Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ν.Δ. : Η επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη του, είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν επηρεάζεται από καμία οικονομική κρίση

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:


            «Πριν λίγες μέρες, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, δημοσίευσε την απόφασή του για την απάλειψη της εθνικότητας από τα επίσημα αλβανικά κρατικά έγγραφα. Η απόφαση αυτή, προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση στο σύνολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όπως και είχαμε επισημάνει με  Δελτίο Τύπου στις 22 Σεπτεμβρίου 2011.
            Πιο συγκεκριμένα, το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε προσφάτως, ότι: «… η συμπερίληψη του λήμματος «εθνικότητα» στα άρθρα 6/1 και 58 του νόμου 10129/11.05.2009 «Περί Ληξιαρχείων», καθιστά τα ως άνω άρθρα μη συμβατά προς τα άρθρα 19 και 20 του Συντάγματος της Αλβανίας…». Ως εκ τούτου, το Συνταγματικό Δικαστήριο καταργεί τα άρθρα αυτά.
            Η απόφαση αυτή, λήφθηκε ευθύς αμέσως μετά την απογραφή πληθυσμού στη γείτονα χώρα, απογραφή η οποία επιβεβαίωσε την ύπαρξη χιλιάδων Αλβανών πολιτών ελληνικής καταγωγής, σε περιοχές τις οποίες μέχρι τώρα το αλβανικό κράτος δεν αναγνώριζε ως «μειονοτικές περιοχές», όπως στην Κορυτσά.  Αποτελεί ταυτόχρονα, την τελευταία σε μια σειρά από αποφάσεις που στοχεύουν στον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και στη συρρίκνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει επιπλέον ότι, η αντιμετώπιση των εθνικών μειονοτήτων στη γειτονική χώρα, πόρρω απέχει από τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή πρότυπα.
            Ματαιοπονεί, όμως, το αλβανικό κράτος, αν θεωρεί ότι με πρακτικές οι οποίες υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή προοπτική του, θα αλλοιώσει την τρισχιλιετή παρουσία του Ελληνισμού στη βορειοηπειρωτική γη. Απόδειξη προς τούτο, αποτελεί το γεγονός ότι παρά την εθνική καταπίεση από όλα τα αλβανικά καθεστώτα και παρά τις πιέσεις κάτω από τις οποίες διενεργήθηκε η πρόσφατη απογραφή πληθυσμού, χιλιάδες Βορειοηπειρώτες τόλμησαν να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή.
            Ειδικότερα στην περιοχή της Κορυτσάς η οποία ποτέ δεν χαρακτηρίζονταν επίσημα ως «μειονοτική περιοχή» από το αλβανικό κράτος, δήλωσαν την ελληνική τους καταγωγή, πάνω από 30 χιλιάδες Αλβανοί πολίτες. Ο συγκεκριμένος αριθμός ο οποίος αναφέρθηκε στα αλβανικά ΜΜΕ, είναι ικανός ώστε να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες ελληνικής καταγωγής, να ζητήσουν  από το αλβανικό κράτος την αναγνώρισή τους ως Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή αυτή, και να απολαύσουν όλα τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων τα οποία απορρέουν από τη Σύμβαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Εθνικές Μειονότητες.
            Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με την ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, ανέλαβε πρωτοβουλία κατά της άδικης αυτής απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Σε πρόσφατη άτυπη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Γαλλία, έθεσε στον κ. Μπερίσα το ζήτημα της επανεγγραφής της εθνικότητας σε όλα τα επίσημα έγραφα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες.
            Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να ενημερώσει, ως οφείλει, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους λοιπούς διεθνείς οργανισμούς για την απαράδεκτη αλβανική πρακτική, η οποία υπονομεύει την δυνατότητα του Ελληνισμού στην Αλβανία να εκφράσει την εθνική του ταυτότητα.
            Επαναλαμβάνεται ότι για τη Νέα Δημοκρατία, η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη του, είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτή η διαχρονική εθνική στόχευση παραμένει αταλάντευτη για τη Νέα Δημοκρατία και δεν επηρεάζεται από την παρούσα οικονομική κρίση στην πατρίδα μας».

15 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη Σαμαρά, χρωστάμε πολλά εμείς οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες ,μπράβο ,προχώρα σου έχομε εμπιστοσύνη είμαστε δίπλα σας

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη ίσε ίσος η μοναδική πηγή ενημέρωση για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό προχώρα είμαστε δίπλα σου.

Ανώνυμος είπε...

