Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση από τον βουλευτή Αθ. Γιαννόπουλο για την απαλοιφή των στοιχείων εθνικότητος στα αρχεία πληθυσμού της Αλβανίας


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Λ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
KΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Προς Την Βουλή Των Ελλήνων
Eρώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Για τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα : Απαλοιφή των στοιχείων εθνικότητος στα αρχεία πληθυσμού της Αλβανίας

Ανακοινώθηκε ότι οι αρχές της Αλβανίας, αρχίζουν να απαλείφουν τα στοιχεία της εθνικότητας από τα αρχεία του πληθυσμού της χώρας.

Δεδομένου ότι σημαντικό μέρος του πληθυσμού της Β. Ηπείρου είναι ελληνικής καταγωγής και συνειδήσεως, τούτο ουσιαστικά ισοδυναμεί με κατάργηση της τυπικής ταυτότητας του μειονοτικού ελληνισμού της Β. Ηπείρου. Οι αλβανικές αρχές επικαλούνται δικαστικές αποφάσεις αλβανικής δικαιοσύνης η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις ως πρόσχημα για την καθιέρωση συγκεκριμένης πολιτικής όπως έγινε στο παρελθόν με τη ρύθμιση των υποθαλασσίων συνόρων μας με την χώρα και έφθασαν μέχρι το σημείο να αναιρέσουν τη σχετική διμερή κυρωθείσα σύμβαση.

Τούτο επιβάλλεται να απασχολήσει τις ελληνικές αρχές δεδομένου ότι η εσωτερική κατάσταση της χώρας εκείνης μάλλον δεν επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση τυχόν αντιθέσεως έναντι της αποπειρούμενης κατάργησης της εθνικής ταυτότητας και του δικαιώματος αυτο-προσδιορισμού των πολιτών της. Επίσης επιβάλλεται όπως η κυβέρνηση ενημερώσει επίσημα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα γιατί κάτι τέτοιο είναι σε άμεση αντίθεση με τις ευρωπαϊκές συνθήκες που δεσμεύουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και όσα τρίτα κράτη έχουν συνάψει σχέσεις αλληλο-βοηθείας όπως εν προκειμένω η Αλβανία.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΣΘΕ να ενημερώσετε το Σώμα :

Να ενημερώσετε το Σώμα για τα μέτρα που έχετε λάβει ή πρόκειται να λάβετε προς αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος .

Αθήνα, 08/12/2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Γιαννόπουλος

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι θέτουν με τον τρόπο τους το θέμα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τις μειονότητες στην Αλβανία και συγκεκριμένα για τους Βορειοηπειρώτες εκτός από το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (το λεγόμενο ΚΕΑΔ) του Vangjel Dule.
Υποτίθεται ότι προστατεύει τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ώμος τη στιγμή που το Συνταγματικό Δικαστήριο (διάβασε Αλβανικό κράτος κρύβετε πίσω ) που ανακοινώνει την πιο βάναυση απόφαση για την αφαίρεση της εθνικότητας το ΚΕΑΔ δεν βγάζει ούτε μιλιά. Τι ύποπτα παιχνίδια παίζει τελικά αυτός ο Vangjel Dule;
Όλοι είμαστε σε λήθαργο ενώ θα έπρεπε να ήμασταν στο πόδι και να διαμαρτυρόμασταν παντού. Από ποιον περιμένουμε.
«Ο νοικοκύρης βγάζει το γαϊδούρι από τη λάσπη».

Δημοσίευση σχολίου