνικά εδάφη (π.χ. Κύπρος, Βόρειος Ήπειρος), να παραδώσουν δικαιώματα (π.χ. το όνομα της Μακεδονίας) και να λεηλατήσουν τον εθνικό πλούτο.
Τα ορθόδοξα μοναστήρια απλωμένα σε όλη την υφήλιο και στις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη αποτελούν ελπίδα για εκατομμύρια ανθρώπους από τις πιο πλούσιες, ως τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, έχοντας ταυτόχρονα τεράστια εθνική σημασία με το κύρος και τη διεθνή τους αναγνώριση. Καλούμαστε όλοι να τα διαφυλάξουμε και κυρίως να στηρίζουμε την προσπάθεια των μοναχών να αναδεικνύονται άξιοι της αποστολής τους.

Δημοσίευση σχολίου