Συμπατριώτες Βορειοηπειρώτες αν θέλετε να δούμε μια άσπρη μέρα στην ιδιαίτερη πατρίδας μας θα την πετύχομε μόνο με την στήριξη του Αντώνη Σαμαρά

aganaktismenos v.ipirotis είπε...

ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ..!!!

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ δεν μπορεί ανα επιβιώσει με τους βορειοηπειρώτες να έχουν την μόμημη κατοικία στην Αθήνα και να πηγαίνουν στα πάτρια εδάφη μία φορά το χρόνο η στα δύο χρόνια για ένα καφέ.Η αλήθεια να λέγετε φίλοι μου τίποτα δεν μένει κενό, τα μέρη μας τα πήραν οι αλβανοί
και χτίζουν το θυσαυρό από τις Δρυμάδες και μέχρι τα Εξαμίλια.Και Ο τομέας βορειηπειρωτών ΝΔ
και ο Τζομάκας νεροκουβαλητες των κομμάτων είναι και τίποτα άλλο.Μεγάλη η ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

Εγω ως Ελληνας Β.Η εσθανωμαι περιφανος για τον προεδρο της Ν.Δ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ που ειναι διπλα μας στον αγωνα που κανουμε για να ζησουμε ως Ελληνες και υπεριφανοι στα χωματα μας Β.Η.
Κυριε Σαμαρα σας γνωριζω εως και σημερα δε συμπαθουσα τη Ν.Δ αλλα απο εδω και περα θα την εχω ειδωλο.Ειστε μεγαλος ευπατριδης θεωρω οτι εμεις του Β.Η θα ειμαστε παντα διπλα σας

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ellas ellas andoni samaras ! andoni samaras skepase qe mas !
me sevas kasteros socialistis!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ "ΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ! ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ! ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Σαν βορειοηπειρώτης και Κορυτσαιος που παρακολουθώ τα γεγονότα, ελπίζοντας που η Τομεαρχες της Ν.Δ. παρακολουθούν και τις ιστοσελίδες μας, θα εκφράσω την ταπεινή μου σκέψη.
Δεν μπορεί να αμφισβητεί κανείς, ότι τα Δ.Τυπου από τα Ελληνικά Κόμματα, και για τέτοια θέματα ζωικής σημασίας για μας, όπως εθνικότητα, είναι η μεγαλύτερη υποστήριξη για το Β.Η. Ελληνισμό της Αλβανίας, και εμείς σε τέτοιες στιγμές τις περιμένουμε όπως - όπως. Και ακόμη περισσότερα όταν ο Πρόεδρος της Αντιπολίτευσης, και μελλοντικός Πρωθυπουργός της Ελλάδος, πιέσει με την πρώτη ευκαιρία τον Αλβανό Πρωθυπουργό. Εμείς η Κορυτσαιοι, γνωρίζουμε ιδιαίτερα της ευαισθησίες του κυρίου Σαμαρά και της οικογένειας του για το τόπο μας.
Όμως….. ενώ το Δελτίο Τύπου έπρεπε να ξεκινήσει και να επικεντρωθεί, με την είδηση αυτή, της αυστηρής αίτησης του κυρίου Σαμαρά, για τη είναι η πρώτη, σε τέτοιο βαθμό από την Ελλάδα, μετά την απόφαση του Σ.Δ. της Αλβανίας, ο συντάκτης τον έχει κρύψει κάπου στο τέλος, τοποθετώντας στην αρχή την ‘μεγάλη έκπληξη του’ για την ύπαρξη σημαντικού αριθμού ‘Αλβανών πολιτών ελληνικής καταγωγής’ στην Περιφέρεια Κορυτσάς. Σε τέτοια συγκυρία μπορεί να σκεφτεί κανείς για Έλληνες στην Κορυτσά, Πρεμετη, Αργυρόκαστρο Αγ. Σαράντα, η αλλού στην Αλβανία; Αδέρφια εάν δεν το έχετε καταλάβει γίνετε η αλβανοποιηση όλων μας, όλοι Αλβανοί πολίτες σκέτο. Μα εμείς δεν θα το βάλουμε κάτω θα κάνουμε και εμείς την απογράφη της κοινότητας μας, και πιστεύω που είναι μια κίνηση που ωφελούν να το υποστηρίζουν όλα τα ελληνικά κόμματα, και να το ενθαρηνουν και με κανένα Δ.Τύπου. Η απογράφη ήταν μια παρωδία και παγίδα για το Β.Η. Ελληνισμό και τίποτα άλλο, αλλά πάει τελείωσε, το δεχτήκαν που ήτανε καθαρή η αποτυχία της σειράς, ήθελαν δεν ήθελαν το καταλάβανε όλοι, συν αυτοί που συμμετείχαν.
Αξιότιμε Τομεαρχη της Ν.Δ.!
Είναι και μια έκπληξη για μας, τους Ελληνες της Κορυτσάς, που ζούμε εδώ από την ίδρυση της πόλης, η παπουδες μας ιδρισαν τα παλια τα χρονια την Σιψκα, την Βιθκουκη, την Μοσχοπολη κλπ (εάν τα εχετε ακουστα), και όταν διαβαζουμε το Δελτιο μας φαίνεται που εσείς τώρα το ανακαλύπτετε (μακαρι να είναι ιδεα μου). Για να επαναφέρω στην μνήμη ότι ήταν και η προσπάθειες ελληνων της Κορυτσας, που σήμερα λειτουργεί στην Κορυτσά το κάμαρη μας ‘Όμηρος’, που έχουμε το Προξενείο μας, που αγωνιζόμαστε καθιμερινα για τα δικαιώματα μας, και για την εθνικότητα μας. Το σκεπτικό του Δελτίου .Τ. μας φέρνει στο νου μας κάποια σκιά, που πρόσφατα απομακρύνθηκαν από την πόλη μας, αλλά αφήσαν πικρία, απογοήτευση, αλλά και το μεγάλο ερωτηματικό; ποιος υποστήριξε της πράξεις τέτοιων ανθρώπων; ποιόν ωφελούσε η διάσπαση των Ελλήνων της Κορυτσάς;
Αλίμονο μας κύριοι, φίλοι και συμπατριώτες, εάν τα σκιά αυτά, ντυμένη με το ηρωισμό και τον πατριωτισμό τους έχουν βρει στέγαση κάπου γύρο Σας και σαν ειδικοί δίνουν τις ιδέες τους για το Β.Η. Ελληνισμό της Αλβανίας και ειδικότερα της Κορυτσάς. Μακριά από τέτοιους πατριώτες, και ειδικούς, για τη θα μας μπερδεύουν χειροτέρα και θα μας κάνουν από δυο χωριά χωριάτες.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα..... Ωρε αυτός ο ένας και μοναδικός που έχει γράψει εδω θα πεθάνει απ το γλυψιμο. Θα πάθει τίποτα. Χαχαχαχα.... Και εμείς αγαπάμε αλλα δεν κάνουμε έτσι βρε αδερφε. Χαλάρωσε...... Χαααχαχα

Ανώνυμος είπε...

Στηρίζουμε ΝΔ και ΑΝΤΟΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Για ένα καλύτερο αύριο
Καλογορατζη.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Κορυτσαιε σταματα να αναμασας την πολιτικη καραμελα που σου εδωσε ο Συντροφος Ντουλες στο Καραβελ και να Καραμελιζεις η Κορυτσα οπως και η Πρεμετη,Ερσεκα,Λεσκοβικη,Χιμαρα,Αρτα οσο και οι μη αναγνωρισμενες περιοχες ως μειονοτηκες σε Αργυροκαστρο και Αγιους Σαραντα δεν χρειαζονται απογραφη για την απογραφη αλλα απογραφη για την "υπογραφη" διεκδικησης μειονοτικης αναγνωρισης δηλαδη δεν χρειαζονται διγλωσσα ιδιοτηκα σχολεια των Μ.Κ.Ο. αλλα διγλωσσα δημοσια αναγνωρισμενα απο το αλβανικο κρατος αναρωτηθηκατε που θα πανε τα παιδια σας αμα σταματησει η χρηματοδωτηση στις Μ.Κ.Ο. η ακομα των χιλιαδων παιδιων που δεν εχουν προσβαση σε αυτα.Μην παρουσιαζετε τα ΟΜΗΡΟΣ σαν επιτευγμα και κατακτιση προς ανουσια πολιτικη εκμεταλευση καλυπτοντας την μεγαλη υποχωριση στις πραγματικες διεκδικησεις του βορειοηπειρωτικου ελληνισμου.ΔΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει επανελληνισμό της Ελλάδας και της Β.Ηπείρου. Ο Χ.Λαζαρίδης, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Διονύσης Καραχάλιος που έχει δίπλα του δεν είναι τυχαία άτομα.
Όσοι έρχονται στην ένωση Κωνσταντινοπολιτών θυμούνται τον Χ.Λαζαρίδη να ζητάει συγνώμη από τους Βορειοηπειρώτες για την αδικία τόσων χρόνων.
Έφτασε η στιγμή αδέρφια!

Ανώνυμος είπε...

καλα ακουγονται ολα αυτα !για να δουμε.

Δημοσίευση σχολίου